Cum să alegi cel mai bun frigider no frost

Dacă aveți un frigider vechi, cu siguranță știți totul despre stratul de gheață care se formează în jurul zonelor care răcesc congelatorul. Dacă îl lăsați să se acumuleze suficient de mult, gheața poate ajunge la 15 cm grosime și, în cele din urmă, nu va mai fi loc pentru a depozita ceva în congelator. Acest strat de gheață se formează atunci când vaporii de apă intră în contact cu bobinele reci, menite să păstreze temperatura scăzută. Gândiți-vă la un pahar de ceai cu gheață într-o zi de vară – acesta este un exemplu comun de condensare a vaporilor de apă din aer. Același lucru se întâmplă și în cazul bobinelor reci ale congelatorului, cu excepția faptului că atunci când apa se condensează în jurul acestora, îngheață imediat.

Astfel, tot mai multe persoane optează pentru frigidere no frost, pentru a evita formarea straturilor de gheață și într-un final defectarea întregului frigider. Întocmită mai jos aveți o listă de frigidere no frost, însoțită de informații utile pentru cumpărători:

1 Combină frigorifică Arctic AK60366M40NF

Combină frigorifică Arctic AK60366M40NF

Dotat cu un congelator de 109 litrii, cu o capacitate de îngheț de 6 kilograme, 3 compartimente și rafturi de sticlă, produsul beneficiază totodată și de funcții precum iluminare de tip LED, termostat ajustabil, condensator integrat, Safety Glass și rafturi ajustabile. Alături de tehnologia Air Flow Dual Tech, acest frigider no frost păstrează alimentele proaspete până la 15 zile.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Combină frigorifică Samsung RB33J3830SA/EF

Combină frigorifică Samsung RB33J3830SA/EF

Prezintă compartimente speciale pentru legume și fructe, accesorii incluse precum suport pentru ouă. suport pentru sticle, tavă pentru gheață, având o capacitate de 338 de litrii, uși reversibile și rafturi din sticlă securizată. Astfel, produsul se dovedește a fi unul foarte practic, mai ales datorită sistemului de dezghețare automat.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Combină frigorifică Whirlpool WB70E 972 X

Combină frigorifică Whirlpool WB70E 972 X

Acest produs oferă posibilitatea de a regla cu ușurință umiditatea din compartimente prin glisarea butonului. Senzorii inteligenți din interiorul combinei monitorizează temperatura și reduc fluctuațiile, acest lucru asigurând temperatura optimă necesară pentru depozitare și păstrare. Tehnologia al 6-lea Simț garantează controlul constant al temperaturii în timp real și reduce daunele cauzate de îngheț alimentelor.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Combină frigorifică LG GBF567PZCMB

Combină frigorifică LG GBF567PZCMB

Un produs potrivit celor mai organizați gospodari, dotat cu două compartimente încăpătoare, menite pentru funcții diferite și alimente diverse, reușind prin tehnologia no frost să păstreze totul proaspăt și gata de preparare.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Combină frigorifică Liebherr Premium CTNesf 3663

Combină frigorifică Liebherr Premium CTNesf 3663

Cu o capacitate de 310 litrii, creat din inox, acest frigider este eficient compartimentat și destul de încâpâtor pentru nevoile dumneavoastră. Inoxul oferă o culoare elegantă care se potrivește ideal într-o bucătărie modernă și poate fi asortată cu mobila de bucătărie.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Cea mai importantă informație pe care ar trebui să o rețineți înainte de a achiziționa un frigider cu tehnologie împotriva înghețului este următoarea - Auto Defrost vs Frost Free: Care este diferența cheie?

  • Frost Free se referă la congelatoarele cu sistem de răcire dinamic. Aici nu se formează gheață în interior pe pereți și pur și simplu nu trebuie să faceți nimic în legătură cu dezghețarea.
  • Dezghețarea automată se referă la congelatoarele cu sisteme de răcire directă sau asistată de ventilator. În acest caz există acumulare de gheață pe pereții interiori ai congelatorului și trebuie îndepărtată periodic. 

Dumneavoastră alegeți produsul cel mai potrivit preferințelor dumneavoastră.   

Sunt toate frigiderele noi no frost?

Gheața formată reprezintă umiditatea acumulată în congelator. Când se răcește suficient, umezeala se lipește de cele mai reci suprafețe pe care le găsește, care sunt de obicei pereții congelatorului. Acea umezeală intră în congelator când deschideți și închideți ușa. Majoritatea frigiderelor noi sunt no frost, dispunând de o tehnologie care vă ușurează munca. Frigiderele cu această funcție elimină înghețul prin creșterea temperaturii și împiedică orice particule de apă care plutesc sub formă de vapori să formeze gheață.

Sunt congelatoarele no frost mai eficiente din punct de vedere energetic?

Frigiderele no frost, după cum sugerează și numele, nu necesită nici un fel de dezghețare manuală. Acestea au fost inventate pentru a rezolva problemele cauzate de straturile groase de îngheț care s-au dezvoltat în interiorul congelatoarelor tradiționale. Acest design permite modelelor fără îngheț să funcționeze eficient fără a fi nevoie de o dezghețare manuală regulată. În general, congelatoarele no frost sunt aparate electrocasnice convenabile din punct de vedere energetic, neconsumând menționabil mai mult decât un frigider tradițional.

Trebuie să dezghețați un frigider no frost?

Un congelator no frost funcționează cu un ventilator automat care ajută la eliminarea aerului cald din congelator pentru a preveni acumularea de gheață. Aceste congelatoare vă ajută să economisiți timp și să vă ușurați munca, deoarece nu au nevoie de dezghețare. Nu trebuie să dezghețați congelatorul periodic, deși, este posibil să găsiți în continuare condens și umiditate în frigider. Această nouă tehnologie este eficientă deoarece nu există formare de gheață nici în congelator, nici în frigider, dat fiind faptul că aerul rece circulă constant în jurul ambelor compartimente, ceea ce previne formarea de gheață pe pereții acestora.

Cum funcționează frigiderele no frost?

Pentru a dezgheța evaporatoarele, unitățile de congelare fără îngheț folosesc în general un element de încălzire. Aceste evaporatoare pot fi folosite și în cazul frigiderelor cu două uși (două compartimente mari). Acestea dispun de un dispozitiv care colectează și apoi evaporă apa din gheața care se topește din placa rece și bobina evaporatorului. Termostatul limitator de dezghețare este cel care oprește elementul de încălzire înainte ca temperatura să crească prea mult în timp ce temporizatorul este încă în faza de dezghețare. Există câteva modele pe piață care au și un încălzitor de scurgere, împiedicând gheața să blocheze scurgerea. 

Cât de des se dezgheață un frigider no frost?

Frigiderele no frost se dezgheață, de obicei, automat. Frigiderele no frost cu uși duble activează un încălzitor de dezghețare în secțiunea evaporatorului din spatele congelatorului. Majoritatea modelelor se dezgheață timp de aproximativ 25 până la 45 de minute, de la o dată până la două ori pe zi.

De ce frigiderul meu no frost continuă să înghețe?

Motivul principal pentru acumularea de îngheț se datorează aerului cald lăsat să intre în frigider pentru mult prea mult timp. Pentru a evita acest lucru, încercați să nu deschideți ușa prea des și nu lăsați ușa deschisă pentru multă vreme. Orice deschideri sau spații uitate neînchise complet în zona garniturii ușii, pot duce la necesitatea de a înlocui sigiliul frigiderului. Fie că este un frigider no frost simplu sau un frigider cu două uși, trebuie să dați mare atenție acestui aspect pentru a nu-l defecta.

Câteva sfaturi pentru a evita formarea de gheață în general

Menținerea unui congelator în stare bună de funcționare necesită, ca orice alt lucru, grijă. Lista de sfaturi de mai jos vă poate ajuta să minimizați cât mai mult înghețul.

  • așezați congelatorul într-o cameră cu temperatură moderată. Evitați poziționarea frigiderelor în apropierea unei surse de apă caldă (încălzire) sau a unui cuptor.
  • stocați congelatorul cu alimente, dar nu exagerați, nici prea multe, nici prea puține nu facilitează răcirea optimă. Lăsând congelatorul prea gol are loc acumularea de îngheț. Și amintiți-vă, cum spuneam și mai sus, o ușă deschisă creează, de asemenea, acumularea de gheață.
  • umiditatea declanșează formarea stratului de gheață. Înainte de a îngheța orice aliment, uscați ambalajul acestuia. De asemenea, puteți reambala sau stoca în noi recipiente alimentele care arată umede în interiorul ambalajului.
  • faceți rapid alegerea și scoaterea lucrurilor din congelator. Sortați-le rapid și închideți ușa bine când ați terminat.
  • un sigiliu cu goluri, defect, spart sau o garnitură slăbită provoacă, de asemenea, acumularea de îngheț. Curățați garnitura lunar și înlocuiți un sigiliu defectuos.

Sună a prea multă bătaie de cap? 

Aceste sfaturi se aplică în general, dar mai ales și obligatoriu în cazul frigiderelor tradiționale. Cu toate acestea nu strică niciodată să fii atent cu dispozitivele de care te folosești în fiecare zi pe durata multor ani. Cumpărarea unui frigider sau congelator cu tehnologia NoFrost vă va economisi timp scutindu-vă de dezghețarea regulată, dar nu trebuie să vă descotorosi cu totul de micile responsabilități care vă pot păstra frigiderul la funcționare optimă pentru mult timp.

Această tehnologie modernă previne formarea gheții și înghețarea alimentelor în compartimentul congelatorului. Acest lucru permite o funcționare economică (din moment ce înghețul a dispărut, consumul de energie rămâne scăzut) și o eficacitate ridicată în utilizarea completă a spațiului. De asemenea, circulația intensivă a aerului rece în frigider și congelator împiedică alimentele să se lipească între ele, așa că puteți uita de congelarea dificilă a diverselor alimente, lipite în mod persistent într-un bloc mare de gheață unele de altele.

Totuși, rețineți: congelatoarele fără îngheț au nevoie și ele de o întreținere, dar redusă față de congelatoarele tradiționale. În loc să le dezghețați manual o dată pe an, trebuie doar să curățați ocazional zona de depozitare. Se recomandă să îl ștergeți cu o soluție făcută acasă, necostisitoare, dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu dizolvat în apă caldă, deoarece acest lucru vă va ajuta să scăpați atât de eventuale pete, scurgeri și mirosuri neplăcute.

Astfel, cele prezentate mai sus fac din achiziționarea informată a frigiderului no frost alegerea gospodarilor responsabili. 

Andreea Horj

Andreea Horj

Horj Andreea Maria (b. 1998, Borsa, Maramureș) graduated from the Babeș Bolyai University, specializing in English and Norwegian- language and literature BA and the British Cultural Studies MA. She finished her internship at the Research Center of the Contemporary British Novel, UBB and at Emil Racoviță High School, Cluj Napoca. She is currently teaching English and does specialised-terminology translations (medicine, economy, art) and literary translations (poetry, dramaturgy, cinematography) both in English and Norwegian.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general