Ce să ai în vedere atunci când amenajazi curtea la ţară

Cei care nu beneficiază de un spațiu pentru curte, o consideră o adevărată binecuvântare. Pe de altă parte cei care au o curte o folosesc uneori ca depozit fără a acorda o mare atenție asupra amenajării acesteia. În acest articol vă recomandăm să luaţi în considerare câteva elemente esenţiale pentru amenajarea curţii la ţară.

Este important să aveți grijă de fiecare spațiu al locuinței dumneavoastră, iar în cazul în care locuiți la țară, mai mult ca sigur sunteți binecuvântați cu o curte, indiferent dacă e mare sau mică, este imperios necesar să o amenajați cu o doză mare de bun gust.

Amenajare gradina la tara

Alegerea materialelor

Înainte de a începe lucrările, trebuie să vă faceți un plan cu privire la materialele pe care vă doriți să le utilizați. Țineți minte că aleile pietruite sunt mereu de efect, iar piatra poate conferi un aspect rustic perfect pentru amenajarea gradinii de la tara.

1 Pas Japonez Marmura Kavala

Pas Japonez Marmura Kavala

Marmura Kavala este recunoscuta datorită texturii cu personalitate. Cu o grosime de 4,5 cm, acest tip de piata poate fi folosit în zone cu trafic intens deoarece are o rezistenţă ridicată.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Pas Japonez Natur si Daltuit Ardezie

Pas Japonez Natur si Daltuit Ardezie

Acest tip de piatră se potriveşte oricărui decor. Dispune de o rezistenţă foarte ridicată şi se poate amenaja foarte uşor de către oricine.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Lemnul este de asemenea o alegere bună, mai ales dacă vă doriți să integrați în amenajarea curții câteva obiecte de mobilier.Și dacă tot am vorbit de mobilier, ar fi indicat să fiți atenți atunci când alegeți scaunele.

Ar fii de preferat să aibă un design care să se integreze perfect în peisajul pe care doriți să-l desenați în curtea dumneavoastră.

Cel important sfat în acest sens este acela de a alege materiale rezistente, deoarece este foarte important ca elementele din curtea dumneavoastră să reziste condițiilor meteo nefavorabile.

back to menu ↑

Spaţiul disponibil

Gestionarea spațiului este un element extrem de important în ceea ce privește curtea.

În cazul în care aveți o curte mică, principiul pe care trebuie să vă bazați este funcționalitatea. Fie că vorbim de mobilier sau de alei, încercați să fructificați la maxim fiecare colțișor, în așa fel încât să creați un spațiu aerisit și cu multe funcțiuni. 

 Totuși de cele mai multe ori în zona rurală beneficiați de un spațiu mai amplu, în acest caz trebuie să vă feriți de tentația de a aglomera lucrurile. Faptul că aveți la dispoziție un spațiu mare nu înseamnă că trebuie să îndesați o mulțime de lucruri acolo. 

Păstrați acea senzație de spațiu, aduceți doar elemente utile dar aranjate cu mult bun gust, în așa fel încât să vă puteți bucura de tot acel spațiu , care să vă dea senzația de libertate.

amenajare curte la tara
back to menu ↑

Iluminarea grădinii

Indiferent de stilul pentru care optați în ceea ce privește amenajarea curții dumneavoastră, luminile reprezintă un element fundamental pentru o curte bine aranjată.

Fie că vorbim de lumină caldă sau rece, este foarte important să vă îngrijiți de acest aspect, și să încercați să integrați în cadrul curții dumneavoastră o serie de corpuri luminoase care să imprime o atmosfera feerică. Cele mai recomandate lumini pentru acest tip de curte sunt cele cu încărcare solară, câteva exemple:

 

Dat fiind faptul că discutăm despre amenajarea unei curți în zona rurală, puteți opta pentru un design mai rustic, și de ce nu, puteți apela și la corpuri de lumini improvizate.

back to menu ↑

Concluzie

Acestea sunt practic niște elemente de bază atunci când luăm în discuție amenajarea unei curți la țară. Pe lângă acestea, aveți posibilitatea să optați pentru o mulțime de design-uri, și elemente pe care vi le doriți prezente în curtea dumneavoastră.

În materie de sugestii, puteți avea în vedere în cazul în care spațiul vă permite, un hamac sau bineînțeles nelipsitul grătar.

Țineți minte doar faptul că trebuie să îmbinați cât mai armonios toate elementele din curte pentru a crea acel vibe relaxant pe care să-l emane curtea.

Cu siguranţă mai există multe metode prin care poate fi amenajată o curte la ţară, aşteptăm ideile de amenajare ale dumneavoastră mai jos în comentarii!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Jurnalist

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general