Cel mai bun ventilator pentru baie

Există o gamă largă de produse de cea mai bună calitate pentru proprietarii care doresc să înțeleagă, să cumpere și să-și instaleze ventilatoarele pentru baie. De la siguranță la controlul mirosurilor, există multe motive pentru care merită să aveți ventilatoare de aerisire a băii în casa dumneavoastră, dovedindu-se cel mai des ca fiind esențiale bunăstării si curățeniei. Scopul principal al unui ventilator de acest tip este eliminarea umezelii din baie. Aceste ventilatoare ajută la controlul și eliminarea mirosurilor din baie. În plus, ele sporesc siguranța casei și a rezidenților săi prin reducerea vaporilor de la soluțiile de curățare care ar putea cauza probleme legate de sănătate și ajută la prevenirea mucegaiului care poate fi ușor cauzat de abur în orice baie, fiind de folos ulterior, în mod evident, la îmbunătățirea calității aerului din interiorul încăperii.

Astfel, aveți întocmită mai jos o listă de opțiuni viabile:

1 Ventilator axial de tubulatură Euro 3

Ventilator axial de tubulatură Euro 3

Aflat pe piață la un preț echitabil, cu garanție de 24 de luni, ventilatorul de la Dospel refulează aerul din cadrul sistemelor de ventilație cu ajutorul formei sale circulare, diametru de 150 de milimetrii, putere de 15 Wați și debit aer de 280 m³/h. În plus, nivelul de zgomot se păstrează la 47 de decibeli, iar tensiunea de alimentare la 220-240V. Ventilatorul se potrivește în orice baie fiind simplu, de culoare albă și se montează în interiorul tubului de ventilație.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Ventilator baie Elicent Elegance 100

Ventilator baie Elicent Elegance 100

Produsele cu marca Elicent, încă din 1970, s-au dovedit  întotdeauna capabile să combine designul cu funcționalitatea și înalta tehnologie, reușind sa producă astfel sisteme de ventilație eficiente și performante. Acest produs prezintă un design modern, îmbinat cu o serie de funcții sistematice - panou frontal si aspirație perimetrală, motor Long Life dotat cu rulmenți cu bile, care asigură o funcționare continuă, clapeta anti-retur, cu ajutorul căreia se evită pătrunderea din exterior a aerului și a diverselor corpuri străine în interiorul încăperii. Debit de aer al acestuia este ridicat, iar nivelul de zgomot redus și energia consumată mică. Ventilatorul poate fi pornit/oprit prin întrerupător, este dublu izolat și nu necesită legare la împământare. 
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Ventilator de baie Vents

Ventilator de baie Vents

Grila din plastic cu clips asigură montarea și curățarea ușoară a acestui ventilator cu un design modern si un aspect plăcut. Designul grilajului modular permite conectarea ușoară a unui senzor opțional de umiditate sau de mișcare. Carcasa este realizata din otel galvanizat. Rotorul este fabricat din plastic ABS durabil de înaltă calitate. Rotorul centrifugal este echipat cu palete curbate înainte pentru presiune mare și zgomot redus. Ventilatorul dispune de un amortizor de retragere gravitațională și grad de protecție IPX4. Acesta este eficient, durabil și consumă puțin.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Ventilator axial industrial de tubulatură WB-S

Ventilator axial industrial de tubulatură WB-S

Dospel sunt lideri pe piața sistemelor de ventilație încă din 1974, iar după 46 de ani de experiență sunt una dintre cele mai recunoscute mărci din industrie. Acest ventilator se ridică la nivelul așteptărilor pe care le-a creat brand-ul Dospel de-a lungul timpului. Cu diametru de 315 mm, fiind de culoare albă, având o putere 110 Wați, debit aer de 1000 m³/h, nivel de zgomot de 62 de decibeli, acesta poate fi ușor montat în mijlocul sau la capătul sistemului de ventilație. Ventilatorul este alcătuit din tablă de oțel, vopsită și are rolul de a evacua aerul din cadrul sistemelor de ventilație, trecând neobservat datorita designului său clasic, minimalist.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Ventilator baie  E-100 GHT BK

Ventilator baie E-100 GHT BK

Acest produs prezintă o capacitate ridicată de evacuare a aerului, consumând puțină energie electrică, dovedindu-se astfel fiind o opțiune ecologică și echitabilă, cu o durată de viață extinsă. Acest ventilator păstrează întotdeauna o temperatură scăzută a motorului. Temporizatorul poate fi setat de la 0 la 15 minute cu control reglabil al umidității (40 - 95% umiditate relativă). Acesta are o  suprafață detașabilă din sticla cu afișaj LED, temperatura si umiditatea relativa. Garanția acestui produs este de 2 ani, întreținere lui este ușoară, iar demontarea rapidă a lamelor asigură o curățare ușoară.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Beneficiile unui ventilator pentru baie

  • Eliminarea mirosurilor

Unul dintre principalele motive pentru a avea un ventilator în baie este controlul mirosurilor. Dacă în baie apare un miros neplăcut, acesta poate fi extras cu ușurință cu ajutorul unui ventilator de evacuare eficient. Drept urmare, sistemul de ventilație vă va permite să vă mențineți baia bine întreținută, oferind în același timp o atmosferă curată și proaspătă pentru alte persoane care ar putea-o folosi.

  • Reducerea umidității

Reducerea umidității dintr-o baie este vitală pentru întreținerea acesteia. Umiditatea excesivă poate face ravagii pe pereții băii, provocând decojirea vopselei și a tapetului. În cazuri extreme, aceasta poate cauza chiar și deformarea ușilor, dar mai mult decât toate acestea, umiditatea poate cauza acumularea mucegaiului. Acești spori pot crește rapid și pot fi dificil de scăpat. Prin urmare, este esențial să aveți ventilatoare pentru baie pentru a preveni acest lucru.

  • Reducerea vaporilor toxici din aer

Băile sunt de obicei curățate cu substanțe chimice agresive, care pot cauza o varietate de probleme de sănătate atunci când sunt inhalate. Aceasta este o preocupare majoră în special când vine vorba de copii mici, bătrâni sau cei cu afecțiuni pulmonare. În plus, dacă baia se confruntă deja cu o problemă cu mucegaiul, ventilatorul va ajuta la eliminarea acumulării de spori în aer. Acest lucru, la rândul său, va ajuta și la încetinirea ratei de creștere a mucegaiului.

  • Eliminarea aburului de pe oglinzi si pereți

Necesitatea unei ventilații adecvate și capacitatea de mișcare a aerului de care dispune aceasta este o considerație relevantă atunci când alegeți ventilatorul pentru baia dumneavoastră.

Nivelul de zgomot trebuie neapărat luat în considerare atunci când alegeți ventilatoarele pentru baie. Nivelurile de zgomot la ventilatoarele de baie sunt evaluate în soni, nu în decibeli. Evaluarea acestui tip de zgomot se află în strânsă legătură cu bunăstarea celor car locuiesc în casă, folosind toaleta regulat și frecvent și este un element care trebuie luat în considerare, având de a face cu modul în care sunetul este perceput de ascultător. Cu cât numărul de evaluare este mai mic, cu atât ventilatorul este mai silențios.

Instalare

Deși majoritatea caselor vin cu ventilatoare de evacuare deja instalate, nu toate sunt eficiente. Pentru a profita la maxim de ventilatorul din baie, este important să instalați unul care să ofere toate funcțiile necesare.

  • Probleme comune 

Deși există multe motive pentru a folosi ventilatoarele de evacuare a aerului din băi, mulți oameni nu reușesc să se ocupe de acest aspect. În cele mai multe cazuri, acest lucru se datorează faptului că ventilatorul este zgomotos și enervant. Aceasta este o problemă comună care apare atunci când ventilatorul nu este instalat corect. Instalarea defectuoasă implică adesea și o lipsă de izolație, ceea ce poate face ca o anumită cantitate de căldură să fie eliminată ineficient. Din fericire, toate acestea pot fi evitate cu un ventilator de evacuare adecvat și cu o instalare corespunzătoare.

Cheia pentru ventilație și instalare este de a garanta că aerul este adus neapărat afară. Casele mai vechi care au aerisiri în pod pot suferi mucegai datorită strângerii umezelii. 

  •  Dacă doriți să instalați ventilatorul singur, urmați acești pași: 

Pasul 1: Stabiliți unde veți evacua aerul – ventilatorul dumneavoastră trebuie să aerisească întotdeauna afară.

Pasul 2: Înțelegeți opțiunile electrice avute la dispoziția dumneavoastră. Dacă nu vă simțiți confortabil cu acest pas, consultați un electrician.

Pasul 3: Scoateți vechiul ventilator de sistemul de evacuare. Există multe opțiuni pentru a finaliza acest pas – 

-opțiunea 1 presupune montarea ventilatorului de evacuare cu acces la pod.

-opțiunea 2 presupune montarea fără acces la pod.

Decideți care se potrivește situației dumneavoastră actuale.

 

Ventilatoarele pentru baie sunt un element crucial care nu trebuie trecut cu vederea atunci când vă construiți sau renovați casa. Este important să instalați un ventilator de evacuare de înaltă calitate. Astfel puteți fi sigur de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi, știind că ați făcut o investiție inteligentă.

Îngrijirea și întreținerea ventilatoarelor pentru baie

Dacă observați praf pe ventilator sau abur pe oglindă, sunteți așteptat de mult.  Ca test simplu, țineți o bucată de hârtie igienică lângă ventilator. Dacă aceasta este absorbită de ventilator, acesta încă funcționează. Curățați-vă în profunzime ventilatorul cel puțin o dată pe an. 

  •  Pași de urmat pentru un ventilator fără murdărie și mucegai:

Pasul 1: Opriți ventilatorul întotdeauna de la întrerupător 

Pasul 2: Spălați capacul ventilatorului într-o chiuvetă cu săpun și apă caldă. Sau aspirați, pentru a curăța capacul de ventilație.

Pasul 3: În funcție de modelul ventilatorului, scoateți șuruburile vizibile și motorul, pentru a face o curățare profundă.

Pasul 4: Curățați paletele ventilatorului și piesele motorului din jur cu o cârpă umedă. Dacă nu vă simțiți confortabil să scoateți motorul, puteți pur și simplu să aspirați în interiorul carcasei ventilatorului și în jurul motorului.

Pasul 5: Curățați orificiul de evacuare și zona înconjurătoare. Lăsați totul să se usuce înainte de a înlocui capacul de aerisire.

Bucurați-vă de o evacuare mai curată și mai eficientă!

Andreea Horj

Andreea Horj

Horj Andreea Maria (b. 1998, Borsa, Maramureș) graduated from the Babeș Bolyai University, specializing in English and Norwegian- language and literature BA and the British Cultural Studies MA. She finished her internship at the Research Center of the Contemporary British Novel, UBB and at Emil Racoviță High School, Cluj Napoca. She is currently teaching English and does specialised-terminology translations (medicine, economy, art) and literary translations (poetry, dramaturgy, cinematography) both in English and Norwegian.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general