Care este cea mai bună centrală termică pe gaz?

Când vine vorba de încălzire, să alegi cea mai bună centrală poate fi un chin. Nu-ți face griji. Noi suntem aici să găsim răspunsul la întrebarea:  Care este cea mai bună centrală termică pe gaz?

Cei mai buni producători de pe piață la momentul actual sunt Immergas, Ferolli, Motan, Ariston, Vaillant și Viessmann. Cele mai iubite modele cu cele mai bune păreri de la clienți sunt acestea:

1 centrala pe gaz ferroli

Centrala termica pe gaz, in condensare, Ferroli Bluehelix Top RRT 28C, 28 kW

Dacă vrei o centrală bună la un preț mai mult decât avantajos, modelul Bluehelix Top RRT 28C cu o putere de 28 KW este soluția ideală pentr un apartament.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 centrala pe gaz ariston

Centrala termica Ariston Genus One 24 EU 24kW, pe gaz in condensatie

Echipată cu o nouă tehnologie de aprindere, control avansat, performanță constantă de încălzire și o putere incredibilă, dar și cu un design minimalist și atractiv, centrala Ariston Genus One 24 EU de 24kW este acum la reducere.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 centrala pe gaz motan green

Centrala termica in condensatie Motan Green 24 kW

Cu o clasă de eficiență de 4 stele, panou cu display LCD încorporat și funcție de aerisire a instalației, centrala termică în condensație Motan Green cu o putere de 24kW este disponibilă la un preţ foarte accesibil.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 centrala pe gaz viessmann

Centrala termica Viessmann Vitodens 050 24 kW ERP

Centrala termică în condensație Viessman Vitodens 050 este alegerea ideală la un preț foarte bun. Este echipată cu termostat de protecție la îngheț și automatizare electronică a circuitelor cazanului, dar dispune și de un schimbător de căldură Inox-Radial din oțel inoxidabil.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
5 centrala pe gaz vaillant

Centrala termica Vaillant ecoTEC Pure VUW 286/7-2 26.1 kW

De ce să alegi Centrala murală în condensație Vaillant ecoTEC Pure? Simplu. Economisești până la 30% în comparație cu modelele anterioare. Centrala Vaillant are, de asemenea, un mecanism care, atunci când este activat, închide calea gazelor arse către sistemul de canalizare. Se poate conecta și la dispozitivele inteligente controlate prin internet datorită terminalului eBUS.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1

În alegerea centralei ideale pentru locuința ta trebuie să ții cont de următorii factori:

Care-i faza cu centrala termică pe gaz?

Este cunoscută și drept centrala combi. Produce apă caldă menajeră instant și este, totodată, agent termic pentru încălzire.

De ce să alegi o centrală termică pe gaz?

Dacă locuiești într-un apartament, cea mai bună soluție este centrala termică în condensație. Cazanele în condensare sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât modelele vechi cu ardere standard.

Sistemul de ardere

Modelele vechi de centrale standard nu au o ardere eficientă, dar știi și tu asta.  Știai și că la arderea gazelor apar vapori de apă? Da, apar. Sunt un rezultat al procesului de ardere, dar…apa aceea trebuie direcționată undeva, nu?  Așa ajungem la țeava de evacuare condens. Aceasta intervine în evacuarea apei  într-un canal de scurgere.

Pont:  La montarea țevii de evacuare, nu uita să îi dai o cădere bună, ca să nu ai, mai apoi, probleme la îngheț.

Eficiența energetică și consumul pentru o centrală termică pe gaz

Ai  fi tentat să alegi, poate, un model clasic, știind că o centrală termică pe gaz este o achiziție destul de costisitoare. Totuși, înainte de a scoate banii din buzunar, gândește-te la eficiența energetică pe care o are și la consumul produs. Mai mult de atât, o centrală termică mai performantă  va reduce emisiile poluante de CO2.

Spațiul de depozitare

 O centrală termică pe gaz, fiind mai compactă, nu va ocupa mult spațiu. De ce? Pentru că nu are cilindri de apă caldă. Încălzește instant, e mai practică și mai mică. De asemenea, instalarea se face ușor și foarte rapid.

Necesarul de apă caldă pentru nevoi curente

Trebuie să iei în calcul și faptul că debitul apei calde poate scădea dacă se folosește mai mult de un consumator. Dacă sunt mai multe persoane în locuința ta, consumul va fi mai mare. Implicit, puterea centralei trebuie să fie mai mare. Dacă alegi o centrală cu o putere mică, nu va încălzi suficient.

Prețul de achiziție

 O centrală termică în condensație necesită o investiție puțin mai mare la momentul achiziționării. Partea bună este că, încă din primul an îți vei putea recupera investiția. Ba, mai mult, după primul an vei începe să economisești. 

Un cazan cu eficiență ridicată îți poate economisi până la aproximativ 2.000 de lei pe an, deci în jur de 15-30% din factura lunară. Prin urmare, o investiție mai scumpă poate fi amortizată încă din primul an în cazul unui model de calitate.

Raportul calitate-preț

Atunci când  alegi o centrală termică pe gaz, orientează-te spre una care are o calitate cel puțin medie. Verifică  avantajele pe care le are față de una mai ieftină și, totodată, cum se încadrează în buget. Pentru o calitate medie, de obicei, costul este cuprins între 2.500 – 5.000 de lei.  

De aceea, recomandăm să alegeți un brand cunoscut, ce are deja un renume pe piață care oferă calitate și durabilitate.  Dacă vrei să vezi care este cea mai bună centrală termică pe gaz, ți-am pregătit mai jos un top al preferatelor.

Garanția centralei termice

Aici treaba stă în felul următor: dacă se strică ceva la centrală ce nu are legătură cu garanția, consecința este că tu, ca și client, vei fi bun de plată și nu ne dorim asta. Deci, pentru a evita astfel de momente, caută  întotdeauna o garanție de lungă durată.

Garanția centralei contează foarte mult. De ce? Pentru că echipamentul unei centrale termice este voluminos și destul de costisitor. Tu trebuie să vezi asta ca pe o investiție pe termen lung, nu să-ți faci griji de înlocuirea pieselor de schimb. Totodată, la achiziție, interesează-te și de unde și  cum poți obține piese de schimb, pentru orice eventualitate.

Montează-ți termostate eficiente!

Oricât de performantă ar fi centrala pe care alegi să o cumperi, nu va oferi maximul de performanță dacă nu este controlată de un sistem de reglare eficient. De aceea, ai nevoie de un termostat reglabil, cu valve termostatice și senzor exterior.

Kit de montaj

kit-ul de montaj complet centrală termică pentru o funcționare cât mai adecvată a centralei:

Pentru a realiza montajul corect conform normelor ISCIR aveți nevoie de următoarele elemente:

  1. Regulator gaz cu filtru- necesar pentru reglarea presiunii gazelor și stoparea intrării impurităților în centrala termică.
  2. Filtru Y 1/2 și Filtru Y 3/4- necesare la reținerea impurităților din apă și din agentul termic.
  3. Filtru magnetic anticalcar- protejează schimbătorul de căldură la depunerile de calcar.
  4. Robineți de trecere cu olandezi 3×1/2 și 3×3/4- necesare pentru sigilarea centralei de circuitele de alimentare cu apă și agent termic, precum și pentru înlocuirea sau curățarea filtrelor de sub centrală.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Luigia-Gabriela Sterie

Luigia-Gabriela Sterie

Absolventă a Colegiului Național ,,George Coșbuc”. Creative writer part-time, dreamer all the time. Copywriter and PR Manager. Freelancer. O poveste de succes începe atunci când nu mai aștepți de la viață să-ți ofere ceva. Te duci și îți creezi singur drumul, greșelile, amintirile, reușitele. Pe lângă toate sfaturile, succesul e doar suma momentelor în care nu ai renunțat.

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. Recomand gama de produse de la Ariston. Eu sunt la al doi-lea model, am ales Clas One de 24 kw. Încălzesc o casă de 160 m2 fără probleme, este bine izolată cei drept. Majoritatea cunoscuților au mers pe Ariston și nu am auzit să fi avut cineva probleme cu ele.

  2. Eu am ales modelul Clas One de la Ariston. Am avut în trecut tot Ariston dar cu tiraj forțat. Modelul nou a costat cu aproximativ 800 lei mai mult dar se remarcă prin consum redus și zgomot la fel de redus.

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general