Iată Care Este cea mai Bună Hotă Telescopică de pe Piață

Indiferent că vorbim despre un apartament de dimensiuni reduse sau de o casă spațioasă, hota este un element must have în orice bucătărie. Da, chiar dacă nu ești un bucătar înnăscut și nu gătești zilnic, crede-ne că atunci când o vei face, îți vei aminti de sfatul nostru. Hota telescopică se încadrează perfect în orice fel de design interior – într-o bucătărie clasică, decomandată, sau într-una modernă, de tip open-space sau insulă. Articolul de față are rolul de a-ți prezenta care este cea mai bună hotă telescopică, ce alte opțiuni există pe piață, precum și tot ceea ce trebuie să știi despre un astfel de aparat electrocasnic. Continuă să citești pentru a fi sigur că faci alegerea potrivită pentru bucătăria ta!

Top 5 cele mai bune hote telescopice

Alegerea editorului 1 Hota incorporabila telescopica Electrolux

Hota incorporabila telescopica Electrolux

Deși o veți găsi la un preț ceva mai ridicat, vă garantăm că este o investiție fiabilă. Pe lângă capacitatea de absorbție de 603mc/h, această hotă deține 3 viteze, 1 motor și 1 filtru de carbon. Mai mult decât atât, produsul vine dotat și cu două filtre de aluminiu.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Hota telescopica Bosch

Hota telescopica Bosch

Principalul atu al hotei telescopice Bosch constă în cât de silențioasă este; performanța ridicându-se la numai 54dB. Pe lângă aceasta, hota are o capacitate de evacuare mare și iluminează optic și economic zona în care este amplasată.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
3 Hota telescopica Whirlpool

Hota telescopica Whirlpool

Whirlpool propune o hotă telescopică perfectă - atât estetic, cât și funcțional. Obiectul electrocasnic se încorporează complet în mobilierul de bucătărie, iar montarea se face foarte ușor. Un alt plus e reprezentat de lampa cu halogen, care oferă de trei ori mai multă lumină decât o hotă obișnuită.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
4 Hota telescopica Heinner

Hota telescopica Heinner

Hota telescopică Heinner cucerește prin designul său ce prezintă un panel frontal din sticlă neagră. Filtrul de aluminiu, motorul de 65W și cele două trepte pentru reglarea vitezei sunt motive pentru care produsul a acumulat foarte multe recenzii pozitive de la clienți mulțumiți.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Hota incorporabila telescopica Hansa

Hota incorporabila telescopica Hansa

Dotată cu 2 motoare, 2 filtre de carbon și 3 trepte de viteze, hota telescopică Hansa este una dintre cele mai bune opțiuni ale dumneavoastră. Puterea de absorbție de 276W garantează eliminarea oricărui miros de mâncare din casa ta!
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Ce este hota telescopică?

Pe piață avem de-a face cu două mari categorii de hote: convenționale – cele pe care le întâlnim în bucătăriile tradiționale – și cele incorporabile – care pot fi atașate corpului de mobilier de deasupra aragazului, sau direct în perete. Hota telescopică se încadrează în cea de-a doua categorie, alături de hota decorativă și cea de tip insulă. Vei recunoaște imediat hota telescopică datorită sistemului său de funcționare: un segment este fix, iar altul este mobil, acționat pe un sistem telescopic. Astfel, e o hotă retractabilă ce poate fi închisă sau deschisă, în funcție de nevoile tale.

Ai o multitudine de opțiuni pe piață în momentul de față în ceea ce privește materialul, culoarea sau dimensiunile, dar cele mai populare sunt hotele telescopice din inox, metal și sticlă.

cea mai buna hota telescopica
back to menu ↑

De ce să achiziționezi o hotă telescopică? Ai nevoie de una?

Deții o bucătărie? Dacă răspunsul este da, atunci mai mult ca sigur ai nevoie de o hotă telescopică. Și dacă nu ne crezi pe cuvânt, iată câteva motive care te vor face să realizezi cât de mult ar schimba acest aparat electrocasnic aerul din bucătăria ta – și la propriu, și la figurat.

‣ Optimizarea spațiului

Hota telescopică se încadrează de minune în bucătăria unui apartament la bloc, precum și într-o casă de dimensiuni generoase, fiind încorporată în dulapul de deasupra aragazului sau direct în perete. Oferă impresia unei încăperi mai aerisite datorită spațiului redus pe care îl ocupă.

‣ Reducerea riscului de accidente

De câte ori nu te-ai lovit de colțul hotei convenționale? Datorită faptului că hota e adusă la nivelul mobilierului atunci când este închisă, modelul telescopic reduce riscul de accidentare în propria casă.

‣ Filtru de carbon

Această caracteristică a hotelor telescopice contribuie la o mai bună igienizare a aerului. Aburii și mirosurile din bucătărie sunt eliminate rapid.

‣ Design modern

Pentru cei care pun accent pe estetica bucătăriei, hota telescopică e cea mai bună alegere. Venind în atât de multe modele, culori, materiale și dimensiuni, suntem siguri că poți găsi varianta potrivită pentru stilul pe care vrei să-l conturezi în bucătăria ta.

back to menu ↑

Vrei o hotă telescopică bună? Analizează următoarele funcţii

1. Puterea de absorbție

Acesta este primul criteriu pe care trebuie să îl iei în calcul când achiziționezi o hotă telescopică. Dacă dedici o mare parte din zi gătitului, vei avea nevoie de o capacitate de absorbție mai ridicată. Același lucru se aplică și dacă deții o bucătărie de tip open-space, astfel încât mirosul de mâncare să nu se risipească în întreaga casă.

2. Cât consuma o hotă telescopica?

Un alt aspect esențial la care trebuie să te gândești se referă la consumul de energie. Asemenea tuturor aparatelor electrocasnice, și hotele vin cu propriul lor consum. Recomandarea noastră este să optezi pentru varianta telescopică cu clasa energetică A sau una superioară deoarece, fiind un obiect de dimensiuni semnificative, va necesita energie pentru a putea absorbi cu putere căldura și aburii produși în timpul gătitului.

3. Vitezele de ventilație

Hotele telescopice pot prezenta 1, 2 sau 3 viteze de ventilație. În funcție de ceea ce gătești, te poți orienta pentru o treaptă mai înaltă sau una mai scăzută. De menționat că dacă alegi o hotă telescopică ce are o singură viteză, ea va folosi întotdeauna întreaga sa capacitate de absorbție; fapt care ar putea fi inutil dacă trebuie numai să fierbi un ou sau să încălzești lapte. Dacă optezi pentru o hotă care are mai multe viteze de ventilație, consumul de energie electrică va fi mai mic, iar fiabilitatea hotei va fi mai bună.

4. Motoare

Majoritatea hotelor telescopice au un singur motor. Totuși, vei găsi pe piață hote de dimensiuni mai mari care automat, au mai multe motoare. Acestea vor avea o capacitate de absorbție mai mare, însă și un consum mai ridicat de energie și un nivel mai scăzut de silențiozitate.

5. Filtrele

Hotele telescopice sunt de obicei dotate cu filtre de carbon care facilitează filtrarea aerului din încăpere. Totuși, puteți întâlni și filtre metalice sau din materiale sintetice; cele din urmă pot fi scoase și igienizate corespunzător.

6. Nivelul de zgomot al hotei telescopice

Știm cu toții cât de deranjant poate fi zgomotul hotei mergând, în timp ce un alt membru al familiei gătește; mai ales dacă în același timp tu lucrezi de acasă, ai școală online sau, pur și simplu, vrei sa te odihnești. În acest sens, hotele telescopice sunt recunoscute în general pentru a fi silențioase. Totuși, acestea pot avea un număr tot mai mic de dB, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție.

7. Sistemul de iluminare

Cu LED sau halogen, sistemul de iluminat al hotelor telescopice este extrem de eficient din punct de vedere energetic. Acest aspect contează foarte mult, mai ales atunci când gătitul se întinde pe perioade mai lungi de timp. De asemenea, nu uita că în cazul hotelor telescopice, poți profita de sistemul lor de iluminare chiar dacă nu folosești aragazul. Uneori, poate fi doar o lumină perfectă de fundal.

hote telescopice bune
back to menu ↑

Ce să alegi între hota telescopică cu evacuare și cea cu recirculare?

Trebuie să știi că ai două opțiuni în ceea ce privește hota telescopică; fie optezi pentru una cu evacuare a aerului, fie pentru una cu recirculare a aerului.

‣ Hotele cu evacuare

Prezintă un sistem de tubulatură prin care mirosul nedorit și aburii sunt absorbiți și evacuați din încăpere. Bineînțeles, aceste hote cu circulație exterioară implică anumite conducte, coturi și efectuarea unor găuri pentru montarea și buna lor funcționare; toate acestea reprezintă costuri suplimentare. Și mai există un aspect important: dacă optezi pentru o astfel de hotă telescopică, trebuie să iei în considerare și distanța de la aragaz la geam deoarece dacă tubul de evacuare este mai lung de 3m, hota nu va mai fi la fel de eficientă.

‣ Hotele cu recirculare

O alternativă a hotei cu evacuare este cea cu recirculare. Ele funcționează prin absorbția aerului cu reziduuri, urmată de filtrarea acestuia și de reintroducerea în încăpere a aerului purificat. Dezavantajul acestora este că eficiența e redusă din cauza filtrelor care trebuie înlocuite periodică. În consecință, recomandarea noastră este hota telescopică cu evacuare; este o investiție mult mai fiabilă și funcțională pentru bucătăria ta.

cele mai bune hote telescopice
back to menu ↑

Idei finale și recomandarea noastră

Sperăm că acest articol ți-a fost util dacă te afli în procesul de reamenajare al bucătăriei tale sau dacă ești în căutarea celei mai bune hote telescopice! Recomandarea noastră este hota incorporabilă telescopică Electrolux deoarece prezintă un debit de 603 mc/h, lumină LED, filtre din carbon și aluminiu și un regim silențios de funcționare. Oricare ar fi alegerea ta, este esențial să știi care sunt funcțiile sale, ce mijloace de igienizare a aerului există și de ce sunt o opțiune mai bună decât varianta convențională.

Absolventă a Facultății de Litere, masterandă în PR și Publicitate și copywriter @srd-media. Ocazional, freelance writer pentru blogul totuldesprecasa.ro. Keywords? Coffee, (NO PERSONAL DEVELOPMENT) books, Tarantino, running.

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general