Cele mai bune motocoase ieftine

Grădina dumneavoastră începe să arate neîngrijit, de parcă ar fi lăsată baltă? Este timpul să rezolvați lucrurile înainte ca acestea să se înrăutățească. Tunderea arbuștilor, copacilor și gazonului din jurul casei dumneavoastră menține zona bine amenajată în timpul anotimpului rece și vă pregătește pentru următorul sezon verde. O motocoasă este un instrument esențial pentru orice proprietar de casă, grădinar sau peisagist. Modelele motocoaselor variază și sunt potrivite pentru diferite sarcini. Unele modele au sârmă în loc de șnur sau pot veni cu un cap de tundere perie, cu lame de oțel. Alegerea vă aparține dumneavoastră, așa că asigurați-vă că sunteți bine informat! Există o gamă generoasă de motocoase bune și ieftine, acestea dovedindu-se a fi un instrument la îndemână pentru curtea oricărui gospodar. Tăiați ramurile mici, tăiați arbuștii și îndepărtați buruienile, fără efort. Motocoasele electrice sau o motocoasă pe benzină bună vă ușurează munca, reducând timpul petrecut cu întreținerea curții, grădinii sau livezii.

Indiferent dacă sunteți un amator sau un profesionist care iubește grădinăritul și amenajarea zonelor verzi, obținerea instrumentelor potrivite pentru nevoile dumneavoastră devine adesea o provocare. Mașinile de tuns sunt instrumente versatile pentru tăierea gazonului și tunderea arbuștilor și buruienilor. În zilele noastre, în calitate de cumpărător, puteți fi copleșit de varietatea mare de opțiuni disponibile de pe piață, însă acest articol propune o prezentare echilibrată asupra produselor avute la dispoziție. Aflați cum să faceți alegerea perfectă și obțineți o motocoasă ieftină și bună, potrivită nevoilor dumneavoastră.

Topul celor mai bune motocoase ieftine

1 Motocoasă ALPIN Profi BC430N 4.5CP

Motocoasă ALPIN Profi BC430N 4.5CP

Având costurile reduse de întreținere și al pieselor de schimb care, de altfel, sunt ușor de găsit pe piața din România, motocoasele Alpin Profi excelează când vine vorba de calitate și atrag clienții prin prețuri accesibile la o gamă largă de produse practice și fiabile, pentru curățarea și întreținerea curții sau grădinii dumneavoastră.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Motocoasă EVOTOOLS BC 427

Motocoasă EVOTOOLS BC 427

Modelele pe benzină sunt întotdeauna la mare căutare, iar Evotools, supranumită și marca de scule si unelte destinată micilor meșteri, dispune de acest model simplu și eficient, destinat uzului semi-profesional, dar de o calitate net superioară altor modele de pe piață.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Motocoasă 6.2 CP WOLFSON® TRX-620

Motocoasă 6.2 CP WOLFSON® TRX-620

Având un motor puternic, modelul 6.2 CP WOLFSON® TRX-620 se dovedește a fi motocoasa ideală celor care și-au pus în gând misiuni mai complicate de curățare a unui spațiu verde. Designul ergonomic și calitatea componentelor face ca această motocoasă să fie perfectă pentru curățarea gazonului, îndepărtarea buruienilor, chiar și a arbuștilor.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Motocoasă BAIKAL Profi 5.5CP

Motocoasă BAIKAL Profi 5.5CP

Sistemele de tăiere moderne ale acestui model îl fac unul dintre cele mai universale și complet dotate produse din categoria sa. De la micul gospodar la grădinarul cu experiență, motocoasa BAIKAL Profi 5.5CP dispune de ham, motor în 2 timpi, tambur cu fir, bidon de amestec și trusă de scule, asigurând manevrabilitate și o utilizare confortabilă.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Motocoasă Micul Fermier GF-1311, 3.4 CP

Motocoasă Micul Fermier GF-1311, 3.4 CP

Motocoasa Micul Fermier GF-1311 este un model ușor de manevrat, dar în același timp, cât se poate de puternic, oferind o performanță superioară cu un consum mic de combustibil și emisii scăzute. Cu un design ergonomic și sisteme de schimbare, modelul acesta poate face față problemelor cauzate de iarbă, poate trima delimitările, subarboretul și orice tip de arbore persistent.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Ai nevoie de o motocoasă?

Nu pot folosi pur și simplu o mașină de tuns iarba?

Puteți încerca oricând. Probabil că veți rămâne fără putere înainte de a curăța ceea ce trebuie să curățați și nu veți avea forța necesară pentru a tăia vegetația deasă. O întrebare mai bună este TREBUIE SĂ CUMPĂR o motocoasă? Când observați vegetația care acaparează încet, încet proprietatea dumneavoastră, aveți câteva opțiuni:

 1. Angajați un expert – decideți ca altcineva să o facă.
 2. Închiriați o motocoasă și faceți treaba singur de data aceasta.
 3. Cumpărați o motocoasă ieftină și bună și întrețineți proprietatea ori de câte ori considerați că e cazul.

Dacă vă aflați într-o situație ieșită din comun ce are loc o singură dată, iar vegetația a devenit mult prea sălbatică pentru a fi rezolvată de un începător, atunci se recomandă să vă bazați mai degrabă pe un profesionist local de îngrijire a gazonului. Când tăierea brută a fost manipulată, atunci este mai mult decât posibil să aveți nevoie de o motocoasă pentru întreținere și retușuri. Dacă banii sunt strânși, atunci închirierea este următoarea cea mai bună opțiune. Magazinul local de feronerie le poate avea în secțiunea de închiriere, dar furnizorul dumneavoastră specializat de îngrijire a gazonului vă va putea îndruma și el în achiziționarea unei motocoase, pentru a vă ușura treaba și grijile. Dacă întreținerea proprietății la un anumit nivel va reprezenta o preocupare continuă, cumpărarea unei motocoase este cea mai bună opțiune.

Caracteristicile unei motocoase

După ce ați citit recenziile noastre despre cea mai bună motocoasă ieftină, ar trebui să aveți ochii pe un model cu potențial potrivit nevoilor zonei pe care aveți în gând să o amenajați. Cu toate acestea, ne dăm seama că majoritatea cumpărătorilor interesați nu știu cum funcționează aceste mașini și nici nu o aleg pe cea potrivită pentru munca lor în curte.

În această secțiune, vom prezenta tot ce trebuie să știți despre aceste mașini. Consultați mai jos clasificarea noastră pentru mai multe informații și citiți cu atenție până la capăt, pentru a nu întâmpina probleme în a alege dispozitivul potrivit.

Ce sunt motocoasele și cum se deosebesc de alta instrumente asemănătoare?

O motocoasă este un instrument de grădinărit puternic și eficient, pe care trebuie neapărat să îl aveți la îndemână. Această mașină este unealta ideală pentru a efectua sarcinile mai grele de tundere și tăiere din curtea dumneavoastră. Dacă aveți o mașină special gândită pentru a tunde marginile, o motocoasă se află cu o treaptă mai sus pe scară. Acest instrument vă oferă un cap de tăiere din oțel cu lame rotative, care curăță rapid resturile dure. O astfel de mașină de tăiat poate scurta ramuri și arbuști mici, acolo unde o mașină de tuns normală ar eșua. Motocoasele electrice au un design specific, având un mâner lung și drept pentru o utilizare ușoară. 

Aceasta reprezintă un instrument excelent pentru tunderea crengilor și a gardurilor vii deasupra înălțimii capului, dovedindu-se a fi un instrument de grădinărit curat, rapid și eficient pentru munca oricărui iubitor de ordine și frumos. Întrețineți-vă copacii, gardurile vii, arbuștii și marginile gazonului cu motocoasa! Această unealtă versatilă are un design și o construcție de așa natură, încât motorul și lamele se află în partea din spate a mașinii. Prin urmare, aveți o senzație echilibrată în mâini, ceea ce face ușoară manevrarea ei în orice unghi. Motocoasele vin într-o varietate de modele pentru a se potrivi oricărei curți. Aveți opțiunea de a alege produse pe gaz sau electrice. Aveți opțiunea de unelte multifuncționale cu capete detașabile, pentru utilizare variată în jurul curții.

De ce am nevoie de o motocoasă?

Probabil toți oamenii mutați la casă își pun această întrebare măcar de două ori pe an. O mașină de tuns vă ajută să ajungeți în zonele înguste sau inaccesibile din jurul curții. Dacă un arbust scapă de sub control, îl puteți tăia, renunțând la el de tot și îi puteți sculpta trunchiul rămas cu ajutorul motocoasei. Dacă dețineți o proprietate cu gazon, iar iarba crește prea lungă în jurul perimetrului, o motocoasă este cea mai bună unealtă pentru sarcina de curățare. O mașină de tuns ar putea părea exagerată ca achiziție dacă nu sunteți amator de grădinărit, dar vă asigurăm că este un articol valoros de avut în magazia de scule. Cu o mașină de tuns, aveți un intermediar bun între o mașină de tuns fir cu fir și o mașină de tuns cu lanț (drujbă). Această mașină vă pune la dispoziție o întreținere ușoară a oricărui gard viu, tip de frunză și multe altele.

Puterea motorului

Atunci când alegeți motocoasa ideală, uitați-vă mai întâi la puterea mașinii dumneavoastră. Dacă lucrați din greu în curte sau sunteți peisagist, veți avea nevoie de o mașină de tăiat puternică pentru sarcinile impuse de aceste contexte. 

Un model pe benzină cu o capacitate de motor mai mare de 25 cmc este tot ce aveți nevoie pentru întreținerea celor mai mari curți și proprietăți. Asigurați-vă că modelul dumneavoastră are un design eficient din punct de vedere energetic pentru un consum redus de combustibil. Există o gamă largă de motocoase pe benzină ieftine. Am pregătit și un ghid dedicat celor mai bune motocoase Huqvarna.

Modelele electrice funcționează diferit. Atunci când alegeți produsul dorit, asigurați-vă că oferă cel puțin 40 de volți de putere în motorul electric. Aparatul ar trebui să includă un acumulator de 2,0 Ah pentru 1 oră de funcționare.

Ghid de cumpărare

Deci, ce trebuie să căutați într-un model cu potențial? Iată câteva caracteristici pe care trebuie să le aveți în vedere:

 • Durata de viață și funcționarea – Durata de viață a mașinii dumneavoastră este un aspect esențial atunci când cumpărați produsul. Asigurați-vă că alegeți un model de la o marcă apreciată de alți cumpărători și utilizatori mulțumiți. Căutați garanțiile producătorului pentru produsul în cauză.
 • Multifuncționalitatea – Căutați instrumente care vă oferă o operare versatilă pentru tăiere și lucrări deasupra înălțimii capului. Mașinile de tăiere cu gaz trebuie să aibă o supapă de purjare a aerului, care împiedică intrarea aerului în carburator în timpul folosirii motocoasei deasupra capului dumneavoastră.
 • Capete cu schimbare rapidă – Unele modele au capete cu schimbare rapidă pentru a schimba funcțiile. Acestea, spun cumpărătorii, sunt mai practice.
 • Mânere – Căutați modele cu mânere ergonomice. Aceste mânere vă oferă mai multe poziții de prindere, inclusiv pentru utilizare deasupra înălțimii capului. Mânerele trebuie să fie moi și spongioase, pentru a reduce oboseala operatorului și pentru a ușura accesul la comenzi.
 • Vibrații – Căutați modele care vă oferă vibrații scăzute în timpul funcționării. Vibrațiile vă pot obosi mâinile, determinându-vă să vă lăsați neterminate sarcinile din curte. Această caracteristică este deosebit de importantă pentru grădinarii în vârstă care ar putea avea de-a face cu probleme precum artrita.
 • Accesorii și atașamente universale – Căutați motocoase care vin cu accesorii și atașamente universale. Unele modele sunt compatibile cu suflante, mașini de tuns și alte instrumente de grădinărit la îndemână, cum ar fi fierăstraiele pentru gard viu. Cu toate acestea, asigurați-vă că achiziționați un model de la un producător cu recenzii bune. Motocoasele multifuncționale pot întâmpina probleme cu atașamentele la modelele de calitate scăzută.

Ghid de utilizare

După ce ați selectat motocoasa potrivită pentru lucrările din curte, este timpul să o puneți în acțiune. Care sunt tipurile de sarcini de grădinărit potrivite pentru această mașină? Iată câteva sarcini de care vă puteți ocupa, folosind noua dumneavoastră mașină de tuns.

 • Borduri – Folosiți mașina ca instrument de tăiat în jurul gazonului. Motocoasele au capacitatea de a crea o linie curată în orice unghi.
 • Cosire ușoară – Dacă aveți sarcini ușoare de cosit, o motocoasă poate face treaba. Cu toate acestea, vă va lipsi finisajul precis al unei mașini de tuns iarba.
 • Cosire avansată – Motocoasele sunt un instrument excelent pentru tăierea marginilor și tăierea ierbii lungi în ferme și moșii mari.
 • Plivitul – Motocoasele sunt instrumentul ideal pentru îngrijirea buruienilor și a altor plante invazive din jurul curții.

Cum îmi ascut motocoasa după uzare?

Lamele motocoasei se vor toci după un sezon de utilizare. Prin urmare, la sfârșitul fiecărui sezon de toamnă, ascuțiți lamele înainte de a împacheta mașina de tăiat pentru iarnă. Urmați acest ghid simplu pentru ascuțirea lamelor:

 1. Spălați lamele cu apă cu săpun pentru a îndepărta toate resturile și reziduurile;
 2. Pregătiți-vă piatra de ascuțit și toate celelalte instrumente de ascuțit;
 3. Înclinați corect piatra de tăiat în raport cu lamele de tăiere;
 4. Trageți piatra de tăiat peste lamă până când creați o margine ascuțită;
 5. Împachetați cuțitul într-o pungă pentru a preveni tocirea lamei în timpul depozitării;
 6. Verificați podeaua atelierului sau garajului pentru a vă asigura că nu ați lăsat nici un obiect ascuțit în urmă;
 7. Dacă folosiți frecvent motocoasa, poate fi necesar să o ascuțiți de mai multe ori în timpul sezonului. Dacă nu aveți abilități necesare pentru a face asta singur, s-ar putea să fie necesar să duceți mașina la un centru-service pentru ascuțire. S-ar putea să vă coste ceva, dar ascuțirea adecvată este, evident, un avantaj profesional necesar.

De ce echipament de siguranță am nevoie atunci când îmi folosesc motocoasa?

Când utilizați mașina de tăiat, nu uitați să purtați echipamentul de siguranță corect. Cizmele protejează picioarele și degetele, în timp ce mănușile vă protejează mâinile. Purtați întotdeauna și protecție pentru ochi pentru a preveni ca resturile să vă rănească în vreun fel.

Trebuie să folosesc ulei într-o motocositoare care funcționează pe gaz?

Dacă aveți un model în 2 timpi, va trebui să adăugați ulei la gaz atunci când umpleți mașina. Modelele în 4 timpi nu necesită adăugarea de ulei la gaz. Asigurați-vă că verificați lista de instrucțiuni a producătorilor înainte de a alege un model pe gaz.

Pot lăsa combustibil în motocoasa mea pe gaz în timpul iernii?

Când sosește toamna, se termină întreținerea curții în așteptarea sezonului de iarnă. După utilizarea finală a motocoasei, asigurați-vă că goliți rezervorul de combustibil. Dacă lăsați combustibilul în mașină peste iarnă, acesta va separa aditivii din gaz. Ca rezultat, va trebui să trimiteți mașina la întreținere pentru a curăța carburatorul.

Unde este cel mai bun loc pentru a-mi cumpăra o motocoasă?

Dacă faceți cumpărături pentru o motocoasă, vă recomandăm să începeți online pentru a vă informa în legătură cu toate cele necesare înainte de achiziționare. Nu e cazul să investiți în ceva care să nu vi se potrivească. Există multe modele de motocoase ieftine care să fie destul scopului dumneavoastră. Noi vă recomandăm următoarele magazine online: eMAG.ro, micul-meserias.ro sau evoMAG.ro.

Andreea Horj

Andreea Horj

Horj Andreea Maria (b. 1998, Borsa, Maramureș) graduated from the Babeș Bolyai University, specializing in English and Norwegian- language and literature BA and the British Cultural Studies MA. She finished her internship at the Research Center of the Contemporary British Novel, UBB and at Emil Racoviță High School, Cluj Napoca. She is currently teaching English and does specialised-terminology translations (medicine, economy, art) and literary translations (poetry, dramaturgy, cinematography) both in English and Norwegian.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general