Cel mai bun umidificator – Top 5 modele de umidificatoare de aer

Contextul actual ne face s─â acord─âm tot mai mult─â aten╚Ťie mediului ├«n care tr─âim. ├Äncep├ónd cu anul 2020, pandemia de coronavirus ne-a impus tuturor un nou stil de via╚Ť─â; unul care presupune s─â st─âm acas─â 90% din timpul nostru. ÔÇŁWork from homeÔÇŁ ╚Öi ╚Öcoala online au devenit ceva normal, iar acas─â a devenit locul ├«n care ne desf─â╚Öur─âm toate activit─â╚Ťile. De aceea, este esen╚Ťial s─â acord─âm importan╚Ťa necesar─â calit─â╚Ťii aerului din locuin╚Ťa noastr─â.

Un nivel de umiditate sc─âzut poate influen╚Ťa negativ sistemul imunitar, f─âc├óndu-te mult mai vulnerabil ├«n fa╚Ťa virusurilor ╚Öi a bacteriilor din jurul nostru. ╚śi nu doar tu ai de suferit dac─â aerul casei tale este prea uscat, ci ╚Öi locuin╚Ťa ta – piesele de mobilier, pere╚Ťii, pardoseala. De asemenea, daca nivelul de umezeal─â din cas─â este prea mare, atunci avem nevoie de un dezumidificator bun. ├Än mod ideal, aerul din casa ta ar trebui s─â se situeze ├«ntre 45 ╚Öi 60% umiditate. Un nivel mai ridicat ar produce praf, mucegai ╚Öi – implicit – alergii, iar un nivel mai sc─âzut ar afecta s─ân─âtatea noastr─â pe termen lung – iritarea c─âilor respiratorii, piele foarte uscat─â, usturime ├«n g├ót, pleoape iritate, dar ╚Öi o respira╚Ťie ├«ngreunat─â, mai ales ├«n timpul somnului.

Pentru a fi sigur c─â aerul din casa ta are toate propriet─â╚Ťile necesare pentru a sus╚Ťine s─ân─âtatea ta ╚Öi a familiei tale, asigur─â-te c─â nivelul de umiditate este unul corespunz─âtor, pentru c─â ceea ce respir─âm ne influen╚Ťeaz─â nu numai s─ân─âtatea c─âilor respiratorii, ci ╚Öi a ├«ntregului organism.

Iar acum, dac─â ai realizat c─â aerul din casa ta este unul relativ uscat, noi venim cu solu╚Ťia: umidificatorul este produsul care va crea mediul perfect ├«n casa ta! Asigur─â un aer suficient de umed, ├«ncurajeaz─â o respira╚Ťie mai bun─â, pielea va avea un aspect mai s─ân─âtos, cre╚Öte nivelul de energie al ├«ntregii familii ╚Öi previne probleme de s─ân─âtate. Continu─â s─â cite╚Öti acest articol pentru a afla care este cel mai bun umidificator de aer ╚Öi care sunt criteriile pentru a-l alege pe cel mai potrivit pentru casa ta.

Top 5 Umidificatoare de aer

1 Umidificator de aer Star-Light UHS-5310BL

Umidificator de aer Star-Light UHS-5310BL

Cel mai mare atu al umidificatorului de aer Star-Light este capacitatea rezervorului care indic─â raza de acoperire a aparatului. Av├ónd o valoare de 5.3 l, acest produs este suficient de mare pentru a face fa╚Ť─â cu brio unor ├«nc─âperi de p├ón─â la 45 m┬▓. Mai mult dec├ót at├ót, aparatul dispune de control touch cu display LED, oferindu-╚Ťi posibilitatea de a-l seta u╚Öor, ├«n func╚Ťie de nevoile ╚Öi preferin╚Ťele tale.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Umidificator si difuzor de aroma Duux Tag

Umidificator si difuzor de aroma Duux Tag

E perfect pentru camera bebelu╚Öului sau a copiilor, fiind extrem de silen╚Ťios. Umidificatorul ╚Öi difuzorul de arom─â Duux Tag utilizeaz─â cu 80% mai pu╚Ťin─â energie dec├ót cele mai multe umidificatoare de aer, ├«n timp ce rezervorul de 2,3 l asigur─â p├ón─â la 10 ore de func╚Ťionare continu─â.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Umidificator Aromaterapie Transilvan

Umidificator Aromaterapie Transilvan

Prezint─â raportul calitate-pre╚Ť ideal. Tehnologia cu ultrasunete ├«mbin─â apa din rezervor cu uleiurile parfumate, eliber├ónd un abur fin ╚Öi parfumat ├«n ├«ntreaga ├«nc─âpere. Cu o capacitate de 550ml, dispozitivul are 3 intervale de func╚Ťionare - 1, 3, sau 6 ore.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Umidificator cu ultrasunete Hera

Umidificator cu ultrasunete Hera

Func╚Ťion├ónd pe principiul ultrasunetelor, umidificatorul Hera emite o cea╚Ť─â fin─â care┬á ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte calitatea aerului din ├«nc─âperea ta. Dat fiind faptul c─â se bazeaz─â pe abur cald sau rece, umidificatorul e perfect ╚Öi pentru camera copiilor. Un alt atu este capacitatea mare a rezervorului ce reu╚Öe╚Öte s─â acopere suprafe╚Ťe de p├ón─â la 65m┬▓.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Umidificator si purificator Clean Air Optima CA603new

Umidificator si purificator Clean Air Optima CA603new

Acest produs─â reprezint─â una dintre cele mai populare alegeri ├«n r├óndul rom├ónilor deoarece este foarte silen╚Ťios ╚Öi poate fi utilizat ╚Öi pe timpul nop╚Ťii. Mai mult dec├ót at├ót, umidificatorul Clean Air Optima dispune de trei trepte de vaporizare, higrostat reglabil, care men╚Ťine ├«n mod automat nivelul dorit ├«n ├«nc─âpere, dar ╚Öi func╚Ťia de ionizare, al c─ârei rol e de purificare a aerului.┬á
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Despre umidificatoarele de camer─â

Umidificatoarele sunt dispozitive care emit vapori de apa pentru a men╚Ťine aerul umed ├«ntr-o camera. Pozi┼úionate corespunz─âtor ┼či reglate ├«n func┼úie de dimensiunea ├«nc─âperii, acestea asigur─â necesarul t─âu de confort.

├Änainte de pulverizare, apa este dezinfectat─â ┼či purificat─â la o temperatur─â mare, ├«mpiedic├ónd astfel propagarea bacteriilor sau a virusurilor. De asemenea, unele aparate de┼úin ┼či un recipient pentru uleiuri parfumate, evit├ónd astfel fumul greu al betisoarelor parfumate sau al lumanarilor.

Exist─â 4 tipuri de umidificatoare de aer, ├«n func╚Ťie de modul de ac╚Ťiune:

Umidificatorul cu ultrasunete

Func╚Ťioneaz─â pe baza ultrasunetelor care provoac─â vibra╚Ťii rapide, eman├ónd astfel particule fine de ap─â ├«n aer. Aceste particule pot fi calde sau reci, ├«n func╚Ťie de anotimp ╚Öi de temperatura pe care o alegi. Mai mult dec├ót at├ót, este extrem de silen╚Ťios, fiind o variant─â foarte bun─â pentru dormitor sau camera copiilor. Singurul dezavantaj ar putea fi reprezentat de costul mai ridicat al unui astfel de umidificator, ├«ns─â garantat, investi╚Ťia e una fiabil─â.┬á

Umidificatorul cu ionizare

Acest tip de umidificator este dotat cu un filtru de ionizare care elibereaz─â ioni negativi ├«n ├«nc─âpere. ╚Öi refac echilibrul umidit─â╚Ťii din ├«nc─âpere. Ace╚Ötia ├«mbun─ât─â╚Ťesc calitatea aerului prin emanarea ionilor negativi de oxigen ╚Öi refac echilibrul umidit─â╚Ťii din ├«nc─âpere. Ba mai mult, contribuie ╚Öi la eliminarea particulelor de praf din casa ta.

Umidificatorul cu aer cald

Umidificatorul cu aer cald func╚Ťioneaz─â prin propulsarea unui jet de abur cald ├«n ├«nc─âpere, echilibr├ónd astfel nivelul de umiditate din aer. Principalul avantaj, pe l├óng─â efectul evident de umidificare, este faptul c─â aburul emis este complet sterilizat. Asta deoarece aparatul fierbe apa, omor├ónd bacteriile ├«nainte de a elibera aburul. Un alt avantaj este faptul c─â ajuta la prevenirea r─âcelilor de sezon, ├«n special ├«n cazul celor mici. Totu╚Öi, din cauza temperaturii ridicate, exist─â riscul de a arde pielea, astfel ├«nc├ót nu se recomand─â utilizarea sa ├«n apropierea copiilor.

Umidificatorul cu aer rece

Acesta e cel mai des ├«nt├ólnit de pe pia╚Ť─â, cunoscut ╚Öi sub numele de umidificator cu cea╚Ť─â rece. Oamenii ├«l prefer─â datorit─â pre╚Ťului accesibil, consumului redus de energie ╚Öi faptului c─â acoper─â suprafe╚Ťe mari. Prezint─â dou─â tipuri eficiente de func╚Ťionare: prin pulverizarea unui jet fin de ap─â sau prin folosirea unui ventilator, care creeaz─â un curent ce trece pe deasupra recipientului cu ap─â. Ambele metode sunt la fel de eficiente pentru men╚Ťinerea nivelului optim de umiditate din ├«nc─âpere. Aparatul trebuie cur─â╚Ťat dup─â fiecare utilizare, iar filtrul trebuie schimbat oridec├óteori devine colorat.

Cel mai Bun Umidificator pentru Bebeluși

Speciali╚Ötii recomand─â c─â pentru a crea un mediu ideal pentru un bebelu╚Ö, nivelul de umiditate trebuie s─â fie de aproximativ 60%, iar temperatura situat─â ├«ntre 18 ╚Öi 22 grade Celsius. ├Än ace╚Öti parametri, mucegaiul nu se dezvolt─â, deci nu exist─â nici riscul apari╚Ťiei alergiilor, infec╚Ťiilor, sau r─âcelilor. Mai mult dec├ót at├ót, un mediu lipsit de umezeal─â, cu o temperatura prea ridicat─â va crea disconfort bebelu╚Öului, acesta av├ónd un somn agitat, va obosi mai repede ╚Öi va fi u╚Öor iritabil.

Umidificatorul este cea mai sigur─â solu╚Ťie pentru crearea unui mediu pl─âcut pentru copil. Recomandarea noastr─â este s─â ├«l amplasa╚Ťi ├«n apropierea surselor de c─âldur─â – de unde aerul ├«ncepe s─â se usuce – sau ├«n apropierea patului s─âu.

cel mai bun umidificator pentru bebelusi

Cel mai bun umidificator pentru bebelu╚Öi este aparatul de la Duux care promite ├«mbun─ât─â╚Ťirea imediat─â a calit─â╚Ťii aerului din camera ├«n care ├«l amplasezi. Dotat cu un rezervor de apa generos – capacitate de 1L – produsul asigur─â o umidificare de lung─â durat─â, extrem de silen╚Ťioas─â. Lumina de noapte ╚Öi uleiurile esen╚Ťiale creeaz─â o atmosfer─â pl─âcut─â ╚Öi ofer─â un plus de confort.

Func╚Ťiile umidificatorului

 • Capacitatea rezervorului este esen╚Ťial─â dac─â e╚Öti ├«n c─âutarea unui umidificator. Aceasta indic─â raza de acoperire a aparatului ╚Öi va influen╚Ťa confortul de folosire. Cu c├ót rezervorul va fi mai mare, cu at├ót va fi necesar s─â ├«l umpli mai rar. Recomandarea noastr─â este s─â optezi pentru un aparat care acoper─â suprafa╚Ťa casei tale ╚Öi ├«╚Ťi asigur─â cel pu╚Ťin 12 de ore de func╚Ťionare.┬á
 • Indicatorul de nivel al apei e o func╚Ťie util─â dac─â optezi pentru un umidificator cu rezervor transparent. Atunci c├ónd apa se termin─â, vei fi notificat printr-un semnal vizual sau sonor.┬á
 • Oprirea automat─â e necesar─â pentru a preveni incendiile provocate de circuitele ├«nchise.├Än momentul ├«n care nu va mai exista ap─â ├«n rezervor, aceast─â func╚Ťie va provoca oprirea automat─â a aparatului.┬á
 • Reglarea direc╚Ťiei de pulverizare e o func╚Ťie care ├«╚Ťi va permite s─â ajustezi pozi╚Ťia tijei de eliminare a aburului, astfel ├«nc├ót s─â fie orientat─â mereu spre un spa╚Ťiu neocupat din ├«nc─âpere.
 • Treptele de putere sunt o necesitate dac─â vrei s─â reglezi intensitatea umidificatorului de camer─â. Dac─â optezi pentru o treapt─â inferioar─â, ╚Öi consumul de energie electric─â va fi mai redus.
 • Filtrul ├«mpotriva depunerilor de calcar este o necesitate pentru umidificatorul t─âu, dac─â utilizezi ap─â de la robinet. ├Än caz contrar, folose╚Öte numai apa demineralizat─â sau distilat─â.
 • Higrometrul ├«ncorporat este o alta func╚Ťie a acestor aparate, care m─âsoar─â nivelul de umiditate din aer. Po╚Ťi s─â ├«l consul╚Ťi ├«n mod constant sau po╚Ťi s─â ├«l setezi, iar umidificatorul va porni automat atunci cand pragul ales de tine nu e atins.
 • Dac─â aparatul t─âu nu este dotat cu un higrometru, verific─â existen╚Ťa senzorilor pentru umiditate ╚Öi temperatur─â. Cu ajutorul acestora, puterea umidificatorului va fi reglat─â automat astfel ├«nc├ót nivelul de umiditate s─â fie optim.
 • Nivelul de zgomot e o caracteristic─â esen╚Ťial─â. Sfatul nostru este s─â optezi pentru un umidificator cu un nivel de zgomot c├ót mai sc─âzut. Acesta va func╚Ťiona mai ales pe timpul nop╚Ťii, sau poate vrei s─â ├«l amplasezi ├«n camera copiilor, astfel ├«nc├ót e necesar ca zgomotul s─â nu v─â deranjeze.┬á
 • Recipientul pentru aromaterapie e o func╚Ťie care permite utilizarea umidificatoarelor ╚Öi pe post de difuzor. Sfatul nostru este s─â optezi pentru uleiuri speciale, care nu pot d─âuna c─âilor respiratorii ale copiilor.┬á
 • Cablul de alimentare trebuie s─â fie suficient de lung pentru a-╚Ťi permite s─â a╚Öezi umidificatorul la o ├«n─âl╚Ťime considerabil─â fa╚Ť─â de priz─â.
 • Displayul e un alt beneficiu care ├«╚Ťi permite s─â verifici temperatura aburilor, nivelul de umiditate sau cel de ap─â din rezervor.

Avantajele și dezavantajele umidificatorului

├Än func╚Ťie de tipul de umidificator, acesta vine cu avantajele ╚Öi dezavantajele sale.

Avantaje:

 • Men╚Ťine s─ân─âtatea pielii;
 • Reduce riscul de infec╚Ťii;
 • Previne s├ónger─ârile nazale ╚Öi afec╚Ťiunile pulmonare;
 • Amelioreaz─â r─âceala, alergiile ╚Öi astmul;
 • ├Ämbun─ât─â╚Ťe╚Öte calitatea somnului;
 • Protejeaz─â mobilierul din lemn, pardoseala ╚Öi pere╚Ťii de fisuri sau deformare;
 • Contribuie la circularea aerului ├«n cas─â;
 • Re╚Ťine c─âldura ├«n locuin╚Ť─â;
 • Reduce costurile de ├«nc─âlzire;
 • Contribuie la s─ân─âtatea plantelor din cas─â.

Dezavantaje:

 • Cost ridicat – un umidificator cu mai multe func╚Ťii implic─â un pre╚Ť mai mare;
 • Costuri suplimentare – ├«nlocuirea regulat─â a filtrelor, apa distilat─â, demineralizat─â;
 • Pericol de arsuri – ├«n cazul umidificatoarelor cu aer cald;
 • Imposibilitatea utiliz─ârii ├«n sezonul cald – ├«n cazul umidificatoarelor cu aer cald care cresc temperatura cu 2 grade Celsius ├«n ├«nc─âperea ├«n care sunt amplasate;
 • Consumul de energie ridicat – ├«n cazul umidificatoarelor care nu dispun de trepte de putere;
 • Nivel de zgomot ridicat – ├«n cazul umidificatoarelor care emit ap─â fierbinte, zgomotul jetului poate fi deranjant pe timp de noapte;
 • Mediu favorizant bacteriilor – umidificatoarele cu aer rece nu fierb apa a╚Öadar microbii ╚Öi bacteriile din ├«nc─âpere nu sunt ├«ntru totul elimina╚Ťi. De asemenea, umidificatorul de camer─â necesit─â cur─â╚Ťare constant─â.

P─ârerile clien╚Ťilor

Cei care au realizat c├ót de important─â este calitatea aerului din casa ├«n care tr─âiesc, au optat pentru un umidificator care s─â men╚Ťin─â un nivel optim de umiditate pentru un stil de via╚Ť─â s─ân─âtos. Pu╚Ťini sunt cei care au regretat alegerea f─âcut─â.

Nu numai c─â sunt mul╚Ťumi╚Ťi de calitatea aparatelor, dar sunt uimi╚Ťi de c├ót de rapid se v─âd rezultatele. Calitatea aerului din ├«nc─âpere se schimb─â de ├«ndat─â ce amplasezi umidificatorul ╚Öi ├«l pui ├«n func╚Ťiune.

Mai mult dec├ót at├ót, pia╚Ťa ├«╚Ťi pune la dispozi╚Ťie o gam─â larg─â de produse dintre care po╚Ťi alege – diferite modele, dimensiuni, culori, func╚Ťii, pre╚Ťuri. Po╚Ťi g─âsi umidificatorul potrivit pentru tine, ├«ncadr├óndu-te ├«n bugetul de care dispui ╚Öi suprafa╚Ťa pe care vrei s-o purifici ├«n casa ta.

Cei mai buni produc─âtori de umidificatoare

Cei de la AlecoAir ├«╚Ťi pun la dispozi╚Ťie o gam─â larg─â ce con╚Ťine cele mai bune umidificatoare, pentru toate tipurile de utilizare. Pre╚Ťurile sunt atractive, fie c─â optezi pentru un aparat ├«n uz personal, fie c─â alegi un umidificator profesional, destinat incintelor unde nivelul de umiditate trebuie controlat extrem de bine.┬á Cu aer rece sau cald, cu func╚Ťia de purificare a aerului, cu un nivel foarte redus de zgomot ╚Öi lumini suplimentare pentru noapte, cei de la AlecoAir promit produse de calitate la pre╚Ťuri accesibile.

Umidificatoarele Star-Light au un design modern care le ofer─â posibilitatea clien╚Ťilor de a le ├«ncadra ├«n orice tip de ├«nc─âpere, cu un decor mai mult sau mai pu╚Ťin preten╚Ťios. Aceste aparate cresc gradul de umiditate relativ─â din ├«nc─âpere cu ajutorul aburului cald sau rece. Un alt atu este ca nivelul de zgomot al umidificatoarelor Star-Light nu dep─â╚Öe╚Öte 30 dB, iar tu po╚Ťi s─â-╚Ťi desf─â╚Öori activit─â╚Ťile ├«n lini╚Öte, ├«n timp ce aerul din camer─â e ├«mprosp─âtat constant.


 

Umidificatoarele Philips sunt dotate cu tehnologia VitaShield IPS, AeraSense și NanoCloud. Prin intermediul acestora, sistemele captează până la 99,7% dintre particulele dăunătoare de praf, alergeni sau gaze nocive. Mai mult decât atât, tehnologia unică detectează particulele eficiente și umidifică aerul printr-un proces natural de evaporare, prevenind astfel formarea de pete umede și depozite albe.

Concluzia și recomandarea noastră

Deoarece timpul petrecut acas─â e unul destul de mare, ne dorim – at├ót pentru noi, c├ót ╚Öi pentru cei dragi – ca aerul respirat ├«n interior s─â aib─â propriet─â╚Ťile necesare unui stil de via╚Ť─â s─ân─âtos. Majoritatea locuin╚Ťelor sufer─â de un dezechilibru ├«n ceea ce prive╚Öte nivelul de umiditate, ╚Öi de aceea noi ╚Ťi-am prezentat umidificatorul, drept cea mai bun─â solu╚Ťie pentru locuin╚Ťa ta.

Recomandarea noastr─â este umidificatorul si purificatorul Clean Air Optima CA603new. Voi ce a╚Ťi ales?

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Sabina Nisioi

Sabina Nisioi

Absolvent─â a Facult─â╚Ťii de Litere, masterand─â ├«n PR ╚Öi Publicitate ╚Öi copywriter @srd-media. Ocazional, freelance writer pentru blogul totuldesprecasa.ro. Keywords? Coffee, (NO PERSONAL DEVELOPMENT) books, Tarantino, running.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general