Cel mai bun robinet electric

La momentul de față, se pare că există un nou gadget de bucătărie care se dovedește a fi util în fiecare zi. Cu toate acestea, într-o lume în care frigiderul poate comanda alimente pentru dumneavoastră și smartphone-ul poate porni prăjitorul de pâine, uneori poate fi dificil să găsiți ceea ce este cu adevărat util. În mijlocul acestui vârtej de inovație și noutăți în ale tehnologiei, există anumite lucruri care fac într-adevăr o diferență menționabilă în viața de zi cu zi. Robinetul de apă caldă instant este unul dintre ele.

Vă gândiți să procurați un robinet de apă caldă instant? Citiți mai departe pentru a afla mai multe. Mai jos aveți întocmită o listă de produse din care puteți alege, alături de care vom explica felul în care funcționează un robinet electric de apă caldă instant, de ce ați putea dori unul și astfel sperăm că vom răspunde la unele dintre cele mai frecvente nelămuriri care tind să apară.

1 Robinet electric pentru încălzit apa, Insta Water

Robinet electric pentru încălzit apa, Insta Water

Acest produs oferă reglare ușoară a temperaturii, până la 60° C și o rezervă nelimitată de apă caldă, fiind instalabil în bucătărie, pivniță sau garaj, în funcție de preferințele dumneavoastră, economisind timp, energie și apă.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Robinet electric instant Freddo cu afisaj LCD

Robinet electric instant Freddo cu afisaj LCD

Încălzește apa între 3 și 5 secunde, poate fi instalat în orice încăpere cu instalație de apă și sursă de electricitate de minim 220 Wați, având o presiune considerabilă de 0,04-0,05 Mpa și este dotat cu afișaj LCD pentru vizualizarea constantă a temperaturii.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Robinet electric Albastros AquaFlex

Robinet electric Albastros AquaFlex

Acest produs vine cu o putere nominală de 3000 Wați, presiune a apei de 0.04-0.6 MPa, carcasă din inox, rezistentă, din oțel inoxidabil, conductă din cupru, afișaj al temperaturii apei, debit de apă fierbinte de 2-2.5 L/min, întrerupător de siguranță și o capacitate de rotație de 360°.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Robinet electric Ferroli Storm

Robinet electric Ferroli Storm

Cu o putere nominală de 3000 de Wați și protecție la umiditate: IPX 4, produsul este prietenos cu mediul înconjurător, economic, ușor de instalat și de utilizat.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Robinet electric Freddo SN0045

Robinet electric Freddo SN0045

Produsul furnizează apă fierbinte tot timpul, rapid si eficient, temperatura apei  fiind reglabilă: de la 30 la 60 grade, acest model având și cap de duș.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Încălzitoarele de apă fără rezervor, cunoscute și sub denumirea de încălzitoare de apă electrice sau de tip instant, furnizează apă caldă numai atunci când este necesar și când alegeți dumneavoastră. este ideal pentru. Unul dintre cele mai populare este robinetul electric Delimano. Acestea sunt ideal pentru locurile de camping, casele de weekend, locuințele fără sistem de încălzire a apei, momentele în care se strică boilerul sau conducta de apă caldă și pentru persoanele cărora le place sa gătească in aer liber, în afara casei, lângă o sursă de electricitate. Ele nu produc pierderi de energie în standby la fel ca încălzitoarele de apă cu rezervor, lucru ce evident poate economisi bani. Aveți mai jos informații de bază în legătura cu modul lor de funcționare, dacă un încălzitor de apă fără rezervor ar putea fi potrivit pentru nevoile dumneavoastră și ce criterii să utilizați atunci când alegeți modelul potrivit. 

De ce ar trebui să achiziționați un robinet de apă caldă electric?

Este ușor să vă întrebați ce ați fi făcut cu tot timpul și în toate minutele pe care le-ați pierdut așteptând să fiarbă apa din ibric sau fierbător, dar statisticile vorbesc de la sine. Risipim foarte multă apă umplând excesiv ibricul, iar 67% dintre noi îl umplem în exces de fiecare dată când îl folosim și aruncăm aproape întotdeauna din apa încălzită, necalculând exact câtă am avea nevoie. Pe lângă facturile de apă, trebuie să luați în considerare electricitatea – de câte ori ați pornit din nou fierbătorul pentru că ați început să faceți ceai, însă v-ați distras cu altceva și apa s-a răcit?

Fierbătorul și alte recipiente pentru încălzirea apei sunt pe blatul de bucătărie al majorității gospodăriilor, așa că cei mai mulți dintre noi nu ne-am gândit niciodată să le punem la îndoială. Dar aruncați o privire la ale dumneavoastră – mai ales pe fundalul preocupărilor de mediu și al eforturilor de reducere a deșeurilor – milioanele de ibrice care stau în bucătăriile din toată țara încep să pară puțin învechite.

Multe invenții pentru bucătărie par a fi pro-lene (cine ar fi zis că este atât de greu să scrii o listă de cumpărături?), dar un robinet instantaneu de apă caldă face mult mai mult decât să vă ofere două minute în plus înainte de a vă bea cafeaua de dimineață. Nu numai că este o alternativă care economisește spațiu, economisește bani și economisește timp, ci va eficientiza bucătăria, aducând nenumărate beneficii pentru gătit, curățare și găzduire în cea mai importantă încăpere din casa dumneavoastră.

Cum funcționează un robinet electric?

Este rapid, convenabil și ușor. Prin tragerea unei pârghii, un robinet instant de apă fierbinte va distribui apă filtrată, aproape de fierbere oricând aveți nevoie. Funcționează foarte asemănător cu un duș electric, preluând apă de la rețeaua proprietății dumneavoastră și încălzind-o rapid cu un element electric, puternic izolat.

Majoritatea robinetelor de apă caldă instant vă vor oferi apă care se găsește undeva între 96 ° C și 99 ° C, chiar sub punctul de fierbere (100 ° C) aducând aproape același beneficiu fără a vă arde boabele de cafea, de exemplu sau plantele pentru ceai.

Toate robinetele de apă caldă instant ale pot fi montate pe chiuveta de bucătărie existentă, multe având capacitatea de a înlocui complet robinetul principal, oferind și apă caldă și rece, după nevoile dumneavoastră. Anumite modele oferă apă rece, filtrată din același dozator ca apa aproape de fierbere – o alternativă la îndemână pentru recipientele voluminoase care stau în interiorul ușii frigiderului

Ușor de instalat pentru oricine, este la îndemână dumneavoastră, devenind un plus discret și elegant pentru zona din jurul chiuvetei. Mai mult de atât, acesta reduce, în procesul de filtrare, clorul, plumbul, turbiditatea și alte gusturi și mirosuri neplăcute pentru a furniza cea mai pură apă posibilă.

Pentru ce poate fi folosit un robinet de apă caldă instant?

Beneficiile unui robinet de apă caldă instant depășesc cu mult o ceașcă  de cafea foarte rapidă. Dacă instalați unul, nu vă va veni să credeți câte lucruri de făcut în bucătărie – mari sau mici – sunt simplificate cu apă foarte fierbinte instantaneu la îndemână:

 • Băuturi calde instant – O să faci cești de ceai și cafea de peste 20 de ori mai repede decât cu un ceainic. Totuși, aceasta nu este o scuză pentru a bea de 20 de ori mai multe.
 • Spălare – Uneori, cea mai fierbinte apă pe care o poate oferi un robinet standard, pur și simplu nu va fi suficientă pentru spălarea anumitor vase și substanțe greu de curățat. Pentru tigăile cu unsoare groasă și încăpățânată, adăugați întotdeauna niște apă fierbinte aburindă în chiuvetă și lăsați ca aceasta să înmoaie excesul e grăsime pentru a vă fi ușor să o puteți spăla eficient zece minute mai târziu.
 • Pregătirea pastelor – Nu așteptați ca apa rece de pe plită să dea în clocot – fie că este vorba de paste, cartofi sau legume, umpleți oala direct de la robinet și pregătiți-vă cina în cel mai scurt timp posibil.
 • Sticle de apă caldă – Nu mai tremurați în pijamale în timp ce așteptați să fiarbă apa în fierbător într-o noapte rece de iarnă. Umpleți sticlele cu apă caldă pentru diverse nevoi instant cu ajutorul acestui tip de robinet.
 • Supe rapide – Plasați recipientul cu ingredientele de supă instant sub robinet și pregătiți  în prânzul în mai puțin de cinci minute.
 • Fiertul ouălor – Luați micul dejun din mers, mai repede, adăugând apă fierbinte aburindă direct de la robinet în recipientul cu ouă, ca acestea să fie pregătite pentru masa dumneavoastră într-un mai scurt timp.
 • Întinsul untului din frigider – Plasați un cuțit sub robinetul de apă fierbinte pentru doar o secundă și veți putea întinde cu ușurință untul rece, scos chiar atunci din frigider, ori chiar să tăiați cu o mai mare ușurință franzelele întregi, nefeliate.
 • Slăbirea capacelor borcanelor – Este nevoie de un oarecare efort în a încerca să deschizi un borcan cu capacul blocat singur, dar acesta se va răsuci mult mai ușor dacă îl rulezi sub robinetul aburind pentru câteva secunde.
 • Orezul ideal – După ce ați gătit orezul, evident mai rapid prin adăugarea de apă deja fierbândă, treceți-l sub robinetul aburind încă o dată pentru a îndepărta orice textură lipicioasă care ține boabele împreună.
 • Îndepărtarea eficientă a cojilor – Dacă puneți citrice într-un vas cu apă fierbinte aburindă, acestea se vor curăța mai ușor. La fel și roșiile, dacă sunt așezate într-un castron cu apă fierbinte pentru aproximativ un minut, le puteți scoate ulterior cu o lingură, stropi cu apă rece, iar coaja lor va aluneca ușor după aceea.
 • Produsele congelate – Când aveți nevoie să decongleați ceva rapid, treceți-l pentru cateva secunde pe sub robinetul de apă fierbinte și așteptați mai puțin pentru dezghețarea completă. Nu așteptați niciodată ca înghețata să se înmoaie de la sine pentru a fi distribuită sub formă de cupe musafirilor- pur și simplu treceți ustensila sub robinetul de apă fierbinte pentru a mânui mai ușor înghețata solidificată.

Cât de sigure sunt robinetele de apă caldă instant?

Având în vedere că plasează apă fierbinte în mijlocul bucătăriei dumneavoastră, este de înțeles să vă faceți griji în legătură cu siguranța pe care o oferă un astfel de dispozitiv. Un copil curios sau chiar un oaspete care încearcă să se spele pe mâini ar putea folosi robinetele din bucătărie fără supraveghere, așa că siguranța este o prioritate de top în proiectarea oricărui robinet de apă caldă instantanee. Toate robinetele sunt dotate cu un dispozitiv de blocare de siguranță robust, încorporat, pentru a preveni distribuirea accidentală a apei aproape de fierbere. Acest dispozitiv de trebuie să fie apăsat înainte de a roti maneta – iar apa va curge doar atâta timp cât dispozitivul de prindere este apăsat. Dați drumul și robinetul va apărea imediat în poziția oprit. Este destul de simplu să folosiți robinetul cu o singură mână pentru a-ți umple ceașca, dar suficient de subtil și eficient, încât ca dumneavoastră sau altcineva să pornească apă fierbinte aburindă din întâmplare.

Nu puteți scăpa sau răsturna accidental un robinet electric instant de apă fierbinte și, spre deosebire de ceainice, acestea sunt izolate, astfel încât exteriorul lor nu se va încinge periculos chiar și în timpul utilizării. De asemenea, acestea distribuie apă la o presiune puțin mai mică decât un robinet obișnuit cald sau rece. Acest lucru elimină o parte din forța fluxului de apă și asigură faptul că stropirea și fluxul apei sunt menținute la minimum pe măsură ce apa curge.

Prețul robinetelor electrice de apă caldă instant

Cumpărarea și instalarea unui robinet de apă caldă instant de înaltă calitate au un preț care reflectă diferența pe care o va face în timp. De asemenea, vă recomandăm să puneți un filtru de schimb la fiecare 6 până la 8 luni pentru a vă păstra apa pură și cu un gust ideal pentru consum. Acest tip de robinet nu reprezintă deloc o achiziție costisitoare pe termen lung. Dacă în prezent folosiți un ceainic de mai multe ori pe zi, veți descoperi rapid că faceți economii semnificative folosind în schimb robinetul instant.

În medie, un robinet electric instant de apă caldă nu vă va costa mai mult de câțiva bani pe zi pentru a-și continua funcționarea constantă. Folosirea unui fierbător plin doar o singură dată costă mai mult decât folosirea robinetului instant întreaga zi – și chiar dacă nu îl umpleți până la refuz foarte des, dacă (precum 67% dintre oameni) sunteți obișnuit cu umplere excesivă, vă puteți imagina că dacă folosiți repetat un fierbător, acesta poate crește costurile de consum. Iar aici este vorba numai despre factura de energie electrică – gândiți-vă cât de mult veți economisi la factura de apă doar folosind întotdeauna cantitatea potrivită de apă pentru diverse scopuri. Un robinet de apă fierbinte instant încurajează utilizarea atentă a apei, deoarece nimeni nu va lăsa apă fierbândă să curgă în neștire în chiuvetă. Fără un ibric de umplut, o cană de ceai devine doar valoarea unei căni de apă. În timp, acest lucru va duce inevitabil la o reducere drastică a consumului dumneavoastră. S-ar putea, pe deasupra, să vă facă mai conștienți de obiceiurile dumneavoastră de utilizare a apei și în alte părți ale casei, ceea ce va aduce, în sfârșit, economii reale și mai mari.

 

Există întotdeauna argumente pro și contra în căutarea confortului și eficienței. Riscurile sunt întotdeauna prezente, dar vestea bună este că le puteți minimiza dacă alegeți dispozitive eficiente, bine gândite, create pentru a oferi siguranță. Alegeți, astfel, un robinet electric instant de calitate și durabil!

Andreea Horj

Andreea Horj

Horj Andreea Maria (b. 1998, Borsa, Maramureș) graduated from the Babeș Bolyai University, specializing in English and Norwegian- language and literature BA and the British Cultural Studies MA. She finished her internship at the Research Center of the Contemporary British Novel, UBB and at Emil Racoviță High School, Cluj Napoca. She is currently teaching English and does specialised-terminology translations (medicine, economy, art) and literary translations (poetry, dramaturgy, cinematography) both in English and Norwegian.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general