Întrebări, răspunsuri şi păreri dezumidificator – Merită să-l cumperi?

Nu știi ce să faci cu umezeala din casă. Pereții tăi mucegăiesc, nu știi de ce aburesc geamurile de termopan, sau pur și simplu apar dificulțăți în respirație la membrii familiei tale?

Ce să faci? E timpul să acționezi. Ai nevoie de un dezumidificator. De ce? Pentru că nivelul normal de umiditate dintr-o locuință este de 30 – 50% și orice valoare care depășește aceste cifre dăunează familiei tale și obiectelor din casa ta.

1 Dezumidificator Smart, 10L/Zi

Dezumidificator Smart, 10L/Zi

După nume, Dezumidificatorul Turbionaire Smart 10 Eco este un dispozitiv smart cu panou led și cu un design minimalist. Acest dezumidificator de aer cu compresor elimină până la 10 litri de apă pe zi, este un dispozitiv economic deoarece consuma doar 200W când este pus în funcțiune și este foarte silențios. Mai mult, are senzor de umiditate încorporat, curăță aerul de praf și este portabil și ușor de mutat. Acest aparat este cel mai bun dezumidificator casnic.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1

Păreri dezumificator

Persoanele care folosesc dezumidificatorul sunt mulțumite și susțin că face o treabă bună în general, dar există și persoane care susțin contrariul. Părerile sunt împărțite, așa că citește cu atenție. Poate te afli într-o situație asemănătoare și poți evita unele greșeli.

Unele persoane susțin că dezumidificatorul este doar o soluție temporară și te ajută dacă ai de uscat spre exemplu niște haine. Dacă îl folosești continuu, acesta nu o să țină foarte mult și probabil va trebui să îți iei altul. În acest caz, achiziționarea unui aer condiționat este mult mai fezabilă deoarece sunt mai solide și mai fiabile. Le poți pune direct pe perete și te ajută să economisești spațiul din casă și să pară totul mai aerisit.

În același timp, alte persoane susțin că dezumidificatorul ca să absoarbă umezeala trebuie să funcționeze mereu, ceea ce poate fi interesant o perioadă, dar va ajunge să îți consume mult curent, iar zgomotul pe care îl va face va deveni deranjant la un moment dat.

În ceea ce privește praful, se află peste tot în jurul nostru și chiar dacă facem curățenie, dezumidificatorul va acumula praf pe care va ajunge să îl sufle în toată casa, iar rezervorul pe care îl are trebuie schimbat la un moment dat, cel puțin o dată pe zi, deoarece dacă îl setezi la o anumită umiditate, acesta se va umple rapid cu apă. Recomandarea este să nu se folosească un astfel de aparat deoarece consumă mult curent, și în unele case problema umidității se poate rezolva prin aerisirea casei mai des.

În detrimentul acestor păreri, sunt persoane care sunt foarte mulțumite de acest tip de produs și nu regretă achiziționarea lui. Acestea susțin că umezeala din propriul apartament s-a redus de la 90% la 78%, aerul este mult mai ușor de respirat, mirosul apartamentului a devenit mai plăcut și a dispărut umezeala care se punea pe geamuri. Aerul pe care îl emană un dezumidificator se află la temperatura camerei, deci nu este unul cald, să fie deranjant vara, iar în privința zgomotului acesta este similar unui șuierat foarte subtil al vântului, care nu deranjează.

Un alt plus pe care îl aduc aceste dezumidificatoare este faptul că le poți programa și nu e nevoie să le oprești sau să le repornești singur. Acesta știe când umiditatea scade sau crește peste valorile pe care le-ai setat, iar tu nu mai trebuie să-ți faci griji pentru acest lucru. Se poate dormi cu el, iar în raportul calitate – preț este excelent.

Ce este un dezumidificator / Ce face un dezumidificator

Și totuși nu ești sigur ce face un dezumidificator? Îți explicăm noi. Ce face un dezumidificator pentru tine și pentru casa ta poate fi incredibil. Acesta este proiectat să îți reducă umezeala din locuință în funcție de nevoile tale. Fiecare dispozitiv are diferite caracteristici, puteri de funcționare și chiar și eficiența acestora diferă în funcție de produs.

Cum funcționează un dezumidificator / cum se folosește

Vrei să știi cum se folosește un dezumidificator? Acest dispozitiv este esențial în locuința ta pentru propria stare de bine. El va sustrage toată umezeala din casă și o va transforma în apă. Ulterior, treaba ta este să golești recipientul de apă . Timpul de umplere a recipientului diferă în funcție de gradul de umiditate din casa ta şi de eficienţa aparatului. Dezumidificatoarele au funcție de programare și se pot seta la diverse valori. Este foarte avantajos să beneficiezi de reglare în mod automat. Acest aspect vă poate ajuta să dormiți noaptea fără probleme și fără să vă faceți griji pentru umiditatea din casă.

Umiditatea la care trebuie să fie setat se decide în funcție de poziția geografică și zona clădirii unde este amplasat. În mod evident, un apartament la subsol, va avea o umiditate crescută și o temperatură mai scăzută. Toate aceste lucruri se pot regla cu un dezumidificator.

Cât consumă un dezumidificator

Ca să îți faci o idee, în general la modelele cu compresor trebuie să înmulțești rata de consum cu 15 ca să poți aproxima puterea, astfel încât un dezumidificator de 20 de litri va consuma aproximativ 300 de watti.

În cazul în care îți iei un model desicant, trebuie să înmulțești rata de consum cu 45 dacă are nivelul scăzut sau cu 90 dacă are nivelul ridicat, iar spre exemplu, un dezumidificator de 7 litri va consuma aproximativ 315 watti când funcționează la o treaptă joasă și 630 watti cand funcționează la cea mai puternică treaptă.

În general consumul este de 0,7 – litri/kw și menține o temperatură de 20 de grade cu o rată de umiditate de 60%. Un consum redus de energie la dezumidificatoare ajunge în jur de 1 până la 1,2 litri pe kw.

Un astfel de dispozitiv poate să consume sute de kw, dar acest consum energetic poate să fie scăzut cu ajutorul unui timer și a unui higrometru de care dispune dezumidificatorul în momentul în care îl achiziționezi. El trebuie să dispună de trepte de putere. Acest lucru asigură dispozitivului un consum mic sau mare de energie, decizia îți aparține.

De reținut însă că eficiența lui crește când se află la ultima treaptă de putere. În orice locuință se poate menține un anumit nivel de umiditate dacă aparatul este lăsat continuu să funcționeze la cea mai mică treaptă, însă nu uitați că acest lucru înseamnă că zgomotul lui va fi prezent continuu și poate să devină la un moment dat deranjant. Această abordare are avantajul de a preveni mucegaiul, igrasia și sănătatea celor din jur. Bacteriile din casă nu se înmulțesc dacă sunt menținute valorile de umiditate la 30-50%. Până la urmă depinde de stilul tău de viață.

1 Dezumidificator Silențios, 13L/Zi

Dezumidificator Silențios, 13L/Zi

Dezumidificatorul din gama casnica Woods MDK13 este echipat cu un agent frigorific ecologic R290. Modelul MDK este un dezumidificator recomandat pentru a fi folosit în camere de până la 50 mp. Acest dispozitiv este echipat cu afișaj LED care indică umiditatea din încăpere. Se poate seta umiditatea dorită, iar dezumidificatorul vine și cu un timer.
Added to wishlistRemoved from wishlist 2

Cum sa alegi un dezumidificator

Alegerea unui dezumidificator nu este tocmai cea mai ușoară alegere pe care poți să o faci, dar nu îți face griji, noi te ajutăm și simplificăm lucrurile.

În primul rând, trebuie să fii atent atent la tipul de dezumidificator de care ai nevoie. Acestea sunt trei: dezumidificator cu condensare, dezumidificator prin absorbție și absorbant de umiditate. Care e diferența între ele? Îți spunem acum.

Dezumidificatorul prin condensare este un aparat mai greu în comparație cu cel de absorbție. Este potrivit pentru încăperile mai mari datorită principiilor de funcționare cu condensare, este mai zgomotos, dar emite gaze de seră, prin urmare este un dispozitiv care este mai prietenos cu mediul

Dezumidificatorul prin absorbție este lipsit de compresor, este mai ușor și mai puțin zgomotos. Acest dispozitiv este recomandat pentru încăperile care se află la subsol și au umiditatea crescută și temperatura mică.

Absorbantul de umiditate este unul la care nu trebuie să vă așteptați să facă minuni. Este ideal pentru suprafețe mici sau mașină, nu se recomandă a se folosi într-o cameră, deoarece nu este electric și funcționare lui este posibilă datorită rezervelor care se înlocuiesc la un anumit interval de timp.

În al doilea rând, trebuie să țineți cont că alegerea unui dezumidificator se face și în funcție de dimensiunea camerei, iar umezeala se calculează în litri/24 h. Cu cât este mai mare umiditatea, cu atât aveți nevoie de un dezumidificator cu putere mai mare, iar dacă aveți o încăpere mai mare, trebuie să țineți cont că veți aduna mai multă apă, deci aveți nevoie de un dezumidificator cu un rezervor de apă mai generos.

Și nu în ultimul rând, nu uitați să cumpărați un dezumidificator care poate fi programat, care nu depășește un zgomot de 50 dB și care are un consum decent de energie electrică.

Sperăm că te-am lămurit cum stă treaba cu acest aparat numit dezumidificator. Nu uita că trebuie să fii foarte atent la ce fel de dezumidificator cumperi, trebuie să îl alegi strict pentru nevoile și cerințele tale. E singurul mod prin care nu vei da greș și vei fi mulțumit de produs în sine. Iar dacă nu știi ce fel de dezumidificator să cumperi, citește articolul despre cel mai bun dezumidificator. Sigur îți va fi de folos.

1 Dezumidificator cu Capacitate Mare, 30L/Zi

Dezumidificator cu Capacitate Mare, 30L/Zi

Dezumidificatorul Trotec TTK100E este conceput pentru spații mari de până la 90mp. Aparatul are o capacitate maximă dezumidificare de 30l/zi si debit aer de 220mc/h. Acest dezumidificator performant vine cu un display digital, timer, un sistem dublu de evacuare a apei condensate, compresor rotativ și ventilator cu doua trepte, printre altele. 
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Click to rate this post!
[Total: 11 Average: 3.5]

Andrei B
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general