Cel mai bun filtru de apă pentru robinet

În diferite zone din România, apa de la robinet este considerată potabilă și numai bună de băut, ceea ce este complet adevărat dar, cum rămâne cu toate acele impurități pe care nu le vedem și care ne afectează sănătatea pe termen lung? Sau cum rămâne cu zonele care nu au apă potabilă? Tocmai de aceea am ajuns să avem filtre de apă, și mai exact, filtre de apă pentru robinet. Aceste sunt cele mai practice și accesibile variante, pe termen lung. 

În ciuda standardului comparativ bun de apă potabilă pe care o avem la dispoziție, aceasta are încă mai multe impurități. În cazul apei de la robinet, mirosurile, metalele grele și substanțele chimice de curățare precum clorul pot rămâne prezente, provocând mirosuri și gusturi neplăcute. 

S-ar putea să credeți că apa îmbuteliată este soluția ideală, cu toate acestea, costurile atât pentru bugetul tău, cât și pentru mediu, înseamnă că cel mai bun mod de a te asigura că apa numai bună și sigură de băut este prin a alege unul dintre cele mai bune filtre de apă. 

Recomandările noastre

1 Filtru de apă potabilă Aquaphor Topaz

Filtru de apă potabilă Aquaphor Topaz

Cu o montare direct la robinet, acest filtru Aquaphor este un dispozitiv compact și elegant, potrivit pentru orice bucătărie. Este prevăzut cu robinet pentru apă filtrată, este confecționat din carbon activ de nucă de cocos și este prevăzut să elimine din apă clorul activ, produsele petroliere, fenolul, pesticidele și metalele grele. Acesta prezintă o capacitate de 750l și vine cu o înălțime de 13.13cm, lățime de 9.5cm și o lungime de 5.8cm.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Filtru de apă potabilă Aquaphor Modern 2

Filtru de apă potabilă Aquaphor Modern 2

Destinat pentru chiuvetă, acest filtru Modern vine cu o capacitate în sine a filtrului de 4000l și cu 2 garnituri, 2  cartușe, un filtru cu pipă, un furtunaș cu robinet și o reducție de plastic. Acesta poate fi utilizat atât pentru apă rece, cât și pentru apă caldă. Pe lângă culoarea sa albă, acesta vine cu o greutate de aproximativ un kg, 303mm înălțime, 145mm lățime și 140mm lungime.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Sistem de filtrat apa Brita OnTap

Sistem de filtrat apa Brita OnTap

Acest filtru vine cu o tehnologie de filtrare care funcționează ca o sită și se montează direct pe robinet. Cu o capacitate de 600l, acesta oferă o apă pură, lipsită de impurități.  Sistemul de filtrare a apei potabile OnTap cu un design premium, este inovativ, avand un sistem de filtrare superior ce elimina pana la 99,99% dintre bacterii, clor, particule microplastice, reziduuri farmaceutice, hormoni, dar si nivelul de pesticide si erbicide.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Filtru de apă potabilă PUR+

Filtru de apă potabilă PUR+

Acest filtru cu 5 trepte vine cu o ultrafiltrare a apei tale și este recomandat să fie folosit pentru apa rece. Prin cele 5 trepte ale sale și capacitatea sa de filtrare de 5000l, se elimină complet nisipul, rugina și orice alte sedimente acumulate în apă. Beneficiul său major este că îmbunătățește gustul ș mirosul apei, ceea ce face băutul apei o experiență mai plăcută pentru toată lumea.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Filtru de apă potabilă Aquaphor Crystal Eco

Filtru de apă potabilă Aquaphor Crystal Eco

Acest filtru vine cu 3 trepte de filtrare și cu capacitatea de a filtra atât apă rece cât și apă caldă. Vine montat sub chiuveta, așa că nu va trebui să te gândești la cum va arăta în bucătăria ta. Cu o capacitate de filtrare de 8000l, acest filtru vine cu un teu, o baterie, un bloc colector, 2 furtunas și 3 filtre diferite.  Acesta poate fi descris ca și un filtru de apă mai complex deoarece este compatibil atât cu cartușele K3, cât și cu cele K7B și cu cele K7.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Ce înseamnă apa filtrată

Filtrarea apei este o metodă folosită pentru a filtra compușii chimici nedoriți, materialele organice și anorganice și contaminanții biologici din apă. Scopul filtrării apei este de a oferi apă potabilă curată.

Procesul de filtrare reduce concentrația de contaminanți precum: particule în suspensie, paraziți, bacterii, alge, viruși și ciuperci.

De ce este importantă filtrarea apei

Este absolut imposibil să se determine calitatea apei pe baza aspectului. Procese multiple, cum ar fi analizele fizice, chimice sau biologice, au fost dezvoltate pentru a testa nivelurile de contaminare ale apei. 

Apa de la robinet este adesea filtrată într-o instalație de purificare a apei înainte de a ajunge la utilizatorul final. Cu toate acestea, autoritățile testează calitatea apei imediat după ce apa este filtrată, înainte ca aceasta să intre în liniile de alimentare municipale, ceea ce produce în general rezultate peste standardul cerut. Totuși, ceea ce rămâne nesocotit este vârsta liniilor de alimentare și lungimea acestora.

Nu este neobișnuit ca țevile să aibă o vechime de zeci de ani, iar călătorind îndelung prin ele, apa filtrată se poate polua cu tot ce întâlnește pe parcurs. Țevile vechi pot redistribui microorganismele, bacteriile și virușii.

Expunerea la astfel de ape poate determina oamenii să sufere de efecte adverse asupra sănătății, cum ar fi: un sistem imunitar slăbit, cancer și perturbarea hormonilor tiroidieni. Tocmai de aceea, alege cel mai bun filtru de apa pentru tine și casa ta. 

Câteva beneficii ale filtrelor de apă

  • Elimină mirosul apei de la robinet

Apa de la robinet este tratată cu o serie de substanțe chimice și este expusă metalelor grele care îi conferă acel miros și gust neplăcut care o fac aproape insuportabilă, mail ales după ce a stat în pahar sau în sticlă o vreme. 

Cu ajutorul unui filtru poți face ca întreaga experiență legată de consumul de apă să fie una mai plăcute. Alege cel mai bun filtru apă robinet pentru a te bucura de hidratarea pe care ne-o oferă apa. 

  • Îndepărtează clorul

Clorul este cel mai comun produs chimic de curățare folosit pentru tratarea rezervelor de apă. În timp ce clorul este vital pentru a elimina bacteriile și bolile periculoase din apă, proporția mică care rămâne poate contribui la acel miros de apă de la robinet menționat mai sus. 

Treptat, s-au constatat diferite riscuri, atunci când vine vorba de consumul ridicat de apă cu clor sau apă nefiltrată.

  • Te ajută să economisești bani la apă îmbuteliată

Consumul de apă îmbuteliată a devenit o cultură populară în ultimul deceniu.

Apa îmbuteliată poate fi cu mult mai scumpă decât apa care a trecut printr-un filtru. Indiferent că alegi să cumperi apă la bax sau dacă cumperi în mod religios o sticlă pe zi, cheltui masiv în comparație cu prețul pe litru pe care îl primești de la un filtru de apă. Acest beneficiu financiar al apei filtrate nu numai că te ajută să economisești bani, ci îți oferă același gust pe care îl aștepți de la apa îmbuteliată. 

  • Contribuie la reducerea consumului de plastic

Cea mai mare problemă cu creșterea pe piața apei îmbuteliate este consumul ridicat de plastic, care duce la distrugerea mediului. Un filtru de apă îți permite să scapi definitiv de nevoia de sticle de plastic de unică folosință, sau cel puțin să o reduci la cantități minime. Ce beneficiu mai bun al apei filtrate ar putea fi decât salvarea planetei?

  • Contribuie la îmbunătățirea digestiei

Apa cu un conținut sporit de minerale poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei. O hidratare adecvată pe care o poți obține de la un filtru de apă, face ca organismul să transporte mai ușor mineralele și nutrienții în tot corpul. Obținerea acestui nivel optim de nutrienți nu numai că te face să te simți mai bine, ci și ajută întregul proces de digestie.

  • Contribuie la îmbunătățirea sănătății pielii

Unul dintre cele mai subestimate sfaturi pentru menținerea pielii sănătoase și curate este să bei multă apă. Apa cu un conținut mineral îmbunătățit are un efect direct asupra hidratării pielii prin eliminarea toxinelor din organism mai eficient. Absența clorului în apa de băut va ajuta, de asemenea, la menținerea unui aspect mai sănătos al pielii, deoarece clorul epuizează uleiurile naturale ale părului și ale pielii.

Concluzie

Să găsești cel mai bun filtru apa robinet nu este neapărat cea mai grea sarcină, dar este cu siguranță una importantă, deoarece contribuie direct la bunăstarea și sănătatea noastră. Există suficiente motive pentru care să faci acest pas, iar cele menționate mai sus sunt doar câteva dintre ele. Gândește-te la sănătatea ta și a celor din jurul tău și alege împreună cu noi cel mai bun filtru de apă potabilă!

Paula Rad

Paula Rad

Absolventă a Facultății de Litere, masterandă în Comunicare Media. Ocazional, freelance writer pentru blogul totuldesprecasa.ro și part-time teacher la limba engleză în cadrul unor meditații private. Am o pasiune imensă pentru muzică, animale, ceai, cafea și orice fel de activitate care-i implică pe cei apropiați mie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general