Cea mai bună cafea boabe – Cafea boabe de cea mai bună calitate
Cafea boabe – cea mai bună cafea boabe de pe piață vine într-o varietate de sortimente potrivite multor gusturi. Probabil cel mai important aspect în căutarea ceștii de cafea ideală este să vă cumpărați cafeaua sub formă de boabe și să o măcinați chiar înainte de preparare. Odată prăjită, aceasta trebuie folosită cât mai repede posibil înainte ca aroma să își piardă din intensitate. Când savurați cafeaua preferată, amintiți-vă ca procesul prin care aceasta ajunge în cana dumneavoastră în fiecare dimineață este unul lung, care necesită răbdare și muncă. Este nevoie de trei până la patru ani pentru ca o sămânță de cafea să crească într-un copac care produce boabe de cafea. Procesul începe cu așa numitele cireșe de cafea, care au nevoie de aproape un an pentru a se maturiza din florile albe, parfumate, din care cresc. Pomii de cafea pot trăi până la 20-30 de ani și pot crește într-o mare varietate de climate. În timpul recoltării, cireșele de cafea sunt culese manual.
Este nevoie de aproximativ 2 mii de cireșe ( rezultate în patru mii de boabe) pentru a produce 450 g de cafea prăjită! Prăjirea este un proces controlat de temperatură care transformă boabele de cafea crude în boabele aromate, maro închis, cu care suntem cu toții familiari. Există o gamă vastă de opțiuni ce trebuie analizată înainte de a decide care este cea mai buna cafea boabe pentru gustul dumneavoastră.
Cafeaua de origine unică illy Arabica Selection Guatemala, disponibilă exclusiv online este unul dintre sortimentele de cafea boabe de cea mai buna calitate. Aceasta evidențiază individual una dintre notele aromatice unice găsite în legendarul amestec illy. Cafeaua cultivată în Guatemala este o completare ideală a oricărui amestec pentru aciditatea și notele îndrăznețe de ciocolată, simțite mai ales în forma espresso. Această cafea cultivată în mod sustenabil este făcută cu boabe 100% Arabica. Prăjirea pentru această origine este calibrată special pentru a spori notele aromatice naturale și profilul de aromă al cafelei.
Calitate profesională la dumneavoastră acasă - Tchibo Barista Caffe Crema. Cultivată și rafinată în mod durabil, Tchibo Barista Caffe Crema are un parfum elegant, note de fructe de pădure și o textura moale. Boabele de cafea provin din Brazilia și, în funcție de anotimp, sunt completate cu boabe culese din America Latină. Datorită prăjirii speciale și prăjirii lungi, boabele devin unice ca gust și caracter, fiind 100% boabe de cafea arabica. Tchibo optează pentru boabele de cafea Arabica pentru acest mix, deoarece cafeaua Arabica este puțin mai blândă decât Robusta. Boabele Arabica sunt culese cu grijă și procesate într-un produs Tchibo de neegalat, dovedindu-se a fi un soi de cafea boabe de cea mai bună calitate.
Un amestec cu o aromă intensă și cremă bogată, oferită de Lavazza Expert Gusto Pieno. Compus din boabe de cafea Arabica și Robusta din Africa, Asia și America de Sud, având astfel o aromă intensă și unică. Lavazaa Expert Gusto Pieno este prajită la nivel mediu. Aceste boabe sunt excelente pentru depozitarea în cafetieră pentru o perioadă mai lungă de timp. Aromele puternice rămân în boabe mult timp datorită intensității notelor acestora. Lavaza Gusto Pieno este o cafea italiană de calitate, așa cum ne-a obișnuit Lavazza. Lavazza se străduiește să producă cafeaua ideală oricărui gust. Aceste boabe de cafea sunt excelente pentru un espresso, cafea cu lapte sau o cafea neagră, simplă.
Cu note de ciocolată neagră și scorțișoară, Top Class conține o selecție fină de boabe culese manual în zonele muntoase din America Centrală și de Sud, amestecate cu grijă cu Robusta spălate și semi-spălate - cum ar fi boabele Kaapi Royale (India) și Java, împreună cu boabele naturale Arabica. Boabele de cafea Lavazza Top Class reprezintă o cafea espresso puternică, cu un aftertaste foarte intens și persistent de ciocolată, un amestec cu dintr-o selecție dintre cele mai bune note braziliene și africane disponibile, rezultând o cafea de înaltă calitate, cu un gust cu adevărat clasic.
Davidoff Café Espresso 57 își datorează numele gradului său distinct de prăjire – 57. Acest grad special de prăjire asigură raportul perfect echilibrat între procesul lung de prăjire și temperatura de prăjire deosebit de ridicată. Prin urmare, creează condițiile ideale pentru ca multitudinea de compuși de aromă, etanșați în întregul boabei de cafea, să se dezvolte complet într-un gust distinctiv, intens, bogat și elegant. Davidoff Cafe Espresso 57 este o capodoperă exclusivă. Pentru această cafea, sunt selectate și amestecate doar boabe Arabica, pentru un rezultat ideal, încadrându-se astfel în top cea mai buna cafea boabe.
Cafeaua este personală – modul corect de a o prepara este așa cum îi place fiecăruia cel mai mult. Acestea fiind spuse, stăpânirea câtorva elemente fundamentale vă va ajuta să vă perfecționați tehnica de alegere a cafelei potrivite, trebuind să experimentați cu diferite intensități, origini sau metode de preparare.
Mai întâi, asigurați-vă că dețineți echipamentul necesar. Asigurați-vă că uneltele dumneavoastră – de la râșnițele de boabe și filtrele la aparatele de cafea – sunt curățate temeinic după fiecare utilizare. Clătiți cu apă limpede, fierbinte (sau ștergeți bine) și uscați cu un prosop absorbant orice fel de echipament. Este important să verificați dacă nu a rămas zaț ce trebuie colectat și că nu există acumulare de ulei de cafea care, dacă nu e curățat la timp, poate transforma viitoarele cești de cafea într-o experiență amară și râncedă. Dacă utilizați o cafetieră, regulile sunt aceleași.
Ce trebuie să știm despre boabele de cafea
Cafeaua grozavă începe cu boabe grozave. Calitatea și aroma cafelei tale nu sunt determinate doar de procesul de preparare preferat, ci și de tipul de cafea pe care îl selectezi. Poate exista o incredibilă diferență între influența felurilor de prăjire. Unii dintre factorii de aromă includ:
țara și regiunea de origine
varietatea: arabica, robustă sau un amestec
nivelul de prăjire
textura boabelor în sine
Deși există o mulțime de opțiuni, amintiți-vă că nu există corect sau greșit – puteți alege o cafea prăjită neagră și aromată ori o cafea blândă, totul depinde de preferința dumneavoastră.
Un factor important – prospețimea
Cumpărați cafea cât mai curând posibil după prăjirea ei. Cafeaua proaspăt prăjită este esențială pentru o ceașcă de calitate, așa că ideal e să cumpărați cafeaua în cantități mici ( la fiecare una sau două săptămâni). Nu reutilizași niciodată zațul de cafea pentru a face o alta. Odată preparată, sunt deja extrase, la prima folosire, aromele de cafea dorite și rămân doar cele amare.
Măcinarea
Dacă cumpărați cafea cu boabe întregi, măcinați întotdeauna boabele înainte de timpul de preparare pentru o prospețime maximă și gust intens. O râșniță clasică este cea mai bună unealtă pentru această etapă, deoarece cafeaua este măcinată la o dimensiune consistentă.
O râșniță cu lamă este mai puțin de preferat, deoarece cafeaua va fi măcinată mai fin și astfel își va dispersa uleiurile și implicit aroma. Dacă în mod normal măcinați cafeaua acasă cu o râșniță cu lamă, încercați să o măcinați la magazin cu o râșniță clasică – veți fi surprins de diferență! (Indiferent de opțiunea pe care o utilizați, urmați întotdeauna recomandările producătorilor atunci când utilizați râșnița și aveți mereu în vedere orice considerente de siguranță necesare.)
Mărimea particulei de cafea de după măcinăre este extrem de importantă pentru gustul cafelei. Dacă cafeaua dumneavoastră are gust amar, aceasta poate să fi fost supraextrasă sau măcinată prea fin. Pe de altă parte, dacă cafeaua dumneavoastră are un gust plat și puțin intens, este posibil ca aceasta să fie subextrasă, ceea ce înseamnă că măcinarea este prea grosieră.
Dacă vreți să comandați cafea măcinată, e simplu și de folos să le spuneți profesioniștilor din locul în care cumpărați cafeaua exact cum o veți prepara. Veți folosi o presă franceză? Un filtru de scurgere plat sau conic? Un filtru cu plasă aurie? Aceștia o vor măcina special pentru metoda dumneavoastră de preparare.
Apa
Apa pe care o folosiți este foarte importantă pentru calitatea cafelei. Utilizați apă filtrată sau îmbuteliată dacă apa de la robinet nu este bună sau are un miros sau un gust puternic de clor. Dacă folosiți apă de la robinet, lăsați-o să curgă câteva secunde înainte de a umple recipientul pentru prepararea cafelei și asigurați-vă că folosiți apă rece. Evitați apa distilată sau dedurizată.
-raport cafea-apă
Un sfat valabil în general este raportarea la „Proporția de Aur” – una până la două linguri de cafea măcinată pentru fiecare 170 de mililitri de apă. Aceasta poate fi ajustată pentru a se potrivi preferințelor individuale de gust.
Verificați indicatoarele de pe aparatul specific pe care îl folosiți pentru a vedea cum măsoară acesta de fapt. Și amintiți-vă întotdeauna că puțin din apă se pierde prin evaporare în anumite metode de preparare.
-temperatura apei
Siguranța pe primul loc! Desigur, de fiecare dată când lucrați cu băuturi calde, luați toate măsurile de precauție necesare pentru toată lumea, de la cei care pregătesc cafeaua, la cei care sunt serviți și cei care beau cafea. Cafeaua dumneavoastră ar trebui să mențină o temperatură a apei între 95 și 96 grade Celsius pentru un rezultat optim. Apa mai rece va duce la o cafea plată, subextrasă, în timp ce apa prea fierbinte va provoca, de asemenea, o pierdere a calității gustului cafelei. Dacă preparați cafeaua manual, lăsați apa să fiarbă complet, dar nu fierbeți prea mult. Opriți sursa de căldură și lăsați apa să se odihnească un minut înainte de a o turna peste pământ.
De obicei, cafeaua se răcește rapid după ce a fost servită, în funcție de recipientele folosite și materialele din care sunt compuse acestea. În plus, mulți băutori de cafea pot adăuga frișcă sau lapte cafelei, ambele având un efect de răcire. În cele din urmă, temperatura la care orice băutor individual de cafea își va prefera produsul este o preferință personală, ca toate celelalte elemente care fac cafeaua specială. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care cel mai bine este să serviți cafeaua imediat după preparare, când este proaspătă și fierbinte. Atunci când serviți băuturi calde, care prezintă riscuri de arsură sau opărire, trebuie luate în considerare temperaturi mai scăzute. Băutorii de cafea doresc adesea să adauge lapte sau frișcă rece ori pur și simplu preferă să lase băutura fierbinte să se răcească pentru a ajunge la o temperatură confortabilă pentru băut. Un studiu a arătat că băutorii de cafea își beau de obicei cafeaua la 60 de grade Celsius sau mai puțin.
Timp de preparare
Timpul în care apa este în contact cu zațul de cafea este un alt factor important pentru aroma finală. Într-un sistem de scurgere (picurare), timpul de contact ar trebui să fie de aproximativ 5 minute. Dacă vă faceți cafeaua folosind o presă franceză, timpul de contact ar trebui să fie de 2-4 minute. Espresso-ul de exemplu, are un timp de preparare deosebit de scurt -în cazul său cafeaua stă în contact cu apa doar pentru 20-30 de secunde.
Dacă nu sunteți mulțumit de gustul produsului final, probabil că s-au întâmplat următoarele:
supra-extragere – timpul de preparare este prea lung
sub-extragere – timpul de preparare este prea scurt
E bine astfel să experimentați în mai multe încercări cu timpi diferiți de contact până când obțineți echilibrul potrivit pentru gustul dumneavoastră.
Pentru a alege cea mai bună cafea boabe nevoie de o analiză a gusturilor proprii, mai întâi de toate. Astfel, trebuie să știți că există patru categorii de culori distincte de cafea, fiecare cu gustul său specific, și anume:
PRĂJIRE USOARĂ
Boabele au o culoare maro deschis. Ele nu este prăjite într-atât de mult încât uleiul din ele să iasă la suprafață și astfel se creează o cafea mai blândă.
PRĂJIRE MEDIE
Aici culoare trece la maroniu roșiatic. Boaba prezintă o suprafață netedă, fără ulei, cu toate acestea, are o aromă mai puternică, care, de altfel, este preferată în SUA (de aceea denumită adesea „American Roast”).
PRĂJIRE MEDIE-INTENSĂ
Culoare bogată, maro. Uleiul este vizibil la suprafață, creându-se astfel o aromă puternică cu un ușor aftertaste amărui.
PRĂJIRE INTENSĂ
Culoare închisă, bogată. Aceste boabe cu nuanțe negre, lucioase, cu suprafață uleioasă, sunt prăjite pentru o lungă perioadă de timp pentru a-și atinge aroma amară pronunțată. ( cu cât boabele sunt mai închise la culoare, cu atât cafeaua va fi mai puțină acidă).
Cum rămâne cu Blends-urile?
Un amestec de cafea este creat în cazul în care două sau mai multe culturi din regiuni diferite oferă o aromă nouă, atunci când sunt amestecate, pentru a crea împreună un profil unic de aromă de cafea. În cele mai vechi timpuri, când cafeaua era expediată din faimosul port yemenit Mocha către destinații din întreaga lume, cuvântul „Mocha” a devenit sinonim cu cafeaua arabă. Olandezii au combinat cafeaua arabă cu cafeaua cultivată în Indonezia pe insula Java, făcând astfel popular primul amestec de cafea – Mocha Java.
Cât despre aromă: Încercarea de a identifica diferitele nuanțe și notele aromatice ale unei cafele prăjite este un gest la fel de personal ca și punerea în cuvinte a gustului vinului. În ambele cazuri, nu există nimic mai de folos decât propriile simțuri, așa că testați variatele arome după pofta inimii și explorați modul dumneavoastră preferat de a bea cafea.
Cele mai bune medii pentru creșterea arborilor de cafea sunt la altitudini mari, în general în climate tropicale. Aceste condiții se găsesc în general în jurul zonei ecuatoriale. Pomii de cafea au nevoie de sol bogat și suficientă umiditate pentru a se dezvolta. Iată șase locații faimoase pentru culturile lor de cafea, livrate azi în toată lumea:
HAWAII
Natura oferă un mediu echilibrat pentru ca arborii de cafea să crească pe versanții vulcanului activ Mauna Loa. Pomii tineri de cafea sunt plantați în pământ negru, vulcanic. Cafeaua numită aici Kona este procesată cu atenție și produce o ceașcă de cafea de intensitate medie, delicioasă, bogată și aromată.
COLUMBIA
Clasată ca al doilea cel mai mare producător de cafea la nivel mondial. Peisajul de aici, cu terenul său stâncos fac ca recoltarea și transportul boabelor să fie incredibil de dificil. O astfel de grijă și atenție pentru fiecare element al producției de cafea a produs întotdeauna un bob de cafea dezirabil, cu o aromă blândă și aciditate bine echilibrată.
BRAZILIA
Cea mai mare țară producătoare de cafea din lume. Plantațiile de cafea din Brazilia acoperă adesea suprafețe uriașe de pământ, au nevoie de sute de oameni pentru a le gestiona și produc cantități enorme atât de boabe Arabica, cât și de boabe Robusta. Cafeaua braziliană este de intensitate medie și dulce, cu o aciditate scăzută.
ETIOPIA
Cafeaua Arabica este un descendent al arborilor de cafea originali descoperiți în Etiopia. În ceașcă, cafeaua etiopiană este îndrăzneață și asertivă, cu note pământii, pline de aromă.
YEMEN
Peninsula Arabică a fost prima care a cultivat cafea în scop comercial și bazându-se pe tehnicile vechi specifice locului, rezultatul e întotdeauna cafeaua yemenită cu un gust distinctiv, profund, bogat și unic.
INDONEZIA
Deși arabii au încercat să controleze monopolul comerțului cu cafea, în cele din urmă olandezii au reușit să obțină niște puieți. Astfel, producția de cafea a fost introdusă în Indonezia. Câteva dintre insulele mai mari – Sumatra, Java și Sulawesi sunt cunoscute în întreaga lume pentru cafeaua lor de calitate. Cafelele indoneziene sunt renumite pentru că sunt bogate și pentru că au o aciditate ușoară.
Curiozități
Cafeaua nu a fost întotdeauna la fel de îndrăgită precum este astăzi. Până în secolul al XVII-lea, cafeaua și-a făcut drum în Europa, devenind ulterior populară pe tot continentul. Cu toate acestea, a existat o opoziție puternică față de această băutură, mulți asociind-o cu simboluri rele, religioase sau sincretice, blamând starea de agitație pe care aceasta o creează. În 1615, clerul local din Veneția a condamnat băutura. Controversa creată a fost într-atât de puternică încât papei Clement al VIII-lea i s-a cerut să intervină. Înainte de a lua o decizie însă, a decis să guste băutura. Acesta, ulterior, a găsit gustul băuturii atât de satisfăcător, încât i-a oferit aprobarea papală. În ciuda unor astfel de controverse, cafenelele au devenit rapid centre de activitate socială și de comunicare în marile orașe din Anglia, Austria, Franța, Germania și Olanda. În Anglia au apărut „universitățile penny”, numite așa pentru că la prețul unui penny, oricine putea cumpăra o ceașcă de cafea și se putea angaja într-o conversație stimulatoare.
Cafeaua a început să înlocuiască băuturile obișnuite pentru micul dejun din acea vreme – berea și vinul. Cei care au început să bea cafea în loc de alcool își începeau ziua alert și plini de energie și, deloc surprinzător, calitatea muncii lor era mult îmbunătățită. Până la mijlocul secolului al XVII-lea, în Londra existau peste 300 de cafenele, dintre care multe au atras, inclusiv comercianți, expeditori, brokeri și artiști. Multe afaceri au apărut, s-au dezvoltat și au crescut din aceste cafenele specializate – Lloyd’s of London, de exemplu, a luat ființă la Edward Lloyd’s Coffee House.
Un ultim sfat: Bucurați-vă de cafeaua dumneavoastră!
Cafeaua preparată începe să-și piardă gustul optim în câteva momente după preparare, așa că faceți doar atâta cafea câtă veți bea într-un moment anume al zilei. Nu este niciodată ideal să faceți mai multă cafea o dată pentru întreaga zi. În caz că programul nu vă permite, cafeaua poate fi turnată într-un termos încălzit, izolat, pentru a fi consumată în decurs de maxim o oră de la preparare. Nu vă faceți griji – cafeaua învechită ori stătută nu este periculoasă, doar că nu este foarte atrăgătoare ca gust. Folosiți-vă întotdeauna cea mai bună judecată înainte de a ingera orice, indiferent de ceea ce citiți pe internet.
Încercați să vă savurați cafeaua la fel de atent așa cum a-și preparat-o – absorbiți aroma și observați notele la fiecare înghițitură. Există mulți factori și oameni care au jucat un rol esențial în a vă aduce cafeaua preferată în ceașcă.
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
3rd Party Cookies
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!