Cea mai bună drujbă electrică
Drujbele electrice reprezintă un instrument remarcabil și la îndemână în cazul în care aveți o mulțime de ramuri de tăiat și copaci de întreținut, în curte sau livadă. Mulți copaci au ramuri joase, care necesită tăierea ocazională, dar când sunt prea mari, un fierăstrău manual sau o pereche de foarfece de grădină nu vor fi îndeajuns pentru a rezolva problema. Pentru majoritatea utilizatorilor de drujbe electrice, nu există nici un alt instrument mai performant și mai ușor de utilizat.
De asemenea, daca doriti sa utilizati o drujba electrica – va recomandam cu drag si niste casti wireless pentru a diminua zgomotul
Iată o listă care să vă îndrume în a alege cea mai bună drujbă electrică:
Drujbă electrică Hecht 2439
Drujbă electrică fără cablu Einhell Power-X-Change
Drujbă electrică DeWalt DCM565P1-QW
Drujbă electrică, Extol Industrial
Drujbă electrică, Makita DUC254Z
Atunci când faceți căutări pentru cea mai bună drujbă electrică, asigurați-vă că adițional achiziționați ulei de ungere de calitate pentru lanțul drujbei ideale nevoilor dumneavoastră, la fel și o pereche de ochelari de protecție pentru a putea lucra în mod precaut, într-un mediu controlat. Multe persoane se bazează pe peisagiști pentru a se ocupa de munca grea din curțile lor, dar pentru cei care se simt pregătiți să se ocupe de un proiect sau două singuri, drujbele electrice par să fie cea mai bună soluție.
Primele lucruri de care ar trebui să țineți cont atunci când faceți o achiziție sunt: bugetul; frecvența de utilizare, zona și tipul de vegetație. Un alt factor vital este modul în care este alimentată drujba. Există două tipuri de drujbe electrice: fără fir și cu fir. Cele fără fir necesită încărcare pentru a rămâne gata de utilizare și sunt potrivite în cazurile în care este necesară o cantitate minimă de muncă. Cele cu fir sunt folosite pentru un număr considerabil de ore de muncă și nu necesită încărcare, dar sunt limitate ca distanță, în funcție de locația prizei și în cazul în care doriți să investiți în prelungitoare împământate.
Ambele tipuri sunt mai silențioase decât drujbele alimentate cu gaz.
Drujbele alimentate cu baterii permit o mișcare mai liberă, nefiind limitate de un cablu. Acest lucru face ca drujbele alimentate cu baterii să fie mai potrivite pentru lucrări mai mari. Dacă intenționați să folosiți drujba pentru sarcini ușoare, cum ar fi tăierea ramurilor mici, atunci v-ar fi potrivită o drujbă fără fir. Pentru sarcini mai grele, cum ar fi tăierea trunchiurilor și tăierea copacilor mici, drujbele cu lanț sunt cea mai bună alegere.
Avantajele drujbelor cu acumulatori:
- Întreținere ușoară
Trebuie doar să adăugați ulei lanțului și puteți începe lucrul. Ungerea lanțului este singura întreținere reală pe care va trebui să o faceți, deoarece nu aveți un motor de întreținut și combustibil de achiziționat. Pur și simplu încărcați bateria și apăsați pe buton pentru a începe.
Motoarele trebuie amorsate înainte de utilizare și trebuie să trageți de un cablu pentru a aprinde motorul. Greutatea motorului împreună cu rezervorul de benzină reprezintă în mod evident un instrument mai greu de mânuit. Drujbele electrice sunt considerabil mai ușor de utilizat.
- Mai puțin recul
Reculurile apar dacă lanțul de transfer din bara manuală intră direct într-un obiect sau când lanțul este prins într-o tăietură. Contactul declanșează o reacție inversă, lovind bara de ghidare de la operator. Acest fapt poate duce la răni grave.
Drujbele electrice sunt echipate cu lanțuri de siguranță pentru a reduce prevalența reculului. Și fiindcă drujba electrică nu este puternică la fel ca o drujbă pe gaz, violența unui recul este substanțial redusă.
- Nu este nevoie de combustibil
Funcționând cu energie electrică, drujba electrică are timpi de recuperare mai rapizi în comparație cu drujba pe benzină. În cazul unei drujbe pe benzină, aceasta trebuie să fie oprită și lăsată să se răcească până când ar putea fi alimentată din nou. De altfel, un moto fierăstrău electric trebuie doar să fie conectat la o priză. Lipsa gazului înseamnă, de asemenea, că nu sunt emiși contaminanți, ceea ce face ca drujba electrică să fie benefică pentru mediu.
- Funcționare silențioasă
Deși vuietul unui moto fierăstrău electric nu este complet silențios, acesta creează mai puțin zgomot în comparație cu omologul ei pe benzină. Când este măsurat, zgomotul emis de drujba electrică variază de la 90 la 102 dB (decibeli), în timp ce drujba pe benzină creează zgomot de la 106 dB la 117 dB. Tăierea lemnului cu un fierăstrău electric nu va deranja vecinii la fel de mult ca o drujbă alimentată cu benzină.
5. Depozitare mai rapidă
Fierăstraiele electrice sunt mai ușor de depozitat decât fierăstraiele pe benzină. Trebuie doar să curățați drujba și să o reașezați în recipientul sau cutia de depozitare. În cazul unei drujbe pe benzină, trebuie să goliți recipientul pentru combustibil, să uleiați și să scoateți bujia de fiecare dată.
Mărimea drujbei este un alt factor în luarea unei decizii înainte de achiziționare. Lungimea barei, sau dimensiunea lamei în jurul căreia este înfășurat lanțul, ar trebui să fie cu cel puțin 5 centimetri mai mare decât dimensiunea obișnuită a lemnului pe care îl tăiați (ramuri, plăci etc.). Copacii subțiri, cele mai multe tipuri de frunze și ramuri pot fi gestionați în general cu o lungime a barei de 30 de centimetri. Datorită acestei circumferințe relativ mici și a ușurinței de tăiere care rezultă, drujba electrică se poate ocupa cu ușurință de un proiect cu această dimensiune. Orice lucru cu o circumferință mai mare de 30 de centimetri necesită, de obicei, un moto fierăstrău alimentat cu gaz, deși unele modele electrice de lux sunt disponibile și cu această dimensiune de bară. Utilizatorii care preferă un model ușor ar putea să ia în considerare această opțiune, fiindcă permite o mânuire ușoară, în ciuda lungimii mari a barei.
Utilizatorii care au nevoie de drujbe cu o lungime a barei de 50 de centimetri sau mai mult ar trebui să ia în considerare o drujbă de calitate comercială. Deși cu siguranță mai scumpă, drujba comercială ar trebui rezistă foarte mult timp, cu o întreținere adecvată.
Tot ce trebuie să știți în legătură cu întreținerea drujbei
Întreținerea unei drujbe este o parte importantă și o modalitate de a vă proteja investiția. Iată câteva reguli de bază de întreținere:
-Ascuțirea lanțului: cu cât lanțul este mai ascuțit, cu atât tăietura este mai curată și mai sigură. Pentru a ajuta acest proces, seturile de pilire conțin o varietate de dimensiuni de pile, un mâner din lemn interschimbabil pentru ținerea pilei în timp ce lucrați, ghidaje de pilire și un indicator de adâncime pentru măsurarea gradului de ascuțire necesar. Aceste seturi sunt disponibile la producătorii de drujbe, care oferă adesea propriile ghiduri pentru cele mai bune practici de ascuțire.
-Curățare: Când bara și lanțul acumulează murdărie, drujba se află într-un moment de uzare suplimentară. Prin urmare, se recomandă curățarea după fiecare utilizare, mai ales dacă orice fel de murdărie asemănătoare argilei se află pe lamă, pentru simplul fapt că rugina ar putea pătrunde rapid în metal.
-Tensiunea corectă a lanțului: Fierăstraiele electrice ar trebui să aibă o distanță de câțiva centimetri ca zonă controlată de slăbiciune a tensiunii de funcționare pentru cele mai bune rezultate. Prea multă tensiune ar putea rupe lanțul, în timp ce prea puțină ar putea bloca lama. Un cadran de tensiune pentru reglare ar trebui să fie ușor de găsit în cazul unei drujbe electrice.
-Ungerea lanțului: lubrifierea corectă este o necesitate atunci când două sau mai multe părți metalice interacționează. Acordați atenție aspectului lanțului: dacă începe să-și piardă din strălucire sau să pară uzat, este timpul să-l ungeți. Asigurați-vă că utilizați tipul potrivit de ulei, deoarece uleiurile speciale pentru bare și lanțuri sunt formulate tocmai în acest scop.
În cazul în care optați pentru o drujbă pe beniznă, trebuie adițional să țineți cont de următoarele aspecte:
-Filtrele de aer: drujba alimentată cu gaz utilizează aer combinat cu gaz pentru a crea putere. Acest lucru înseamnă că filtrul de aer de întâlnește combustibil de fiecare dată când folosiți drujba. Spalati filtrul după utilizare pentru a-l menține cat mai curat posibil. După o utilizare grea și de lungă durată, luați în considerare înlocuirea acestuia cu totul, deoarece menținerea unui filtru curat va prelungi durata de viață a drujbei dumneavoastră.
-Rezervoarele de benzină: Utilizarea de gaz veci după o perioadă de inactivitate poate cauza blocarea motorului. Acest lucru se datorează îngroșării gazului vechi, care se poate transforma într-o substanță mult prea groasă după săptămâni sau luni de neutilizare. Asigurați-vă că vă goliți rezervorul în mod responsabil înainte de a adăuga combustibil proaspăt.
În acest caz, o opțiune viabilă de drujbă pe benzină se dovedește a fi motofierastrăul Stern csg5200bx ori Motofierăstrăul DAC 401S de la Ruris.
Cum este rugina dăunătoare pentru drujbă?
O drujbă este o unealtă mecanică care funcționează cu un motor în doi timpi. Portabilitatea unei asemenea unelte este ceea ce o face unul dintre cele mai utile instrumente pentru gospodari. Fiind o unealtă mecanică, aceasta are un set de lame ascuțite atașate de lanțul care trece de-a lungul barei de ghidare. Lanțul se rotește cu o viteză foarte mare pentru a tăia lemnul. Astfel unul dintre cei mai mari dușmani ai acestui instrument este rugina, scăzând din funcționarea sa optimă.
Rugina se poate forma în multe moduri și în multe părți ale mașinăriei și va deteriora încet lamele și apoi va scădea eficiența funcționării ei. De asemenea, vă va deteriora lanțul și va perturba circulația lamelor. Rugina va avea un impact și asupra gestionării energiei. Rugina va scădea imediat eficiența drujbei la jumătate sau chiar mai mult de atât. De aceea, trebuie să fiți conștient și precaut de cât de dăunătoare este rugina.
Există multe măsuri de precauție pe care le puteți lua în considerare pentru a preveni ruginirea drujbei. Dacă o folosiți în mod regulat, aveți șanse mai mici de a acumula rugină. Dacă sunteți un utilizator ocazional și dacă depozitați greșit drujba, atunci aceasta va prinde rugină destul de ușor. Deci, în cazul în care doriți să vă protejați unealta eficient, trebuie să o depozitați corespunzător și, de asemenea, să o ungeți corespunzător.
Puteți îndepărta rugina urmând câțiva pași:
- Pasul 1: Creați amestecul de îndepărtare a ruginii
Pentru a îndepărta rugina de pe mașinărie, puteți utiliza mai multe soluții sau amestecuri: Soluțiile chimice pentru îndepărtarea ruginii le puteți achiziționa din magazinele specializate. Ale opțiuni includ:
-Oțet alb: Rugina reacționează cu oțetul si ulterior se dizolvă. Pur și simplu scufundați obiectul de metal ruginit în oțet alb timp de câteva ore. Dacă obiectul este mai mare puneți pe el niște prosoape de hârtie si turnați oțetul peste. După câteva ore, ștergeți rugina.
-Bicarbonat de sodiu: Creați o pastă groasă folosind bicarbonat de sodiu și apă. Puteți încerca diferite cantități pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră. Întindeți pasta peste metal și, după câteva ore, curățați-o și spălați-o cu apă.
-Sare și lămâie: Presărați puțină sare peste zona ruginită, astfel încât să fie complet acoperită. Apoi stoarceți zeamă de lămâie peste sare și lăsați-o acolo timp de 4 ore. Curățați ulterior cu puțină apă.
-Amoniac: Un litru de apă și o cană de amoniac de uz casnic formează un amestec ideal pentru curățarea ruginii.
- Pasul 2: Dezasamblați piesele ruginite
Scoateți piesele neelectrice ruginite de pe drujbă, cum ar fi lanțul și bara.
- Pasul 3: Folosiți amestecul pe părțile ruginite
Utilizați amestecul ales pentru curățare pe părțile ruginite pe care tocmai le-ați dezasamblat. Urmați instrucțiunile privind soluția de îndepărtare a ruginii pe care ați ales-o. Pentru cele mai multe soluții, este nevoie de câteva ore.
- Pasul 4: Spălați cu apă
Acum că le-ați înmuiat, scoateți-le și frecați-le bine și clătiți-le cu apă și îndepărtați cât mai multă murdărie și rugină. Pentru piesele greu accesibile, puteți folosi o periuță de dinți.
- Pasul 5: Uscați
După ce ați terminat, uscați componentele folosind suflante sau alte instrumente de acest fel.
- Pasul 6: Curățați motorul
În cazul motorului, frecați-l cu o perie puternică pentru a curăța totul. Apoi utilizați o suflantă pentru a îndepărta toată murdăria și alte resturi. Puteți folosi o perie de oțel pentru a curăța rugina de pe suprafața motorului. În acest fel, puteți curăța toate părțile sale.
Astfel, după analizarea atentă a opțiunilor de pe piață și achiziționarea drujbei potrivite nevoilor dumneavoastră, dacă țineți cont de aceste bune practici enumerate mai sus, întreținerea drujbei va fi simplu și ușor de făcut, pentru a vă putea bucura de produsul selectat pentru cât mai mult timp!
Alte Postari:
- Drujbă ieftină și bună
- Cea mai bună drujbă
- Cea mai bună drujbă rusească
- Cea mai bună drujbă Husqvarna
- Cea mai bună drujbă Stihl
- Cea mai buna motocoasă electrică – ce trebuie să…
- Cele mai bune motocoase ieftine
- Cea mai bună motocoasă
- Calorifer electric cu consum mic
- Cel mai bun calorifer electric – avantajele și…