Aspirator ieftin și bun? Vezi variantele pe care ți le propunem

Oamenii au tendința de a asocia cuvântul „ieftin” cu ideea de „calitate proastă”. Poate cu zeci de ani în urmă, era ceva normal și real, date fiind condițiile de trai din România, însă în prezent lucrurile nu mai sunt la fel. În secolul al XXI-lea, „ieftin” poate fi și „bun” și asta datorită tehnologiei, care a evoluat fantastic.

Asta vom încerca să facem și noi astăzi: să punem în aceeași propoziție „ieftin”, „bun”, dar și „aspirator”, pentru că asta e ceea ce cauți. Nu trebuie să te gândești că dacă dispui de un buget limitat, automat, n-ai șansă decât la un aspirator slab. În cele ce urmează, îți vom prezenta un top al aspiratoarelor pe care le găsești la un preț rezonabil și care își fac treaba de minune odată puse în funcțiune. Igienizarea casei tale n-ar trebui să fie o muncă obositoare și, pentru a evita asta, noi îți prezentăm cele mai bune aspiratoare ieftine, eficiente și fiabile.

Top aspiratoare ieftine și bune

Știm cât de complicat poate fi să iei o decizie înainte să achiziționezi un aparat electrocasnic: timp petrecut căutând aspiratoare bune, dar la un preț rezonabil, timp petrecut întrebând prieteni sau citind recenzii, timp petrecut calculându-ți bugetul, precum și costurile recurente (pe care le implică un aspirator cu sac, de exemplu). 

Dar ai ajuns în locul potrivit, pentru că noi am făcut asta pentru tine și am venit cu un top al celor mai bune aspiratoare ieftine și bune.

1 Aspirator vertical fără sac Star-Light ACTS-606B, Cyclonic

Aspirator vertical fără sac Star-Light ACTS-606B, Cyclonic

Tehnologia Cyclonic te scutește de sacul clasicului aspirator. În acest fel, nu ai cheltuieli constante pentru achiziționarea sacilor textili. Pe lângă faptul că poți uita să-i pui pe lista de cumparaturi, sunt și mult mai greu de curățat, întreținut, se deteriorează în timp și, de cele mai multe ori, când îl golești, mare parte din praf se întoarce înapoi în casă. Aspiratorul vertical Start-Light e extrem de ușor de manevrat deoarece cântărește numai 2,33 kg și dispune de funcția de control pe mâner. Fie că ai nevoie de aspirarea uscată a parchetului, a covorului sau a suprafețelor inaccesibile, Star-Light face parte din clasa A (de curățare a suprafețelor dure) și e foarte eficient, având o putere de 600 W. Aparatul electrocasnic e disponibil la un preț extrem de avantajos. 
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Aspirator cu acumulator Li-Ion LXT

Aspirator cu acumulator Li-Ion LXT

Aspiratorul de mână Li-Ion LXT e disponibil în două culori: negru și verde. Având 1,2 kg și un mâner cauciucat pentru un nivel ridicat de confort în utilizare, aspiratorul cu acumulator Li-Ion LXT îți dă posibilitatea de a face curățenie timp de 30 de minute, neîntrerupt. Aparatul electrocasnic e dotat cu o capacitate de colectare de 0,65 L și îl poți folosi pe orice tip de suprafață.  Pachetul e compus din peria de aspirare, țeava de aspirare și duza îngustă, dotată  cu role de ghidare pentru manevrabilitate ridicată. Toate acestea, într-un aspirator ieftin și bun.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Aspirator fără sac Heinner SAPPHIRE

Aspirator fără sac Heinner SAPPHIRE

Și brandul Heinner propune un aspirator de bună calitate, la un preț accesibil. Principalul atu al lui Sapphire HVC-V750BL este sistemul dublu de filtrare HEPA 13. Acesta crește nivelul de igienă din locuința ta datorită capacității sale de reținere a impurităților din aer. Mai mult decât atât, filtrele sunt confecționate dintr-un material lavabil, care le face ușor de curățat și întreținut. Faptul că recipientul de praf are o capacitate de 2,2 L face posibilă aspirarea tuturor suprafețelor din casă, fără ca tu să fii nevoit să-ți întrerupi procesul de curățenie pentru a-l goli.  Heinner Sapphire face parte din clasa energetică A, deci garantează un consum redus de energie și o performanță ridicată de aspirare, motorul ecologic având 750 W.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
4 Aspirator multifuncțional Karcher WD 3

Aspirator multifuncțional Karcher WD 3

Karcher WD 3 face parte din topul aspiratoarelor bune și ieftine pentru că are o putere de 1000 W și elimină murdăria de pe orice tip de suprafață: covoare, saltele, parchet ori suprafețe dure. Acesta permite atât aspirarea umedă, cât și cea uscată, fără să fii nevoit să schimbi filtrul. Deși are o greutate ceva mai mare decât cele prezentate până acum - 5,5 kg - și capacitatea de colectare este pe măsură - 17 L Disponibil pe negru și galben, aspiratorul multifuncțional Karcher WD 3 este dotat cu o țeavă pentru aspirare, o perie standard și una specială, dar și cu un accesoriu pentru aspirarea spațiilor înguste.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Aspirator fără sac ROWENTA Compact Power

Aspirator fără sac ROWENTA Compact Power

Dacă ești în căutarea unui aspirator la un preț accesibil, de care să te bucuri o perioadă lungă de timp, o alegere înțeleaptă e Rowenta Compact Power. Brandul german propune un produs din clasa A+, cu un consum de energie de 3,8 ori mai mic, deși puterea sa de aspirare e de 2100 W. Asta se datorează tehnologiei Effiwatts și motorului puternic EffiTech, care îți garantează o igienizare temeinică și rapidă. Pe lângă acestea, sistemul Ciclonic promite filtrarea avansată a aerului din casa ta.  Capacitatea de 2,5 L a recipientului de colectare face ca tu să-ți poți termina treaba, fără să fii nevoit să te oprești pentru a-l goli, de fiecare dată când treci dintr-o cameră în alta. Mai mult decât atât, prin intermediul sistemului Clean Express îl cureți rapid.  După cum îi spune și numele, Rowenta Compact Power are un design modern, care permite manevrarea fără efort și depozitarea eficientă. Aspiratorul vine la pachet cu un tub telescopic, ce te ajută să ajungi în locurile greu accesibile, cu un cap de aspirare puternic, care atrage praful și murdăria de pe orice suprafață și alunecă ușor, și o perie Easy Brush, ideală pentru a aspira mobila, materialele mai sensibile și zonele mai fragile.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
6 Aspirator fără sac Bosch BGS05A222

Aspirator fără sac Bosch BGS05A222

Principala funcție a aspiratorului fără sac Bosch este că poți controla puterea de aspirare cu ajutorul piciorului. Astfel, nu ești nevoit să te apleci de fiecare dată când vrei s-o ajustezi, ci poți să modifici puterea aspiratorului ușor, din poziție verticală.  Aspiratorul face parte din clasa energetică A și are o putere de 700 W, ceea ce-l face potrivit pentru curățarea în profunzime a covoarelor și saltelelor, a pardoselilor dure și a murdăriei de la colțuri, sau din îmbinările plăcilor de gresie și parchet. Totul, la un nivel de zgomot de 78 dB Dacă optezi pentru acest aparat electrocasnic, poți aspira timp îndelungat, întreaga casă, deoarece cablul de alimentare are o lungime de 6 M, iar containerul de praf are o capacitate de 1,5 L. Deci, nu trebuie să-ți faci griji că trebuie să schimbi prizele din casă, ori că trebuie să golești murdăria adunată, după fiecare cameră. Sistemul Easy Clean face ca recipientul de praf să fie scos dintr-o singură mișcare, prin apăsarea unui buton. Se curăță extrem de ușor fiindcă nu are colțuri care să păstreze murdăria. Datorită filtrului EPA 12, procesul de aspirare asigură în permanență evacuarea unui aer curat în locuința ta. 
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
7 Aspirator fără sac Philips PowerPro Compact

Aspirator fără sac Philips PowerPro Compact

Principalul avantaj al aspiratorului Philips PowerPro Compact constă în tehnologia PowerCyclone 5, care separă murdăria de aer în numai 3 pași. Mai întâi, aerul e absorbit în PowerCyclone prin intermediul fantei de admisie. Mai apoi, orificiul curbat accelerează trecerea aerului în compartimentul ciclonic, unde urmează să fie separat de praf, prin intermediul unor lame de evacuare optimizare. Fiind dotat cu un cap de aspirare TriActive, te bucuri de 3 acțiuni de curățare, cu o singură mișcare: aspiră covorul în profunzime, datorită designului special, aspiră eficient și obiectele mari, prin intermediul orificiului principal, și aspiră bine murdăria din zonele greu accesibile, de lângă pereți sau mobilă, cu ajutorul celor două perii laterale. Funcția Active Lock îți dă posibilitatea să conectezi și deconectezi rapid și ușor diferitele capete de aspirare, precum și accesoriile de la tubul telescopic, atunci când le cureți. Mai mult decât atât, Philips PowerPro Compact dispune și de o perie moale pentru praf, integrată în mânerul aparatului, mereu gata de utilizare.  
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Ghid de achiziție a unui aspirator bun

Acum că ți-am prezentat un top al celor mai bune aspiratoare pe care le poți găsi la prețuri extrem de accesibile, îți vom explica și de ce am ales tocmai aceste produse. Există 6 criterii după care ne-am ghidat. Pe acestea le poți lua și tu în considerare dacă vrei să faci research-ul pe cont propriu.

back to menu ↑

1. Putere

Toate aspiratoarele au trecute în descrierea de produs o anumită putere. Vei observa că la unele că e de 2000 W și la altele, de 450 W. E o discrepanță prea mare? Ei bine, da, și asta pentru că vorbim despre două puteri diferite. Aspiratorul are o putere care marchează consumul de energie (e mare; între 1000 W și 2500 W) și o putere care indică forța de aspirare (de cele mai multe ori, variază între 180W și 750 W). Pe tine te interesează cea de-a doua: cât de puternic vrei să fie  aspiratorul tău, când faci casa lună. 

back to menu ↑

2. Capacitate

Pe aceasta o vei găsi sub forma de „capacitate de colectare”. De ce ar trebui să-i acorzi importanță? Pentru că dacă deții o casă mare, îți va fi mult mai ușor să faci curățenie cu un aspirator care are o capacitate mare de adunare a murdăriei. În acest fel, nu vei fi nevoit să-ți întrerupi procesul de muncă pentru a goli rezervorul de praf și totul se va produce rapid și eficient. Dacă în schimb, locuiești într-un apartament ceva mai mic, și un aspirator bun, ieftin, cu un rezervor mediu, își va face treaba.

back to menu ↑

3. Recipient de colectare

Acesta e un alt aspect important la care trebuie să te gândești când cauți un aspirator bun și ieftin. În funcție de tipul de colectare a murdăriei și prafului, poți opta pentru aspiratoare cu sac și aspiratoare fără sac (verticale, de mână etc.). Dacă mergi pe prima variantă, poți folosi pungi de unică folosință sau saci din pânză, reutilizabili. În ambele cazuri, ești nevoit să le înlocuiești, diferă doar frecvența. Partea bună e că poți utiliza ambele opțiuni – deci fie o alegi pe care mai avantajoasă, fie folosești ambele tipuri, pe rând. 

În cazul în care aspiratorul tău e dotat cu un recipient de plastic, în locul clasicului sac, atunci ești mult mai câștigat. Acesta se spala mai ușor și e considerată o variantă mai igienică. 

back to menu ↑

4. Filtre

Pe piață există aspiratoare cu microfibre, cu filtre de clasa S și cu filtre HEPA. Cea mai bună alegere e cea din urmă. Filtrele HEPA (High Efficiency Articulate Air) reţin praful și murdăria cu ajutorul unor straturi din microfibre suprapuse și reușesc să capteze până la 99,5% dintre alergeni, bacterii, și microbi. 

back to menu ↑

5. Nivel de gomot

Dacă locuiești singur sau stai la casă, nivelul de zgomot al aspiratorului n-ar trebui să fie un criteriu decisiv pentru tine. Totuși, majoritatea caută un aspirator bun la un preț accesibil, care să fie și silențios. Fie ai copii, fie se întâmplă să faci curățenie la ore târzii, fie ceilalți colocatari au un program diferit diferit de al tău și nu vrei să-i deranjezi, nivelul de zgomot al aspiratorului e o caracteristică importantă. 

Din fericire, tehnologia a avansat atât de mult încât și aspiratoarele bune și ieftine indică un număr mic de decibeli atunci când sunt puse în funcțiune.

back to menu ↑

Problemele unui aspirator bun, la preț accesibil. Soluții

Consum mare de energie

În cazul în care optezi pentru un aspirator bun, la un preț accesibil, cu o putere mare de aspirare, trebuie să fii conștient că și consumul de curent va fi unul ceva mai ridicat. Recomandarea noastră e să urmărești, în general, aparatele electrocasnice din clasa A+.

Putere scăzută de aspirare 

Aspiratoarele la un preț ceva mai scăzut au deseori o putere de aspirare mică. Dacă nu ai animale de companie sau covoare care să necesite o curățare temeinică, sunt perfecte și aspiratoarele ieftine, cu o putere între 200 W și 250 W. 

Capacitate mică de colectare 

E posibil ca atunci când cauți un aspirator bun, dar bugetul ți-e limitat, să dai numai peste produse cu o capacitate mică de colectare a murdăriei. Recomandarea noastră e să mergi pe aspiratoare cu sau fără sac, și nu neapărat pe cele verticale sau manuale.

Materialul sacului 

Multe aspiratoare bun, la preț redus, sunt cele cu sac. Din păcate, aici apar niște costuri recurent – fie achiziția unor noi pungi de unică folosință, fie a unor săculeți din material textil, reutilizabil. Cei din material se îmbâcsesc repede și necesită o igienizare constantă, pe când cei de unică folosință implică o cheltuială în plus. Recomandarea noastră e să alegi varianta pungilor de unică folosință, fiind mult mai igienică, sau să optezi pentru un aspirator care are recipientul de colectare făcut din plastic.

Prețul ridicat al filtrelor HEPA

În cazul în care bugetul nu-ți permite să optezi pentru un filtru HEPA, e în regulă să alegi și un filtru de clasa S, despre care se zice că are caracteristici asemănătoare și pe care îl poți folosi între 1 și 3 ani. Cele mai accesibile filtre sunt cele din microfibră presată sau din spumă poliuretanică.

back to menu ↑

Concluzii

Cel mai bun aspirator nu trebuie să fie neapărat unul extrem de scump, ci unul capabil să satisfacă nevoile din gospodăria ta. Sperăm că prin intermediul articolului nostru, te-am informat cu privire la aspectele esențiale ale unui aspirator bun și am reușit să te ghidăm înspre alegerea potrivită pentru tine.

Absolventă a Facultății de Litere, masterandă în PR și Publicitate și copywriter @srd-media. Ocazional, freelance writer pentru blogul totuldesprecasa.ro. Keywords? Coffee, (NO PERSONAL DEVELOPMENT) books, Tarantino, running.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general