Scaune ergonomice pentru copii – Top 10 cele mai bune variante

Suntem într-o perioadă în care învățământul se desfășoară în mediul online. Toți copiii stau la birou acasă și își urmăresc lecțiile de pe telefon, laptop sau tabletă. Dar ce se întâmplă în momentul în care poziția pe scaun nu este una corectă? 

Din ipostaza de părinte, trebuie să te asiguri că scaunul pe care învață copilul tău este unul confortabil, care îi oferă o poziție de spate corectă și care nu îi creeză probleme de sănătate. Un scaun ergonomic pentru copii ar putea fi solutia pentru a rezolva toate acestea.

În ciuda faptului că există un disconfort când vorbim de învățământul online, trebuie să ne asigurăm că facem plăcută măcar atmosfera de acasă, iar copilul are la dispoziție tot ce are nevoie pentru a învăța la capacitate maximă sau de ce nu, pentru a se juca.

Scaunul ergonomic pentru copii - soluţia perfectă

Un scaun ergonomic este cea mai bună soluție pentru copilul tău. De ce? Pentru că îți oferă posibilitatea să ajustezi înălțimea scaunului, unghiul sau tetiera. Acesta se poate fixa în funcție de tipul de activitate, greutate sau înălțime. Deoarece este esențial în viața unui om, iar copiii se află într-o continuă dezvoltare, scaunul de birou ergonomic pentru copii nu trebuie ales la întâmplare, trebuie ales cu foarte multă grijă. Fiecare model de scaun este diferit, iar dacă consideri că scaunul pe care tu îl alegi o să fie bun pentru oricine, te înșeli. Trebuie să fii foarte atent la detalii, iar noi o sa te ajutam sa alegi cel mai potrivit scaun de birou ergonomic pentru copii.Am creat o listă de scaune potrivite la preţuri accesibile. Aruncă o privire peste articolele de mai jos, unde ți-am înșirat cele mai bune scaune ergonomice de birou pentru copii:
1 Scaun gaming MYRIA MG7409, negru-rosu

Scaun gaming MYRIA MG7409, negru-rosu

Scaunul de gaming MYRIA este confecționat dintr-o piele ecologică de cea mai bună calitate, design modern și are un sistem cilindric cu gaz de ultimă generație care oferă un confort deosebit în timpul utilizării acestuia. Brațele permit o mișcare de tip 2D, iar roțile de 60 cm, oferă o stabilitate sporită. Greutatea recomandată este până la 160 kg.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Scaun de birou ergonomic Kring Shape, Rosu

Scaun de birou ergonomic Kring Shape, Rosu

) Scaunul de birou ergonomic Kring Shape se află pe stoc în culoarea roșu sau mov. Acesta are un design modern și dotări foarte bune. Rotițele sunt mobile și silențioase și perfecte pentru parchet deoarece nu lasă nicio urmă de zgârietură. Piciorul este în formă de stea, se rotește 360 de grade și este foarte rezistent, greutatea maximă admisă fiind de 90 kg.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Scaun gaming Serioux Theon, Negru/Alb

Scaun gaming Serioux Theon, Negru/Alb

Scaunul Gaming Serioux Theon este format dintr-o piele sintetică, are mânere 4D, reglabile, piston pe gaz, clasa 4 și spătar reglabil: până la 170 grade. Greutatea scaunului este de 22.5 kg, iar greutatea maximă pe care o suportă este 150 kg. Înălțimea scaunului este de 52 cm, lățimea de 60 cm, iar înălțimea spătarului este de 88 cm.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Scaun de birou ergonomic, Kring Windsor, piele ecologica, maro

Scaun de birou ergonomic, Kring Windsor, piele ecologica, maro

Scaunul de birou Kring Windsor este un scaun ergonomic foarte confortabil, recomandat pentru persoanele care lucrează în birouri. Șezutul și spătarul oferă un confort deosebit, iar scaunul în sine are un mecanism cu sistem hidraulic pentru o poziție cât mai ergonomică la birou. Textura este formată din piele ecologică, iar înălțimea sezutului este între 45- 56.5 cm.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Scaun Ergoplus Stacy-H

Scaun Ergoplus Stacy-H

Scaun Ergoplus Stacy-H este negru, are spătar mesh, tetieră și brațe reglabile. Mecanismul syncron este antișoc și are blocare cu poziții intermediare. Suport lombar reglabil menține o poziție de S a spatelui, care asigură o poziție corectă la birou și are suport pentru haine detașabil. Este testat pe maxim 150 kg, iar spuma poliuretanică cu densitate mare în interiorul șezutului oferă un confort ridicat și durabilitate.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
6 Scaun gaming, ergonomic, Atelier XRacer, piele ecologica, rosu-negru

Scaun gaming, ergonomic, Atelier XRacer, piele ecologica, rosu-negru

Scaunul de gaming Atelier XRacer, oferă o stare de bine și de confort, având o piele ecologică și o rotire de 360 de grade. Acesta are cele mai bune dotări, iar datorită design-ului orginal, ajută la creativitate și dezvoltare. Acesta trebuie protejat de expunerea la soare, iar dimensiunea lui este de 55 x 135.5 cm.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
7 Scaun de birou ergonomic Kring Fit, Mesh, Rosu

Scaun de birou ergonomic Kring Fit, Mesh, Rosu

Scaunul de birou ergonomic Kring Fit are o textură formată din piele sintetică, roșie, cu excepția șezutului care este format din Mesh. Design-ul și dotările acestui scaun sunt cele mai moderne și cele mai bune, care oferă confort și relaxare pentru realizarea activităților la birou. Lățimea și lungimea scaunului este de 61,5 x 62,5 cm, greutatea de 10,7 kg și este fără sistem de balansare. Greutatea maximă pe care o suportă acest scaun este de 90 kg și se curăță cu un prosop alb, chimic.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
8 SCAUN ERGONOMIC OFF 912

SCAUN ERGONOMIC OFF 912

Scaunul ergonomic off 912, are un design unic și modern, cu o tapițerie din mesh și un mecanism care permite utilizatorului balansarea pe spate și blocarea cu ușurință a spătarului. Acesta are o adâncime de 54 cm, o lățime de 50 cm, iar greutatea maximă admisă este de 100 kg.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
9 Scaun Gaming Trust GXT 702 Ryon Junior, Negru

Scaun Gaming Trust GXT 702 Ryon Junior, Negru

Scaunul de gaming trust GXT, este proiectat pentru a te bucura ore în șir de jocurile de pe calculator fără a crea disconfort. Spătarul este format din sintetic, structura din metal, este reglabil, iar greutatea ajunge până la 11 kg. Adâncimea scunului este de 41 cm, lățimea este de 46 cm, iar greutatea maximă admisă pentru acest scaun este de 80 kg.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
10 Scaun de birou ergonomic Kring Ergo, Piele Ecologica

Scaun de birou ergonomic Kring Ergo, Piele Ecologica

Scaunul de birou Kring Ergo vine cu suport lombar și tetieră. Acesta poate fi folosit ca scaun direcțional sau ca scaun de birou. Acesta nu obosește coapsele, iar buretele pentru șezut este gros și are o rezistență mare. Este un scaun care te ajută să reziști ore în șir în fața calculatorului sau la birou, având o senzație unică de relaxare. Greutatea pe care acesta o suportă este de 120 kg, iar ca lățime și lungime are 61x62 cm.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Poziția corectă la birou și de ce e importantă menținerea acesteia

Copiii petrec foarte multe ore în fața biroului, iar acest lucru își pune o amprentă asupra vieții lor.

Dacă îţi doreşti amenajarea unui birou acasă, trebuie să ai în vedere diverse lucruri, dar unul dintre cele mai importante este cu siguranţă alegerea scaunului ergonomic potrivit.

Consecințele alegerii unui scaun nepotrivit poate să ducă la probleme grave de sănătate datorită posturii incorecte pe care o au pe scaun. Dacă durerile de spate erau preponderente la persoanele în vârstă, în ziua de astăzi au început să fie tot mai frecvente și la tineri. 

Scolioza este una dintre cele mai  răspândite boli care se poate agrava dacă poziția de spate este menținută incorect. Acest aspect nu trebuie neglijat, este foarte important și trebuie acordată o atenție sporită, deoarece poate avea efecte negative pe viitor.

Ce înseamnă un scaun ergonomic de birou

Un scaun ergonomic de birou, are o importanță deosebită în viața unui copil și îi poate afecta starea de sănătate dacă este ales la întâmplare sau în funcție de cât este de ieftin. O astfel de investiție este importantă, iar bugetul alocat trebuie să fie unul cel puțin mediu, pentru a asigura confort și sănătate copilului.

Ergonomia scaunului de birou, este o știință care se ocupă cu adaptarea posturii unui om la birou. Un scaun ergonomic trebuie să fie ajustabil și să ofere confort. Acestea sunt foarte importante pentru copii și trebuie să fim foarte atenți la toate ajustabilitățile deoarece influențează postura care trebuie să fie una sănătoasă pentru corp.

În funcție de ce factori alegem un scaun ergonomic

În momentul în care alegi un scaun, trebuie să te gândești minim 20 de minute înainte de a lua o decizie. Ca să fie perfect pentru copilul tău, trebuie să fii foarte atent la ajustabilitate și cât îți permite aceasta să modifici.

Înălțimea trebuie reglată astfel încât picioarele să ne ajungă pe sol, iar genunchii să formeze un unghi de 90 de grade.

În ceea ce privește spătarul, trebuie să te asiguri că spatele este lipit de acesta și că în același timp are parte de o poziție confortabilă.

Reglarea înălțimii brațelor trebuie să fie perfectă, astfel încât în momentul în care copilul își lasă brațele pe suport, să formeze cu mâinile un unghi de 90 de grade.

Deasemenea, să nu uităm de gusturile copilului. Trebuie să cumperi ceva ce îi place, un scaun ergonomic pentru copii, în care să îi facă plăcere să se așeze. Acesta trebuie ales și în funcție de suprafață: covor, gresie, parchet sau mochetă și nu uita că pentru stabilitate ai nevoie de un scaun ergonomic cu cinci brațe.

În concluzie, alegerea unui scaun care să nu pună în pericol sănătatea copilului este foarte importantă. Alege cel mai bun scaun ergonomic pentru copil, deoarece zona lombară este foarte sensibilă și delicată, iar copilul poate avea foarte mult de suferit dacă aceasta nu se dezvoltă normal și sănătos.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Virgilia Nona

Virgilia Nona

Masterandă în Publicitate, licențiată în PR&Comunicare și studentă la Facultatea de Drept. Ocazional scriu articole pentru totuldesprecasa.ro, sunt PR într-un ONG și instructor de majorete la un club sportiv. Îmi place arta, în timpul liber pictez. Călătoresc, sunt ambițioasă și îmi place să încerc mereu lucruri noi.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general