Pilonii de bază ai amenajării unui dormitor mic

Dacă aducem în discuție dormitorul, primul lucru la care ne gândim este patul. Totuși este bine de știut că, nu doar patul contează în dormitor.

Este foarte important să acordăm o mare atenție tuturor elementelor când avem în plan amenajarea unui dormitor foarte mic sau îngust și să încercăm să le aranjăm în așa fel încât să creeze o atmosferă extrem de plăcută.

La urma urmei, dormitorul este locul în care ne încărcăm bateriile , iar pentru asta avem nevoie de cel mai bun vibe posibil.

Mobilierul

Având în vedere faptul că discutăm despre un spațiu mai restrâns, este foarte important să țineți cont de acest lucru când alegeți mobilierul pentru dormitorul dumneavoastră. Evitați obiectele voluminoase care ocupă mult spațiu.

Pentru a maximiza spaţiul pe care îl aveţi la dispoziţie puteţi opta pentru piese de mobilier multifuncţionale, cum ar fi paturile cu sertare. De asemenea noptierele cu prindere pe perete pot să mai salveze din spaţiul dormitorului.

Gândiţi-vă cu atenţie la ce tip de mobilier aveţi nevoie înainte de amenajarea unui dormitor mic. Dacă nu aveţi foarte multe haine pentru cuier puteti utiliza şi un cuier din metal în stil scandinav în locul unui corp de mobilier, iar dormitorul se va simţi mai spaţios.

Țineți minte, că într-un dormitor mic fiecare centimetru contează, astfel că, principiul de bază atunci când amenajați spațiul trebuie să fie funcționalitatea. Altfel spus trebuie să vă asigurați că aveți acces facil la toate obiectele din jur.

back to menu ↑

Patul

Așa cum spuneam și la început, patul este elementul principal în dormitor, de aceea trebuie să-l alegem cu grijă. 

În primul rând lungimea patului ar trebui să fie cu aproximatv 20 de cm mai mare decât cea a corpului. De asemenea ar fi indicat ca distanța dintre pat, perete și celelalte obiecte de mobilier din dormitor, să fie în jur de 60 de cm.

Având în vedere că vorbim despre amenajare dormitor mic, puteți face abstracție de acest aspect, în condițiile în care păstrați principiul funcționalității.

Țineți minte că patul trebuie să fie departe de ușă, asta pentru a nu avea probleme cu frigul și aveți grijă la alegerea saltelei, până la urmă acesta este  aspectul cel mai important pentru a vă asigura confortul.

back to menu ↑

Lumina

Și în cazul luminilor, principiul de bază rămâne același, și anume funcționalitatea. De aceea ar fi de preferat să puneți acest aspect pe primul loc și mai apoi să vă aplecați asupra design-ului.

Ar fi de preferat să nu optați pentru  singură sursă de lumina în dormitor. Astfel că iluminatul din dormitorul dumneavoastră, ar fi indicat să se compună din iluminatul general, două veioze pe noptiere și eventual partea de iluminat decorativ. Toate acestea vor întregi cumva cadrul perfect pentru a vă încărca cu energie pozitivă.

Mai jos găseşti câteva produse care poate ţi se potrivesc. De asemenea, poate eşti interesat şi de câteva idei de iluminare a bucătăriei.

back to menu ↑

Culorile şi decorul

În ceea ce privește cromatica, în dormitor sunt la modă culorile mai reci (albastru, gri, etc), iar combinaţia de mobilier negru cu pereţi de culoare albă nu poate da greş.

Vopsirea dormitorului în alb va face dormitorul să pară mai mare. Totodată utilizarea albului şi a culorilor deschise pot să combată absenţa pereţilor sau a geamurilor largi luminând încăperea.

Totuşi vă puteți baza pe intuiție şi pe preferinţele dumneavoastră deoarece nu există niște reguli stricte în acest sens. Țineți minte că un dormitor mic înseamnă în primul rând intimitate si relaxare.

back to menu ↑

Concluzie

Dormitorul este un loc de relaxare, având acest lucru în minte, trebuie să găsiți cele mai bune soluții, pentru a crea un spațiu care să emane un vibe cât mai relaxant unde să vă puteți odihni cum se cuvine.

Aceștia sunt pilonii de bază în ceea ce privește amenajarea unui dormitor de mici dimensiuni. Este important să aveți în vedere în primul rând scopul încăperii.

Ai  şi alte idei despre cum sa amenajezi un dormitor mic? Am fi bucuroşi să ni le spui în comentarii!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Jurnalist

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general