Cel mai bun ventilator

În cazul în care te întrebai dacă ai nevoie de un ventilator în viața ta, răspunsul este da, și va fi mereu da. Nimic nu se compară cu valurile reci de aer care fac atmosfera semnificativ mai plăcută într-o zi inconfortabil de caldă. Da, vara este considerată cel mai adorat anotimp din diferite motive, dar căldura ne face să ne îndoim de aceasta afirmație. 

Ventilatorul este cea mai rapidă și ușoară metodă de a te răcori într-un timp mai scurt. Desigur că aerul condiționat poate fi mai convenabil pentru anumite încăperi, dar este și mai costisitor. Ventilatorul, deoarece vine în atât de multe mărimi și modele, poate fi acel prieten pe care nu știai că-l vrei și de care nu mai vrei să te separi. Alege cel mai bun ventilator pentru nevoie tale chiar acum, aici cu noi. Asigură-te că iei în considerare câteva idei înainte de a face o achiziție.

Topul celor mai bune ventilatoare

1 Ventilator de birou cu USB

Ventilator de birou cu USB

O variantă extrem de rapidă și eficientă, acest ventilator de birou vine în ajutorul oricărei persoane care lucrează de acasă sau care are nevoie de puțină răcoarea atunci când stă sau lucrează la birou. Cu 4 palete din plastic transparent și cu diametru de 10 cm, o treaptă de viteză și alimentare prin cablu USB, acest ventilator poate fi cel mai bun prieten al omului modern în orice zi extremă de vară.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Ventilator Sencor SFN 4031BK

Ventilator Sencor SFN 4031BK

Acest ventilator de tip piedestal promite răcorirea plăcută și mult dorită în zilele infernale de vară. Acesta vine cu trei palete cu diametru de 40 cm, trei viteze de curgere a aerului și cu o rotație orizontală automată la un unghi de 90° și posibilitatea de oprire într-un anumit unghi de înclinare.  Ventilatorul vine și cu o extensie telescopică, care îi permite să fie reglat de la o înălțime de 100 cm, la o înălțime de 120 cm. Esteticul clasic și zgomotul redus sunt doar niște bonusuri care îl fac să fie cea mai bună alegere. 
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Ventilator vertical-turn

Ventilator vertical-turn

Cu un estetic modern și complex, acest ventilator este discret și potrivit pentru orice doritor, casă sau încăpere și vine cu 3 viteze, în funcție de preferințele fiecăruia. Datorită faptului că este prevăzut și cu telecomandă, este extrem de comod de folosit și reglat. Acesta este foarte silențios și promite o briză răcoroasă în doar câteva secunde.  Cu un design compact și dimensiuni reduse, acesta este ideal pentru orice fel de locuință, birou sau încăpere.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Ventilator vertical Xiaomi SMARTMI FAN 3

Ventilator vertical Xiaomi SMARTMI FAN 3

Cu o capacitate de funcționare de 20 de ore, acest ventilator inteligent vine cu o baterie incorporată de 2800mAh. Pe lângă controlul din aplicație și telecomandă, acesta vine și cu afișaj LED, 100 de viteze reglabile și rotație orizontală in interval de 120°. Datorită capacității bateriei, acesta poate fi pus oriunde, fără grija unui cablu, ceea ce îl face ideal pentru orice situație.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Ventilator cu pulverizare apă Taurus VB 02

Ventilator cu pulverizare apă Taurus VB 02

Cu o putere de 90 W, diametru de 40 cm, trei viteze și o mișcare oscilatorie de 70°, acest ventilator vine și cu un atomizor de apă, pentru a răcori orice zi călduroasă. Cu trei moduri de funcționare, normal, natural și de noapte, acesta prezintă și o greutate de 7 kg. Acesta poate fi setat pentru a fi folosit doar pentru ventilare sau în același timp pentru ventilare și pulverizare cu apă, care formează o ceață și astfel are loc răcirea aerului cu apa pulverizată.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Ghid: cum să-ți alegi ventilatorul

Prima și prima dată, asigură-te că îți identifici nevoile și dorințele principale. Apoi, atunci când achiziționezi sau vrei să achiziționezi un ventilator, asigură-te că iei în considerare:

 • Unde vrei să-l pui

Poziționarea ventilatorului într-o încăpere este foarte importantă. Poziționarea determină nivelul de folosință a produsului. Atunci când te gândești că vrei să achiziționezi un ventilator, gândește-te prima dată de unde vrei să vină aerul dacă vrei să ajungă direct pe tine sau dacă preferi o atmosferă plăcută în întreaga încăpere. 

 • Ce stil ți se potrivește

Stilul ventilatorului este de preferat să fie în concordanță cu restul spațiului. Majoritatea au un estetic destul de minimalist și se pot încadra oriunde, și nu este nevoie de prea multă dezbatere din acest punct de vedere, atunci când vrei să alegi cel mai bun ventilator. 

Poți lua în considerare atât culorile din încăperea în care vrei să pui ventilatorul, cât și celelalte forme. Dacă toate obiectele din cameră ajung să aibă o forma asemănătoare, este foarte probabil ca ventilatorul să nu iasă imediat în evidență și să pară că face parte din design, pe lângă funcțiile lui deja evidente. 

 • Ce mărime ți se potrivește

Mărimea ventilatorului are de a face și cu spațiul extra de care dispui. Prin spațiu extra, ne referim la acea porțiune care nu te-ar încurca dacă ar fi ocupată, și mai ales daca ar aduce un beneficiu precum aerul răcoros. Ia în considerare atât diametrul ventilatorului cât și înălțimea lui. 

Dacă dispui de un spațiu mai îngust, s-ar putea să ți se potrivească un ventilator de tip turn, care „se înghesuie” la locul lui și își face treaba. Dacă spațiul îți permite să alegi orice model, alege unul care să fie practic, adică să își facă treaba și nici să nu ocupe prea mult spațiu. 

 • Zgomotul pe care ești dispus să-l suporți

Este adevărat că fiecare ar prefera ca nivelul de zgomot pe care îl produce un ventilator să fie cât mai mic, dar asta nu este mereu realizabil. Așa că, asigură-te că aceasta este o caracteristică pe care o iei în considerare și pe care o urmărești în specificații. Un nivel de zgomot mai redus poate ajunge să nu fie foarte deranjant, și la un moment dat se contopește cu celelalte sunete din jur. 

 • Cat de puternic vrei să fie ventilatorul tău

Puterea unui ventilator este de obicei măsurată în watti si diferă de la un model la altul. Cel mai adesea, cele mai bune ventilatoare de cameră vor produce undeva între 200 și 600 m2/h. puterea acestora diferă, și este cel mai sigur să verifici caracteristicile înainte de a lua o decizie. 

Acesta poate fi diferit de la un aparat la altul deoarece sunt și ventilatoare care au o baterie mai mare și nu au fir, automat fiind mult mai ușor de poziționat.

Caracteristici suplimentare pe care ar trebui să le iei în considerare

 • Oscilația automată 

O mulțime de ventilatoare au această caracteristică, care îi permite să se miște automat dintr-o parte în alta, în acest mod extinzând acoperirea fluxului de aer. Unele pot fi fixate să bată doar într-o singură direcție, iar altele pot fi „într-o continuă mișcare”. 

 • Numărul de viteze ale ventilatorului

Dacă preferi diferite opțiuni în ceea ce privește fluxul de aer, asigură-te că ventilatorul are mai mult de o viteză. Testează-l și verifică intensitatea fiecărei viteze pentru a te asigura că este ceea ce cauți. 

 • Înălțime reglabilă

De obicei asociat cu ventilatoarele de tip piedestal, aceasta indică faptul că puteți modifica înălțimea capului ventilatorului pe stâlp, pentru a obține cel mai bun rezultat, în diferite situații, de la produsul ales. 

 • Cap de ventilator reglabil

Aceasta caracteristică este mai frecventă la ventilatoarele de podea mai mari și la ventilatoarele industriale. Capul ventilatorului poate fi pivotat în sus sau în jos pentru a muta fluxul de aer într-o direcție specifică.

 • Telecomanda

Probabil una dintre cele mai căutate caracteristici, aceasta este cu siguranță o caracteristică confortabilă, care ar putea fi importantă în funcție atât pentru amplasarea ventilatorului, dar și pentru comoditatea oricărei persoane. 

Rețineți că ventilatoarele mai  specializați, cum ar fi ventilatorii de aburire, vor avea propriul set de funcții care includ lucruri precum „umplere continuă” și „dimensiune ceață”, așa că veți dori să vă gândiți unde și cum va fi folosit.De ce să achiziționezi un ventilator?

 • Îți face viața mai ușoară – prin simplul fapt că răcește puțin aerul, acesta schimba total atmosfera dintr-un spațiu. 
 • Costuri reduse – costurile sunt semnificativ mai reduse decât cele pentru un aer condiționat.
 • Este mereu la îndemână – un ventilator poate fi foarte ușor de depozitat și pus de-o parte, atunci când nu este nevoie de el și, poate fi scos doar când este folosit. 
 • Accesibil – prețurile unui ventilator sunt semnificativ mai reduse decât cele pentru un întreg sistem de aer condiționat. 

Concluzii

Deși unele ventilatoare pot funcționa continuu, este mai probabil și mai convenabil ca temperatura să fie monitorizată, astfel încât un ventilator să fie pornit numai atunci când este necesar. Și mai probabil este ca viteza acestuia să fie ajustată pentru a atinge nivelul necesar de răcire. Ne place sau nu, căldura nedorită va fi întotdeauna o provocare pentru majoritatea modelelor electronice și de asemenea pentru majoritatea oamenilor. 

Alegerea ventilatorului potrivit pentru muncă și spațiu poate fi uneori puțin confuză. Aceste lucruri menționate mai sus trebuie luate în considerare sub forma unui ghid pentru a te ajuta să decizi ce tip de ventilator ai nevoie pentru a te ajuta să menții spațiul tău răcoros în timpul lunilor calde de vară. Nu mai sta pe gânduri și alege-l pe al tău. 

Paula Rad

Paula Rad

Absolventă a Facultății de Litere, masterandă în Comunicare Media. Ocazional, freelance writer pentru blogul totuldesprecasa.ro și part-time teacher la limba engleză în cadrul unor meditații private. Am o pasiune imensă pentru muzică, animale, ceai, cafea și orice fel de activitate care-i implică pe cei apropiați mie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general