Aspirator cu sac sau fără?

Aspiratorul este printre cele mai importante instrumente din propria locuință care te ajută să ții departe praful și mizeria. Este un instrument foarte accesibil din punct de vedere financiar și poți alege de la cele mai simple, până la cele mai complexe modele. Și totuși, ce să alegi? Aspirator cu sac sau aspirator fără sac? Ambele aspiratoare funcționează la fel, au o varietate de funcții și accesorii, dar există atât avantaje, cât și dezavantaje. Cu siguranță ești nehotărât pentru că ai foarte multe întrebări pentru care încă nu ai răspunsul. Citește ce ți-am pregătit mai jos pentru a putea fi suficient de informat în ceea ce privește cele două tipuri de aspiratoare și ia decizia corectă, cea potrivită nevoilor tale.

Care dintre aspiratoare este mai ecologic? Aspiratorul cu sac sau aspiratorul fără sac?

În ciuda faptului că și-au făcut mai târziu apariția pe piață, aspiratoarele fără sac sunt printre cele mai căutate datorită sistemului de aspirare al prafului care este bazat pe un recipient colector din plastic. Acesta adună resturile aspirate, apoi se golește, se spală sub jet de apă și se poate folosi din nou. Aici intervin avantajele pe care le are un astfel de aspirator deoarece scapi de sacul de aspirare și toate dezavantajele care vin împreună cu acesta.
Aspiratoarele cu sac nu sunt cele mai apropiate mediului înconjurător deoarece acestea presupun achiziționarea a sute de saci într-o viață de om, ceea ce presupune și o risipă foarte mare de bani. Din punct de vedere economic și ecologic, nu sunt cea mai bună alegere deoarece sacul trebuie aruncat și înlocuit la fiecare umplere.

Care aspirator este mai ușor de curățaț? Aspiratorul cu sac sau aspiratorul fără sac?

Atunci când vorbim de un aspirator cu sac, putem spune cu siguranță că igiena este printre punctele forte. Dacă schimbi sacul periodic, la un anumit interval de timp, activitatea devine foarte igienică, și mult mai plăcută spre deosebire de un aspirator fără sac. Ești mult mai protejat de alergeni și nu trebuie să te chinui cu curățarea acestuia.

Bineînțeles, dacă respecți toate indicațiile și achiziționezi un aspirator fără sac care are rezervor din plastic pentru depozitarea mizeriei, acesta devine practic și ușor de curățaț. Curățarea unui aspirator fără sac poate fi făcută și ea astfel încât să nu întâmpini problema alergenilor, însă din acest punct de vedere, ești mai în siguranță cu aspiratorul cu sac.

Care aspirator de protejează mai bine de praf sau alergeni? Aspiratorul cu sac sau aspiratorul fără sac?

Să nu uităm cât de importantă este sănătatea ta. Chiar dacă aspiratoarele fără sac au foarte multe avantaje, acestea intră în balanță și cu o serie de dezavantaje. Expunerea foarte mare la alergeni și faptul că anumite tipuri de aspiratoare necesită mult prea multă mentenanță, sunt câteva lucruri care trebuie luate în considerare atunci când alegem tipul de aspirator. Pentru evitarea contactului cu alergeni, curățarea lui se face afară, într-un spațiu deschis, care să nu permită prafului și microbilor care se dezvoltă să îți afecteze sănătatea.

Dacă ești foarte sensibil, trebuie să îți cauți un aspirator cu filtru HEPA care este perfect pentru filtrarea alergenilor și te protejează atât pe tine în momentul în care cureți aspiratorul, cât și mediul unde locuiești.

Aspiratorul cu sac este bun din acest punct de vedere deoarece toată mizeria se păstrează în sac și este mai puțin probabil să întâmpini probleme în aerul pe care îl respiri în momentul în care schimbi sacul.

Tehnologia a avansat foarte mult, și cumva ambele variante au reușit să facă aerul pe care îl inspiri mult mai plăcut și sănătos. Diferența o face doar modul în care acestea se curăță.

Care aspirator are o durată de viață mai lungă? Aspiratorul cu sac sau aspiratorul fără sac?

Din punct de vedere al performanței, aspiratorul cu sac are o putere mult mai mare și trage mult mai bine mizeria de pe suprafețe.

Bineînțeles, orice aspirator are o durată de viață prelungită în momentul în care este foarte bine întreținut. Aspiratoarele cu sac pot să întâmpine probleme în momentul în care sacul nu se schimbă la timp. Dacă acesta este plin, aspiratorul nu mai funcționează la aceeași performanță, se chinuie, iar pe viitor se degradează mult mai repede. De aceea, pentru a prelungi durata de viață a aspiratorului cu sac și pentru a evita schimbarea mult prea rapidă a sacilor, poți achiziționa un aspirator care te anunță în momentul în care sacul este supraîncărcat. Este destul de dificil să îți dai seama când sacul este plin. Cu o astfel de funcție, vei reuși să economisești o grămadă de bani, chiar dacă investiția pentru un astfel de aspirator este mai mare.

Care aspirator implică mai multe costuri?Aspiratorul cu sac sau aspiratorul fără sac?

Faptul că un aspirator fără sac bun este mai puțin costisitor decât aspiratorul cu sac, este un mit. Ambele necesită investiții dacă vrei ca durata lor de viață să fie prelungită. Chiar dacă la prima vedere aspiratoarele fără sac par mai economice din punctul de vedere al banilor, e de reținut faptul că acestea au un sistem de filtrare suplimentară HEPA care asigură aerul evacuat proaspăt și curat, iar dacă cumva acesta se strică, puterea de aspirare este mai redusă, prin urmare trebuie înlocuit cu totul recipientul, ceea ce duce la un preț destul de mare. Filtrele nu se schimbă des, dar o dată la câteva luni se va întâmpla.  

În timp ce aspiratorul cu sac are nevoie de schimbarea filtrelor, aspiratorul cu sac necesită o investiție în ceea ce privește săculeții care se vor umple după câteva utilizări. Aceștia trebuie schimbați în timp, pentru a facilita o curățenie imaculată la tine acasă.

Concluzie

Indiferent că alegi aspiratorul cu sac sau cel fără sac, nu trebuie să uiți că există o varietate de modele cu numeroase funcții care să-ți vină în ajutor în funcție de preferințele tale. Dacă nu îți place să aspiri, poți opta chiar și pentru un aspirator robot. Dacă ești mult prea alergic la praf, poți opta pentru un aspirator cu aburi. Totul e foarte simplu, te gândești la nevoile tale și achiziționezi ceea ce ai nevoie. Până la urmă toate aspiratoarele au avantaje și dezavantaje, trebuie doar să echilibrezi balanța cu ce ai tu nevoie.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Virgilia Nona

Virgilia Nona

Masterandă în Publicitate, licențiată în PR&Comunicare și studentă la Facultatea de Drept. Ocazional scriu articole pentru totuldesprecasa.ro, sunt PR într-un ONG și instructor de majorete la un club sportiv. Îmi place arta, în timpul liber pictez. Călătoresc, sunt ambițioasă și îmi place să încerc mereu lucruri noi.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general