Cel mai bun frigider incorporabil

De ce să alegeți cel mai bun frigider incorporabil ? Păi treaba este simplă, un frigider incorporabil arată mult mai bine, vă ajută să faceți mai multă economie de spațiu și se poate încadra în orice bucătărie care are o înălțime considerabilă, de minim 2 metri.

Investiția într-un astfel de frigider incorporabil oferă bucătăriei dumnevoastră un aspect profesionist. Dacă bucătăria dumnevoastră este una veche și nu permite un frigider incorporabil, atunci singura soluție este ori să remodelați bucătăria actuală, ori să căutați cel mai bun frigider standard, adică cel clasic. Produsele incorporabile fiind de multe ori și mai scumpe oferă și o creștere de valoare a propriețății dumnevoastră.

În acest articol vă vom recomanda modele pentru cele mai bune frigidere incorporabile, dar în același timp vom face și un ghid complet despre cu informații valoroase despre cum să alegeți cel mai bun frigider incorporabil.

Recomandări pentru cel mai bun frigider incorporabil

Recomandările noastre sunt bazate pe o analiză îndelungată astfel încât într-un final, produsele alese să fie cele mai bune pentru cititorii noștri. În alegerile noastre ne-am bazat pe raportul preț calitate, pe firma producătoare și pe recenziile altor cumpărători.

1 Frigider incorporabil Beko BDSA250K3SN

Frigider incorporabil Beko BDSA250K3SN

Acest frigider incorporabil are o înălțime de 144.8 cm, are ușile reversibile, iar capacitatea totală este de 220 litri, dintre care frigiderul are frigiderul 176 litri. Termostatul este reglabil și poziționat astfel încât să nu fie acționat din greșeală. Iluminarea este pe LED, deci este eficientă și economică. Nivelul de zgomot este de 37 dB, este un frigider foarte silențios. Consumul anual al acestui frigier este de 243 kWh.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Frigider incorporabil Liebherr Confort IK 3520 325

Frigider incorporabil Liebherr Confort IK 3520 325

Frigider cu o singură ușă, incorporabil. Aceasta este reversibilă, deci se poate monta atât pe stângă, cât și pe dreapta. Frigiderul nu are și congelator, iar capacitatea maximă este de 325 de litri. Înălțimea frigiderului este de 177,2 cm, lățimea este de 56 cm și adâncimea de 55 cm. Nivelul de zgomot este de 34 dB. Ca și consum anual de energie, acest frigider consumă 117 kWh.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Frigider incorporabil Electrolux LFB3AF12S

Frigider incorporabil Electrolux LFB3AF12S

Dacă doriți un frigider incorporabil, dar ceva mai micuț, care să nu atragă atenția, atunci acest model de la Electrolux este o variantă bună. Are o înălțime de 122 de cm, volumul total este de 187 de litri, dintre care 173 de litri are doar frigiderul. Consumul anual de energie este de 174 kWh, iar nivelul de zgomot este de 35 dB.  Sistemul de dezghețare al congelatorului este automat. Tipul panoului de comandă este digital.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Frigider incorporabil Crown CBR-250 BI

Frigider incorporabil Crown CBR-250 BI

Următorul frigider este un frigider incorporabil ce are 2 uși, ce are o înălțime de 177 de cm, un spațiu de stocare de maxim 250 de litri, dintre care frigiderul are 179 de litri și congelatorul are 70 de litri. Frigiderul are 58 de kg, iar consumul anual de energie este de 271 kWh. Este un model de la o firmă nu prea cunoscută, dar prețul este avantajos, cât și garanția de 3 ani de zile care se poate extinde.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Tipuri de frigidere incorporabile

Există mai multe tipuri de frigidere în funcție de montajul ușilor și de deschiderea acestora, cât și în funcție de poziționarea congelatorului.

  • Frigidere cu congelator în partea de sus sau jos

Aceste frigidere sunt cele mai des întâlnite modele de frigidere incorporabile, cât și standard. Congelatorul poate fi cu unul sau mai multe sertare, poate avea o usă separată sau poate să fie integrat deasupra frigiderului cu o singură ușă. Multe persoane aleg frigiderele incorporabile cu congelatorul în partea de jos pentru că la congelator umbli mai rar, iar în acest fel frigiderul va fi exact la nivelul ochilor astfel încât să căutați mai rapid și mai ușor ceea ce aveți nevoie.

Dezavantajul acestor tipuri de frigidere este că au un spațiu total de congelare relativ mai mic față de frigiderele side by side.

  • Frigidere cu uși franceze

Aceste frigidere sunt mai rare în România, însă sunt foarte practice. Sunt mai mari în lățime datorită faptului că au 2 uși centrale și congelatorul montat în partea de sus sau în partea de jos, dar de obicei acesta e montat în partea de jos.

  • Frigidere incorporabile side by side

Aceste frigidere incorporabile numite frigidere side by side au frigiderul pe o parte și congelatorul pe cealaltă parte. Acestea au mai multe sertare sau rafturi pe fiecare parte. Sunt perfecte pentru persoanele ce folosesc foarte des congeloratorul și au nevoie de cât mai mult spațiu de congelare pentru diverse alimente. Singurul dezavantaj este că va trebui să vă aplecați atât în partea de frigider cât și în partea de congelator pentru că există o porțiune pentru acestea și în partea de jos.

Deseori lățimea sertarelor nu este la fel de mare ca la un frigider standard, acel spațiu fiind împărțit între frigider și congelator.

  • Frigiderele fără congelator

Aceste modele de frigidere sunt perfecte pentru persoanele ce nu au nevoie de un congelator sau au o ladă frigorifică separat și automat acum au nevoie doar de un frigider. Avantajul acestuia este că puteți stoca foarte multe produse proaspete pe care să le consumați într-un timp mai îndelungat.

Astfel de modele de frigidere fără congelator v-am prezentat și noi în acest articol.

Caracteristici pentru cel mai bun frigider incorporabil

Există anumite caracteristici pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când o să cautați cel mai bun frigider incorporabil. Cele mai importante dintre acestea le vom descrie acum.

  • Dimensiunile

Atunci când vă hotărâți să cumpărați un frigider incorporabil trebuie să se potrivească perfect în acel spațiu pe care îl aveți special amenajat pentru acesta. Ceea ce mai contează foarte mult este și înălțimea tavanului din bucătăria unde va urma să fie pus frigiderul. După ce stabiliți ce înălțime are camera respectivă, abia atunci puteți căuta un frigider compatibil pentru acel spațiu. Aveți în vedere ca și adâncimea și lățimea spațiului să fie ceva mai generoasă față de adâncimea și lățimea frigiderului astfel încât frigiderul să aibă suficient spațiu, iar aerul să circule liber.

  • Spațiul de stocare

Spațiul de stocare este foarte important, atât pentru frigiderul incorporabil cât și pentru congelator. Dacă obișnuiți să păstrăți cât mai multe alimente proaspete, atunci aveți nevoie de cât mai mult spațiu de stocare în frigider, dar dacă obișnuiți să congelați produse, atunci ar trebui ca cel mai bun frigider incorporabil să aibă un spațiu generos pentru congelator.

La spațiul de stocare contează foarte mult sertarele și rafturile din interior, dar și modul în care acestea se pot personaliza. Este foarte important să existe mai multe canturi pentru a personaliza rafturile pentru că uneori aveți nevoie de spațiu mare pentru oale de dimensiuni mari.

Multe dintre frigiderele actuale au spații speciale pentru sticlele de vin, cutii pentru legume care sunt răcite într-un mod diferit față de restul frigiderului.

Dacă doriți dozatoare de apă sau gheață, atunci prețul se va ridica destul de mult față de un frigider incorporabil fără aceste caracteristici.

Dacă doriți să plătiți tehnologie, atunci alegeți frigiderele ce oferă controale de temperatură independente pe fiecare compartiment din frigider sau congelator, astfel încât fiecare raft din frigider să-l organizați pentru anumite alimente. Este foarte important să vă concentrați mai întâi pe materialele de calitate ale frigiderului, prețul modelului, eficiența energetică, recenziile clienților și abia apoi să puneți preț pe tehnologie.

  • Nivelul de zgomot

Din experiență vă spunem că cel mai bun frigider incorporabil are un nivel al zgomotului de maxim 40 dB, iar acest zgomot este atins în momentul în care compresorul funcționează. Cu cât camera este mai mică, cu atât zgomotul se aude mai pronunțat. Zgomotele frigiderelor incorporate sunt atenuate de locurile restrânse unde sunt de obicei poziționate.

  • Clasa energetică

Clasele energetice s-au schimbat, pe marea majoritate a site-urilor veți găsi informații eronate, deoarece clasele A+++ nu mai există, ci acestea au fost înlocuite de clase energetice de la A la G, A fiind cea mai economică clasă energetică, iar G fiind cea mai slabă. Clasele energetice cele mai economice scumpesc destul de mult produsele, dar pe de altă parte veți avea un consum mai mic, iar acesta nu se va simți lunar, ci anual.

Cele mai întâlnite funcții și tehnologii la frigiderele incorporabile

Funcția No Frost este una dintre funcțiile care scumpesc considerabil frigiderele, însă merită toți banii deoarece are rolul de a se evita formarea stratului de gheață atât pe alimente, cât și pe pereții frigiderului. 

Funcția de răcire rapidă, care în opinia noastră nu sunt așa de importante. Rare sunt momentele considerăm noi când băgați un aliment în frigider și doriți să fie congelat sau răcit foarte repede, cu excepția băuturilor. Această funcție va crește prețul frigiderului și nu este neapărat ceva de care aveți nevoie pentru că o băutură rece se poate obține cu câteva minute în plus față de cazul în care aveți această funcție.

Controlul poate fi mecanic sau electronic. Din punctul nostru de vedere controlul mecanic este mai rezistent în timp deoarece toată tehnologia este mult mai simplă. Controlul electronic arată într-adevăr mai profesionist, dar este și mult mai sensibil.

Termostatul poate fi și el cu reglaj mecanic sau electronic. Cel mecanic este acea rotiță din interiorul frigiderului cu diferite trepte de putere. Este simplu de folosit și rezistent în timp. Anumite frigiderele au un control separat al temperaturii pentru frigider și congelator. Termostatul electronic se reglează dintr-un panoul de control electronic.

Tăvița pentru gheață este un accesoriu care se regăsește la majoritatea frigiderelor sau combinelor frigorifice. Aceasta fie este un accesoriu separat care se umple cu apă și se bagă în congelator, fie accesorii incorporate pe marginea rafturilor congelatorului.

Sisteme de alarmă ce scot un zgomot în momentul în care ușa nu se închide corect sau în cazul în care temperatura frigiderului nu este setată corect.

Amplasarea compresorului

Poate fi ceva banal la prima vedere, dar de multe ori nu se ia în considerare unde este amplasat compresorul în cazul frigiderelor incorporate. Frigiderele ce au un preț de achiziție mai ridicat de obicei au două compresoare, unul pentru frigider și unul pentru congelator, în timp ce frigiderele standard au unul singur.

Aceste compresoare pot fi amplasate fie în partea de sus a frigiderului, fie în partea de jos a acestuia. De ce se pune preț pe amplasarea compresorului ? Pentru că bobinele acestuia trebuie curățate regulat de praf, iar acestea trebuie să fie ușor de accesat. În momentul în care compresorul este în funcțiune, anumite părți ale frigiderului din exterior se încălzesc, de aceea și motivul pentru care v-am sfătuit mai sus să lăsați totuși puțin spațiu de “respiro” pentru frigider astfel încât acesta să aibă timp să se răcească, mai ales vara pe caniculă, iar aerul să circule liber.

Cele mai bune firme de frigidere incorporabile

Cele mai bune firme de frigidere incorporabile sunt următoarele:

  • Beko
  • Electrolux
  • Arctic
  • Samsung
  • Heinner
  • Liebherr

FAQ

Am pregătit și o rubrică specială pentru dumneavoastră cu cele mai frecvente 3 întrebări ce sunt puse de marea majoritate a cumpărătorilor.

  1. De unde pot cumpăra cel mai bun frigider incorporabil?

Recomandăm produsele de mai sus sau alte produse ce au caracteristici asemănatoarele. Puteți găsi frigidere incorporabile la emag, flanco, evomag. Recomandăm achiziția din mediul online deoarece puteți compara mai ușor prețurile, sunteți într-un mediu mai confortabil, de acasă, iar de multe ori ofertele din online sunt mult mai generoase.

2. Cât costă cel mai bun frigider incorporabil ?

Cel mai bun frigider incorporabil are un preț stabilit în general în funcție de firma producătoare, dimensiunile, materialele folosite și tehnologiile inteligente. Cu siguranță cel mai bun frigider incorporabil de dimensiuni mari costa mai mult de 1500 de lei, iar cele de dimensiuni mai mici costă peste 1000 de lei.

3. Câți ani rezistă un frigider incorporabil?

În general frigiderele alături de mașinile de spălat rezistă sau ar trebui să reziste minim 8-10 ani, dar asta și în funcție de felul în care sunt întreținute. Cele mai mari defecțiuni sunt rafturile care se mai rup, sticla sertarelor care  se poate sparge.

Concluzie

În concluzie, cele mai bune frigidere incorporabile se pot găsi la orice pas, important e ca fiecare să știți ce anume doriți de la un astfel de frigider. Dacă veți citi tot ghidul nostru descris mai sus, este imposibil să faceți o alegere greșită în privința acestuia.

Andrei B
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general