Aspirator ieftin și bun? Vezi variantele pe care ți le propunem
Oamenii au tendința de a asocia cuvântul „ieftin” cu ideea de „calitate proastă”. Poate cu zeci de ani în urmă, era ceva normal și real, date fiind condițiile de trai din România, însă în prezent lucrurile nu mai sunt la fel. În secolul al XXI-lea, „ieftin” poate fi și „bun” și asta datorită tehnologiei, care a evoluat fantastic.
Asta vom încerca să facem și noi astăzi: să punem în aceeași propoziție „ieftin”, „bun”, dar și „aspirator”, pentru că asta e ceea ce cauți. Nu trebuie să te gândești că dacă dispui de un buget limitat, automat, n-ai șansă decât la un aspirator slab. În cele ce urmează, îți vom prezenta un top al aspiratoarelor pe care le găsești la un preț rezonabil și care își fac treaba de minune odată puse în funcțiune. Igienizarea casei tale n-ar trebui să fie o muncă obositoare și, pentru a evita asta, noi îți prezentăm cele mai bune aspiratoare ieftine, eficiente și fiabile.
Top aspiratoare ieftine și bune
Știm cât de complicat poate fi să iei o decizie înainte să achiziționezi un aparat electrocasnic: timp petrecut căutând aspiratoare bune, dar la un preț rezonabil, timp petrecut întrebând prieteni sau citind recenzii, timp petrecut calculându-ți bugetul, precum și costurile recurente (pe care le implică un aspirator cu sac, de exemplu).
Dar ai ajuns în locul potrivit, pentru că noi am făcut asta pentru tine și am venit cu un top al celor mai bune aspiratoare ieftine și bune.
Aspirator vertical fără sac Star-Light ACTS-606B, Cyclonic
Aspirator cu acumulator Li-Ion LXT
Aspirator fără sac Heinner SAPPHIRE
Aspirator multifuncțional Karcher WD 3
Aspirator fără sac ROWENTA Compact Power
Aspirator fără sac Bosch BGS05A222
Aspirator fără sac Philips PowerPro Compact
Ghid de achiziție a unui aspirator bun
Acum că ți-am prezentat un top al celor mai bune aspiratoare pe care le poți găsi la prețuri extrem de accesibile, îți vom explica și de ce am ales tocmai aceste produse. Există 6 criterii după care ne-am ghidat. Pe acestea le poți lua și tu în considerare dacă vrei să faci research-ul pe cont propriu.
1. Putere
Toate aspiratoarele au trecute în descrierea de produs o anumită putere. Vei observa că la unele că e de 2000 W și la altele, de 450 W. E o discrepanță prea mare? Ei bine, da, și asta pentru că vorbim despre două puteri diferite. Aspiratorul are o putere care marchează consumul de energie (e mare; între 1000 W și 2500 W) și o putere care indică forța de aspirare (de cele mai multe ori, variază între 180W și 750 W). Pe tine te interesează cea de-a doua: cât de puternic vrei să fie aspiratorul tău, când faci casa lună.
2. Capacitate
Pe aceasta o vei găsi sub forma de „capacitate de colectare”. De ce ar trebui să-i acorzi importanță? Pentru că dacă deții o casă mare, îți va fi mult mai ușor să faci curățenie cu un aspirator care are o capacitate mare de adunare a murdăriei. În acest fel, nu vei fi nevoit să-ți întrerupi procesul de muncă pentru a goli rezervorul de praf și totul se va produce rapid și eficient. Dacă în schimb, locuiești într-un apartament ceva mai mic, și un aspirator bun, ieftin, cu un rezervor mediu, își va face treaba.
3. Recipient de colectare
Acesta e un alt aspect important la care trebuie să te gândești când cauți un aspirator bun și ieftin. În funcție de tipul de colectare a murdăriei și prafului, poți opta pentru aspiratoare cu sac și aspiratoare fără sac (verticale, de mână etc.). Dacă mergi pe prima variantă, poți folosi pungi de unică folosință sau saci din pânză, reutilizabili. În ambele cazuri, ești nevoit să le înlocuiești, diferă doar frecvența. Partea bună e că poți utiliza ambele opțiuni – deci fie o alegi pe care mai avantajoasă, fie folosești ambele tipuri, pe rând.
În cazul în care aspiratorul tău e dotat cu un recipient de plastic, în locul clasicului sac, atunci ești mult mai câștigat. Acesta se spala mai ușor și e considerată o variantă mai igienică.
4. Filtre
Pe piață există aspiratoare cu microfibre, cu filtre de clasa S și cu filtre HEPA. Cea mai bună alegere e cea din urmă. Filtrele HEPA (High Efficiency Articulate Air) reţin praful și murdăria cu ajutorul unor straturi din microfibre suprapuse și reușesc să capteze până la 99,5% dintre alergeni, bacterii, și microbi.
5. Nivel de gomot
Dacă locuiești singur sau stai la casă, nivelul de zgomot al aspiratorului n-ar trebui să fie un criteriu decisiv pentru tine. Totuși, majoritatea caută un aspirator bun la un preț accesibil, care să fie și silențios. Fie ai copii, fie se întâmplă să faci curățenie la ore târzii, fie ceilalți colocatari au un program diferit diferit de al tău și nu vrei să-i deranjezi, nivelul de zgomot al aspiratorului e o caracteristică importantă.
Din fericire, tehnologia a avansat atât de mult încât și aspiratoarele bune și ieftine indică un număr mic de decibeli atunci când sunt puse în funcțiune.
Problemele unui aspirator bun, la preț accesibil. Soluții
Consum mare de energie
În cazul în care optezi pentru un aspirator bun, la un preț accesibil, cu o putere mare de aspirare, trebuie să fii conștient că și consumul de curent va fi unul ceva mai ridicat. Recomandarea noastră e să urmărești, în general, aparatele electrocasnice din clasa A+.
Putere scăzută de aspirare
Aspiratoarele la un preț ceva mai scăzut au deseori o putere de aspirare mică. Dacă nu ai animale de companie sau covoare care să necesite o curățare temeinică, sunt perfecte și aspiratoarele ieftine, cu o putere între 200 W și 250 W.
Capacitate mică de colectare
E posibil ca atunci când cauți un aspirator bun, dar bugetul ți-e limitat, să dai numai peste produse cu o capacitate mică de colectare a murdăriei. Recomandarea noastră e să mergi pe aspiratoare cu sau fără sac, și nu neapărat pe cele verticale sau manuale.
Materialul sacului
Multe aspiratoare bun, la preț redus, sunt cele cu sac. Din păcate, aici apar niște costuri recurent – fie achiziția unor noi pungi de unică folosință, fie a unor săculeți din material textil, reutilizabil. Cei din material se îmbâcsesc repede și necesită o igienizare constantă, pe când cei de unică folosință implică o cheltuială în plus. Recomandarea noastră e să alegi varianta pungilor de unică folosință, fiind mult mai igienică, sau să optezi pentru un aspirator care are recipientul de colectare făcut din plastic.
Prețul ridicat al filtrelor HEPA
În cazul în care bugetul nu-ți permite să optezi pentru un filtru HEPA, e în regulă să alegi și un filtru de clasa S, despre care se zice că are caracteristici asemănătoare și pe care îl poți folosi între 1 și 3 ani. Cele mai accesibile filtre sunt cele din microfibră presată sau din spumă poliuretanică.
Concluzii
Cel mai bun aspirator nu trebuie să fie neapărat unul extrem de scump, ci unul capabil să satisfacă nevoile din gospodăria ta. Sperăm că prin intermediul articolului nostru, te-am informat cu privire la aspectele esențiale ale unui aspirator bun și am reușit să te ghidăm înspre alegerea potrivită pentru tine.
Alte Postari:
- Cel mai bun aspirator fără sac - TOP 9 aspiratoare fără sac
- Cel mai bun topper
- Cel mai bun aspirator
- Cea mai bună motocoasă Husqvarna
- Cum alegi cea mai bună saltea ortopedică?
- Cel mai bun frigider side-by-side
- Cea mai bună saltea
- Cele mai Bune Aspiratoare cu aburi: Caracteristici,…
- Tablouri living
- Cel mai bun frigider