Cel mai bun difuzor de aromaterapie – Ce variante exista si cum functioneaza?

Cel mai bun difuzor de aromaterapie – Ce variante exista si cum functioneaza?

Majoritatea dintre voi când pășiți în casa cuiva, sau chiar propria casă, primul lucru pe care îl observați este mirosul. Mirosul unei case este foarte important pentru foarte mulți oameni, deoarece chiar dacă decorul interior este deosebit, acest lucru nu mai poate fi apreciat dacă nu ne simțim bine și nu există un miros foarte plăcut în casă.

Mirosul este o parte critică a funcției umane, de multe ori persoanele sunt chiar marginalizate de societate dacă nu emană un miros plăcut. De ce? Acesta este strâns legat de memorie, iar orice miros plăcut este asociat imediat ca un lucru pozitiv.

Știm că probabil gătești, ai animale, e umeazeală sau nu mereu apuci să aerisești, dar curățenia este la zi. Și totuși cum faci să păstrezi o ambiență plăcută la tine în casă? Sperăm că ai auzit de difuzoarele de aromaterapie. În caz că nu, să știi că acestea îți permit luxul de a păstra un miros deosebit la tine în casă. Poți alege cel mai bun difuzor de aromaterapie dacă citești acest articol și promitem că nu vei regreta.

 

TOP 5 difuzoare de aromaterapie

1 Difuzor de aroma Duux Iconic

Difuzor de aroma Duux Iconic

Difuzorul de aromă Duux Iconic, este foarte silențios, are taste tactile, 2 moduri de funcționare și se oprește automat după 5 ore. Acest difuzor de arome esențiale, produce prin vaporizare o ceață ultrafină prin încăpere și cu ajutorul ultrasunetelor stimulează simțurile. Este perfect pentru o încăpere de 20 mp și are o putere de 15W.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Difuzor de aroma Bimar Stone

Difuzor de aroma Bimar Stone

Acest difuzor pentru arome este ideal pentru răspândirea aromei plăcute a uleiurilor esențiale în încăpere, este foarte silențios, are margini și centrul luminos prin culori alternative sau fixe, se oprește automat, are un rezervor din plastic anti-coroziv și te atenționează că rezervorul este gol cu flash-uri de lumină roșie. De reținut că este un difuzor de aromă cu lumini cromatice perfecte pentru o atmosferă relaxantă.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Umidificator si difuzor de uleiuri esentiale, proiectie lumini si lumina de noapte pentru copii Moony

Umidificator si difuzor de uleiuri esentiale, proiectie lumini si lumina de noapte pentru copii Moony

Am ales acest difuzor de arome esențiale pentru copii deoarece are ca funcție proiecții de lumini de noapte pentru copii. Caracteristicile lui sunt umidificare prin ultrasunete, panou de control tip touch, 3 intensități ale debitului de vapori, are o capacitate la recipient de 2 litri și se oprește automat recipientul la golire. Este perfect pentru camera copilului tău, asigură un somn ușor cu proiecții colorate pe tavan.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Difuzor Aromaterapie cu ultrasunete Relax, Aroma Land, 500 ml

Difuzor Aromaterapie cu ultrasunete Relax, Aroma Land, 500 ml

Recomand acest difuzor deoarece se află la un preț foarte bun și îți asigură o iluminare multicoloră ajustabilă, control la densitatea aburilor, este silențios, se oprește când apa din bol se termină și poate funcționa până la 12 ore. Acest difuzor are capacitatea vasului de 500 ml și o arie de acoperire de 25 mp.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Ce este un difuzor de aromaterapie și ce avantaje are?

Și totuși, ce este un difuzor de arome? Este un aparat care va da o identitate casei tale. Aromaterapia este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sănătății mintale, afective și fizice, ea mai de mult fiind un lux și nu și-o puteau permite foarte multe persoane. În ziua de astăzi, lucrurile stau diferit și își permit să te bucuri de acest tratament relaxant inclusiv la tine acasă fără să ai costuri prea mari.

Este un aparat pe care cu siguranță abia aștepți să îl pui în funcțiune, iar dacă alegi cel mai bun difuzor de uleiuri esentiale, își vei da seama instant care sunt avantajele și nu vei mai dori să renunți la el. Există numeroase astfel de difuzoare, trebuie doar să-l alegi pe cel care se potrivește cu personalitatea ta.


Trebuie să folosești cel mai bun difuzor pentru uleiuri esentiale deoarece împrospătează natural atmosfera, îndepărtează particulele de praf, mirosul neplăcut, în special cel de țigară, contribuie la întărirea imunității, previne alergii și de cele mai multe ori înlătură stresul și contribuie la o stare echilibrată atât mentală cât și fizică.

Cum să alegi cel mai bun difuzor de aromă

Pentru a alege cel mai bun difuzor de arome, trebuie să știi că există o mulţime de producători, ceea ce nu îți ușurează alegerea, dar noi suntem aici ca să mai salvăm din timpul tău prețios și să te ajutăm să faci cea mai bună alegere pentru tine.

În primul rând, trebuie să alegi un aparat care să fie cel mai bun în raport calitate-preț. O investiție proastă, te va face să fii nemulțumit și regreți alegerea unui difuzor. Trebuie să fii foarte atent la tipul de difuzor pe care îl alegi, ce funcții are și cu siguranță nu vei regreta decizia luată.

Trebuie să ții cont și de modelul acestuia, să se încadreze cu decorul locuinței tale. Există numeroase modele și culori și poate fi fabricat din plastic, lemn, sticlă ceramică sau metal. Orice ai alege, trebuie să ții cont că cu cât este mai prețios materialul din care este confecționat, cu atât este mai scump.

Și nu în ultimul rând, trebuie să ții cont de metoda de difuzare a fluxului de aer. Majoritatea sunt echipate cu doar o tijă, în timp ce există modele mai eficiente cu două sau mai multe tije prin care se eliberează particulele de aromă. Există și tuburi mobile, trebuie să te interesezi, acesta te ajută să orientezi aparatul spre orice direcție a camerei.

Este important și ecranul LED, vine sub formă de display și emite culori, animații și poate funcționa noaptea ca o lampă. Există modele la care poți totuși dezactiva aceste funcții. Alternarea aromelor este un lucru pe care s-ar putea să ți-l dorești, unele aparate îți permit să faci asta oricând, altele nu. Sunt aparate pe care nu le poți schimba uleiul fără să le scoți din priză și altele au nevoie de spălarea aromei vechi înainte de a o schimba cu cea nouă. Încearcă să cumperi exact ce ai nevoie, să nu fii nemulțumit de produs.

Mai trebuie să ai grijă la setările de sunet. Sunt câteva difuzoare care vin cu funcția Whisper Quiet care reduce foarte mult zgomotul și sunt care pot emite muzică, inclusiv cântece de adormit copii.

Iar în ceea ce privește închiderea automată, trebuie să ții cont și de acest lucru. Este o funcție importantă ca să poată funcționa aparatul cât de mult și sigur. Un difuzor trebuie să se închidă automat și în liniște când se golește rezervorul de apă. În caz contrat, poți să riști un incendiu, în special noaptea când vigilența ta este scăzută.

Tipuri de difuzoare

Difuzoarele de aromaterapie există de mai multe tipuri. Cele mai des găsite pe internet sunt cele cu ultrasunete, însă e important să știi că găsești și alte tipuri și poate se pliază mai bine pe nevoile tale.

1. Difuzor aromaterapie ultrasunete

După cum am spus, acest tip de difuzor se găsește cel mai ușor, este printre cele mai populare, deoarece funcționează eliberând uleiul dizolvat în apă sub forma unei cețe răcoritoare și este printre cele mai ieftine modele, acoperind de obicei o suprafață mai mică. În cazul în care îți dorești un umidificator cu aromaterapie, acest difuzor poate să îndeplinească și această funcție. Difuzoarele cu ultrasunete sunt puțin mai zgomotoase și e bine să te orientezi după unul care poate reda și muzică pentru a putea acoperi zgomotul emis de el.

2. Difuzor aromaterapie cu aerosoli(nebulizator)

Aceste difuzoare sunt mai puternice și nu diluează uleiurile în apă. El reușește să împrăștie în aer o aromă mai concentrată față de difuzorul cu ultrasunete. Dezavantajul unui astfel de difuzor sunt doar costurile puțin mai ridicate al aparatului și întreținerea acestuia. Rezervorul trebuie umplut mai des deoarece eliberează o cantitate mai mare de uleiuri.

3. Difuzor aromaterapie cu căldură

Difuzorul aromaterapie cu căldură funcționează diferit de restul. Este mai simplu, mai natural: o lumânare de dimensiune mai mică reușește să încălzească un recipient de apă și ulei esențial și să împrăștie aroma prin aer. Dezavantajul este că atât uleiul, cât și lumânarea trebuie înlocuite frecvent deoarece se consumă destul de repede. Datorită încălzirii, chimia uleiurilor va fi schimbată, iar proprietățile nu se vor păstra în totalitate.

4. Difuzor aromaterapie cu evaporare

Dacă ești în căutarea unui difuzor de aromaterapie portabil, acesta este perfect pentru tine. Un alt avantaj pe care îl are este faptul că se află printre cele mai ieftine modele și folosește filtru și ventilator pentru a difuza particulele de aromă prin încăpere. Concentrația de ulei care este mai scăzută, nu poate face față decât încăperilor mai mici, având și un efect terapeutic mai scăzut și el. Dar nu uita, poți să-l iei cu tine în vacanță!

Cum funcționează un difuzor de arome?

În primul rând trebuie neapărat să citești instrucțiunile, acest lucru îți permite să știi mai bine ce poate face difuzorul tău, iar apoi poți să îl deschizi. Undeva în partea superioară ar trebui să aibă butonul. De asemenea trebuie să scoți capacul de la rezervorul pentru apă și să îl umpli. Se recomandă apa distilată pentru a evita depunerile de calcar. Apoi acoperi difuzorul, îl conectezi, te asiguri că bateria este complet încărcată și îl pornești. Nu uita să alegi programul dorit. Poți selecta perioada în care să meargă, culorile, luminile și intensitatea lor. De multe ori sunt difuzoare care au și telecomandă, deci poți face acest lucru chiar și din pat. Ultimul pas este să adaugi uleiurile esențiale în caz că nu folosești un difuzor de apă, deoarece acesta deja are uleiurile amestecate cu apa.

Concluzie

În concluzie, trebuie să fii foarte atent la foarte multe aspecte. Eu personal aș alege cel mai bun difuzor de uleiuri esențiale care este de tipul cu ultrasunete. Nu sunt o persoană care tolerează mirosurile puternice, dar simt nevoia să fie totuși un miros plăcut în jurul meu. Cu siguranță difuzorul cu aerosoli nu este potrivit pentru mine, fiind foarte concentrat. Caut ceva silențios, cu o multitudine de culori și neapărat să aibă un aspect mai deosebit, precum cel de mai sus în formă de lună. Pentru confort, aș alege unul care să aibă și telecomandă și neapărat să aibă închidere automată pentru a putea adormi liniștită seara.
Vezi? Nu e greu. Trebuie să stabilești exact care sunt prioritățile și nevoile tale și vei găsi ușor un produs de care să fii mulțumit.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Virgilia Nona

Virgilia Nona

Masterandă în Publicitate, licențiată în PR&Comunicare și studentă la Facultatea de Drept. Ocazional scriu articole pentru totuldesprecasa.ro, sunt PR într-un ONG și instructor de majorete la un club sportiv. Îmi place arta, în timpul liber pictez. Călătoresc, sunt ambițioasă și îmi place să încerc mereu lucruri noi.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general