Cea mai bună vopsea pentru lemn exterior – 5 cele mai bune variante

Cea mai populara vopsea de exterior

Added to wishlistRemoved from wishlist 2

Vopsea pentru lemn Oskar Aqua

Ești în căutarea celei mai bune vopsele pentru lemn exterior? Dacă credeai că nu vei găsi ceva atât de specific, te ajutăm noi. 

Există o varietate mare de vopsele pe care le poți folosi în anotimpuri diferite și se mulează și pe disponibilitatea alocării timpului tău de așteptare pentru uscarea acesteia. 

Trebuie să fii atent la mai multe aspecte, să fii sigur că alegi cea mai bună vopsea de lemn pentru exterior, dar până să ajungem acolo, eu zic să tragi cu ochiul peste ce ți-am pregătit noi. 

Calitatea raportată la preț în ceea ce privește produsele prezentate de noi este una peste medie și nu uita, dacă vrei să ai rezultate bune, de obicei trebuie să aloci un buget cel puțin mediu. Lemnul aflat în aer liber are parte de agresiuni care îi afectează aspectul și calitatea dacă nu îi oferi o îngrijire corespunzătoare.

Cea mai bună vopsea pentru lemn exterior

1 Vopsea alchidică Vady classic

Vopsea alchidică Vady classic

Vopseaua Vady classic se folosește pentru decorarea și protejarea suprafețelor de lemn. Acest produs se află pe bază de pigmenți, solvenți, rășini alchidice și aditivi de finisare. Avantajele de care dispune acesta sunt aplicarea ușoară, durabilitatea culorilor în timp, putere de acoperire bună și rezistență la UV. Este recomandat să se lucreze cu ea fără întrerupere, iar lemnul să fie uscat și curățaț înainte de aplicare. Vopseaua se aplică diluată la temperaturi între 5 și 25 de grade, consumul fiind de 10-12 mp/l/strat și o uscare de cel puțin 12 ore înainte de aplicarea celui de-al doilea strat. Se găsește în cantitate de 0,6 l și finisajul este satinat.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
2 Vopsea alchidică Casabella

Vopsea alchidică Casabella

Vopseaua alchidică Casabella este perfectă pentru o suprafață de lemn din exterior deoarece aceasta nu doar că decorează, ci și protejează suprafețele. Această vopsea este fabricată pe bază de rășini alchidice cu uscare oxidativă, solvenți organici, materiale de umplutură, aditivi specifici și pigmenți. Avantajele de care dispune acest tip de vopsea sunt rezistența foarte bună la uzură, având o aderență bună și o acoperire mare care realizează o peliculă lucioasă. Este de recomandat să nu se aplice pe suprafețe umede sau la temperaturi mai mici de 10 grade, se șterge recipientul înainte de a fi deschis și se recomandă să se folosească înainte DECANOL SUPER. Este bine să se aplice un al doilea strat după 12 ore, iar o uscare completă se face după 20 de ore. Vopseaua este disponibilă în recipient de 2,5 l și are o perioadă de valabilitate de 24 de luni de la data fabricației. Consumul este de 13m2/l/ strat, lichidul fiind omogen, vâscos și fără impurități mecanice.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Vopsea pentru lemn Oskar Aqua

Vopsea pentru lemn Oskar Aqua

Vopseaua Oskar Aqua Matt este pe bază de apă și se utilizează pe suprafețe de lemn. Se poate utiliza pentru decorarea suprafețelor, dar și pentru repararea celor vechi. Această vopsea este rezistentă la zgârieturi sau șocuri, apă sau alți agenți chimici și are o putere mare de acoperire a suprafeței. Se curăță lemnul înainte de a fi aplicat produsul, primul strat se diluează, dar al doilea nu. Produsul se află într-un recipient de 2,5 l și are un consum de 70-80 ml/mp. Timpul de uscare este de minim 6 ore, iar produsul se află disponibil în mai multe culori.
Added to wishlistRemoved from wishlist 2
4 Vopsea Email exterior Danke Maro

Vopsea Email exterior Danke Maro

Vopseaua Email exterior Dankemaro este o vopsea pe de pigmenți, solvenți organici, rășină alchidică, sicativi, aditivi și se utilizează pentru decorarea suprafeței formate din lemn și protejarea acesteia. Are un aspect lucios și se poate aplica pe suprafețe noi, sau pe suprafețele deja uzate. Acest produs are o putere de acoperire mare, se usucă rapid și are o rezistență bună. Consumul este de 80-100 ml/mp, iar temperatura ideală la care se aplică este de 5 grade. Termenul de valabilitate este de 3 ani și conține substanțe inflamabile la care trebuie luate măsuri de protecție înainte de folosire.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Vopsea superlucioasa pentru lemn, Rost Satin

Vopsea superlucioasa pentru lemn, Rost Satin

Vopseaua Rost Satin este disponibilă pe baza de pigmenți, sicativi, rășini alchidice grase, extenderi și solvenți organici. Este folosită pentru decorarea și protecția suprafețelor de lemn, având un aspect lucios și uniform. Vopseaua are o aderență foarte bună, este foarte lucioasă  și rezistentă la uzură. Înainte de utilizare, vopseaua se omogenizează bine, se utilizează nediluată și se aplică al doilea strat după 12 ore, urmând să ajungă la uscare completă după 24 de ore. Aplicarea acesteia se face la temperatura optimă între 10 și 30 de grade, iar randamentul de aplicare este de 10-14 mp/litru/strat. Produsul se află într-o cutie de metal de 6 l și are un termen de valabilitate de 36 de luni.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

De ce este importantă vopseaua de exterior pentru lemn?

Este imperios necesar să folosim vopsea pentru lemnul care se află în aer liber. Acesta poate să se deformeze sau să se umfle datorită vremii. Indiferent că este o bucată de lemn nouă sau veche, aceasta trebuie să fie vopsită sau revopsită pentru a te asigura că calitatea lui nu se va degrada în timp.

Ce tip de vopsea este potrivită pentru lemnul de exterior?

Există 3 tipuri de vopsea pentru vopsirea lemnului de exterior și anume: acrylic, tip glicerină și alchidică. Noi sugerăm să folosești vopseaua alchidică deoarece este mixtă și are avantajele atât a vopselei pe bază de acrylic, cât și a celei de tip glicerină. Se utilizează ușor, nu poluează, nu lasă miros neplăcut și este ușor de curățaț.

În momentul în care îți alegi o vopsea, trebuie să pui accent pe aderență, gradul de acoperire și să se usuce într-un timp cât mai scurt (de obicei vopselele pe bază de apă se usucă cel mai repede).

Gama de culori este de asemenea foarte importantă. Trebuie să iei în calcul rezistența acesteia în timp, ușurința în utilizare și nu în ultimul rând e important să menționăm prețul (de care nu ar trebui să ții cont foarte mult dacă îți dorești o vopsea de calitate).

Ce trebuie să faci cu lemnul înainte să îl vopsești?

Înainte de a vopsi lemnul, trebuie să ai grijă să fie curat, bine șlefuit și e bine să repari zonele deformate care nu mai au aderență.

La aplicarea vopselei pe lemn vechi, trebuie să aplici un tratament de insecticide-fungicide care împiedică infiltrarea în lemn a orice microorganism nedorit și neapărat să ai grijă să nu aplici vopseaua pe orice lemn care pare uscat la suprafață, dar defapt este umed la interior.

Înainte de a da cu vopseaua pe un lemn lăcuit, folosește șmirghelul, iar dacă ai un lemn care a mai fost vopsit înainte, curăță-l, șlefuiește-l și doar apoi aplică-i vopseaua.

În altă ordine de idei, sperăm că vei ține cont de ideile și sfaturile noastre. Dacă vei achiziționa cea mai bună vopsea de exterior pentru lemn, vei prelungi durata de viață a lemnului și te vei bucura de el o lungă perioadă de timp.

Iar dacă ai fost interesat de cea mai bună vopsea de exterior pentru lemn, îţi recomandăm şi cum să amenajezi curtea la ţără si cum sa alegi cea mai buna motocoasa.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Virgilia Nona

Virgilia Nona

Masterandă în Publicitate, licențiată în PR&Comunicare și studentă la Facultatea de Drept. Ocazional scriu articole pentru totuldesprecasa.ro, sunt PR într-un ONG și instructor de majorete la un club sportiv. Îmi place arta, în timpul liber pictez. Călătoresc, sunt ambițioasă și îmi place să încerc mereu lucruri noi.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general