Cele mai bune automatizari porti culisante

În momentul în care treci pe lângă o casă cu porți automate te gândești la lux. S-au schimbat vremurile, multe persoane își pot permite astfel de automatizări porți culisante deoarece sunt din ce în ce mai multe infracționalități, iar utilizarea acestor automatizări reprezintă un mare beneficiu de protecție atât pentru familie, cât și pentru casă sau mașina din garaj, dar reprezintă și un confort sporit.

Imaginează-ți că este o ploaie torențială, tocmai ce te-ai întors de la job și ești nevoit să deschizi porțile afară…îngrozitor. Ei bine, cu ajutorul celor mai bune automatizări porți culisante vei beneficia de cel mai mare confort și vei putea deschide porțile chiar și cu ajutorul unor aplicații mobile dacă alegi să investești ceva mai mulți bani în acest echipament.

Venim în ajutorul dumneavoastră și vă vom explica rolul acestor echipamente tehnice, dar și 5 recomandări care consolidează ideea de cele mai bune automatizări porți culisante.

Recomandări pentru cele mai bune automatizări porți culisante

Așa cum este normal, vă vom face 5 recomandări de automatizări porți culisante alese din punct de vedere calitativ, al prețului și al modului de funcționare.

1 Automatizare porti culisante BFT Deimos A400 BT – 4 m cremaliere

Automatizare porti culisante BFT Deimos A400 BT – 4 m cremaliere

Sistem de automatizare porți culisante cu greutatea de până la 400 kg. Dispune de 2 telecomenzi, un set fotocelule, motorul, unitatea de control, lampă de semnalizare optică. Motorul acestui sistem este potrivit traficului intens.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Kit automatizare pentru porti culisante Byou Freedom

Kit automatizare pentru porti culisante Byou Freedom

Model de automatizare porți culisante care îți va oferi tot confortul de care ai nevoie. Acest sistem beneficiază de detector de obstacole, 2 telecomenzi, consum redus de curent, functionare silențioasă, acționare electrică, lămpi de semnalizare.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Kit automatizare poarta culisanta 600 kg, Came, BXV06AGS 8K01MS-004

Kit automatizare poarta culisanta 600 kg, Came, BXV06AGS 8K01MS-004

Ultimul model recomandat și cel mai scump dintre totalul de 5 alese. Este potrivit unei greutăți maxime de 600 kg și maxim 18 metri lungime a porții. Setul conține suport montare pe perete, card plug in cu frecventa radio, motor 24 v, set 2 fotocelule cu raza de 10 m, 2x radiocomanda.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Kit automatizare poarta culisanta 800KG

Kit automatizare poarta culisanta 800KG

Kit poarta culisantă potrivit porților mai grele, de până la 800 kg. Acest sistem are viteza de deschidere de 12 m per minut, un timp pe care îl are majoritatea sistemelor de automatizare a porților culisante. Veți primi in pachet 2 telecomenzi, 1 set fotocelule, accesorii montaj, lampa avertizare și sistemul efectiv.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Kit automatizare poarta culisanta Motorline BRAVO500, 500 Kg, 7 m, 230 Vac

Kit automatizare poarta culisanta Motorline BRAVO500, 500 Kg, 7 m, 230 Vac

Sistem ce suporta o greutate a porți de maxim 500 kg și este potrivit conform datelor producătorului la un trafic mediu. Pachetul conține: 2 telecomenzi, 1 motor de 280W, un set de fotocelule, 1 lampa led de semnalizare, 1 unitate de comanda.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
back to menu ↑

Ce trebuie să știi înainte de a căuta cel mai bun kit pentru poartă culisantă

 1. Alimentarea cu energie electrică.

Majoritatea acestor sisteme de automatizare au nevoie de alimentare cu energie electrică în zona porții pentru funcționare. Alimentarea cu energie electrică trebuie obligatoriu instalată cu ajutorul unei persoane calificate în domeniu astfel încât să evitați producerea unui eveniment tragic sau nefuncționarea porților. Acea sursa de alimentare o să fie utilizată atât de porți cât și de sistemele de iluminat de la poartă sau chiar de interfon dacă alegi să-ți pui unul, eventual o sonerie externă.

 1. Culisantă sau batantă?

Porțile culisante oferă cel mai înalt nivel de siguranță și securitate pentru casa ta. Acestea sunt potrivite indiferent de curtea ta, dar mai ales în cazul în care curtea ta este în pantă sau în rampă…porțile batante fiind imposibil de utilizat în acest caz. Porțile culisante ocupă și mult mai puțin spațiu decât porțile batante și oferă accesul complet către curtea dumneavoastră.

Este foarte important să ai în vedere și greutate porților alese. În funcție de greutatea porților, vei avea nevoie de un sistem de automatizare cu o putere mai mică sau un sistem de automatizare cu o putere mai mare.

Dacă porțile sunt culisante ai o grijă în plus și anume șina de jos care trebuie menținută curată întotdeauna. Este foarte important să nu permiți să rămână pietre pe șină sau chiar zăpadă sau gheață în anotimpul rece.

 1. De cât spațiu ai nevoie ?

Dacă ai un spațiu limitat ar trebui să stai liniștit deoarece există diferite modalități și sisteme de instalare a porților automatizate. Porțile ar trebui să se deschidă liber, să nu aibă parte de copaci precum zinuri, trepte, zone unde parcați mașina sau alte obstacole de genul.

Poarta batantă. Este genul de poartă care se deschide în interiorul curții asemănătoare cu porțile normale. De aceea pentru aceste porți ai nevoie de ceva mai mult spațiu și de un spațiu drept. Acest tip de porți au nevoie de un arc care să fie egal cu lățimea porți pentru ca poarta să se poată mișca liber și ușor.

Bi-Fold. Pe măsură ce se deschid, porțile bi-fold se pliază în jumătate la mijloc. Mai pe scurt, acest model de porți automate folosesc doar jumătate din spațiul folosit de o poartă batantă.

Porți culisante. Aceste modele de porți despre care am tot vorbit în acest articol ocupă spațiu mai puțin, însă au nevoie de spațiu în lateralele porților. Zona de retragere a porților atunci când se deschid trebuie să fie mai mare decât porțile în sine.

 1. Alege poarta în funcție de preferințe

Există mai multe criterii după care poți alege tipul de porți pe care o doriți. Dacă puneți preț mai ales pe intimitate, ar trebui să alegeți un model solid care va costa ceva mai mulți bani, însă dacă dorești ceva mai decorativ, te-ai putea orienta către porțile din fier forjat sau oțel. Cele mai des întâlnite porți automate sunt cele din fier forjat accesorizate de multe ori cu o bucată de policarbonat care de multe ori chiar dă bine.

 1. Sisteme de operare și controlul accesului în curte

Sistemele hidraulice sunt mult mai silențioase, au o rezistență considerabil mai bună la vând, rezistă mult mai bine la o utilizare intensă și în general au o durată de viață mai lungă, însă și prețul este considerabil mai mare decât sistemele electromecanice care sunt sisteme pentru oamenii ce nu au pretenții legate de vânt și zgomotul creat de acesta. Sistemele electromecanice sunt opțiunea cea mai economică.

Dacă ne gândim la controlul accesului, există multe variante. De la interfoane, la cartele și comutatoare.

 1. Planuri siguranță și urgență

O pană de curent sau o defecțiune a sistemului de automatizare nu este o problemă atât de mare pe cât pare deoarece aceste sisteme inteligente sunt dotate cu comenzi manuale folosite în ca de urgentă. Aceste instrucțiuni de utilizare a acestei funcții ar trebui să îți fie explicate de cel ce ți-a montat sistemul de automatizare a porților culisante.

Dacă vorbim de siguranță ar trebui să ne întrebăm ce se poate întampla dacă închidem porțile și cineva este acolo sau chiar mașina sau pur și simplu un obstacol. Pentru o siguranță sportită este nevoie de montare de dispozitive automate de siguranță care detectează automat prezența unei persoane, mașini sau a unui obstacol pe calea de rulare a porților. Desigur, aceste sisteme automatizate costă, dar putem renunța și la ele în așa fel încât vom fi nevoiți să verificăm de fiecare dată când închidem porțile pentru a nu strica sistemul sau a lovi pe cineva.

Este de asemenea foarte important ca să cautați o firmă sau o persoană capabilă să vă ofere un preț corect și o montare corectă. Caută recenzii sau interesează-te de persoane calificate astfel încât la final să fii mulțumit de toată munca pe care au depus-o în montarea sistemului de automatizare.

Odată instalate porțile, acestea necesită o întreținere periodică. Nu lăsați sistemul să fie acoperit de ierburi, nu lăsați calea de rulare a porții murdară cu nisip, pământ sau pietre.

back to menu ↑

Cum alegi motorul pentru porțile culisante ?

Când căutăm un sistem de automatizare pentru porți glisante ar trebui să știm în principal la ce motor să ne uităm și ce detalii să avem în vedere.

La o poartă culisantă automată, partea care se mișcă numită aripă alunecă pe o bandă de rulare paralelă cu intrarea efectivă. Un motor electric ar trebui ales în funcție de dimensiunile și greutatea porții pe care acesta va trebui să o închidă și să o deschidă. Un alt aspect la care mai trebuie să fiți atenți atunci când căutați cele mai bune automatizări pentru porți culisante este frecvența de utilizare a acestora. Trebuie să te gândești și să citești în descrierea sistemului dacă este recomandat pentru utilizare de intensitate medie cum este utilizarea rezidențială la care au loc câteva operațiuni zilnice de închidere sau deschidere sau utilizare intensă în cazul unor insituții sau fabrici unde porțile sunt acționate de sute de ori pe zi.

Alegerea unui model de automatizare cu un motor corect ales pentru tipul de poartă pe care îl ai este fundamentală pentru ca performanțele să fie perfecte, fără nici o problemă în timpul închiderii și deschiderii porților.

Un alt aspect important este gradul de protecție la lovituri, schimbări de temperatură și condiții meteorologice diverse. Astfel vei vedea că în anumite descrieri va fi specificat și gradul de protecție.

Este bine să știm că toate echipamentele au un grad de protecție la umezeală și corpuri străine cum ar fi praful. Pentru a alege echipamentul potivit este nevoie să aflăm ce înseamnă acele nivele pe care echipamentul nostru îl are.

Cifrele care apar după IP au diferite semnificații pe care vi le vom prezenta mai jos. Prima cifră indică gradul de protecție al echipamentului împotriva corpurilor străine pe când al doilea număr indică gradul de protecție al echipamentului împotriva pătrunderii apei sub diferite forme.

Nivelurile de rezistență la pătrunderea de corpuri solide, obiecte mici și praf (prima cifră după IP)

1: Fără protecție

2: protecție împotriva obiectelor mai mari de 50 mm cubi

3: protecție împotriva obiectelor mai mari de 12,5 mm cubi

4: protecție împotriva obiectelor mai mari de 2,5 mm cubi

5: protecție la praf (praful poate pătrunde doar în cantități extrem de mici și nu afectează funcționarea dispozitivului)

6: protecție totală la praf

(Al doilea număr) Nivelurile de rezistență la pătrunderea apei

0: – Fără protecție

1: – obiectul este protejat împotriva picăturilor de apă

2: – obiectul este protejat împotriva picăturilor de apă care cad la un unghi de 15 grade

3: – obiectul este protejat împotriva pulverizării de apă până la un unghi maxim de 60 de grade

4: – obiectul este protejat împotriva stropirii cu apă indiferent de unghi

5: – obiectul este protejat împotriva jeturilor de apă pulverizată printr-o duză de 6,3 mm la un debit de 12,5 litri pe minut, timp de 3 minute, de la o distanță de 3 m

6: – obiectul este protejat împotriva jeturilor de apă pulverizată printr-o duză de 12,5 mm la un debit de 100 litri pe minut, timp de 3 minute, de la o distanță de 3 m

6k: – obiectul este protejat împotriva jeturilor de apă pulverizată printr-o duză de 6,3 mm la un debit de 75 litri pe minut, timp de 3 minute, de la o distanță de 3 m (presiunea de apă a unui hidrant)

7: – obiectul este protejat împotriva scufundării în apă până la 1 m adâncime timp de maximum 30 de minute

8: – obiectul este protejat împotriva scufundării în apă la mai mult de 1 m adâncime (datele exacte diferă în funcție de producător)

9X: – obiectul este protejat împotriva jeturilor de apă la presiune mare, temperatură ridicată și debit mare (un astfel de jet de apă poate fi fatal pentru om).

Litere suplimentare

Se pot adăuga litere pentru a furniza informații suplimentare despre protecția oferită de dispozitiv:

 • f: rezistent la ulei
 • H: dispozitiv de înaltă tensiune
 • M: dispozitiv în mișcare în timpul testului de apă
 • S: dispozitiv staționar în timpul testului de apă
 • W: condiții de mediu

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Grad_de_protec%C8%9Bie 

În concluzie, sper ca articolul nostru să te fi ajutat să iei cea mai bună decizie în ceea ce privește cele mai bune automatizări porți culisante.

Licențiat în Inginerie și în prezent la master în domeniul transporturilor, sunt pasionat de scrierea articolelor legate de casă și gradina și asta a devenit un hobby.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general