Cel mai bun aer condiţionat portabil pentru zilele prea călduroase

Căldura și aerul foarte închis poate da bătăi de cap într-un birou cu mai multe persoane sau chiar și la tine acasă dacă ai musafiri și încăperea nu este foarte mare. Pentru a combate acest lucru ai nevoie de un aparat de aer condiționat care să-ți asigure confortul necesar în orice încăpere. Știm că există mai multe tipuri de aer condiționat, așa cum există mai multe tipuri de oameni. De cele mai multe ori nu poți să îi împaci pe toți în privința acestui aspect, dar un aer condiționat portabil bun poate să facă asta.

Citește articolul nostru pentru a afla care este cel mai bun aparat de aer condiționat portabil și de ce să alegi unul mobil, în detrimentul celui care stă pe un perete. Pentru început îți prezentăm câteva modele.

TOP 5 CELE MAI BUNE APARATE DE AER CONDIȚIONAT PORTABILE

1 Aer conditionat portabil Trotec PAC 2300 X

Aer conditionat portabil Trotec PAC 2300 X

Aerul condiționat portabil Trotec PAC 2300 X are funcția de economisire a curentului și îl poți folosi în zilele caniculare fără să te stoarcă de bani. De asemenea, acesta dispune de putere de răcire 2,3 kW, trei regimuri de funcționare: răcire, ventilare, dezumidificare, ecran LED, funcție de timer, direcție de suflare reglabilă și cel mai important, este foarte silențios, oferindu-ți confort.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Aer conditionat mobil Woods Cortina 12.000 BTU

Aer conditionat mobil Woods Cortina 12.000 BTU

Woods Cortina poate fi cel mai bun aer condiționat mobil pe care ți-l poți achiziționa. Acesta este un echipament mobil, compact, potrivit pentru încăperi până la 35 mp. Acesta dispune de un furtun cu lungime 1,5 m și un diametru de 14 cm. Funcția de curățare automată în interior și zgomotul aproape inexistent când e pe funcția sleep îți poate oferi cel mai bun confort din partea unui aer condiționat.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Aer conditionat portabil Trotec PAC 2000E

Aer conditionat portabil Trotec PAC 2000E

Acest aer condiționat portabil are o capacitate maximă de răcire de 7.200 BTU, și un debit de aer maxim de 330 m³/h. Poate fi utilizat într-o încăpere de până la 26 mp, are o formă compactă, se transportă ușor dintr-o cameră în alta și poate să fie folosit pentru dezumidificarea camerei sau aerisirea acesteia fără să folosească funcția de răcire.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Aer conditionat portabil Meaco MC Series 8000BTU

Aer conditionat portabil Meaco MC Series 8000BTU

Meaco MC 8000 este un aparat de aer condiționat portabil care vine cu funcții de dezumidificare, încălzire și răcire, fiind recomandat pentru încăperi de 15-25 mp. Poate fi foarte ușor de mutat dintr-o încăpere în alta, are doar 24 de kilograme și dispune de roți de transport. Acesta poate fi setat chiar și pe modul sleep, care îți conferă confort din punct de vedere al temperaturii în timp ce dormi și este și foarte silențios.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Aer conditionat mobil Woods Venezia 17.000 BTU

Aer conditionat mobil Woods Venezia 17.000 BTU

Un alt aer condiționat mobil pe care noi îl recomandăm este Woods Venezia. Aparatul are un debit de aer de 650 mc/h, face față încăperilor de până la 50 mp. Vine împreună cu patru funcții: mod economic, ventilare, dezumidificare și răcire, o greutate de 35 de kilograme, dar ușor de mutat dintr-o încăpere într-alta. Tubul de evacuare a aerului cald are lungimea de 1,5 m și este prevăzut cu funcția de curățare automată pe interior.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

CE ESTE AERUL CONDIȚIONAT PORTABIL?

 Și totuși, ce este de fapt un aer condiționat portabil? Ei bine, acesta este cea mai bună soluție când ești pus în anumite situații. Este vară, ai nevoie de un aer condiționat acasă sau la birou, iar clădirea în care te afli nu permite montarea unui aer condiționat pe perete. Și atunci ce faci? Apelează la cel mai bun aer condiționat portabil deoarece acesta nu trebuie montat pe perete și îți permite să îl muți de câte ori ai nevoie prin birou fără nicio problemă.

De asemenea, să nu uităm că într-un birou cu mai multe persoane, amplasarea unui aer condiționat într-o anumită zonă poate provoca disconfort celor care sunt deranjați de aerul prea rece sau care sunt mai sensibili la praf, și atunci ca să nu mutăm personalul sau mobilierul și ca să evităm probleme precum sinuzite, alergii sau viroze, apelăm la cel mai bun aer condiționat mobil și îl amplasăm în acea parte a încăperii unde nu deranjează pe nimeni și unde aduce confort pentru întreaga cameră.

CUM FUNCȚIONEAZĂ UN AER CONDIȚIONAT PORTABIL

Aerul condiționat portabil funcționează puțin diferit față de cele care sunt fixe din prisma faptului că este format din două părți: o unitate care expulzează aerul în încăpere și un compresor care are rolul de a face schimbul de căldură. Aparatele de aer condiționat fixe au aceste două părți separate, unul se află în aerul condiționat montat în casă, și celălalt se montează în exteriorul peretelui. Acest lucru poate fi atât un avantaj pentru utilizatori, cât și un dezavantaj.

Aparatul de aer condiționat portabil trece aerul din încăpere printr-un filtru cu cărbune și reține toate bacteriile și impuritățile. După aceasta fază, aerul este răcit și dezumidificat, urmând să fie suflat înapoi în încăpere. Fiecare aparat de aer condiționat mobil are nevoie de un furtun de evacuare, care trebuie scos în exterior, însă mare atenție, nu toate dispun de un astfel de furtun sau de un dispozitiv î care să ajute la oprirea aerului cald de a pătrunde înapoi în casă. Atenție mare la aceste aspecte, deoarece nu multă lume ține cont de ele și apoi intervine problema scăderii eficienței aerului condiționat, implicit nemulțumirea față de acesta.

Există aparate de aer condiționat care să nu aibă furtun de evacuare, însă acestea nu au funcția de răcire a aerului, pur și simplu reduc umiditatea și recirculă aerul, însă nu recomandăm astfel de aparate, în locul lor ai putea să îți iei un dezumidificator. Avem chiar un articol pe tema asta: cel mai bun dezumidificator.

BENEFICIILE AERULUI CONDIȚIONAT PORTABIL

În primul rând, beneficiile sunt clar într-o pondere mai mare decât dezavantajele unui aparat de aer condiționat portabil. Faptul că este mobil, este unul dintre avantajele acestuia. Poți să îl muți în orice parte a încăperii, îl poți muta oriunde în casă, și cât timp nu ai un prag mai înalt sau niște scări, îl poți muta oriunde. Cântărește de obicei între 25-30 de kilograme, fiind ușor de transportat pe roți, însă dacă vrei să îl muți altundeva și te împiedică anumiți factori, poți cere ajutorul cuiva. Din acest punct de vedere este mult mai avantajos decât un aparat de aer condiționat fix. Poți găsi poziția perfectă a aparatului și nu trebuie să îți faci griji în privința locului perfect pentru pentru montarea lui. Poți să îți răcorești întreaga încăpere fără bătăi de cap.

Iar în al doilea rând, acesta se instalează foarte ușor. În ciuda acestui fapt, îți recomandăm să alegi un aparat de aer condiționat portabil care vine direct cu un kit de instalare inclus. De ce? Timpul de instalare la un aparat de aer condiționat este în mod normal mult mai mare vara deoarece sunt foarte multe cereri, iar aceasta instalare te costă. Adică trebuie să suporți cheltuieli în plus. Cel mai bine, ca să scapi de acest stres, comanzi unul cu kitul de instalare inclus și te asiguri și că dispune de tubul de evacuare al aerului cald. Vara are temperaturi foarte ridicate, iar dacă asculți de sfaturile noastre, rezolvi repede problemele, nu te mai stresezi și te bucuri de confortul din locuință sau birou mult mai rapid.

DEZAVANTAJE UNUI APARAT DE AER CONDIȚIONAT MOBIL

După cum spuneam și mai sus, există și dezavantaje, un lucru absolut normal. Unul dintre dezavantajele acestui aparat de aer condiționat mobil este randamentul care este mai scăzut. În timp ce un aparat de aer condiționat fix răcește 15.000 BTU (evident la un preț mai mare), un aparat de aer condiționat mobil răcește doar 7.000- 9.000 BTU, adică sunt concepute pentru încăperi mai mici, de 32 mp.

Un alt dezavantaj este zgomotul pe care îl provoacă. Acesta este mai mare ca la un aparat fix, însă dacă verifici la cumpărare numărul de decibeli emiși de acesta, nu vei da greș. Iar dacă ai oportunitatea, ar fi bine să îl probezi înainte să îl cumperi. În mod normal, majoritatea încearcă să diminueze acest zgomot, dar pentru că ai citit până aici, îți dăm un sfat. Alege un aparat în jur de 52-56 de decibeli, este mai scump probabil, dar cu siguranță nu la fel de zgomotos.

CAPACITATE DE RACIRE A UNUI AER CONDIȚIONAT PORTABIL

De multe ori când mergi să cumperi un aer condiționat portabil, nu te vei gândi decât la dimensiunea acestuia și vei uita complet de capacitatea de răcire a acestuia. Un aparat de aer condiționat portabil, nu va reuși să schimbe clima într-o întreagă locuință, ci doar într-o încăpere.

Când cumperi un aparat de are condiţionat portabil trebuie să te uiți la indicele BTU. Cu cât este mai mare, cu atât capacitatea de răcire crește. Spre exemplu, dacă ai nevoie de aer condiționat rece într-o cameră de 13 mp cu o înălțime aproximativă de 3 m, 9.000 de BTU sunt suficienți, însă dacă vrei să îl folosești într-o cameră mai mare, spre exemplu într-un living, atunci ai nevoie de 12.000 BTU.

Cu cât este mai mare indicele BTU, cu atât vei fi mai mulțumit de produsul tău. Fii atent, de multe ori producătorii menționează dimensiunea în mp care poate fi răcorită. De asemenea, trebuie să ții cont de temperatura acelei camere, spre exemplu dacă funcționează un aragaz sau un cuptor, chiar dacă spațiul e mai mic, ai nevoie de un aparat cu indice BTU mai ridicat. Urmărește instrucțiunile noastre, fii atent la indicațiile de la producători, și nu vei da greș.

DIMENSIUNE APARATULUI DE AER CONDIȚIONAT PORTABIL

După cum am scris și mai sus, dimensiunea celui mai bun aparat condiționat mobil, este importantă, dar trebuie să fii atent și la puterea de răcire. Dacă totuși este mai importantă pentru tine dimensiunea și dorești să îl poți muta în orice parte a camerei cu ușurință și să încapă în orice loc în funcție de cum îți modifici mobilierul în încăpere, atunci trebuie să fii atent la dimeniune și la kilogramele acestuia. Trebuie să te întrebi dacă îl poți transporta cu ușurință, dacă este ușor de ridicat și dacă este dotat cu roți pentru a se deplasa ușor.

ÎNTREȚINERE

Aparatele de aer condiționat portabile, sunt printre cele mai ușoare de întreținut, însă, doar dacă ești atent la instrucțiuni și cumperi un model exact pe nevoile tale. Trebuie să vezi dacă butoanele de control sunt la îndemână și sunt ușor de folosit și trebuie curățat aparatul cu regularitate, la fel și tubul de evacuare. De cele mai multe ori, aparatele vor include un filtru automat de curățare, însă dacă nu, fii atent la acest aspect. Ignorarea lui duce la punerea în pericol a sănătății dacă aerul nu este calitativ.

ALTE SFATURI

Alte lucruri de care ar fi bine să ții cont este zgomotul aparatului, după cum am menționat și mai sus, aparatele de aer condiționat portabile sunt mai zgomotoase decât cele fixe, acest criteriu fiind important în alegerea unui astfel de aparat. Orice aparat face zgomot, nu este neapărat unul deranjant sau unul puternic, este ca un sunet de fundal. Nu uita că poți opta pentru un aparat portabil care face un zgomot mai puțin sesizabil, există foarte multe modele de acest tip, însă trebuie să te aștepți că sunt mai scumpe.

Și un alt detaliu pe care nu l-am menționat, este faptul că unele aparate au două tuburi de evacuare. Ce putem să spunem, este că sunt mai bune față de cele cu un tub, sau fără nici unul, dar în funcție și de nevoile și bugetul tău, alegi ce se pliază mai bine pe dorințele tale. Nu uita că cel mai bun aparat de aer condiționat este atunci când îndeplinește toate cerințele tale. Trebuie doar să fii atent.

CONCLUZIE

Eu personal aș alege aerul condiționat portabil în locul celui fix. De ce? Simplu. Pentru mine contează foarte mult să îl pot amplasa oriunde îmi doresc și să îl pot duce cu mine oriunde dacă am nevoie. Îmi place și să îmi schimb mobilierul în cameră o dată la ceva timp, iar fixarea unui aparat condiționat doar într-un singur loc al camerei, pentru mine nu ar fi cea mai bună opțiune. Îmi place foarte mult că majoritatea aparatelor au și funcția de dezumidificare, acest lucru fiind util pentru încăperea în care aș folosi un astfel de aparat. Probabil că aș alege aparatul de aer condiționat portabil MEACO MC Series din simplul motiv că este ușor, are o dimensiune care încape oriunde aș vrea să îl mut și are capacitatea să răcească încăperea în care îmi doresc să îl folosesc. Un alt aspect important este că se poate pune pe Sleep Mode, iar zgomotul va fi foarte puțin sesizabil, iar pentru toate aceste funcții prețul este acceptabil. Nu are filtru automat de curățare, acest lucru fiind un minus pentru că sunt o persoană puțin mai leneșă, dar cred că pot să fac un sacrificiu și să mă ocup de întreținerea lui, atâta timp cât el îmi oferă confortul necesar în încăpere.

Așadar, nu uitați să fiți atenți la toate aspectele legate de aerul condiționat portabil pe care vi-l doriți. Încercați să nu vă uitați strict la buget sau dimensiune. Luați în calcul toate aspectele și cu siguranță nu veți rămâne dezamăgiți de achiziția făcută.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Virgilia Nona

Virgilia Nona

Masterandă în Publicitate, licențiată în PR&Comunicare și studentă la Facultatea de Drept. Ocazional scriu articole pentru totuldesprecasa.ro, sunt PR într-un ONG și instructor de majorete la un club sportiv. Îmi place arta, în timpul liber pictez. Călătoresc, sunt ambițioasă și îmi place să încerc mereu lucruri noi.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general