Cele mai Bune Aspiratoare cu aburi: Caracteristici, Funcții, Avantaje, Recomandări

Știm că timpul este esențial pentru tine. Și mai știm și că între serviciu și sarcinile casei, timpul liber e tot greu de găsit. Totuși, există soluții care îți pot face viața mult mai ușoară, în special când vine vorba de curățarea locuinței tale. Tehnologia avansată vine în ajutorul tău cu un aparat care nu ar trebui să lipsească din casa ta: aspiratorul sau mopul cu aburi.

Menit să îți ușureze munca, aspiratorul cu aburi e excelent pentru a curăța diferitele tipuri de pardoseală din locuința ta, pentru a alunga mirosurile neplăcute și pentru a menține curat căminul tău. Indiferent de tipul suprafeței, mopul cu aburi este ideal deoarece e mult mai ușor de folosit decât varianta clasică – elimină mult mai eficient germeni și bacteriile, nu întinde murdăria și igienizează rapid și ușor pardoseala. Din fericire, piața îți pune la dispoziție o gamă largă de produse dintre care poți alege, așa că fii sigur că vei găsi raportul calitate-preț ideal pentru buzunarul tău. Continuă să citești articolul nostru pentru a afla care sunt cele mai bune aspiratoare cu aburi, de câte tipuri sunt, căror funcții ar trebui să le acorzi atenție înainte să achiziționezi unul, dar și care sunt avantajele și dezavantajele acestor aparate de curățare. Poate te interesează să citești și articolul despre cel mai bun aspirator fără sac sau cel mai bun aspirator robot.

Cele mai bune aspiratoare cu cu aburi

1 Aspirator cu abur Polti Vaporetto Lecoaspira

Aspirator cu abur Polti Vaporetto Lecoaspira

Vaporetto Lecoaspira FAV30 elimină 99.99% dintre toate micro-organismele din locuința ta cu ajutorul tehnologiei de filtrare prin apă, care generează un vortex în interiorul recipientului colector de murdărie și previne împrăștierea sa în aerul casei tale. Datorită garniturii detașabile, compatibile cu accesoriile speciale, Vaporetto Lecoaspira FAV30 poate deveni stație de călcat cu boiler sub înaltă presiune, mop cu abur, aspirator cu filtrare prin apă sau accesoriu pentru curățat ferestre.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Aspirator cu spălare Bosch BWD421PRO

Aspirator cu spălare Bosch BWD421PRO

Aspiratorul AquaWash & Clean prezintă o gamă variată de accesorii cu ajutorul cărora poți curăța - în umed și uscat - covoarele, tapițeria, parchetul și poți aspira lichidele. Datorită rezervorului încăpător de 5L, vei putea curăța suprafețe mari fără a fi întrerupt. Cu ajutorul periei rotative de înaltă viteză, fibrele comprimate și aplatizate vor fi îndreptate, firele de păr vor fi aspirate, iar curățarea covorului va fi mult mai eficientă.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Aspirator multifuncțional Crosswave 3 în 1

Aspirator multifuncțional Crosswave 3 în 1

Având o putere de 560W, dispozitivul Crosswave Bissell aspiră, spală și usucă în același timp. Dotat cu 2 rezervoare - unul pentru apa curată, altul pentru apa utilizată - aspiratorul multifuncțional curăță eficient și rapid suprafețele din locuința ta. Tipul de pardoseală poate fi selectat de pe panoul digital, pentru ca mai apoi aparatul să regleze cantitatea de apa pe care o va folosi. Murdăria de pe covorul sau parchetul tău va fi îndepărtată rapid cu ajutorul periei de curățare și al filtrului de aspirare lavabil. Astfel, Crosswave 3 în 1 de la Bissell e tot ce ai nevoie pentru casa ta!
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Aparat de curățat cu aburi Karcher SC 5 EasyFix Iron

Aparat de curățat cu aburi Karcher SC 5 EasyFix Iron

Acesta reprezintă opțiunea completă pentru curățarea cu aburi: armaturi, pardoseală, chiuvete, faianță, ferestre, oglinzi, plite de gătit sau haine. Având o presiune a aburului de 4,2 bari, SC 5 EasyFix Iron este cel mai puternic model din clasa sa. Reglarea aburului poate fi adaptată la suprafața și murdărie, în timp ce rezervorul de apă e detașabil și nu necesită întreruperea activității pentru a fi reumplut. Funcția VapoHydro este un alt atu al dispozitivului deoarece adăugarea de apă caldă facilitează eliminarea murdăriei în cel mai scurt timp. Fără substanțe chimice, dispozitivul îndepărtează 99.99% din toate bacteriile obișnuite de uz casnic, de pe suprafețele dure din locuința ta. Indiferent de înălțimea utilizatorului, kitul pentru pardoseală EasyFix are o garnitură flexibila pentru duza de podea și pentru înlocuirea lavetei folosite, fără a intra în contact cu murdăria.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Caracteristici

Puterea de absorbție

Motorul și puterea de absorbție sunt aspectele principale pe care trebuie să le iei în calcul atunci când cauți un aspirator cu aburi. Versatilitatea și eficiența sunt esențiale pentru un astfel de aparat pentru ca procesul de curățare al locuinței tale să fie cât mai rapid. Puterea motorului din dotare o vei regăsi exprimată în Watti, așadar cu cât aceasta va fi mai mare, cu atât aspiratorul sau mopul cu aburi va fi mai eficient când vine vorba de îndepărtarea petelor și a bacteriilor de pe suprafețele și obiectele dorite. Recomandarea noastră este ca aparatul ales să aibă o putere de absorbție de cel puțin 1200W, cele mai performante modele de pe piață depășind chiar și 1600W. Totuși, este esențial să știi că dacă aparatului de curățare este mare, și temperatura și presiunea sa vor fi ridicate. 

Timp de încălzire

Timpul de încălzire este o altă caracteristică a aparatelor cu aburi. Se recomandă să optezi pentru un model al cărui timp de încălzire este cât mai scurt. Dacă modelul are un timp de încălzire cuprins între 15 și 30 de secunde, n-ar trebui să îți faci griji de faptul că locuința ta va fi curățată cât mai repede. 

Capacitatea rezervorului de apă

Atunci când alegi un aspirator sau un mop cu abur, trebuie să iei în calcul suprafața locuinței tale și capacitatea rezervorului de apă al aparatului ales. 

Pe de o parte, dacă dispui de o casă de dimensiuni generoase, recomandarea noastră este să optezi pentru un apirator cu un rezervor mare, pentru că va trebui să îl umpli cât mai rar și în acest fel nu va fi nevoie să întrerupi constant curățenia. Și totuși, capacitatea mare a rezervorului va face ca aparatul să fie mai greu, mai voluminos și mai greu de manevrat în locuință. 

Pe de altă parte, dacă deții un apartament mic, aspiratoarele sau mopurile cu aburi cu rezervor mic sunt ideale. Acestea prezintă o posibilitate rapidă de umplere și sunt perfecte pentru a curăța rapid și eficient. 

Mai mult decât atât, îți recomandăm să optezi pentru un model al cărui rezervor poate fi detașat. În acest fel, îl vei putea realimenta mult mai ușor. 

Lungimea cablului de alimentare

Tot în funcție de locuința ta, trebuie să fii atent și la lungimea cablului de alimentare. Dacă vrei să cureți un apartament de dimeniuni reduse, acest aspect n-ar fi de interes, dar dacă ai o casă mare, trebuie să fii sigur că aspiratorul cu aburi are un cablu de alimentare suficient de lung pentru a lustrui întreaga suprafață. Nu ai vrea să întrerupi procesul de curățenie constant pentru a muta cablul de alimentare dintr-o priză în alta. 

Filtrele

Filtrele de apa sunt esențiale pentru ca aparatul de curățare cu aburi să-și păstreze performanța. Acestea trebuie să fie spălate, întreținute și înlocuite constant fiindcă un filtru îmbâcsit reduce simțitor puterea de absorbție a motorului și prin urmare, randamentul aparatului tău de curățare. 

Nivelul de zgomot

Curățenia și gălăgia nu au făcut niciodată echipă bună. Aspiratoarele convenționale sunt un coșmar pentru cei mai mulți dintre noi, de aceea tehnologia aspiratoarelor cu aburi e salvatoare atunci când vine vorba de nivelul de zgomot. Cu un maximum de 55-62 dB, aparatele de spălare cu aburi prezintă un domeniu de zgomot mult mai mic decît cifra pentru o mașină de spălat, deci îți poți programa regulat curățenia, fără să-ți faci griji că vei deranja restul familiei sau vecinii. 

back to menu ↑

Funcții

1. Funcția de reglaj a cantității de abur

E foarte important să poți regla cantatitatea de abur a mopului tău. În funcție de suprafața pe care îți dorești să o cureți, poți utiliza o cantitate mai mare de abur – pentru gresie – sau una mai mică, tocmai pentru a evita deteriorarea ei pe termen lung – în cazul parchetului laminat. Recomandarea noastră este să optezi pentru un model care fie îți permite să reglezi de unul singur cantitatea de abur emisă, fie reglează automat debitul de aburi în funcție de tipul de suprafață pe care tu îl selectezi.  

2. Funcția de uscare 

Modelele nou apărute propun funcția de uscare a suprafețelor imediat după pulverizarea vaporilor de abur. În funcție de bugetul și nevoile tale, poți opta și pentru un astfel de avantaj. 

3. Accesorii

Tot în funcție de necesitățile tale, poți alege mai multe accesorii pentru aparatul tău de curățare cu aburi. Totuși trebuie să ții cont de faptul că va fi mult mai voluminos și, implicit, mai greu de manevrat. 

Dacă îți dorești un aspirator cu aburi all-in-one, optează pentru unul care dispune de accesorii specializate pentru murdărie, pardoseală, mobilă și obiecte. Peria pentru covoare, racleta pentru oglinzi și diferitele duze pentru aburi sunt doar câteva dintre accesoriile pe care le poți cumpăra pentru a curăța cu ușurință locurile strâmte, în care ajungi cu greu. Tot cu ajutorul lor, vei curăța rapid diverse piese de mobilier, pervazul sau obiectele din plastic.

Designul și manevrabilitatea merg mână în mână când vine vorba de mopurile și aspirsatoarele cu aburi. Fiind prezente pe piață într-o gamă variată de modele, dimensiunile și formele sunt versatile, pentru orice tip de locuință. Unele opțiuni sunt de dimensiuni reduse, cu un rezervor de apă mic, deci pot fi ușor de manvrat fiind ținute în mână, în timp ce altele pot fi utilizate fiind poziționate pe sol. În general, greutatea aparatelor de curățare cu abur variază între 2,5kg și 4,5kg.
Datorită designului modern, majoritatea pot fi depozitate și integrate într-un colț al camerei sau în spații restrânse.

back to menu ↑

Avantaje și dezavantaje

Avantaje

  • Aparatele de curățare cu aburi pot îndepărta murdăria de pe aproape orice tip de suprafață. Parchetul laminat, pardoseala din baie sau bucătărie, carpetele din fibre sintetice sau saltelele animalelor de companie sunt numai câteva exemple. Mai mult decât atât, jetul puternic de abur și laveta moale care îmbracă talpa mopului pot îndepărta ușor murdăria de pe materiale proaspăt vopsite, pervazul geamurilor sau tocurile ușilor. Ușor de curățat sunt și jaluzelele din aluminiu sau plastic, cuva mașinii de spălat sau scaunele de mașină. Pentru un plus de strălucire, după ce ai folosit mopul cu aburi, poți șterge obiectele cu o lavetă curată.
  • Curățatul cu aburi este economic și nu vei mai fi nevoit să cumperi detergenți dezinfectanți. Mopul sau aspiratorul cu aburi funcționează doar cu apă de la robinet și nu dăunează mediului înconjurător din moment ce niciun reziduu toxic nu este eliminat în aer.
  • Mai mult decât atât, mopul cu aburi e benefic persoanelor care suferă de astm sau alergii. Diferența dintre un aparat de curățare care îndepărtează murdăria într-un mod ecologic e simțitoare față de clasicele aspiratoare și mopuri care fac asta cu ajutorul substanțelor chimie sau mutând praful dintr-o parte în alta.
  • Timpul de uscare al suprafețelor reprezintă un alt avantaj. Aburul se evaporă foarte repede, timpul de uscare fiind foarte scurt. Astfel, nu va trebui să îți faci griji că membrii familiei vor lăsa urme pe pardoseală chiar după ce aspiratorul și-a terminat ciclul de curățenie.

Dezavantaje

  • Dacă optezi pentru mai multe accesorii, automat aparatul de curățare cu aburi va avea o greutate mai mare și va fi mai dificil de manevrat pentru tine sau pentru membrii mai tineri ai familiei. Același dezavantaj îl prezintă și aspiratoarele sau mopurile cu abur care dispun de un recipient mare de umplere.
  • Aparatele de curățare cu abur necesită întreținere constantă. Recipientele interioare trebuie spălate și uscate, iar filtrele trebuie curățate și înlocuite regulat, pentru a nu există riscul de a reduce din puterea motorului, sau de a se forma mucegai.
  • Realitatea este că nici măcar cele mai bune dispozitive de curățare cu abur nu pot fi utilizate pe toate toate suprafețele. Covoarele fabricate din țesături naturale au o capacitate mare de absorbție a prafului, astfel încât sunt foarte greu de curățat. De asemenea, aspiratoarele și mopurile cu abur nu sunt potrivite pentru toate suprafețele din lemn. Laminatul neaderent se poate extinde prin crăpături, ceea ce poate duce la goluri în pardoseala ta. Același lucru e valabil și pentru mobilierului laminat. Umezeala suplimentară trebuie neapărat evitată.
back to menu ↑

Concluzie

Curățarea casei tale nu trebuie să fie neapărat o corvoadă. Cu ajutorul tehnologiei, aspiratoarele sau mopurile cu abur îți simplifică munca deoarece dezodorizează, igienizează și ucid microbii și bacteriile din locuința ta, fără a fi nevoie de soluții chimice de curățenie. Simplu și eficient, poți programa curățenia în mod regulat astfel încât casa ta să fie mereu curată. Cu timpul, te vei convinge că ai făcut o investiție inteligentă și fiabilă.
Sperăm că articolul și recomandările editorului ți-au fost de ajutor! Și nu uita, pentru alte sugestii de folos pentru casa ta, vizitează blogul totuldesprecasa.ro.

Absolventă a Facultății de Litere, masterandă în PR și Publicitate și copywriter @srd-media. Ocazional, freelance writer pentru blogul totuldesprecasa.ro. Keywords? Coffee, (NO PERSONAL DEVELOPMENT) books, Tarantino, running.

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general