Cea mai bună motocoasă Husqvarna

Foarte multe firme produc motocoase, însă ar trebui să știm cum să alegem produsul cel mai bun atât din punct de vedere al prețului, cât și din punct de vedere al firmei și a calității materialelor. Cele mai populare firme de motocoase sunt Stihl și Husqvarna, însă În acest articol vom discuta despre cea mai bună motocoasă Husqvarna.

Toate produsele lor sunt asemănătoare în ceea ce privește calitatea. Cu toate acestea, există câteva diferențe notabile între ele pentru că nu ar avea rost să vă luați o motocoasă ieftină dacă o folosiți zilnic și nici să vă luați o motocoasă scumpă dacă o folosiți o dată la 3 luni. Cea mai bună alegere o veți face în funcție de frecvența utilizării achiziției. 

În acest articol, vă vom recomanda câteva modele din categoria celor mai bune motocoase Husqvarna, iar când spunem „cele mai bune”, nu ne referim neapărat la cele mai scumpe, ci vă propunem recomandări pentru toate bugetele. De asemenea, vom dezvolta și un mic ghid despre cum să alegeți o motocoasă bună. Înțelegerea acelor diferențe și criterii de alegere sunt cheia unei achiziții de succes. Nu toate sunt la fel, în ciuda faptului că toate sunt fabricate de aceeași firmă.

Recomandări pentru cea mai bună motocoasă Husqvarna

Așa cum am specificat și mai sus, vă vom recomanda câteva modele de motocoase atent selecționate de la Husqvarna, în funcție de recenziile clienților, astfel încât și dumneavoastră să aveți o experiență plăcută cu produsul achiziționat

1 Motocositoare Husqvarna 122C

Motocositoare Husqvarna 122C

Acesta este un model perfect pentru un buget redus, dar care își va face cu siguranță treaba în gospodărie. Este o motocoasă pe benzină, motor în 2 timpi, tăierea se realizează doar cu fir, are o viteză maximă de 7800 rotații pe minut, putere de 0.6 kW și o greutate de doar 4.4 kg. E perfect pentru o manevrabilitate ușoară și practică.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Motocoasa Husqvarna 128 R

Motocoasa Husqvarna 128 R

Aici avem un pachet promoțional format dintr-o motocoasă Husqvarna 128 R și un disc cu vidia Red Mountain 36 dinți, cu un diametru de 230 mm. Recenziile pentru acest produs sunt foarte bune. Printre părerile care ne-au atras atenția, am remarcat faptul că este foarte silențioasă, nu are vibrații, este foarte puternică și, în același timp, este și foarte ușoară. Aceasta taie atât cu fir, cât și cu lamă. Ca putere, aceasta are 0.75 kW, este pe benzină și e o alegere bună pentru oricine.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
3 Motounealta Husqvarna Cordless 520i RX

Motounealta Husqvarna Cordless 520i RX

Acest model de motocoasa este unul electric, însă nu vine echipat cu acumulator și încărcător, acestea din urmă fiind de achiziționat separat, de la furnizor. Această motocoasă este echipată cu un cap trimmer și cuțit, și e perfectă pentru cei fără prea mult timp la dispoziție, dar cu multă treabă în jurul gospodăriei. Are o greutate de 3.8 kg si 5500 RPM la viteză maximă.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Motocoasa Husqvarna 525 Rx

Motocoasa Husqvarna 525 Rx

Motocoasa Husqvarna 525 Rx impune un buget ceva mai ridicat din partea cumpărătorului, însă experiența de utilizare pe care o veți avea cu acest model vă va face să rămâneți plăcut surprins. Are 1.34 CP, este o motocoasă pe benzină, are o greutate de 5 kg, o viteza maximă de 8500 RPM și un nivel de zgomot de 106 dB. Aceasta poate tăia atât cu fir, cât și cu lamă.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Motocoasa Husqvarna 545 Rx

Motocoasa Husqvarna 545 Rx

Acesta e cel mai puternic model de motocoasă din lista noastră de recomandări. Cântărește aproape 9 kg și e dotat cu un motor extrem de puternic, de 2.9 cai putere. Putem spune că nimic nu-i va putea sta în cale. Într-adevăr, și prețul e unul pe măsură, dar dacă aveți mult de cosit, vă promitem că  își va scoate banii într-un timp extrem de scurt. Acest model este unul profesional.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
6 Motocoasa Husqvarna 135R

Motocoasa Husqvarna 135R

Un alt model recomandat de noi e motocoasa Husqvarna 135 R, cu un motor ce dezvoltă 1.9 CP. Vă putem garanta că e puternic și vă veți face treaba cu brio folosindu-l. Veți reuși să faceți lucrări profesionale, ore în șir, fără ca acesta să dea semne de oboseală. Are o greutate de 6.8 kg.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
7 Motocoasa Husqvarna 535 Rx

Motocoasa Husqvarna 535 Rx

Motocoasa Husqvarna 535 RX este un model ce are notă maximă de la clienți care au utilizat-o: 5/5. Are o putere a motorului de 2.1 CP și - bonus - în pachet veți primi și un ulei amestec 2T. Are o greutate de 6.1 kg și, pentru ceea ce oferă, acest model e foarte bun la preț.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Cum alegem cea mai bună motocoasă Husqvarna

Există câteva criterii după care ar trebui să vă ghidați, pentru a nu risipi banii pe un produs ineficient, sau pe un model care nu satisface nevoile din gospodăria dumneavoastră.

Motocoasă pe acumulator sau motocoasă pe benzină

Cei de la Husqvarna dezvoltă ambele variante. Fiecare dintre acestea are numeroase avantaje, dar și o serie de dezavantaje, pe care vi le vom prezenta în cele ce urmează.

Motocoase Husqvarna cu acumulator

Aceste modele de motocoase sunt mai ieftine, mai silențioase și mai economice. E un avantaj faptul că nu au nevoie de combustibil, mai ales în urma scumpirilor din ultima vreme. Acestea sunt perfecte pentru a vă face treaba pe lângă casă, deoarece trebuie să vă întoarceți la scurte perioade de timp pentru a reîncărca bateria. Nu se recomandă achiziția lor dacă aveți în plan la lucrul pe câmp. Ca putere, acestea nu au nici o șansă să ajungă motocoasele pe benzină. Principalul dezavantaj este că trebuie să le puneți la încărcat după ce terminați procesul de muncă.

Motocoase Husqvarna pe benzină

Motocoasele pe benzină sunt mult mai puternice și ceva mai scumpe față de modelele cu acumulatori. Acestea sunt perfecte pentru a le lua oriunde, cu o condiție: să aveți și ceva benzină la voi, respectiv ulei, pentru a completa în cazul în care rămâneți fără. Având în vedere costul benzinei, veți avea un cost mai mare de întreținere și de funcționare, însă își vor face treaba așa cum se cuvine.

Puterea motocoasei

Puterea este un aspect esențial și decisiv de multe ori. Există 3 variante de motocoase. 

  • Motocoase puternice, care taie absolut orice buruiană, chiar și părți subțiri de puieți;
  • Motocoase de putere medie, extrem de utile în gospodărie;
  • Motocoase cu putere mică, ce se vor bloca și strica destul de repede.

Acum, alegerea e la dumneavoastră. Desigur, majoritatea dintre noi nu avem nevoie de cel mai puternic model, însă nici de un model foarte slab. Puterea pe care o produce fiecare motocoasă în parte depinde de mai multe aspecte. Dacă motocoasa dumneavoastră are acumulator, atunci să fiți sigur că nu va dezvolta o putere atât de mare precum un model pe benzină. Ce am observat noi în anumite recenzii ale clienților este că, deși anumiți producători nu foarte cunoscuți se laudă cu motocoase puternice, recenziile arată contrariul. Clienții nemulțumiți spun că nu au o putere așa mare cum specifică producătorul, drept urmare acesta este încă un motiv pentru care ar trebui să alegeți o motocoasă Husqvarna. Avem de-a face cu o firmă care se respectă și care n-ar oferi detalii eronate sau înșelătoare.

De asemenea, puterea se reflectă și în prețul produsului. Veți observa că, în majoritatea cazurilor, modelele de peste 1500 de lei de la Husqvarna au peste 2 cp, pe când cele mai ieftine au 1.9 sau chiar mai puțin.

Capătul motocoasei

Capătul motocoasei poate fi drept sau curbat. Cele cu un capăt drept au apărut la început, însă cu timpul, au apărut și care au capăt curbat. Capătul curbat al motocoasei a fost adoptat datorită faptului că greutatea este distribuită uniform, fapt care vă  va ajuta să o manevrați mai bine și să depuneți mai puțin efort. Noi recomandăm motocoasele cu un capăt curbat  în detrimentul celora cu un capăt drept.

Cu toate acestea, există și persoane care au motocoase de mult timp, de când capătul curbat încă nu era apărut pe piață, și le prefera în continuare pe acestea pentru că așa s-au obișnuit. Din acest punct de vedere, sunteți liber să alegeți produsul care vă face să cosiți mai bine și mai confortabil.

Greutatea motocoasei

În general, motocoasele mai grele sunt variantele care automat sunt și mai puternice. Greutatea este un factor și un detaliu care merită atenția dumneavoastră, pentru că un model greu va fi greu de manevrat și vă va obosi mult mai tare. Motocoasele Husqvarna sunt ușoare, se manevrează foarte ușor și nu veți depune atât de mult efort fizic, datorită greutății acceptabile.

Prețul motocoasei

Prețul reflectă calitatea, însă nu de fiecare dată trebuie să ne îndreptăm privirea către cele mai scumpe modele. După cum am spus și mai sus, ar trebui să vă gândiți cu ce frecvență veți utiliza motocoasa respectivă. Dacă o veți utiliza foarte des, atunci ar trebui să vă îndreptați către un model mai scump, mai puternic și automat mai calitativ, neapărat pe benzină. Însă dacă motocoasa va fi folosită foarte rar, atunci puteți economisi niște bani și puteți alege o motocoasă cu acumulator, dezavantajul fiind că și bateriile acestora se vor strica la un moment dat și acestea pot fi destul de scumpe.

Părerea noastră este să vă uitați la modele de motocoase de la 700 de lei în sus. Motocoasele de la Husqvarna le veți găsi, în general, la prețuri de peste 1000 de lei pentru că nu se compară cu alte branduri necunoscute.

Echipamentele incluse

Mai mult decât atât, anumite branduri precum Alpin Profi, Yamato, Pandora, Micul Fermier oferă mai multe echipamente incluse, datorită calității mai slabe a produsului în sine. Acesta poate fi un bonus, însă le puteți cumpăra și separat. De asemenea, e foarte important să purtați un echipament potrivit format din:

  • Ochelari;
  • Căști (opțional);
  • Pantaloni și încălțăminte adecvată.
Bogdan Moise

Bogdan Moise

Licențiat în Inginerie și în prezent la master în domeniul transporturilor, sunt pasionat de scrierea articolelor legate de casă și gradina și asta a devenit un hobby.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general