Cel mai bun dezumidificator – Cum scăpăm de umezeala din casă?

Un nivel ridicat de umiditate în casă deseori reprezintă o cauză frecventă de îmbolnăvire. Cu cât aerul este mai umed în locuința noastra, crește exponențial riscul apariției de mucegai și igrasie pe pereți, ceea ce reduce exponențial calitatea aerului în casă. Odată cu nivelul ridicat de degradare al aerului vin și alte neplăceri mult mai grave decat doar un miros neplăcut.

Cu cât suntem mai expuși la un mediu impur, umed și mucegăit, cu atât mai mult crește probabilitatea problemelor respiratorii. Din cauza umidității, pot apărea diverse alergii, răceli frecvente, reumatisme sau alte boli.

Noi am pus la punct o listă de dezumidificatoare, acoperind o varietate vastă de modele dar și preț și funcționalitate ca să ne facem o idee despre cele mai bune dezumidificatoare casnice. 

Top 10 dezumidificatoare casnice

1 Dezumidificator Smart, 10L/Zi

Dezumidificator Smart, 10L/Zi

După nume, Dezumidificatorul Turbionaire Smart 10 Eco este un dispozitiv smart cu panou led și cu un design minimalist. Acest dezumidificator de aer cu compresor elimină până la 10 litri de apă pe zi, este un dispozitiv economic deoarece consuma doar 200W când este pus în funcțiune și este foarte silențios. Mai mult, are senzor de umiditate încorporat, curăță aerul de praf și este portabil și ușor de mutat. Acest aparat este cel mai bun dezumidificator casnic.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
2 Dezumidificator cu Consum Redus, 25L/Zi

Dezumidificator cu Consum Redus, 25L/Zi

Dezumidificator Woods MRD20 este silențios, are o capacitate de 25 litrii pe zi și este potrivit pentru orice locuință. Consumul de energie este foarte scăzut, vine cu un afișaj ce indică nivelul de umiditate din încăpere dar și cu un timer. Este un dezumidificator puternic dar și ușor de deplasat.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Dezumidificator cu Capacitate Mare, 30L/Zi

Dezumidificator cu Capacitate Mare, 30L/Zi

Dezumidificatorul Trotec TTK100E este conceput pentru spații mari de până la 90mp. Aparatul are o capacitate maximă dezumidificare de 30l/zi si debit aer de 220mc/h. Acest dezumidificator performant vine cu un display digital, timer, un sistem dublu de evacuare a apei condensate, compresor rotativ și ventilator cu doua trepte, printre altele. 
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Dezumidificator Silențios, 13L/Zi

Dezumidificator Silențios, 13L/Zi

Dezumidificatorul din gama casnica Woods MDK13 este echipat cu un agent frigorific ecologic R290. Modelul MDK este un dezumidificator recomandat pentru a fi folosit în camere de până la 50 mp. Acest dispozitiv este echipat cu afișaj LED care indică umiditatea din încăpere. Se poate seta umiditatea dorită, iar dezumidificatorul vine și cu un timer.
Added to wishlistRemoved from wishlist 2
5 Dezumidificator cu Mai Multe Viteze

Dezumidificator cu Mai Multe Viteze

Printre dezumidificatoare bune se enumeră și DHUM-12. Acest dezumidificator are 2 viteze și 3 moduri operare, este complet programabil și constituie și o funcție anti-îngheț. Capacitatea rezervorului de apă este de 2 litrii, aparatul vine cu un filtru de aer detasabil, atenționare luminoasă și închidere automată. Mai mult, acest dezumidificator cu compresor este foarte silențios.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
6 Dezumidificator Electric cu Capacitate Mică, 5L/Zi

Dezumidificator Electric cu Capacitate Mică, 5L/Zi

Dezumidificatorul Electric Innoliving este un aparat mai micuț ce ajută la menținerea umiditatii aerului din încăperi în parametrii normali. Are o sursă de putere de 100-240V, putere de 72W iar capacitatea rezervorului este de 1.5L. Este ideal pentru încăperi de 40 de metri pătrați. Dezumidificatorul are și un senzor de apă, indicând atunci când rezervorul de apa este plin.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
7 Dezumidificator și Purificator, 12L/Zi

Dezumidificator și Purificator, 12L/Zi

Dezumidificatorul si purificatorul Meaco UK12L este ideal pentru spații de până la 30 de metrii pătrați. Se caracterizează printr-un display electronic, temporizator reglabil și indicator de umiditate. Este un aparat ideal pentru uscarea rufelor în încăperi mici, este silențios și smart, deoarece aparatul se oprește automat când rezervorul este plin.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
8 Dezumidificator 20L/Zi

Dezumidificator 20L/Zi

Dezumidificatorul de aer Concept OV2000 condensează până la 20 de litrii de apă pe zi. Este cel mai bun dezumidificator pentru apartament, dar și pentru piscine interioare sau grădini de iarnă. Dezumidificatorul de aer OV2000 este echipat cu un timer care vă permite să setați timpul după cum doriți, este conceput cu un indicator al nivelului de umiditate și totodată funcționează ca și un purificator de aer.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
9 Dezumidificator Modern, 12L/Zi

Dezumidificator Modern, 12L/Zi

Dezumidificatorul De'Longhi DEX212F este compact, ușor și eficient. Acest model vine cu o culoare închisă, adică un albastru petrol ce îi dă dezumidificatorului o alură unică. Aparatul este ecologic, clasa energetică find A și are o putere de consum de 300W. Este potrivit pentru încăperi de până la 55 metri pătrați, este silențios și vine cu un filtru de apă ușor de curățat.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
10 Dezumidificator Negru, 25L/Zi

Dezumidificator Negru, 25L/Zi

Dezumidificator si purificator de aer Inventor Atmosphere este un aparat modern și foarte practic. Păstrează un mediu curat și fără praf datorită purificatorului de aer, indică calitatea aerului și cu ajutorului filtrului HEPA, garantează o calitate superioară de aer proaspăt. Are o capacitate de dezumidificare de 25 de litrii pe zi și distribuie uniform aerul datorită flapsurilor.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Care sunt cauzele principale ale umezelii în locuințele noastre?

Cauzele principale de umiditate în locuințele noastre se datorează lipsei de lumină naturală suficientă și izolare de proastă calitate. Umiditatea poate fi consecința a unei izolări sau fundații care lasă de dorit, permițând infiltrarea apei în pereți.

Amplasarea imobilului într-o zonă umbroasă fără lumină directă de la soare duce la un nivel ridicat de umezeala în casă. Locuințele aflate la demisol sunt și ele afectate de ‘blestemul’ umezelii. Mai mult, dacă locuința este nouă, umezeala poate fi datorată faptului că materialele folosite pentru construcție nu s-au uscat încă.

Cum scăpăm de umezeală din casă?

Indiferent care ar fi cauzele, scopul nostru principal este să scăpăm de această neplăcere. În momentul în care nivelul de umiditate din locuința noastră depășește 40%, sănătatea noastră este în pericol. La un nivel mai ridicat, există și riscul de deteriorare a obiectelor din casă, în special deteriorarea mobilei.

Pentru a combate această neplăcere, noi recomandăm achiziționarea unui dezumidificator. Cel mai bun dezumidificator casnic de pe piață ne va scăpa de toate problemele legate de aerul umed, dar și un dezumidificator ieftin și bun își va face treaba.

Rolul unui dezumidificator este să elimine umezeala din casa noastră, într-un mod sănătos și eficient. În funcție de model, un astfel de aparat funcționează pe principiul absorbtiei, ori pe cel al condensarii.

Noi am pus la punct o listă de dezumidificatoare, acoperind o varietate vastă de modele dar și preț și funcționalitate.

Ce tip de dezumidificator de aer să aleg: pe compresor sau desicant?

Dezumidificatoarele cu compresor aspiră aerul din încăpere, iar apoi îl trec prin filtre și catalizatoare de aer. Condensul format se scurge în recipientul de apa. Depinde de model și de puterea lor, ele pot oferi performanțe foarte bune. Pentru aceste tipuri de dezumidificator este recomandat ca temperatura încăperii în care sunt plasate să nu scadă sub 15 °C.

Dezumidificatoarele cu agent de deshidratare “desicant” sunt recomandate pentru încăperi reci, cu puțină lumină. Consumul acestora este mai mare în comparație cu un dezumidificator cu compresor. Dezumidificatorul desicant absoarbe umiditatea din aer atunci când aparatul este încălzit, condensul scurgandu-se în recipientul pentru apa.

 

Concluzie

Cu atâtea opțiuni, este practic imposibil să nu găsim ceva potrivit pentru noi și locuințele noastre. Cu un dezumidificator și purificator se schimbă mediul în casele noastre datorită aerului proaspăt și lipsa prafului și a umezelii. Te-ar putea interesa si cum funcţionează sau cât consumă un dezumidificator. De asemenea, ți-am pregătit un articol despre cel mai bun umidificator.

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4.7]

Robert Demeter

Robert Demeter

Robert este un blogger pe Totuldesprecasa.ro unde își lasă imaginația să curgă, jucându-se cu diferite idei de amenajare interioară.

1 Comment
  1. […] De asemenea, daca nivelul de umezeală din casă este prea mare, atunci avem nevoie de un dezumidificator bun. În mod ideal, aerul din casa ta ar trebui să se situeze între 45 și 60% umiditate. Un nivel […]

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general