Dormitor feng shui: reguli amenajare, culori, semnificaţia bambusului şi idei de tablouri

Ai auzit de Feng Shui, nu? Dar probabil nu știi ce este și ești puțin confuz. Pentru a te putea lămuri îți voi prezenta o definiție pe scurt care să cuprindă pe ansamblu definiția Feng Shui.

Feng Shui este o practică tradițională care provine din China antică și care susține că folosește forțe energetice pentru a aduce armonie indivizilor din mediul înconjurător. Principiile Feng Shui pot fi aplicate de către oricine și oriunde. Nu doar la tine acasă, ci și la birou sau oriunde simți nevoia. Sunt foarte ușor de pus în practică.

Este un sistem complex de analiză a spațiului și timpului și cum ne poate influența viața. Configurația energetică explică ce este posibil să se întâmple celor care trăiesc în spațiul Feng Shui și pe baza acesteia se oferă sugestii de amenajare, care activează energii bune și remedii pentru a îndepărta influențele negative

Cele mai importante reguli

Atunci când vrem să amenajăm spațiul care ne înconjoară în stil Feng Shui trebuie să ținem cont de câteva lucruri:

1. Fântânile Feng Shui atrag prosperitate.
2. Cristalele se folosesc pentru a atrage energii pozitive.
3. Bambusul este considerat norocos, dar trebuie să îl primești, nu să ți-l cumperi.
4. Trebuie să eviți tablourile sau ilustrațiile violente. Acestea atrag energii negative.
5. Spațiul de lucru trebuie să fie cât mai departe de dormitor.
6. Bucătăria ta chiar dacă este mica trebuie să fie bine luminată.
7. Plantele aduc energie pozitivă. Cu cât sunt mai multe în casă, cu atât mai bine.
8. Capacul WC-ului trebuie să fie tot timpul coborât.
9. Trebuie să eviți montarea oglinzilor în dormitor, acestea pot strica relația de cuplu.
10. Piesele de mobilier nu trebuie să fie drepte, deoarece energia se oprește în marginile acestora.
11. Ușa de intrare trebuie să fie solidă, din lemn masiv sau metal.
12. Holul de la intrare trebuie să fie mereu curat, luminos, aerisit și să aibă plante.
13. Canapelele și fotoliile să nu fie poziționate sub o fereastră, ci pe un perete. Acestea trebuie să fie bine proporționate cu încăperea.

Bambusul în Feng Shui

Bambusul este un element important în Feng Shui deoarece reprezintă apa, pământul și lemnul. Este o planta foarte ușor de îngrijit și se spune că atrage energiile chi, adică cele favorabile. Această plantă este foarte puternică, energizează întreaga locuință.
Aceasta poate fi ținută în apă sau pământ. Dacă o ții în apă, este bine să fie într-o vază de metal și trebuie să știi că â va crește continuu, va produce frunze noi, prin urmare va aduce mereu prosperitate, fiind un simbol al vieții bune. Cu cât are mai multe tulpini bambusul tău, cu atât va aduce mai multe beneficii casei tale.

Acesta trebuie amplasat în partea de est a casei tale sau sectorul de sud, cât mai departe de dormitorul tău. Prea multă energie yang, creează un efect negativ dormitorului tău.

Reguli dormitor Feng Shui

Pentru dormitorul tău Feng Shui avem câteva idei și reguli principale de care trebuie să ții cont.
În primul rând, după cum am menționat și mai sus, bambusul nu este o idee bună pentru dormitorul tău, în rest hai să vedem cum trebuie să îl organizăm.

Prima regulă legată de dormitorul tău este legată de faptul că trebuie să te asiguri că se află într-un sector al casei tale cu o energie favorabilă. Atât dormitorul tău, cât și direcția spre care dormim trebuie să fie una favorabilă. Trebuie să se creeze un mediu în care să ne putem relaxa și odihni, să avem parte de cât mai multă energie yan pentru corpul nostru.

A doua regulă menționează că patul nostru trebuie să fie lipit cu capul de un perete solid și să nu fie orientat cu picioarele spre ușă deoarece se spune că este poziția sicriului. Această poziție scade sistemul imunitar, calitatea somnului, concentrarea și te poți îmbolnăvii mult mai des. Asigură-te că îți poziționezi patul astfel încât să îți vezi întreaga camera din el.

Următoarea regulă spune să eviți poziționarea patului pe colțul camerei. În primul rând este evident că așa vei ocupa mai mult spațiu din camera, dar se spune despre această poziție că este nefavorabilă și are un flux de Qi negativ. Se spune că energia negativă îți va lovi corpul în timp ce dormi precum niște săgeți otrăvitoare.

O altă regulă ar fi precum cea a canapelelor din living, patul nu trebuie să îți stea sub fereastră. Se spune că grinzile aduc foarte multă energie negativă și provoacă insomnii, stări de panică, dureri de cap sau certuri dacă e vorba de un cuplu.

Ultima regulă spune că trebuie să evităm paturile la mansardă cu tavan oblic. Afectează somnul și pot provoca diverse atacuri de panică și fobii. E nevoie de asigurarea unui echilibru atât interior, cât și exterior.

Amenajare în funcție de culori și tablouri

Hai să vedem ce culori ne avantajează din punct de vedere Feng Shui și ce simbolizează fiecare. Acestea joacă un rol foarte important în spațiul nostru Feng Shui și trebuie să fim atenți la culoarea potrivită felului nostru de a fi.

  • Roșu este o culoare Feng Shui masculină, puternică și stimulează sexualitatea, oferind multă enegie și pasiune. Este o culoare potrivită pentru tineri, dar nu ajută la un dormitor deoarece poate provoca insomnii.
  • Albul reprezintă un echilibru, favorizează energia Chi, atrage încredere și lumina și stimulează creativitatea. Acesta se poate folosi în întreaga locuință și se recomandă utilizarea lui lângă culori calde, neutre.
  • Rozul reprezintă un amestec între alb și roșu. Este recomandat să se folosească într-un dormitor, și este asociat cu buna înțelegere și dispoziție. Este o culoare calmă, simbolizează romantismul și favorizează energiile pozitive și fericirea.
  • Portocaliul este culoarea speranței și a prieteniei, stimulează și el creativitatea și poate fi folosit în orice încăpere. Ajută la dezvoltarea intelectuală a copiilor.
  • Galbenul aduce energie, dar într-un mod mult mai calm decât o face culoarea roșie și ajută la căpătarea sentimentului de încredere, stimulând și bucurie, noroc și înțelepciune.
  • Verdele simbolizează vindecarea, prosperitatea, pacea și înțelegerea. Dă senzația că spațiul este mai mare, alungă stresul și problemele emoționale.

Nuanțele de albastru oferă armonie, blândețe, calm și liniște deoarece este asociat cu cerul senin sau apa curată, limpede. Combinația Feng Shui albastru cu alb ajută la sentimentul de siguranță de care ai nevoie în dormitorul tău. Este foarte important să nu folosim albastru închis pentru a nu deveni o persoană închisă, introvertită.
Violetul este culoarea bogăției, te motivează și îți emană o energie puternică care ajută la meditație. Acesta se folosește în zona de sud-est a livingului pentru că atrage prosperitate financiară.

Se spune că tablourile prezente pe pereții dormitorului afectează abilitățile organismului de a se regenera, iar dacă nu sunt cele potrivite pot duce la un somn neliniștit sau coșmaruri.
Tablourile cu flori sunt de bun augur în dormitorul tău, iar dacă simți că nu te reprezintă, poți încerca un tablou cu păsări.

Încearcă să alegi picturi cât mai pașnice, liniștite și vesele. Evită picturile dinamice, acestea te agită. Iar pentru că nu poți pune bambusul la tine în dormitor, nu înseamnă că o pictură cu acestă planta nu este una potrivită. Îți poate aduce liniștea și somnul odihnitor de care ai nevoie.

Concluzie

În concluzie, trebuie să citești foarte atent câteva reguli principale în Feng Shui și vei începe să îți faci o idee despre cum ar trebui să îți aranjezi casa astfel încât să îți aducă prosperitate și energii pozitive. Ține cont de sfaturile noastre și vei avea parte de dormitorul perfect personalității tale. Avem pentru tine şi o listă de cadouri feng shui pentru casă nouă.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Andrei B
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general