În ce ordine se face renovarea – Etape şi sfaturi

Atunci când începi să te gândești la posibilitatea de a face lucrări de renovare, este vital să ai în minte niște pași bine stabiliți, o ordine clară a acestora în așa fel încât lucrările să decurgă cât mai bine. O astfel de organizare îți va netezi drumul către o renovare încununată de succes.

Te întrebi in ce ordine se face renovarea? Etapele corecte:

  1. Se incepe cu decopertarea tavanelor, pereţilor şi a pardoselii, trebuie inlaturate parchetul, faianta, gresia sau alte materiale care au fost folosite anterior.
  2. Instalaţia sanitară şi cea electrică trebuie înlocuite pentru o renovare completă
  3. Urmează înlocuirea geamurilor vechi cu cele noi
  4. Uşile vechi se înlocuiesc cu cele noi, iar dacă optaţi spre modificarea poziţiei unei uşi, vor trebui făcute spargeri în pereţi şi făcute lucrări de zidărie.
  5. În urmatorul pas se realizează reparaţiile necesare şi se dă prima mână de glet sau tinci (în funcţie de preferinţe)
  6. Se dă a doua mână de material ales în etapa anterioară, şi se finisează.
  7. În funcţie de lavabila aleasă, se vopseste de 2 sau mai multe ori, uneori se optează să se dea initial o mână de lavabilă albă, deoarece culorile dorite ies mai uşor pe alb decât pe perete finisat, fără vopsea.
  8. Urmează montarea prizelor şi a întrerupătoarelor.
  9. Parchetul se lasă la final tocmai pentru a evita anumite zgârieturi care pot apărea în timpul lucrărilor, sau murdăririi acestuia cu vopsea.
Cu siguranţă există şi alte etape intermediare pe care nu le-am enumerate mai sus, deoarece am încercat o sintetizare a paşilor principali care trebuie parcurşi atunci când se face renovarea.
renovare

Etape de parcurs înainte de începerea lucrărilor de renovare

Înainte de toate, trebuie să pornim de la motivul care ne împinge spre ideea unei renovări. De cele mai multe ori acest lucru se întâmplă datorită deteriorării casei sau apartamentului.

Totuși există și cazuri în care pur și simplu nu suntem mulțumiți de felul în care arată locuința și ne dorim o schimbare. De aici trebuie să pornească planul de renovare, fiind necesar să facem diferența dintre necesitate și moft.

Setare buget renovare

Aproape totul se învârte în jurul aspectului financiar. Astfel planul dumneavoastră trebuie să pornească de la acest aspect.

Renovarea trebuie să se facă în funcție de bugetul pe care îl aveți la dispoziție, pe care ar fi de preferat să-l întocmiți în funcție de gradul de necesitate.

În funcție de cât de necesară și cât de urgentă este renovarea vă veți putea stabili o sumă pe care să o alocați acestui proces.

Preferințe

Un element extrem de important în planificarea renovării este reprezentat de stabilirea preferințelor.

Este vital să vă gândiți ce vă doriți, ce nu vă doriți și de ce anume aveți nevoie. Acest pas este unul de bază, deoarece vă poate ajuta chiar și la stabilirea bugetului. În acest sens trebuie să luați în calcul cele mai mici detalii, pe care doriți să le schimbați.

Astfel veți putea estima și durata lucrărilor, având astfel posibilitatea de a le programa într-o perioada în care aveți timp suficient la dispoziție pentru a le executa cum se cuvine.

Alegerea echipei

echipa renovare

Odată trecute în revistă elementele mai sus menționate, ajungem la alegerea echipei care trebuie să execute lucrarea.

De preferat ar fi să optați pentru o echipă cu experiență în domeniul renovărilor. Fiți atenți la detalii, și încercați să gășiți oamenii care înțeleg exact ceea ce vă doriți.

Totuși luați în calcul faptul că există lucrări pe care le puteți face singuri, cum ar fi schimbarea prizelor și a întrerupătoarelor, montarea ușilor sau fixarea parchetului.

Toate acestea si multe alte mici lucrări le puteți face chiar dumneavoastră, având astfel posibilitatea de a economisi anumite sume de bani pe care în mod normal le-ați fi plătit echipei de muncitori.

Lucrarea propriu-zisă

ordine renovare

Pașii de mai sus, se referă în mare parte la perioada de dinainte de începerea lucrărilor propriu-zise de renovare.

Unii dintre dumneavoastră veți opta pentru lucrări de mai mică anvergură, iar alții veți merge pe varianta unei renovări substanțiale. În acest caz este bine să luați lucrurile în ordine. 

Întâi de toate se decopertează suprafețele și se refac instalațiile. Mai apoi vă ocupați de înlocuirea ușilor și a ferestrelor pentru ca în faza următoare să se facă reparațiile și să se aplice finisajele.

Odată finalizat acest pas se montează pardoseala, prizele și întrerupătoarele, fiind totul gata de recepție. Aceștia ar fi pe scurt pașii principali ai unei lucrări de renovare. Etapele principale de renovare mai detaliate au fost enumerate mai sus.

Este recomandat să parcurgeţi toţi paşii de dinaintea renovării. În acest mod vă veți putea gestiona atât fondurile cât și timpul necesar pentru o lucrare de renovare ca la carte.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Catalin

Catalin

Jurnalist

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general