Cea mai bună motocoasă

Grădina este locul în care ne relaxăm și uităm de toate grijile. Toți cei norocoși să aibă lângă casă o grădină, știu că îngrijirea ei trebuie să fie una dintre ocupațiile principale. Amenajarile florale și decorul în general nu necesită foarte mare bătaie de cap, însă dacă vrem ca totul să pară ordonat și curat, avem nevoie de un gazon impecabil.

Cum se face acest lucru? Simplu. Alegând cea bună motocoasă. Știu că probabil te gândești că o coasă ar fi suficient, dar nu e așa. Pe lângă că poate fi periculoasă pentru tine și cei din jurul tău, nici nu își face treaba așa cum ar trebui. Ai nevoie de o motocoasă performantă care să facă pentru tine tot ce e nevoie pentru a aranja gazonu fără bătăi de cap.

Înainte de a alege o motocoasă trebuie să ai în vedere câteva aspecte generale în funcție de nevoile tale. Dar mai întâi, haide să aruncăm o privire peste cele mai interesante motocoase care se găsesc în momentul de față pe piață.

Top 5 Cele Mai Bune Motocoase

1 Motocoasa Husqvarna 545 Rx

Motocoasa Husqvarna 545 Rx

Motocoasa Husqvarna este un model care funcționează pe benzină, cu motor termic, pornire manuală și se găsește pe mai multe culori. Este un model profesional, capacitatea rezervorului de 0,9 l și o greutate aproximativă de 9kg. Recomandăm cu încredere.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Motocoasa pe benzina Stihl FS 55

Motocoasa pe benzina Stihl FS 55

Cea mai bună motocoasă pentru tine poate avea dublu mâner și ghidon de cosit ergonomic. Stihl este un brand cunoscut, care vine cu o motocoasă care funcționează pe benzină, are un mâner multifuncțional și o aprindere electrică care garantează o pornire sigură și funcționare fără să fie perturbat motorul.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Set motocoasa 6.2 CP WOLFSON® TRX-620

Set motocoasa 6.2 CP WOLFSON® TRX-620

Acest set poate fi pentru tine cea mai bună variantă de motocositoare. De ce? Prețul este bun, calitatea la un nivel înalt și cel mai important, vine cu 5 accesorii de tăiere care să te ajute să cureți orice buruiană sau arbust din grădina ta. Este manuală, dispune de mai multe funcții are aproximativ doar 8kg.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Motocoasa PROCRAFT

Motocoasa PROCRAFT

Motocoasa PROCRAFT este un model popular care vine cu 4 funcții de tăiere și cu un motor care are puterea de a produce energie pregătită să facă față celor mai exigente cerințe. Pachetul vine împreună cu un ham profesional care să distribuie greutatea într-un mod egal pentru a face produsul mai confortabil și eficient când îl folosești.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Motocoasa de umar Ruris DAC 310

Motocoasa de umar Ruris DAC 310

Cea mai buna motocoasă raport calitate preț este Motocoasa de umar Ruris DAC 310. Aceasta poate fi alegerea perfectă deoarece lucrezi cu ușurință și o poți denumi cea mai buna motocoasă pe benzină. Capacitatea rezervorului este de 1,2l și are o greutate aproximativă de 8kg.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1

De ce trebuie să ții cont când îți iei o motocoasă?

Suprafața grădinii
Înainte de a te decide ce tip de motocoasă să îți iei, trebuie să ții cont de suprafața gradinii tale. De ce este important acest lucru? Pentru că aceasta poate influența performanțele motocoasei și rezistența acesteia. Trebuie doar să te uiți la specificațiile tehnice care includ suprafața de utilizare recomandată.
Pentru o suprafață mică care are între 50-80 mp poți cumpăra o motocoasă mai mică care să fie ușor de manevrat și să aibă un motor între 600-1000W.
Când ai o suprafață medie, între 80-200 mp, din start trebuie să te gândești la o motocoasă mai puternică, cu capul de tăiere confecționat din metal care să fie sigur că rezistă în timp.
Iar când vorbim de suprafețe mai mari care deja depășesc 200 mp trebuie să fii conștient că orice model ai alege este dificil de îngrijit și cea mai bună variantă pentru tine este mașina de tuns iarba. Depui mai puțin efort și îți va fi mult mai ușor să îngrijești iarba. Deși există motocoase profesionale care fac față unei astfel de suprafețe, se sugerează să nu apelezi totuși la una datorită costurilor ridicate.

Vegetația grădinii
Un alt aspect de care trebuie să ții cont este vegetația pe care o ai în grădină. Dacă ai pomi, tufișuri, alei sau alte elemente decorative care fac puțin mai dificilă îngrijirea ierbii, atunci va trebui să alegi o motocoasa la care poți adapta unghiul de tăiere. Desigur dacă ai o grădină de dimensiuni mari, atunci trebuie să apelezi la o motocoasă electrică bună și o mașină de tuns iarba în loc de motocoasă pe benzină.

Funcții care trebuie luate în considerare când alegi o motocoasă

Funcțiile de care trebuie să ții cont atunci când achiziționezi o motocoasă sunt:

  • Sistemul anti-vibratii, care trebuie să fie la un volum cât mai mic pentru a nu deranja vecinii și pentru ca procesul de tăiere al ierbii să fie cât mai relaxant pentru tine;
  • Treptele de tăiere ale motocoasei trebuie să fie ajustabile, pentru a ajunge în unghiuri și colțuri cât mai puțin accesibile ale grădinii tale;
  • Mai trebuie să fii foarte atent la sistemul de siguranță al motocoasei deoarece trebuie să aibă un capac care să te protejeze de contactul cu lama și trebuie neapărat să aibă un buton la care să poți apela în caz de accident, adică motocoasa să se oprească dacă cumva o lași din mână.

Tipuri de motocoase

În funcție de dimensiunea grădinii și ce ai prin ea, trebuie să alegi cea mai bună motocoasă. Aceasta poate fi electrică, sau poate fi pe benzină.
De obicei, motocoasa electrică este mult mai silențioasă decât motocoasa pe benzină, este mai ușor de întreținut deoarece nu necesită ulei și combustibil, este mult mai ușoară decât cea pe benzină, ceea ce presupune că este mult mai ușor de folosit de către toți membrii familiei, însă, din păcate, nu este la fel de eficientă.
Motocoasele electrice pot să aibă fir de alimentare electrică, sau pot să aibă acumulatori, care trebuie încărcați după ce se descarcă.

Dar fii atent! Există și o diferență între cele două tipuri de motocoase electrice. În primul rând este clar că motocoasa electrică fără fir este mult mai ușor de manevrat, dar desigur trebuie să te aștepți din start ca aceasta să fie mai scumpă.

Cum rămâne cu motocoasa electrică? Ei bine, trebuie să știi că aceasta este mult mai greu de îngrijit deoarece are nevoie atât de combustibil, cât și de ulei. Punctul lor forte este că sunt mai puternice, mai comode deoarece nu au fir de alimentare și sunt mai eficiente pe suprafețe mari de teren și dure.

Cum ingrijești și întreții o motocoasă

Pentru ca motocoasa ta să funcționeze cât mai mult timp, iar calitatea ei să rămână la fel de superioară de-a lungul timpului, trebuie să ai grijă de ea, să o îngrijești și să nu neglijezi anumite aspecte care pot fi foarte importante în durata de viață a unei motocoase.

Pentru ca totul să funcționeze conform așteptărilor tale, cea mai bună motocoasă trebuie să aibă verificată siguranța de funcționare, dispozitivele de protecție și cel de tuns. Dispozitivul de tuns trebuie să fie ascuțit regulamentar, în caz contrar, poate apărea dezechilibrarea motocoasei care poate duce la un pericol mare de accident.

Înainte să curățăm motocoasa, motorul ei trebuie oprit și trebuie scoasă din bujie fisa.
Motocoasa se curăță periodic și trebuie verificate toate piulițele și șuruburile să fie bine strânse.
Un alt aspect important ar fi faptul că motocoasa trebuie ținută în încăperi închise doar după ce ai golit rezervorul și carburantul.

Care sunt cele mai bune brand-uri de motocoase?

Cele mai bune motocoase pe care le găsești pe piață sunt cele de la Procraft, Ruris, Wolfson, Stihl și Husqvarna. Toate sunt concepute să fie calitative și profesionale, perfecte pentru gărdina ta. Diferența între aceste brand-uri se învârte în jurul prețului și funcționalitatea lor. Suntem convinși că niciuna dintre acestea nu te va dezamăgii dacă ții cont de toate aspectele pe care le-am înșirat mai sus și te asiguri că vei alege exact ce ai nevoie pentru tine și grădina ta.

Concluzii

Un mic sfat pe care aș vrea să ți-l dau este să îți achiziționezi și o pereche de ochelari care să te protejeze în momentul în care amenajezi gazonul. De ce ai nevoie de ei? Pentru că te protejează de diverse așchii sau pietricele care pot să-ți sară direct în ochi. Iar dacă alegi cea mai bună motocoasă pe benzină, atunci ai nevoie și de o pereche de căști antifonice. Acestea sunt mai zgomotoase de felul lor și ajută la reducerea capacității tale auditive de-a lungul timpului.

Cel mai important, atunci când îți alegi o motocoasă trebuie să mergi pe calitate. Evită să te uiți la preț. Atunci când investești în grădina ta trebuie să o faci cât mai calitativ și să te asiguri că orice unealtă achiziționată nu îți provoacă disconfort și vei fi 100% mulțumit de ea.

Cele mai bune motocoase pe benzină le găsești mai sus, la fel și dacă îți dorești cea mai bună motocoasă de umăr. Trebuie doar să îți dai puțin interes și cu siguranță nu vei rămâne dezamăgit de ceea ce achiziționezi.

Virgilia Nona

Virgilia Nona

Masterandă în Publicitate, licențiată în PR&Comunicare și studentă la Facultatea de Drept. Ocazional scriu articole pentru totuldesprecasa.ro, sunt PR într-un ONG și instructor de majorete la un club sportiv. Îmi place arta, în timpul liber pictez. Călătoresc, sunt ambițioasă și îmi place să încerc mereu lucruri noi.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general