Cel mai bun router wireless – Cum să alegi un router bun

Eşti în căutarea unui router wireless bun? Avem pentru tine 10 recomandări de la cele mai cunoscute branduri şi la preţuri pentru toate buzunarele. De asemenea, sub tabelul de produse găseşti un ghid complet de achizţionare care să te ajute să găseşti cel mai bun router wifi pentru tine!

1 Router wireless Netgear R6400, Gigabit, 3 Antene externe

Router wireless Netgear R6400, Gigabit, 3 Antene externe

Alege un router wireless bun și nu vei mai avea probleme de conexiune la internet sau alte interferențe care să cauzeze neplăceri în timpul navigării. Pentru mai multe informații despre acest produs, accesează link-ul
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Cel mai bun pret 2 Router wireless TP-LINK TL-WR841N

Router wireless TP-LINK TL-WR841N

Acest router wireless garantează funcționarea optimă a internetului pe toate device-urile ce suportă o conectare prin Wi-Fi. Pentru mai multe specificații accesează preţ şi detalii.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Router Wireless Gigabit D-LINK DIR-882 EXO AC2600, USB 3.0

Router Wireless Gigabit D-LINK DIR-882 EXO AC2600, USB 3.0

Funcționalitate sporită, viteză foarte bună și securitate avansată caracterizează acest produs. Vizitează link-ul din descriere pentru mai multe informații legate de acest router Wi-Fi.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
Cel mai vandut 4 Router Wireless TP-Link Archer C6, Gigabit, 4 Antene externe

Router Wireless TP-Link Archer C6, Gigabit, 4 Antene externe

Toți ne dorim un router wireless bun. TP-Link oferă unele dintre cele mai bune și performante routere Wi-Fi de pe piață, inclusiv acest model. Scapă de întreruperile de internet și problemele de conexiune achiziționând un produs de calitate.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Router wireless Tenda AC6, AC1200

Router wireless Tenda AC6, AC1200

Orice brand de router mereu își îmbunătățește produsele și adaugă funcții noi constant. Optează pentru acest device și bucură-te de aria largă de feature-uri pe care ți le oferă.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Popular 6 Sistem Wireless Mesh TP-Link Deco E4, 2 Pack

Sistem Wireless Mesh TP-Link Deco E4, 2 Pack

Aria de acoperire a unui sistem wireless este extrem de importantă când alegem un device pentru casa noastră. Vizualizează toate specificațiile sistemului dând click pe acest produs.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
7 Router WiFi Mi AIoT AX3600 Negru, Xiaomi

Router WiFi Mi AIoT AX3600 Negru, Xiaomi

Securitatea avansată și performanță sporită sunt principalele caracteristici a unui router wireless bun. Dacă ești în căutarea unui router Wi-Fi, această opțiune cu siguranță este una potrivită pentru tine.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
8 Router Wireless-AC AC10, 4 antene, Tenda

Router Wireless-AC AC10, 4 antene, Tenda

Trebuie să fim mereu atenţi la caracteristicile importante atunci când alegem un router wireless. Viteza, conexiunea și aria de acoperire sunt cei mai importanți factori la achiziție. Acest produs se remarcă prin performanţe foarte bune raportate la preţul de cumpărare.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
9 Router Wireless Gigabit TP-LINK Archer A9 AC1900, USB 2.0

Router Wireless Gigabit TP-LINK Archer A9 AC1900, USB 2.0

Vrei să beneficiezi de internet neîntrerupt cu o viteză înaltă? Acest router garantează o navigare foarte bună pe internet și o conexiune stabilă pe o multitudine de device-uri, de la telefoane la tv-uri și tablete.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Alegerea editorului 10 Cel mai bun router wireless

ASUS AiMesh AX6100 WiFi System, Tri-Band WiFi 6

Cel mai bun router garantează o funcționalitate sublimă, eficiență și viteză imbatabilă. Alege înțelept un produs performant și nu vei mai avea niciodată probleme cu conexiunea la internet.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

1. Ai nevoie de un router wireless bun? Mai mult ca sigur că da

Internetul și serviciile de internet au evoluat exponențial pe parcursul anilor. Au trecut acele vremuri când singurul produs electronic conectat la rețea era calculatorul, fiind folosit un simplu cablu de internet pentru a realiza conexiunea. În zilele noastre, telefonul, laptopul, televizorul și o multitudine de alte device-uri electronice au nevoie de o conexiune stabilă de internet pentru o mai bună performanță.

Acum, pentru conexiuni rapide și utile, avem nevoie mai mult decât un simplu cablu de internet. Pentru o acoperire excelentă pe toate dispozitivele trebuie să căutăm și să achiziționăm un router wireless bun, dar această sarcină nu este una foarte ușoară. Cu toții ne dorim cel mai bun router Wi-Fi pentru a profita de o viteză rapidă de internet wireless, dar din păcate, nu cu toții știm la ce specificații să ne uităm pentru a ne asigura că ceea ce cumpărăm este cu adevărat bun.

2. Cum alegi cel mai bun router wireless?

Din păcate, producătorii acestor device-uri descriu specificațiile routerelor folosind un limbaj foarte technic pe care utilizatorul nu are cum să le înțeleagă mereu. Acești termeni și acronimi tehnici ne pot deruta, mai ales dacă există și un limbaj de marketing în descrierea produsului care să ne inducă și mai mult în eroare.

Foarte rar o asemenea descriere oferă informații ușor de înțeles pentru cumpărător, iar noi vrem să știm exact pe ce dăm banii când vine vorba de achiziționarea unui router bun. În plus, un nume complicat de produs și un preț exorbitant nu garantează că dăm banii pe ceva ce este potrivit nevoilor noastre.

Mulți dintre noi când vrem să cumpărăm un router nici nu știm la ce să ne uităm, știm doar că vrem să fie bun, durabil și cu o instalare simplă, să nu prezinte probleme pe viitor și—de ce nu—să fie cât de cât și plăcut estetic. Dar cele mai importante caracteristici când alegem un router wireless este să consultăm standardul wireless a routerului, viteza, și securitatea. Aceste trei aspecte sunt detaliate la punctul 3.

Cel mai bun router wireless

3. De ce sa alegi un router wireless bun?

Ei bine, răspunsul este simplu. Când suntem puși la locul faptei și trebuie să luăm o decizie la achiziționarea unui router, este imperativ să știm că investiția care urmează să o facem este una importantă. Un router wireless bun garantează funcționarea optimă a internetului pe toate device-urile ce suportă o conectare prin Wi-Fi.

Este foarte important să alegem routerul în funcție de nevoi: vrem să fie aibă o viteză extrem de rapidă pe o rază mai mică? Sau vrem un router care să asigure o conexiune bună dar pe o rază mult mai mare? Există o multitudine de variante de routere pentru diferite nevoi, iar în acest articol noi vom parcurge punctele cheie când vine vorba de alegerea și achiziționarea celui mai bun router.

Routerele wireless sunt mereu îmbunătățite de către producători, iar ei adaugă noi funcții noi constant. Evident că nu putem ține pasul cu tehnologia întotdeauna, dar acest ghid a fost conceput să te ajute să alegi un router potrivit și future-ready când vine vorba de conexiuni rapide și stabile.

4. Cele 3 criterii după care să te ghidezi când alegi cel mai bun router wireless

Sunt mai multe aspecte la care trebuie să fim atenți când vrem să achiziționăm un router, dar acestea 3 sunt cele mai importante.

A. Standardul

Standardul wireless a routerului Wi-Fi reprezintă capacitatea device-ului. Standardele wireless în momentul actual sunt 802.11g, 802.11n, 802.11ac și 802.11ax. Cel mai înalt standard este 802.11ax, iar cele mai bune routere wireless în momentul de față sunt dotate cu această tehnologie și cu 802.11ac. 802.11ac a fost conceput să suporte conexiuni de peste 1GB. Dacă avem internet de 1 Gigabit, evident că avem nevoie de un router să suporte această viteză, mai ales dacă dorești să vizionezi conținut Full HD sau 4K. Dacă internetul tău are o viteză sub 600 Mbps, un router 802.11n este cel mai potrivit pentru tine.

B. Viteza

Viteza routerelor Wi-Fi încep de la 350 Mbps, și cele high-end pot ajunge la viteze chiar și de 5400 Mbps. Ei bine, un router ce suportă o viteză de 1000 Mbps, adică 1 Gigabit, este ideal pentru aproape oricine. Routerele cu viteză mult mai mare sunt destinate birourilor sau locurilor unde internetul este folosit foarte mult. În plus, nu se merită să achiziționăm un router ce suportă viteze extreme, dacă internetul nostru nu depășește 1000 Mbps. De ținut minte este că, viteza netului este influențată și de distanța față de router, de pereți sau alte obstacole.

C. Securitatea

În lumea în care trăim, datele și informațiile pot fi accesate cu ușurință de către necunoscuți, așadar este imperativ să fim conectați corespunzător și sigur la internet. O rețea și o conexiune care nu este protejată poate fi o problemă, și va permite străinilor să se conecteze la internet folosind routerul tău. Un router wireless bun este dotat cu un sistem de securitate de tip WPA2 pentru a asigura o conexiune cu parolă, iar cele mai bune routere wireless au configurări avansate când vine vorba de securitate, precum firewall-uri, VPN, antivirus și altele.

5. Router single-band, dual-band sau tri-band

Există mai multe tipuri de routere cu diferite benzi de viteze.

A. Routere single band

Routerele single band folosesc o frecvență standardizată de 2.4Ghz. Routerele folosind această tehnologie intră în categoria routere decente, dar nu cele mai bune. Aceste routere sunt perfecte pentru navigare pe net și pentru folosirea rețelelor de socializare. De ținut minte este că aceste device-uri pot interfera cu alte aparaturi din casă, precum aparate bluetooth sau chiar și cuptorul cu microunde. Cu toate acestea, rareori se întâmplă să se întrerupă semnalul.

B. Routere dual band

Routerele dual band sunt ideale dacă avem dispozitive de gaming sau streaming precum console sau televizoare care redau 4K. Aceste device-uri se pot conecta la banda 5G a routerului pentru o viteză mai rapidă, iar laptopurile și telefoanele se pot conecta la viteza standard de 2.4Ghz. Cu un router wireless dual band bun, netul este împărțit optim iar întreruperile sunt minime.

C. Routere tri band

Routerele tri band oferă trei conexiuni wifi. Una la viteza de 2.4Ghz, iar celelate două la 5Ghz. Practic, un router tri band are bandwidth (sau lăţime de bandă pentru dacii liberi) dublu la 5Ghz, iar acest atribut este folosit foarte mult de către oamenii de marketing ai producătorilor şi al altor vânzători. Cu toate acestea, în realitate diferenţa dintre dual band şi tri band nu este vizibilă dacă routerul este folosit acasă. Pentru a putea vedea o diferenţă ar trebui ca număul de clienţi conectaţi la router să fie foarte mare.  

tri band router

Sursa: Netgear

6. Aria de acoperire

Aria de acoperire a unui router Wi-Fi este o informație importantă de constatat înainte de achiziție. Există o multitudine de routere cu arii de acoperire extinse, dar și cu arii de acoperire mai restrânse. Dacă locuim într-un apartament, un router cu o arie de acoperire medie este mai mult decât suficientă, dar dacă este vorba de o casă mai mărișoară, trebuie să alegem un router cu mai multe antene și cu o arie mult mai largă de acoperire ca să putem beneficia de internet fără limite și întreruperi.

7. Port USB

Cel mai bun router wifi este dotat și cu un port USB. Un port USB este necesar pentru un router dacă avem nevoie să conectăm diferite device-uri precum hard disk-uri externe, imprimante sau modemuri la rețea. Un port USB deja este o funcție oarecum premium când vine vorba de routere, și nu toate modelele vin cu acest feature.

8. Integrare Smart Home

Dacă deții o casă inteligentă—sau dorești să îți digitizezi casa—ai nevoie de un router care să transmită comenzi aparatelor conectate la internet. Poți automatiza sarcini cu un router integrat cu un asistent precum Alexa sau Google Assistant, iar aceste device-uri pot primi diferite comenzi vocale cu ajutorul wireless-ului.

9. Cei mai cunoscuți producători

Printre cele mai cunoscute și cele mai populare branduri de routere wireless se enumeră producători precum ASUS, TP-Link și Linksys, dar și Google și Netgear. Este imposibil să numim care este cel mai bun router wireless în funcție de brand, deoarece fiecare producător excelează în diferite arii. Pentru securitate și gaming ASUS sunt în top, Google pentru simplicitate, TP-Link pentru performanță excelentă iar Linksys pentru raport preț-calitate.

10. Concluzie

Acum că ai parcurs acest ghid, deții toată informația necesară pentru achiziționarea unui router bun, care să aibă exact specificațiile de care ai tu nevoie. Fie că e vorba de viteză, securitate sau aria de acoperire, informațiile acumulate te vor ajuta să iei cea mai bună decizie. Pentru o selecție diversă de routere wireless, te rugăm să dai scroll până sus și să vizualizezi modelele disponibile. Printre aceste modele vei regăsii routere single band și dual band, routere cu diferite standarde dar și routere cu port USB și smart home integration.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Robert Demeter

Robert Demeter

Robert este un blogger pe Totuldesprecasa.ro unde își lasă imaginația să curgă, jucându-se cu diferite idei de amenajare interioară.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general