Cea mai bună canapea de dormit

O canapea este un must în casă, și mai ales în sufrageria oricărei persoane, și este un plus imens dacă cea aleasă este și extensibilă și poate servi drept canapea de dormit, în diferite contexte sau situații. Se știe bine că somnul este foarte important pentru sănătatea noastră, și la fel și bunăstarea noastră continuă. O canapea de dormit bună este o piesă de mobilier versatilă care se poate transforma dintr-un scaun confortabil într-un pat confortabil în câțiva pași simpli. Fie că dorești această canapea pentru posibili invitați, fie că o dorești pentru tine, nu ezita să alegi cea mai bună canapea de dormit.

Canapelele de dormit sunt una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face, deoarece sunt grozave pentru a economisi spațiu și bani atunci când vă mobilați casa. Un plus este că sunt utile și atunci când vrei să găzduiești oaspeți peste noapte. Acestea pot transforma instantaneu biroul tău de acasă, garajul sau subsolul sau sufrageria într-un dormitor de rezervă – nu necesită manoperă grea sau costisitoare. 

Recomandările noastre

1 Canapea extensibilă cu brațe

Canapea extensibilă cu brațe

Marca vidaXL, aceasta canapea este una foarte versatilă, ce poate fi transformată foarte ușor într-un pat și înapoi în canapea, atunci când nu mai este nevoie. Deoarece în mare parte este folosită ca și canapea, aceasta permite 3 poziții diferite de înclinare a spătarului. Deoarece vine cu un design contemporan și cu o culoare neutră, aceasta este potrivită pentru diferite stiluri și diferite personalități. Poate fi varianta ideală, atunci când vrei să găzduiești invitați la tine peste noapte.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Canapea Mira

Canapea Mira

Formele rotunjite ale acestei canapele vin cu un aer modern aparte, pe care nu îl găsim la orice canapea. Canapeaua Mira Gri este modernă și perfectă pentru orice cameră de zi. Pe lângă faptul că este extensibilă, aceasta vine și cu spațiu de depozitare extra și de poate transforma într-un pat de 210 cm lungime și 112 cm lățime, ceea ce este foarte generos pentru o canapea.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Set Canapea 3 locuri extensibilă

Set Canapea 3 locuri extensibilă

Un model rafinat și destinat amenajărilor cu gust, această canapea vine cu o piele naturală pe suprafața de contact, apoi cu o piele ecologică pe părțile laterale. Deoarece vine și cu dimensiuni generoase, odată extinsă devine și un pat destul de generos. Datorită tapițeriei și structurii sale rezistente, această canapea promite, indirect, o durabilitate mai mare în timp. Fiind și de o culoare neagră și având fotoliile extra, acest set poate completa orice sufragerie și este ideal atât pentru un stil mai modern, unul mai contemporan sau unul mai strâns legat de anii 90.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Canapea Dante L

Canapea Dante L

Tapițată cu stofă, canapeaua Dante L este alegerea ideală pentru omul modern. Aceasta se poate extinde și poate deveni un pat complet. Pe lângă designul modern, care o ajută să se îmbine în orice locuință și specific, aceasta canapea vine și cu o ladă care este pe post de spațiu de depozitare, pe care nu îl au foarte multe canapele. Cu o nuanță foarte versatilă și deloc pretențioasă, aceasta este o alegere bună deoarece nu vor fi observabile toate incidentele mai micuțe.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Canapea extensibilă Patris Patch Gri / Bordeaux

Canapea extensibilă Patris Patch Gri / Bordeaux

Cu originea în Germania și tapițată ci stofă, aceasta canapea ridică standardele tuturor canapelelor. Combinația de culori o face să fie una aparte iar, în plus, aceasta este și confortabilă și șezutul canapelei este elastic și nedeformabil datorită construcției pe spumă poliuretanică. Combinația de culori a tapițeriei și contrastul acestora cu picioarele, care sunt de culoare neagră, face ca această canapea să fie alegerea ideală pentru cei care vor un contrast de culoare în sufrageria lor.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Cum să alegi ce mai buna canapea de dormit

Ca să te asiguri că faci alegerea corectă, ia în considerare următoarele specificații: 

  • Mărimea

Este posibil să găsești o canapea de dormit de mărimea unui pat dublu sau de mărimea unui pat king-size, dar dimensiunile cele mai frecvente sunt cele care se încadrează între acestea două. Înainte de a stabili o dimensiune exactă, verifică de cât spațiu dispui atât pentru o canapea, cât și pentru un pat complet extins. Deoarece canapele de dormit tind să fie mai grele, ia în considerare și greutatea acesteia, în cazul în care va trebui sa fie mutată dintr-un loc în altul pentru a fi desfăcută. 

  • Confortul

În general, saltelele cu arcuri sunt cele mai comune și în foarte multe cazuri sunt mai puțin costisitoare, dar pot fi zgomotoase și incomode. Unele saltele cu arcuri sunt echipate cu suprafețe pentru saltele din spumă, care pot crește confortul. Saltelele din spumă cu memorie tind să fie mai scumpe, dar oferă mai mult suport și sunt mult mai confortabile. Cele cu spumă cu memorie pot fi alegerea potrivită atunci când cauți cea mai bună canapea de dormit zilnic. 

De asemenea, este întotdeauna cel mai bine să vă poți sta și să te odihnești pe canapea în ambele poziții înainte de a o cumpăra. Aceasta ar trebui să fie la fel de confortabil atunci când te așezi pe cât este când dormi pe ea.

  • Construcția

Cea mai potrivită și bună alegere este cea a ramelor din lemn de esență tare, uscate la cuptor, în locul celor metalice, care pot avea bare incomode. De acolo, noi sugerăm să optezi pentru o canapea de dormit care se ridică cu ușurință, are margini netede și care are un mecanism de blocare.

  • Materialul

Este important să iei în considerare atât stilul tău de viață, cât și un posibil animal de companie, atunci când alegi materiale cu care vrei sa fie tapițată canapeaua. Dacă exista copii sau animale de companie în peisaj, materialul rezistent la pete este o necesitate. De asemenea, culorile mai închise pot fi mai de folos în aceste cazuri. Dacă nu, țesăturile mai delicate și mai deschise la culoare sunt și ele o opțiune care poate fi folosită în diferite combinații. 

  • Configurare ușoară

O canapea de dormit de calitate superioară are, de obicei, un mecanism interior mai bun, ceea ce facilitează deschiderea și închiderea acesteia. Acest detaliu îți va face mereu viața mai ușoară.

  • Limită de capacitate/greutate

Un alt lucru important lucru de luat în considerare aici este cine va sta și va dormi pe canapea. Dacă ai membri ai familiei și prieteni mai mari, vei dori să te asiguri că alegi o canapea care să-i susțină și care să-și facă treaba bine.

Alte considerații

  • Cum va fi folosită canapeaua ta de dormit?

Fă-ți timp pentru a-ți da seama ce fel de utilizare va avea canapeaua ta de dormit odată ce o vei aduce acasă. Va fi în zona principală a sufrageriei și va fi folosit zilnic? Sau va fi într-o zonă de birou sau cameră liberă și va fi folosită atunci când oaspeții vin să stea ocazional? Dacă urmează să fie folosit frecvent, asigură-te că este o canapea confortabilă pe care se poate sta pentru perioade lungi de timp, asigură-te că se potrivește cu alte piese de mobilier și decor din cameră și se potrivește tuturor din familie.

De asemenea, verifică cât de confortabilă este salteaua pentru a fi confortabilă și pentru dormit. Nu este nimic mai rău decât să nu poți dormi din cauza unei saltele prea subțiri, prea tare sau prea moale.

  • Ce dimensiuni are camera în care va fi pusă canapeaua?

Cât de mare este camera va fi un factor la alegerea unei canapele de dormit. Poate fi desfăcută canapeaua fără a muta orice alt mobilier din cameră? Va trebui să mutați niște mobilier sau chiar să o mutați din cameră când o deschizi pentru a o putea folosi? Cât de mult spațiu va mai rămâne în cameră după ce deschizi canapeaua? Acestea ar trebui să fie printre principalele întrebări care ar trebui să vină în discuție, atunci când vorbim despre achiziționarea celei mai bune canapele de dormit. 

  • Cum arată restul camerei?

Fii atent și la restul decorului din cameră pentru a determina ce culoare va funcționa cel mai bine sau, iarăși, dacă preferi o canapea care să aibă un model sau un design anume. O culoare solidă funcționează bine în aproape orice spațiu și poți pune câteva perne cu model strălucitor pentru un accent. Este ideal ca acea canapea să se îmbine cu restul decorului din încăpere, sau chiar să-l completeze. 

Concluzie

Indiferent dacă o numiți o canapea de dormit sau o canapea extensibilă, aceasta este una dintre cele mai funcționale piese de mobilier pe care o poți deține. A avea un dormitor în camera de zi, mai degrabă decât o canapea, ar putea fi o modalitate de a depăși limitările de spațiu, în cazul în care acestea există. Îți permite să transformi orice cameră într-o cameră de oaspeți sau chiar într-un dormitor pentru tine, dacă asta este ceva ce te interesează.

Ia în considerare sfaturile menționate mai sus și nu ezita să cauți și alte articole asemănătoare pe blog, cum ar fi cea mai bună canapea, cea mai bună canapea extensibilă sau cea mai confortabilă canapea.

Paula Rad

Paula Rad

Absolventă a Facultății de Litere, masterandă în Comunicare Media. Ocazional, freelance writer pentru blogul totuldesprecasa.ro și part-time teacher la limba engleză în cadrul unor meditații private. Am o pasiune imensă pentru muzică, animale, ceai, cafea și orice fel de activitate care-i implică pe cei apropiați mie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general