Cea mai bună canapea

O canapea este o investiție importantă în ceea ce privește mobilierul din casa dumneavoastră, pe care se prea poate să o păstrați și folosiți de zeci de ani, așa că petreceți puțin timp în plus făcându-vă temele înainte de a alege dintre cele mai bune canapele de pe piață. Preferințele de stil sunt o chestiune personală, dar atunci când alegeți o canapea de înaltă calitate, există criterii obiective pe care le puteți folosi pentru a vă asigura că obțineți o canapea confortabilă și de calitate.

 

Luați în considerare modul în care o veți folosi, spațiul în care va fi plasată și stilul camerei propriu-zise. Acest ghid cuprinzător vă poate ajuta să deosebiți calitatea bună de construcția defectuoasă și toate semnalele de alarmă pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra, alături de o listă de produse sugerate:

1 Canapea Kring Odense

Canapea Kring Odense

Cu o lungime de 185 cm și adâncime de 82 cm, cu șezut si spătar confortabil datorita spumei poliuretani ce cu densitate ridicata, canapeaua prezintă un design clasic, potrivit camerei de zi.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Canapea Viskan

Canapea Viskan

Catifeaua si velurul acestei canapele oferă, dar și lemnul de eucalipt folosit aici ca material suplimentar, oferă nu doar confort, cât și stil încăperii. Fiind o canapea cu 3 locuri, aceasta este recomandată livingului sau unui hol spațios.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Set de canapele, 5 piese

Set de canapele, 5 piese

Ușor de asamblat, setul funcționează atât în colțul unui birou, cât și al camerei de oaspeți, fiind încăpătoare și inedită datorită culorii sale.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Canapea Magic Portocalie

Canapea Magic Portocalie

Un model cât se poate de confortabil și încăpător, gratie brațelor si tetierelor reglabile, este ideal unei încăperi mari, culoarea sa fiind nepretențioasă, integrându-se perfect cu o varietate de stiluri.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Canapea fixă tapitată, Carbon Antracit

Canapea fixă tapitată, Carbon Antracit

Canapea fixă tapițată cu piele ecologica – având capacitate pentru două persoane, acest produs este unul elegant atât datorită materialului, cât și nuanței sobre de antracit, fiind astfel ideală unui hol, unei camere de zi sau chiar și unui dormitor.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Înainte de a vă înlocui canapeaua

În timp ce canapelele pot rezista ani de zile, ele suferă, de asemenea, multă uzură în timp, în special în gospodăriile cu copii sau animale de companie. Din fericire, puteți face multe pentru a reutiliza o canapea îmbătrânită. Puteți reumple pernele de canapea pentru a o ajuta să se simtă din nou comodă și confortabilă, să o tapițați pentru a-i oferi un aspect complet nou și să înlocuiți materialul uzat, rupt sau pătat.

Dacă doriți informații legate de o canapea de dormit, citiți articolul cea mai bună canapea de dormit, iar dacă sunteți in căutarea unei canapele confortabile trebuie neapărat să citiți cea mai confortabilă canapea.

Acestea fiind spuse, uneori este mai rentabil să înlocuiți canapeaua cu totul. Dacă canapeaua dumneavoastră actuală este deteriorată sau nu poate fi reparată, sau pur și simplu dimensiunile ei nu se mai potrivesc cu planurile dumneavoastră de design interior veți dori să cumpărați una nouă. Dacă nu aveți deloc o canapea, achiziționarea uneia va oferi spațiului dumneavoastră o zonă centrală de adunare, așa că ar trebui să începeți căutarea cât mai curând posibil.

Considerații înainte de cumpărare

  • Spaţiu

Asigurați-vă că dimensiunea canapelei nu împiedică fluxul traficului din încăpere. Măsurați și înălțimea, lățimea și deschiderea diagonală a tuturor ușilor din casă. Multe canapele nu au putut trece de pragul clienților și au fost returnate, însă multe dintre ele au picioare care pot fi deșurubate pentru a face livrarea mai ușor de gestionat. 

De asemenea, țineți cont de stilul spațiului dumneavoastră. Canapelele vin în foarte multe modele, alegeți-l pe cel potrivit.

  • Material

Este important să selectezi materialul potrivit. Dacă aveți copii sau animale de companie, vă veți dori, în mod natural, un material mai durabil și mai ușor de curățat. Canapelele cu țesături care necesită o întreținere ridicată, cum ar fi mătasea, sunt cele mai bune pentru zonele care sunt utilizate rară. Micro fibrele sunt excelente în zonele de utilizare intensă, arată atractiv și sunt ușor de curățat. Țesăturile texturate prezintă mai puțină uzură decât cele netede, iar pielea este o opțiune bună dacă sunteți în căutarea longevității.

La fel ca hainele bine croite, modelele și dungile ar trebui să se potrivească la cusături. Deși s-ar putea să nu vă atragă atenția imediat, modelele sau dungile nepotrivite vă vor da senzația că ceva nu este în regulă. Dungile care se potrivesc la cusături fac ca o canapea să arate bine finisată. Modelele trebuie să fie centrate, iar toate cusăturile și burdufurile trebuie să fie drepte.

Spuma poliuretan este cel mai frecvent material folosit, dar este esențial să găsim un echilibru între o spumă fermă, care este de lungă durată, dar care poate fi prea tare, și o spumă moale, care este confortabilă, dar care se poate descompune prea repede. Spuma de înaltă rezistență este un pas înainte față de poliuretan. Unii experți recomandă o pernă hibridă de spumă HR învelită în puf și pene, combinând durabilitatea și confortul. Canapelele costisitoare folosesc adesea puf de gâscă amestecat cu pene, dar veți plăti scump, la propriu, pentru acest lux, iar pernele vor trebui să fie reumplute frecvent.

Țesătura și pernele de tapițerie pot fi înlocuite atunci când devin vechi și uzate, dar nu puteți declara o canapea ca fiind bună decât dacă are un cadru interior solid și de calitate. Dacă scopul este să cumpărați o canapea bună, începeți prin a vă uita atent la cadrul acesteia. Canapelele mai ieftine pot avea cadre din PAL, plastic sau metal, dar o canapea de bună calitate va avea un cadru solid din lemn de esență tare – stejar, fag sau frasin. Ramele de pin sunt economice, dar deseori încep să se deformeze și să se clatine.

  • Mărime

Alegeți dimensiunea care vă servește cel mai bine planurile – relaxare, lectură, orice altceva. Ar trebui să aveți o canapea suficient de mare pentru a-i găzdui pe toți cei din gospodăria dumneavoastră.. Canapeaua ar trebui să aibă aproximativ 2/3 din dimensiunea peretelui lângă care va fi așezată. Nu ar trebui să umple tot peretele, lăsând spațiu pe margini pentru alte accesorii.

Un alt aspect de dimensionare este adâncimea canapelei. Alegeți locuri adânci sau puțin adânci, în funcție de înălțimea dumneavoastră. Dacă achiziționați o canapea extensibilă, asigurați-vă că este confortabilă în toate formele sale. Spătarul canapelei ar trebui să vă susțină spatele în mod adecvat, cu picioarele așezate pe podea. Întindeți-vă pe canapea și verificați dacă este suficient de lungă pentru a putea dormi confortabil.

  • Cost

Dacă aveți un buget redus, vizitați centrele de lichidare sau solicitați modele second-hand. Uneori, puteți găsi canapele bune la târguri speciale de vânzare de mobilă. Puteți obține oricând un futon la aproximativ jumătate din prețul unei canapele tradiționale.

Canapelele elegante cu materiale de înaltă calitate pot costa câteva mii de lei, în funcție de designer sau de comerciant. Cumpărați cea mai bună calitate pe care v-o puteți permite; veți trăi mult timp cu achiziția. În funcție de nivelul de utilizare și de calitate, o canapea vă poate rezista oriunde între 7 și 15 ani.

Costul se corelează cel mai adesea direct cu dimensiunea: canapelele mai mici costă mai puțin decât cele mai mari, evident. Diverse caracteristici pot crește, de asemenea, prețul – o canapea de dormit sau una extensibilă va costa de obicei mai mult decât o canapea standard de aceeași dimensiune și aceeași marcă.

  • Caracteristici adiționale

Luați în considerare canapeaua sau canapelele dumneavoastră actuale și gândiți-vă ce ați dori să le adăugați. Canapelele pot avea suporturi pentru pahare, scaune pliabile, paturi încorporate, huse înlocuibile, depozitare încorporată și alte caracteristici pentru a se potrivi nevoilor cumpărătorilor și a aduce oportunități diverse de personalizare. Unele au răcitoare încorporate și mufe pentru dispozitive de încărcare. Știind ce v-ar plăcea cel mai mult, cercetați gama de funcții disponibile.

  • Tipuri de canapele
  1. Canapele secționale

Spre deosebire de o canapea convențională, secționalele sunt versatile și au mai multe piese independente pe care le puteți aranja în mai multe moduri. Secțiunile vin în mod obișnuit în configurații în formă de „L” sau „U”, care oferă setări inedite și confortabile, creând spațul perfect pentru evenimente sociale, conversaționale. Acest tip de canapea se potrivește pentru persoanele care au musafiri des sau au familii mai numeroase. Pentru un plus de confort, puteți avea și secționale înclinabile.

2. Canapele modulare

O dezvoltare relativ recentă pentru canapele, canapelele modulare permit cumpărătorilor să aleagă un stil de canapea și să adauge piese pentru a-și construi dimensiunea și forma ideală a canapelei. Aceste blocuri de construcție a canapelei pot fi adăugate, îndepărtate și rearanjate pentru a crea canapele de diferite dimensiuni și forme. Aceste canapele versatile sunt minunate pentru familiile în creștere și pentru cei care se mută frecvent; ele pot fi descompuse în bucăți mai mici, facilitând deplasarea.

3. Canapele de dormit

Canapelele de dormit sunt o opțiune excelentă pentru spațiile mici sau dacă găzduiți adesea oaspeți peste noapte. Canapelele de dormit au paturi încorporate care se pliază din interiorul canapelei, de obicei cu o suprafață de pluș inclusă, similară ca lățime cu o saltea de dimensiuni mari. Cunoscute în trecut ca fiind incomode, canapelele de dormit moderne au evoluat pentru a oferi suprafețe de odihnă relativ confortabile.

4. Canapele rabatabile

Unele canapele vor avea – de obicei la fiecare capăt – scaune (tabureți) încorporate. Aceste stiluri oferă același confort și mecanism ca scaunele rabatabile, dar cu lățimea unei canapele. Conceput pentru persoanele cărora le place să-și odihnească călcâiele la sfârșitul unei zile de muncă, acești tabureți vă economisesc spațiul și sporesc confortul. Canapele rabatabile sunt perfecte si pentru locuințele dotate cu cinema sau pentru persoanele care au probleme de circulație, beneficiind de odihnă, cu picioarele ridicate.

5. Canapele în aer liber

Achiziționarea unei canapele pe care o puteți folosi atât în ​​interior, cât și în exterior funcționează excelent pentru spațiile cu trafic intens și pentru spațiile interioare-exterioare convertibile. Țesăturile de exterior s-au îmbunătățit până la punctul în care sunt la fel de luxoase ca țesăturile de interior și oferă ușurință la curățare.

Cum să alegeți canapeaua

Diversele opțiuni pentru canapele sunt practic nelimitate și, cu siguranță, există ceva pentru toată lumea. Provocarea este să găsești ceva care să se potrivească gusturilor tale, care să-i servească scopului, să se potrivească în spațiul tău și să se încadreze în bugetul tău, ceea ce face ca găsirea canapelei perfecte să nu fie ușoară. Pentru a începe să-ți dai seama ce ar putea funcționa pentru tine, puneți-vă următoarele întrebări:

  • Scopul pentru care vă veți folosi canapeaua

Determinarea tipului de utilizare pe care o va primi canapeaua vă poate ajuta să selectați majoritatea celorlalte funcții de care aveți nevoie. Deci, cum vă veți folosi canapeaua? Va fi folosită în principal pentru activități de zi cu zi, cum ar fi relaxarea, cititul sau vizionarea de filme, sau va fi folosită doar ocazional într-un cadru formal? Pentru o canapea pe care o veți folosi pentru relaxare, vei dori un model adânc și confortabil. O canapea formală poate avea tapițerie de înaltă calitate sau un cadru sculptural, care este mai degrabă interesant vizual decât confortabil.

Fiți atent ca aceasta să se potrivească familiei tale. De exemplu, o persoană mai înaltă va aprecia așezarea mai adâncă. Gospodăriile cu animale de companie sau copii mici pot opta pentru o canapea joasă până la podea; cei mici pot urca pe ea cu relativă ușurință. Dacă aveți în mod frecvent oaspeți peste noapte, o canapea extensibilă poate fi o opțiune bună, mai ales dacă nu aveți un dormitor separat pentru oaspeți.

  • Cumpărarea canapelei din magazin

Dacă faceți cumpărături în magazin, nu vă fie teamă să puneți întrebări. Vânzătorii calificați de la magazinele de mobilă ar trebui să cunoască bine ceea ce reprezintă (sau nu) o canapea bună și ar trebui să poată răspunde la toate întrebările și să vă ajute să găsiți potrivirea perfectă. De asemenea, vă pot ajuta să vă personalizați achiziția. Când faceți cumpărături, faceți-vă timp, încercați multe tipuri diferite și inspectați îndeaproape aceste funcții:

-Evaluați cadrul canapelei

Picioarele canapelei ar trebui să fie fie părți integrale ale cadrului, fie ținute cu șuruburi sau dibluri. Evitați o canapea cu picioarele doar lipite de cadru.

Un test ușor pentru construcția unui cadru solid este să ridicați un colț din față sau un picior al canapelei de pe podea la o înălțime de aproximativ 6 inci. Dacă și celălalt picior din față nu se ridică rapid de pe podea, este un semn că cadrul se răsucește și este slab. Evitați o canapea care se răsucește sau scârțâie vizibil în timpul acestui test.

-Întrebați mai multe despre tâmplărie

Deși metoda prin care părțile cadrului canapelei sunt ținute împreună poate să nu fie imediat evidentă, agentul de vânzări sau specificațiile tehnice tipărite ar trebui să aibă aceste informații. Căutați rame îmbinate cu dibluri din lemn, dibluri duble din lemn, blocuri de colț din lemn sau șuruburi și console metalice. Nu cumpărați niciodată o canapea care este asamblată doar cu capse, cuie sau lipici, deși aceste materiale pot fi folosite ca suplimente pentru a oferi o întărire suplimentară.

-Testați brațele canapelei

O canapea cu un cadru bun din lemn de esență tare asamblată cu dibluri ar trebui să fie o piesă de mobilier de calitate, dar este totuși o idee bună să testați cu forță brațele canapelei pentru a vă asigura că sunt foarte bine strânse, fără a se clătina când vă sprijiniți de ele. Într-o familie cu copii activi, cea mai frecventă zonă de eșec pe o canapea (alta decât tapițeria) sunt brațele. Evitați orice canapea care nu se dovedește a fi solidă.

-Testați mecanismele de operare

Mobilierul cu mecanisme de operare (de tip rabatare, înclinare, îmbinare) este în general mai scump și veți plăti mai mult pentru un mecanism de acest gen. Asigurați-vă că acționați mecanismul în mod repetat pentru a vă asigura că funcționează fără probleme și ușor. Nu treceți cu vederea nicio defecțiune mecanică sau operațiune care funcționează mai greu decât ar fi normal – aceste neplăceri vor deveni tot mai pronunțate doar după câteva utilizări, din momentul cumpărării.

  • Cumpărarea canapelei online

Dacă decideți să cumpărați o canapea online, faceți cercetări. Citiți recenziile și toate informațiile pe care le puteți găsi în legătură cu produsul dorit. Profitați de existența asistenților virtuali pentru orice nelămurire care apare pe parcurs. Dacă este posibil, verificați dacă vreun showroom din apropierea dumneavoastră are tipul de canapea pe care îl doriți pentru a-l inspecta personal.

Odată ce v-ați decis, interesați-vă de politica de retur și opțiunile de livrare. Unele companii oferă livrare și asamblare, în cazul în care preferați ca o echipă de livrare să aducă articolul selectat la dumneavoastră acasă și să-l asambleze. Unele companii oferă chiar și îndepărtarea vechii canapele. Unii trimit canapeaua la ușa dumneavoastră, iar restul depinde de tine. Selectați cea mai bună opțiune de livrare pentru spațiul dumneavoastră și asigurați-vă întotdeauna că aveți posibilitatea de a returna canapeaua dacă nu este ceea ce ați sperat că va fi. 

Alegeți canapeaua potrivită spațiului, scopului și stilului încăperilor casei dumneavoastră, pentru ca împreună cu cei dragi să vă puteți bucura de confortul oferit de aceasta pentru o îndelungată perioadă de timp!

Andreea Horj

Andreea Horj

Horj Andreea Maria (b. 1998, Borsa, Maramureș) graduated from the Babeș Bolyai University, specializing in English and Norwegian- language and literature BA and the British Cultural Studies MA. She finished her internship at the Research Center of the Contemporary British Novel, UBB and at Emil Racoviță High School, Cluj Napoca. She is currently teaching English and does specialised-terminology translations (medicine, economy, art) and literary translations (poetry, dramaturgy, cinematography) both in English and Norwegian.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general