Cel mai bun aer condiționat

Dacă doriți să achiziționați cel mai bun aer condiționat nu este suficient doar să aveți un buget pentru asta, este foarte important și să știți detaliile care fac diferența dintre un aer condiționat bun și un aer condiționat de slabă calitate. Prețul nu este mereu un factor care influențează calitatea. Aerul condiționat se alege în funcție de câteva aspecte foarte importante astfel că dacă veți pune accent doar pe preț s-ar putea să vă dați seama mai târziu că ați cheltuit o sumă considerabilă pe ceva ce nu este fix ceea ce aveați nevoie.

În acest articol vă vom recomanda câteva modele dintre cele mai bune aparate de aer condiționat de pe piață la momentul actual. Recomandările provin din ore de studii și cercetări asupra modelelor de pe piață, dar și de comparații între acestea, iar cele ce au câștigat un loc în această listă sunt cele ce au un raport preț calitate foarte bun, dar și anumite specificații care ajută aceste aparate să fie în același timp performante, dar și economice astfel încât să beneficiați în același timp de o factură redusă la energie electrică, dar de un confort ridicat.

Top recomandari aer conditionat

Probabil că ați avut deseori întrebarea asta în minte, iar noi acum vă vom răspunde la majoritatea întrebărilor despre aere condiționate. Vom începe cu această listă de recomandări pentru cele mai bune aparate de aer condiționat pentru casa dumneavoastră.

1 Aparat de aer conditionat portabil Whirlpool

Aparat de aer conditionat portabil Whirlpool

Acest model de aer condiționat este unul portabil, avantajul fiind că îl puteți deplasa în orice cameră aveți nevoie. Are o putere de 12.000 BTU, suficient cât să răcească sau încălzească minim 2 camere de dimensiuni medii. Deține un filtru de bună calitate Hepa astfel că aerul trimis de acesta în casa dumneavoastră să fie curat și lipsit de mirosuri sau bacterii. De asemenea, acesta mai dispune de roți pentru o manipulare mai ușoară, telecomandă pentru control eficient de la distanță, afișaj modern LCD, iluminarea este cu LED. Ca și funcții inteligente, acesta dispune de curățare automată, senzor de temperatură, funcție cu al 6-lea simț: umiditate automată, circulația aerului și temperatura.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Aparat de aer conditionat Heinner Obsidian

Aparat de aer conditionat Heinner Obsidian

Următorul model este unul foarte apreciat având recenzii extrem de bune de la cumpăratori. Aspectul acestuia este unul modern tip oglindă. Dispune de panou fotosensitiv astfel încât în momentul în care stingeți lumina, zgomotul este mai redus, iar lumina afișajului este redusă. În acest preț care este destul de ridicat, aerul condiționet oferă și control prin WIFI prin intermediul telefonului, iar pe telecomandă este un senzor de temperatură astfel încât aparatul de aer condiționat depistează cu ușurință temperatura ambientală. Puterea de 9000 BTU este suficientă pentru camere de până la 23 m². Alte funcții utile: autocurățare, detectare pierdere freon, diagnosticare automată, filtru premium, clasă A+++ fiind un aparat foarte economic.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Sistem aer conditionat Daikin

Sistem aer conditionat Daikin

Dacă ai nevoie de un sistem de aer condiționat potrivit pentru 5 încăperi, atunci  acesta este alegerea potrivită pentru tine. Sistemul acesta este format din 2 aparate de 7000 BTU, 2 aparate de 9000 BTU și unul mai puternic de 18.000 BTU. Acest sistem este format dintr-o singură unitate exterioare care asigură aceste 5 unități interioare.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Aparat de aer conditionat Star-Light

Aparat de aer conditionat Star-Light

Firma Star Light a început de ceva timp să aibă foarte multe recenzii bune la majoritatea produselor din cauza raportului bun în ceea ce privește prețul și calitatea. Acest model are 18.000 BTU ceea ce îl face potrivit pentru încăperi de până la 35 m². Ca și funcții, acesta poate să încălzească camera, să o răcească, să o ventileze și chiar să fie folosit pe post de dezumidificator. Ca și caracteristici importante putem enumera: funcția de timer, funcție turbo, detectare pierdere freon, autodiagnoză, auto restart. Pe lângă toate acestea, are și funcția Wifi incorporată ce îți va permite utilizarea acestuia de la distanță cu ajutorul telefonului.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Aparat de aer conditionat Samsung

Aparat de aer conditionat Samsung

Acesta este un aparat de aer condiționat de ultimă generație de la Samsung. Are 12.000 BTU și este bun pentru încăperi de dimensiuni medii. Când spunem aer condiționat de ultimă generație ne referim la niște funcții și caracteristici prezente pentru economie, confort și relaxare. Acestea sunt: funcția wind free care răcește încăperea fără să simțiți acel aer răcoros în camera dumneavoastră și mai ales, fără să fie zgomotos aparatul de aer condiționat, funcție de Auto Comfort care ia în calcul temperaturile tale preferate și le optimizează pentru un plus de confort, funcție Wind-Free™ Good Sleep ce oferă un flux de aer liniștitor pe parcursul nopții, nu prea rece astfel încât să aveți parte de confort, funcție de răcire rapidă care vă va ajuta în zilele caniculare de vară, controlarea aparatului de aer condiționat direct de pe o aplicație mobilă, filtre premium ce oferă o purificare a aerului optimă.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
6 Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW

Vă recomadăm și un model de aer condiționat de la Whirlpool deoarece considerăm că are un raport preț calitate foarte bun. Având o putere de 9000 BTU este potrivit pentru încăperi de până la 30 m². Acesta este echipat cu tehnologie Inverter, are 3 trepte de viteză, iar ca și eficiență energetică, acesta deține clasa A++. Funcțiile cele mai importante care merită enumerate sunt: funcție turbo, funcție de autocurățare având filtru de carbon incorporat, dezghețare automată, auto restart, auto diagnosticare. Pe lângă toate acestea, considerăm că și aspectul este un plus în cazul acestui aparat de aer condiționat.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
7 Aparat de aer conditionat Daikin Sensira

Aparat de aer conditionat Daikin Sensira

Majoritatea aparatelor de aer condiționat se vând fără un kit de instalare inclus, iar dacă nu veți citi atent informațiile oferite de producători, veți fi surprinși, de aceea recomandăm acest model de la Daikin foarte apreciat, cu un raport preț calitate foarte încurajator și cu kitul de instalare ce vine la pachet cu aparatul în sine, fără costuri suplimentare din partea dumneavoastră. Ca și putere, acesta are 9000 BTU fiind recomandat pentru încăperi de până la 25 m². Ca și caracteristici speciale, acesta are funcția de răcire, încălzire, dezumidificare și ventilație, funcții de autodiagnoză, funcție Inverter, repornire automată. Pentru noi, acesta pare să se încadreze foarte bine în categoria pentru cele mai bune aere condiționate.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Ghid de cumpărare pentru cel mai bun aer condiționat

Este foarte important să cunoaștem toate detaliile importante atunci când vine vorba de alegerea celui mai un aparat de aer condiționat. Pentru acest aspect am creat acest ghid de cumpărare astfel încât dumneavoastră să cunoașteți cele mai mici detalii și cele mai importante în același timp astfel încât să alegeți cele mai bune aere condiționate pentru casa dumneavoastră.

Puterea și capacitatea camerelor

Puterea unui aparat este măsurată în BTU, prescurtare ce semnifică British Thermal Unit și este o unitate de măsură a energiei în sistemul imperial. Este foarte important să știți cum să alegeți puterea unui aparat de aer condiționat astfel încât să vă bucurați de performanțele acestuia. Cunoscând cam ce semnifică puterea unui aparat de aer condiționat și cam ce suprafață ar răci sau încălzi. Cunoscând aceste detalii veți evita să cumpărați un aer condiționat prea puternic pentru o suprafață prea mică și de asemenea un aparat de aer condiționat prea redus ca și putere pentru o suprafață prea mare.

 1. Dacă aveți o suprafață între 10 și 25 de mp ( metri pătrați) atunci cel mai potrivit ar fi un aparat de 9000 BTU.
 2. Dacă suprafața dumneavoastră este între 15 și 35 mp, atunci soluția ideală ar fi un aparat de aer condiționat de 12.000 BTU.
 3. Dacă suprafața dumneavoastră depășește 30 mp sau poate ajunge aproape de 50 mp, atunci ideal ar fi să alegeți unul de 18.000 BTU
 4. Dacă suprafața dumneavoastră depășește și acele valori și ajunge între 40 și 70 mp, atunci soluția este unul de 24.000 BTU.

Numărul de trepte de viteză

Ventilatorul este cel responsabil de răspândirea aerului rece sau cald în camera dumneavoastră. Este foarte important ca aparatul de aer condiționat să aibă o gamă variată de viteze astfel încât vitezele cele mai mari să le folosiți în momentul în care doriți să încălziți sau să răciți camera foarte repede, iar vitezele mai mici să le folosiți când doriți să aveți liniște deoarece acestea sunt specifice zgomotelor mai reduse, pe când o treaptă de viteză ridicată va produce un zgomot mai ridicat.

Eficiența energetică

Eficiența energetică este una dintre cele mai importante aspecte atunci când alegeți cele mai bune aparate de aer condiționat. Alegeți un model care să aibă clasa energetică cel puțin A+, cele mai bune fiind cele cu eficiență energetică A+++. Acestea consumă mult mai puțin față de restul claselor energetice, iar diferența din buzunarul dumneavoastră va fi de câteva sute de lei. Avem și un articol special conceput despre cât consumă un aparat de aer condiționat.

Zgomotul

Nivelul de zgomot se măsoară în decibeli și se notează dB. Această valoare trebuie să fie cât mai mică astfel încât să nu auziți nici unitatea interioară, nici pe cea exterioară atunci când doriți să vă odihniți. O treaptă mai mare a ventilatoarelor aduce implicit și un zgomot mai crescut. O unitate interioară poate ajunge până la 38 dB, iar cea exterioară chiar și la 55 dB. Alege valori cât mai mici față de aceste 2 valori.

Modurile de operare

Modurile de operare sunt acele moduri standard de răcire sau încălzire cât și moduri de operare ce au rolul de a vă oferi cel mai bun confort.

Auto: Alege automat modul necesar pentru a menține camera la temperatura aleasă. În acest mod e operare dumneavoastră doar alegeți temperatura dorită, iar aparatul de aer condiționat va alege automat modul necesar de operare pentru a reu

Răcire: Funcția de răcire potrivită zilelor călduroase de vară, este principala funcție a aerului condiționat.

Căldura: Funcția de încălzire potrivită pentru zilele de toamnă răcoroase sau cele de iarnă, alături de funcția de răcire și aceasta este o funcție principală a aerului condiționat.

Dezumidificare: Această funcție este un aer ușor răcoros care are rolul de a dezumidifica aerul din încăpere. Această funcție este o funcție opțională ce nu se regăsește pe toate aparatele de aer condiționat.

Doar ventilator: Suflă aerul fără a încălzi, răci sau usca, ceea ce este util atunci când tot ce doriți este o briză răcoritoare. Ventilatorul doar suflă aerul în cameră fără a încălzi încăpere sau răci, pur și simplu veți simți o briză răcoroasă, însă vara cu siguranță nu face față.

Modul ECO: Acest mod este special conceput pentru a reduce consumul de energie. Funcționalitatea lui diferă de la marcă la marcă. Fiecare brand în parte a proiectat acest mod după bunul plac. De multe ori reducere temperatura de răcire sau încălzire, sau o ridică după caz astfel încât să meargă mai încet și să se facă economie de energie electrică. Alte modele mai performante, atunci când stingeți lumina vor merge mai încet deoarece va rezulta că vă băgați în pat și e seara, nefiind nevoie de o briză foarte rece sau de un aer extrem de cald.

Instrucțiuni de utilizare a telecomenzii și semnificații ale butoanelor

Cred că problema asta o are toată lumea și anume să nu știe ce face fiecare buton de pe telecomanda aerului condiționat, de aceea ne-am gândit să descriem cele mai întâlnite butoane de pe aceasta. Menționăm că descrierile pot diferi în funcție de fiecare producător în parte.

 • Setarea Turbo la aerul condiționat reprezintă cea mai mare putere a ventilatoarelor, fie că este vorba de încălzire, răcire sau ventilație. Este utilă de folosit când în casă este foarte cald sau foarte frig și doriți ca respectiva cameră să ajungă cât mai repede la climatul potrivit.
 • Funcția Quick Cool este un fel de funcție turbo, doar că va răci la putere maximă și nu va putea încălzi în prealabil camera. Temperatura va ajunge la cea mai joasă valoare și puterea ventilatoarelor va ajunge la maxim.
 • Butonul Mode schimbă modurile de funcționare descrise mai sus și anume: încălzire, răcire, ventilație și dezumidificare.
 • Funcția Timer On ajută la programarea pornirii aparatului la ora la care doriți dumneavoastră astfel încât atunci când ajungeți acasă la ora stabilită să aveți un ambient plăcut.
 • Funcția Timer Of ajută la programarea opririi aparatului și este utilă atunci când preconizați că o să vă ia somnul.

Senzori de prezență umană

Fix cum transmite și numele, anumite aparate de aer condiționat mai performante au și anumiți senzori incorporați, printre care și senzorii de prezență umană cu ajutorul cărora depistează dacă se află sau nu persoane în cameră astfel încât aparatul să funcționeze mai puternic sau mai încet, în funcție de caz. Acești senzori ajută foarte mult la reducerea consumului de energie. Chiar dacă aparatul dumneavoastră are această funcție, asta nu înseamnă că este o idee bună să lipsiți de acasă cu orele, iar aparatul să funcționeze. În astfel de situații cel mai bine este să vă folosiți de funcția de temporizare pentru a seta ora la care aparatul va porni și în acest fel veți găsi cald sau rece, în funcție de sezon în cameră atunci când ajungeți acasă.

Funcții inteligente

În ultimul timp fiecare brand se luptă să aducă inovație și profesionalism în producerea aparatelor de aer condiționat astfel încât în funcție de buget și nevoi să beneficiem de anumite funcții de ultimă generație sau pur și simplu funcții pe care orice aparat de genul ar trebui să le aibă.

Funcția Wifi

În opinia noastră, dacă țineți la confortul propriu, atunci cu siguranță cel mai bun aparat de aer condiționat are funcția Wifi incorporată. La ce ajută aceasta ? Prin controlul aerului condiționat prin funcție Wifi puteți să îl aprindeți/stingeți și puteți face și setările acestuia de la distanță cu ajutorul unei aplicații pe telefon. Nu vă temeți că va fi greu de configurat, astfel de aparate cu această funcție inteligentă incorporată vin cu manual de utilizare astfel încât să cunoașteți ce fac toate funcțiile acestea și să știți cum să-l manevrați.

Mod de veghe

Această funcție reglează temperatura în trepte până la un nivel confortabil pentru somn, astfel încât aparatul de aer condiționat să nu lucreze atât de mult (și să fie mai silențios) atunci când dormiți.

Lamele oscilante

Vă recomandăm să le îndreptați în sus pentru aer rece și în jos pentru aer cald. Acest lucru se poate face prin intermediul telecomenzii pentru majoritatea modelelor. Reglabilitatea la stânga și la dreapta ajută la direcționarea aerului acolo unde este necesar.

Întârziere la repornire

Protejează compresorul, împiedicând pornirea din nou a aparatului de aer condiționat prea curând după ce a fost oprit.

Când este potrivit să cumpărăm un aparat de aer condiționat ?

Deoarece ținem la clienții și cititorii noștri dorim să vă informăm despre perioada în care este recomandat să cumpărați un aparat de aer condiționat. Acesta ar fi bine să fie cumpărat ori primăvara, ori toamna la început deoarece atunci sunt cele mai mici prețuri. Evitați să cumpărați un aer condiționat în plină iarnă sau vară deoarece atunci este plin sezon și le veți găsi mult mai scumpe, de asemenea, în acele perioade și instalatorii vor fi mult mai ocupați cu instalarea acestor aparate și vă poate fi greu să găsiți unul liber.

Tipuri de aparate de aer condiționat

Există mai multe tipuri de aparate de aer condiționat, altele mai potrivite pentru casa dumneavoastră, altele mai puțin potrivite. Le vom detalia pe fiecare în parte, urmând să vă spunem și pentru ce tip de locuință se potrivesc acestea.

Aparat de aer condiționat centralizat

Aerul condiționat central sau centralizat este un sistem ce are o unitate centrală aflată în exterior, iar în fiecare cameră veți avea niște conducte și respectiv ventilatoare. Activitatea compresorului este cea responsabilă pentru tot procesul de climatizare pentru camerele dumneavoastră.

Dacă locuiți într-o casă mai veche s-ar putea ca alegerea acestui tip de aer condiționat să nu fie practică sau chiar posibilă din cauza că acele conducte vor trebui strecurate prin pereții existenți, iar structura casei poate să nu reziste la aceste procedee. De altfel, unitatea exterioară are nevoie de suficient spațiu afară, iar dacă curtea dumneavoastră este de mici dimensiuni, acest tip de aer condiționat nu va fi considerat neaparat un avantaj. 

Aparatele de aer condiționat centralizate sunt eficiente energetic, dar au și un cost mai mare de instalare, dar și de achiziție, însă este foarte potrivit pentru casele care se renovează sau se construiesc de la 0 astfel că atunci puteți pune conductele așa cum doriți. De asemenea, în opinia noastră un astfel de sistem este potrivit mai ales pentru case ce au numeroase camere.

Aparat de aer condiționat tip Split

Aparatul de aer condiționat tip Split este cel standard pe care majoritatea persoanelor îl aleg deoarece au costuri reduse de întreținere, dar și de achiziție față de aparatele centralizate. Acestea pot fi costisitoare în momentul în care doriți o unitate interioară în fiecare cameră deoarece una singură amplasată strategic nu face față.

Aceste modele de aere condiționate sunt eficiente din punct de vedere energetic și le puteți găsi și cu un aspect foarte plăcut astfel încât designul casei dumneavoastră să nu fie stricat de o astfel de unitate. Acest sistem necesită o fixare a unității exterioare pe un perete în afara casei dumneavoastră, iar ca și sfat vă recomandăm ca unitatea exterioară să fie ferită de razele directe ale soarelui, dar și de îngheț. Nu în ultimul rând, acest sistem are încă un avantaj pe lângă cel centralizat și anume rapiditatea cu care se vor răci sau încălzi camerele deoarece aerul ajunge mai rapid în camera dumneavoastră în funcție de distanță între unitatea exterioară și cea interioară.

Aceste modele se împart la rândul lor în 2 categorii importante:

 1. Sisteme de aer condiționat single split
 2. Sisteme de aer condiționat multi split

Sistemele de aer condiționat single split

Sunt cele mai întâlnite modele de aparate de aer condiționat și sunt cele clasice pe care le vedeți peste tot. Acestea sunt formate dintr-o singură unitate exterioară care este amplasată pe un perete exterior și o singură unitate interioară.

Controlul acestuia se realizează cu ajutorul unei telecomenzi sau prin intermediul dispozitivelor de tip smartphone sau tabletă în cazul în care aparatul de aer condiționat este dotat cu funcția WIFI.

Sistemele de aer condiționat multi split

Acestea sunt cele ce conțin tot o singură unitate exterioară, dar mai multe unități interioare. Acestea sunt potrivite firmelor sau caselor cu mai multe camere unde o singură unitate interioară nu ar face față. Controlul acestui tip de aer condiționat se realizează pentru fiecare unitate interioară în parte cu ajutorul telecomenzilor sau aplicațiilor de smartphone sau tabletă.

Aceste sisteme suporta mai multe unități interioare de putere diferită, iar asta reprezintă marele avantaj pentru că puteți avea camere mai mari unde este nevoie de niște unități mai puternice și camere mici unde veți avea nevoie de niște unități mai reduse ca și putere.

Ca și cost este normal să coste mai mult, dar cu siguranță costă mai puțin decât o achiziție separată a mai multor aparate de aer condiționat de tipul single split pentru aceeași casă.

Aparat de aer condiționat pentru fereastră

Avantajul acestor tipuri de aere condiționate reprezintă ușurința instalării deoarece nu este nevoie de găuri în pereți și instalare de conducte. De obicei, acestea se recomandă persoanelor care stau de exemplu în chirie pentru ca atunci când părăsește locuința respectivă, să poată lua cu ei și aparatul de aer condiționat astfel încât investiția să nu se piardă. Acest model  de aer condiționat nu este foarte popular la noi, însă este bine de știut că există și poate fi achiziționat. Aparatele de aer condiționat pentru fereastră nu sunt la fel de eficiente ca restul din punct de vedere energetic și nici nu pot face față unor camere foarte mari. Dacă aveți o casă foarte mare, atunci acest tip de sistem nu este potrivit și ar trebui evitat.

Aparat de aer condiționat portabil

Aparatele de aer condiționat portabile sunt din ce în ce mai căutate și mai apreciate de către cumpăratori datorită avantajelor pe care le oferă. Acestea sunt perfecte datorită mobilității pe care o oferă, practic îl luați cu dumneavoastra în ce cameră obișnuiți să stați mai mult. Încă un avantaj este că sunt și foarte aspectuoase și oferă o notă modernă camerei dumneavoastră. Sunt mai ieftine decât unitățile centrale și cele split și consumă și mai puțină energie electrică. În timp ce răcesc aerul, acestea reușesc să și dezumidifice camera respectivă. Dacă sunteți interesați de mai multe modele, atunci vă invităm să vizualizați articolul nostru special conceput pentru aere condiționate portabile.

Care dintre aceste 4 tipuri sunt mai bune pentru casa mea ?

Dacă încă nu v-ați dat seama de care tip de aparat condiționat veți avea nevoie, atunci noi vă vom face treaba mai ușoară și vom face un scurt rezumat din care veți afla pentru ce tip de casă/cameră este recomandat fiecare tip de aer condiționat în parte.

Aparatul de aer condiționat central este potrivit pentru:

 • Construcțiile noi astfel încât să se realizeze traseul conductelor simplu și ușor
 • Pentru casele care sunt renovate aproape complet 
 • Conectarea la conductele de căldură existente
 • Persoanele care nu vor să vadă unități interne prin casă și vor să fie totul cât mai puțin vizibil
 • Persoanele care au un buget considerabil

Aparatul de aer condiționat tip Split este potrivit pentru:

 • Persoanele care vor o eficiență energetică sporită
 • Persoanele care nu sunt deranjate de aspectul unităților interne și externe
 • Persoanele care vor să evite instalarea de conducte prin pereți și evitarea unui lung proces de renovare
 • Persoanele care vor să răcească sau să încălzească un spațiu nou prin instalarea a încă unei unități interioare

Aparatul de aer condiționat pentru fereastră este potrivit pentru:

 • Persoanele ce au nevoie să răcească sau încălzească o singură cameră sau 2 camere foarte mici
 • Persoanele ce stau în chirie și nu vor să achiziționeze un aer condiționat pe care nu-l pot lua cu ei atunci când pleacă
 • Persoanele ce vor o răcire rapidă și eficientă

Aparatul de aer condiționat portabil este potrivit pentru:

 • Persoanele ce vor să mute dintr-o cameră în alta aparatul 
 • Persoanele ce își doresc ceva ușor de instalat și fără bătăi de cap
 • Persoanele ce pun preț pe eleganță, eficiență și modernism.

Aparate de aer condiționat cu Inverter 

Tehnologia Inverter merită toți banii deoarece aparatele de aer condiționat cu această funcție beneficiază de un compresor cu viteză variabilă astfel încât să evite să se oprească și să pornească din nou de foarte multe ori. Prin prezența acestei tehnologii veți beneficia de un consum mult mai mic de energie electrică, zgomotul unității exterioare va fi redus semnificativ, aparatul de aer condiționat va fi mai fiabil deoarece acele cicluri de oprire/pornire de la aparatele fără Inverter diminuează durata de viață a acestora, iar în ultimul rând și eficiența va fi mai ridicată.

Deși sunt mai scumpe, investiția va fi amortizată cu timpul datorită facturilor mai mici la energie electrică.

Cum funcționează aparatele de aer condiționat cu tehnologie Inverter

Pentru a înțelege mai bine de ce este indicat să se aleagă cel mai bun aer condiționat cu tehnologie Inverter vom detalia puțin mai mult ce reprezintă acest lucru. Practic aparatul de aer condiționat modifică temperatura dintr-o cameră cu ajutorul unui compresor. Am întâlnit foarte multe aparate de aer condiționat clasice, fără Inverter care vara cel puțin declanșau extrem de des, iar asta creează o mărire a uzurii, dar în același timp și o mărire a facturii.

Cu alte cuvinte, tehnologia Inverter are un compresor mult mai bun care nu se va opri atunci când temperatura se modifică ci doar va spori puterea sau o va diminua, astfel că ciclurile pornire/oprire vor fi extrem de rare. Acesta are în componență niște senzori care detectează schimbarea de temperatură, iar în acel moment compresorul își modifică puterea.

Concluzie

În concluzie, este foarte bine să vă interesați înainte de a comanda un astfel de aparat care dacă este ales cum trebuie poate să funcționeze mai mult de 10 ani. De asemenea, cu cât mai multă tehnologie deține aerul condiționat respectiv, cu atât există mai multe șanse să se defecteze. Cele mai importante aspecte ale unui aer condiționat rămân puterea, prețul și eficiența energetică, iar restul funcțiilor inteligente au legătură strict cu confortul. Sperăm că acest articol v-a ajutat, iar recomandările au fost pe seama așteptărilor.

Alegeți inteligent astfel încât investiția să merite, iar aparatul de aer condiționat să fie cel mai bun.

Bogdan Moise

Bogdan Moise

Licențiat în Inginerie și în prezent la master în domeniul transporturilor, sunt pasionat de scrierea articolelor legate de casă și gradina și asta a devenit un hobby.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general