​​Gardurile WPC – structură, beneficii, opiniile clienților

Una dintre caracteristicile cele mai trecute cu vederea ale unei zone de grădină poate fi gardul, uneori singurul motiv pentru o schimbare fiind cauzat de deteriorarea sau îmbătrânirea panourilor acestuia. Ei bine, este momentul să deveniți deplin conștienți, în calitate de clienți, de numeroasele motive pentru care ar trebui să acordați mai multă atenție actualizării gardului, la fel cum ați face cu placarea exterioară a casei dumneavoastră sau o zonă practică pentru terasă. Gardul care vă înconjoară grădina, locuința, intimitatea este la fel de important. Nu orice gard, bineînțeles, ci gardul inovativ din lemn compozit de tip WPC.

Furnizori online

Pentru orice proiect de amenajare exterioară, mathaus.ro îți pune la dispoziție o gamă variată de modele WPC, de la profiluri subțiri cu aspect fin, până la profiluri masive, cu forme diverse, gândite pentru a fi pe placul tuturor. Este imposibil să nu găsești ceva care să ți se potrivească la Mathaus!

Dacă vrei să analizezi piața pentru a face alegerea potrivită, poți oricând compara produsele WPC de la Mathaus cu cele de la vivre.ro, ambele opțiuni fiind apreciate de cumpărători. Vivre deține, după cum se poate observa și pe site-ul oficial, garduri WPC de tip oblon, panouri complementare de grădină sau curte, în nuanțe plăcute de maro, gri deschis, gri închis spre negru, în modele simple, potrivite multor contexte de design.

Fiind un produs relativ nou pe piață, când vine vorba de părerea cumpărătorilor, unii clienți se păstrează într-adevăr sceptici, însă marea majoritate îmbrățișează inovația și beneficiile acestui material. Trecerea la gardul WPC vă va îmbunătăți perimetrul grădinii în mai multe moduri în comparație cu gardurile tradiționale, din varii motive:

Panourile WPC sunt puternice și de durată. Diferența dintre panourile de gard tradiționale și panourile de gard din lemn plastic compozit (WPC) nu este doar legată de felul în care sunt fabricate. Rezistența este primul factor important atunci când vine vorba de lucrul cu panouri de gard WPC. Acest lucru înseamnă că puteți fi siguri că orice instalație va rămâne la locul ei mult mai mult timp decât un gard tradițional și va rezista la vânt puternic și la orice alte condiții de testare.

Așchiile nu mai sunt o problemă. Fabricate folosind un amestec de lemn și plastic (60% fibre din lemn de esență tare, reciclate, și 40% polietilenă reciclată), panourile de gard WPC nu mai prezintă problema așchiilor și a deteriorării lemnului obișnuit. Acest lucru înseamnă că puteți păstra același aspect al aceluiași produs timp de mulți ani, fără problema așchiilor și crăpăturilor care vor apărea în mod natural de la gardurile tradiționale din lemn.

Finisajul are un aspect natural. Puteți achiziționa garduri WPC în multe culori diferite, de la gri piatră, la cafea și multe alte nuanțe moderne, dar puteți de asemenea alege și să aveți culoare cu aspect mai natural de atât, una care va imita negreșit aspectul lemnului, cum ar fi sequoia sau tecul. Beneficiul acestui aspect este un finisaj cu aspect natural, care este deosebit de elegant dacă doriți ca gardul să se îmbine armonios cu împrejurimile sale.

Întreținerea gardului WPC este redusă. Panourile de gard WPC nu numai că arată frumos, dar necesită foarte puțină întreținere pe termen lung. Materialul compozit trebuie doar curățat periodic pentru a nu arăta murdar. Lemnul tradițional trebuie vopsit și tratat cu un etanșant hidroizolant la fiecare an sau cel mult o dată la doi ani, astfel încât să rămână protejat de intemperii. Culoarea este de lungă durată, așa că nu este necesară revopsirea, umplerea golurilor de la așchii, crăpături sau noduri în lemn care pot crea rupturi în timp, devenind evident soluția perfectă pentru garduri pe termen lung.

Instalarea acestuia este ușoară. Datorită structurii lor ușoare, tip fagure, panourile de gard WPC sunt foarte ușor de instalat și mânuit, fără să vă faceți griji de eventuale așchii. Gardul WPC poate fi atașat cu ușurință la stâlpii de gard din lemn deja existenți, dacă nu vă doriți o renovare completă, dar în mod ideal, varianta care funcționează excelent cu stâlpii de gard WPC este aspectul complet al aceluiași material. Panourile de gard WPC se atașează și arată aspectuos împreună, creând gardul perfect într-o fracțiune de secundă.

Sistemul pentru împrejmuire de tip WPC a fost proiectat pentru a crea gardul care să se potrivească și să contrasteze cu casa și împrejurimile din zona dumneavoastră. Acesta este produs dintr-un material inovator numit WPC (Wood Plastic Composite), care este compus din PVC pur, particule de lemn de înaltă calitate și aditivi care îmbunătățesc calitatea produsului. Această tehnologie inovatoare oferă calitatea care păstrează acest tip de garduri stabile, nu permit se coroziune, nu crapă și nu necesită întreținere sau vopsire.

back to menu ↑

Opiniile clienților?

Prima problemă, din punctul de vedere al clientului, este prețul lemnului plastic compozit. Gardurile compozite din lemn plastic costă mai mult decât lemnul tradițional și asta provoacă în general nemulțumire. Dar când se face o medie a duratei de viață a unui astfel de produs, este adesea mai puțin costisitor să se folosească material compozit, deoarece durează mult mai mult decât lemnul. Prin comparație, un gard din lemn trebuie să fie înlocuit de mai multe ori decât un gard din compozit. Sfatul este, în general, să luați în considerare cât timp intenționați să păstrați casa atunci când decideți dacă acest cost suplimentar al compozitului merită pentru dumneavoastră. Dacă veți vinde casa în cinci ani sau mai puțin, probabil că nu veți observa neapărat un beneficiu legat de durata de viață mai lungă a compozitului.

Bazat pe reviews din partea clienților care deja au pus în funcțiune acest tip de gard și material, am încropit o listă de avantaje și dezavantaje, pentru a informa corect orice eventual client.

back to menu ↑

Avantaje si dezavantaje gard WPC

Dezavantajele se dovedesc a fi puține, iar multe dintre ele nu neapărat relevante pentru majoritatea clienților:

-WPC este format atât din lemn, cât și plastic, astfel încât deficiențele ambelor materiale se simt și în amestecul de WPC.

-Costul materialului WPC este mai ridicat în comparație cu celelalte materiale utilizate în aceleași scopuri.

-Materialul WPC nu prezintă textura naturală a lemnului. Senzația de lemn natural lipsește mai ales atunci când mobilierul și ușile sunt pregătite.

-Rezistența sa la temperaturi extreme este scăzută în comparație cu lemnul.

În schimb, avantajele sunt mai numeroase și, spun clienții, mai importante:

-Plăcile WPC vin cu o calitate asigurată. Aceste plăci conțin agenți de stabilizare, modificatori, agenți de spumă și astfel de elemente care necesită un raport strict de amestecare. Datorită amestecului perfect de materiale de înaltă calitate, plăcile WPC devin un material puternic.

-WPC poate fi turnat în diferite forme și dimensiuni. Dacă sunteți în căutarea unei forme de gard anume, multe dintre dorințele dumneavoastră ca și client sunt posibile, fiind un material ușor de mânuit, oferind un aspect masiv și un lustru care rezistă. Acesta este motivul pentru care este folosit nu numai pentru garduri, ci și pentru uși, ferestre și mobilier pentru casă.

-Materialul WPC este foarte rezistent la foc. Oferă protecție împotriva incendiilor și vă păstrează totul în siguranță.

-Materialul WPC este supus unui tratament de suprafață modern și de ultimă generație prin vopsea sau transfer termic, ceea ce face ca profilele WPC să arate noi și neuzate pentru mult timp. Tratamentul eficient al suprafeței nu numai că oferă un aspect unic plăcilor WPC, dar oferă și un aspect care rezistă.

-Este un material prietenos cu mediul care este sigur de utilizat. Rămâne neatins și neafectat de condițiile climatice și oferă siguranță împotriva apei, incendiilor și substanțelor chimice. Este un înlocuitor promițător și rentabil.

Sistemul WPC aduce multe avantaje. Profită de culorile de lungă durată si rezistența la căldură, frig și umiditate! Bucură-te de mai multă intimitate, eliminând sunetele deranjante din exterior, cu ajutorul unui material ingenios care imită perfect optica lemnului, beneficiind astfel de lipsa grijilor în plus, prin puțină întreținere și efort.

Horj Andreea Maria (b. 1998, Borsa, Maramureș) graduated from the Babeș Bolyai University, specializing in English and Norwegian- language and literature BA and the British Cultural Studies MA. She finished her internship at the Research Center of the Contemporary British Novel, UBB and at Emil Racoviță High School, Cluj Napoca. She is currently teaching English and does specialised-terminology translations (medicine, economy, art) and literary translations (poetry, dramaturgy, cinematography) both in English and Norwegian.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general