Idei cadouri de casă nouă: inedite, feng shui, pentru prieteni sau familii

Cel mai popular cadou de casa noua

Vrei să faci un cadou de casă nouă și ești în pană de idei? Noi te putem ajuta. Cum? Am pregătit o listă de idei de cadouri pentru casă nouă care să nu te încurce din punct de vedere financiar. Știm cu toți că de cele mai multe ori un cadou poate fi o întreagă bătaie de cap deoarece cadourile de casă nouă nu sunt cel mai simplu de făcut. Intervin foarte mulți factori de care trebuie să ținem cont și se mai întâmplă să și greșim. Norocul tău este că îți vom da câteva repere și cu siguranță nu vei da greș atât de ușor.

Cadou de casă nouă, obicei vechi

În general, cadourile de casă nouă se fac în momentul în care o persoană cunoscută își schimbă domiciliul sau îl renovează de la zero. Chiar dacă acest gest este unul simbolic, trebuie să ținem cont că așa felicităm persoanele respective și că așa le arătăm simpatia și bucuria vis-a-vis de ceea ce s-a întâmplat bun și nou în viața lor. 

Această tradiție se practică încă din Evul Mediu, când oamenii care ajutau la construcția unei case, se strângeau la o masă festivă, iar cadourile erau formate din alimente, animale domestice, plante sau chiar lemne de foc. 

În America este renumită acea plăcintă de dovlecel sau borcane cu dulcețuri, obiceiuri care sunt tot vechi, dar s-au mai pierdut în ziua de astăzi. Încă de pe atunci prietenii și rudele considerau că obiectele dăruite aduc prosperitate și noroc. În ziua de astăzi, încă se ține cont de aceste credințe, dar cadourile de casă nouă acum sunt obiecte și se dau personal, individual sau în urma unei petreceri la care ești invitat.


Pentru a putea oferi cadouri inedite de casă nouă, trebuie să ținem cont în primul rând de cât de apropiate ne sunt persoanele respective sau dacă avem un grad de rudenie. Teoretic, există o mulțime de variante și pare simplu să faci un cadou, dar practic, ca să nu dai greș, tot ce trebuie să faci este să ții cont și de anumite aspecte pe care urmează să ți le prezentăm.

Cadou pentru simple cunoștințe

Ce se întâmplă în momentul în care ai o simplă cunoștință care tocmai s-a mutat și te-a invitat la o petrecere cu ocazia renovării noului apartament? Probabil nu sunteți foarte apropiați, nici nu îi cunoști îndeajuns gusturile, dar cumva ești obligat să mergi și nu poți refuza. 

Ei bine, noi credem că nu este cazul să te panichezi, există o mulțime de variante care să te scoată din această situație. Cel mai bine este să mergi pe obiecte practice, impersonale și așa cu siguranță nu vei da greș. Ca exemplu, poți să faci cadou ustensile pentru bucătărie:

1 Borcan cu robinet

Borcan cu robinet

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Tablou decorativ Charm

Tablou decorativ Charm

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Suport pentru chei

Suport pentru chei

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
7 Platou servire Dajar

Platou servire Dajar

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
10 Set cosuri pentru depozitare cu capac

Set cosuri pentru depozitare cu capac

Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Știu că probabil te-ai gândit că nu ai de unde să știi dacă aceste obiecte sunt într-adevăr folositoare, dar gândește-te la bunici cum strâng ,,zestre’’ pentru când copiii sau nepoții se vor muta la casă nouă. În cazul în care crezi că ai luat un set de tacâm în plus, gândește-te că acesta va fi păstrat pentru viitoare generații dacă nu cu siguranță va fi folosit ca rezervă în cazul în care cele pe care le are se uzează.

Cadou de casă nouă pentru prieteni

De asemenea, dacă persoana la care urmează să mergi este una mai apropiată, deja poți să oferi cadouri de casă nouă inedite. 

Poți să oferi ceva mai personalizat, ceva mai simbolic sau dacă ai o relație suficient de apropiată cu persoana respectivă și știi de ce are nevoie, e și mai bine. Deja poți să ții cont de hobby-uri, obiceiuri, gusturi sau alte aspecte care cu siguranță te vor ajuta să iei cea mai bună decizie. 

Chiar și simpla culoare care știi că îi place, poate să facă o diferență enormă în ceea ce privește cadoul și îl poate face din start personalizat. Noi oricum vom venii cu câteva idei în ajutorul tău și chiar sperăm că te vor inspira să faci alegerea corectă.

2 Boxa portabila JBL CHARGE4

Boxa portabila JBL CHARGE4

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 SCAUN DE BIROU

SCAUN DE BIROU

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Set 2 perne decorative

Set 2 perne decorative

Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Desigur, prețurile pot să varieze în funcție de bugetul tău și cât ești dispus să cheltui pentru un astfel de cadou, dar dacă tot sunteți apropiați și îți permiți din punct de vedere financiar, noi considerăm că merită efortul. 

Cu o astfel de ocazie, relația voastră se poate întări și dezvolta indiferent de bugetul pe care îl aloci.

Cadou de casă nouă pentru rude

Iar dacă tot am trecut prin cunoștințe și relații de prietenie, hai să vedem cum putem să ne ajutăm rudele din acest punct de vedere.

În general bugetul trebuie să fie mai generos, iar cadourile pe măsură. În cazul în care nu ești dispus să cheltui foarte mult, te poți inspira și din cadourile de mai sus destinate prietenilor, însă eu zic să tragi cu ochiul și la ideile de mai jos, s-ar putea să nu te fi gândit la ele și să fie totuși practice și exact ceea ce ai nevoie.

În general electrocasnicele sunt cele cu care sigur nu dai greș, dar nu uita să te informezi înainte cu ceea ce lipsește în casa respectivă sau ce anume din casă are nevoie de un upgrade.

Ar trebui să fie puțin mai ușor să faci cadoul ideal de casă nouă, dar dacă nu, ideile noastre sigur vor prinde bine în orice circumstanță:

1 Mop cu aburi Rovus Nano Rovus

Mop cu aburi Rovus Nano Rovus

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Robot de Bucătărie PRO Delimano

Robot de Bucătărie PRO Delimano

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Storcător de citrice Sencor SCJ 6050

Storcător de citrice Sencor SCJ 6050

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Covoras antiderapant pentru cada

Covoras antiderapant pentru cada

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Dezumidificator cu Capacitate Mare, 30L/Zi

Dezumidificator cu Capacitate Mare, 30L/Zi

Dezumidificatorul Trotec TTK100E este conceput pentru spații mari de până la 90mp. Aparatul are o capacitate maximă dezumidificare de 30l/zi si debit aer de 220mc/h. Acest dezumidificator performant vine cu un display digital, timer, un sistem dublu de evacuare a apei condensate, compresor rotativ și ventilator cu doua trepte, printre altele. 
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
7 Set pat 2 persoane bumbac

Set pat 2 persoane bumbac

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
9 Taburet Cub Piele MOZAIC

Taburet Cub Piele MOZAIC

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
10 Covor Shaggy Avila

Covor Shaggy Avila

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
11 Sencor SSM 1100 aparat sandwich-uri

Sencor SSM 1100 aparat sandwich-uri

Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Sperăm că te-am lămurit în ce zonă te poți orienta în funcție de relația pe care o ai cu persoana respectivă, însă mai trebuie să ții cont de niște aspecte foarte importante.

Un cadou de casă nouă original, trebuie să îl faci și în funcție de vârstă, și evident să ții cont dacă persoana este de gen masculin sau feminin. Bărbații în general preferă obiectele mai practice, mai utile, poate chiar mai masculine, în timp ce femeile pun foarte mult preț pe decor, pe ornament, iar de cele mai multe ori cu un ghiveci de flori sigur nu vei da greș.

În cazul în care ești puțin în ceață avem câteva idei pentru cadouri de ambele genuri, care să se potrivească atât unor persoane mai tinere, cât și mai în vârstă.

Nu uita ca femeile sunt mai pretențioase și că trebuie să ții cont și de relația pe care o aveți și astfel vei găsi cel mai potrivit cadou. Încearcă să alegi niște cadouri feng shui, sunt interesante și merg aproape la oricine.

Noi oricum își lăsăm câteva idei și decizi tu spre ce direcție vei merge.

Cadou pentru bărbați

Cadourile pentru bărbați pot să arate în felul următor:

2 Pantofar Otis

Pantofar Otis

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Set 6 halbe de bere

Set 6 halbe de bere

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Set 2 cufere Cassie

Set 2 cufere Cassie

Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Cadou pentru femei

Cadourile pentru femei, după cum am spus, trebuie să le acordăm o importanță mai deosebită. Decorațiunile sunt cea mai bună soluție, însă trebuie să te orientezi după câteva modele. Sperăm că te vor inspira sfaturile noastre:

1 Perna decorativa Cushion Love

Perna decorativa Cushion Love

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Cuvertura dubla Bella Carine

Cuvertura dubla Bella Carine

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Rama foto Hama

Rama foto Hama

Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Cadouri Feng Shui pentru casă nouă

Pentru că am menționat și mai sus despre asta, vrem să vă aducem la cunoștință că cadourile feng shui pot să aibă un impact puternic asupra locuinței. Acesta este practicat de cel putin 3000 de ani, iar de-a lungul timpului s-au generat principii și reguli care dacă sunt aplicate corect, se zice că pot îmbunătății semnificativ viața unui om.

Chiar dacă nu toată lumea crede în această poveste, decorațiunile feng shui pe lângă că sunt interesante, au și un aspect frumos. Și totuși, de ce să alegi un cadou feng shui? Ei bine, definiția spune că ,,Feng este un ansamblu de principii de geomanție, care afirmă că formele și mediul ambiant pot influența principiul qi.’’. 

Acest principiu aduce armonie în locuințele oamenilor, transmițând anumite energii pozitive, deoarece reechilibrează forțele care ameliorează și aduc sănătate, prosperitate în comportamentul persoanelor. Poți încerca să faci cadouri feng-shui, iar lângă cadou să pui și o carte despre acest ansamblu de principii. Poate fi un cadou practic, deosebit și bogat în cunoștințe:

Toate aceste cadouri feng shui au un aspect plăcut și cu siguranță cadoul tău de casă va fi unul deosebit și admirat de orice persoană îl observă. Au un aspect armonios și pot aduce povești interesante printre discuțiile cu musafiri.

Cadou de casă nouă pentru cupluri

Și dacă tot am vorbit despre armonia din casă, hai să vorbim puțin si despre armonia unei relații de cuplu. Deobicei, relația de cuplu devine mai serioasă în momentul în care aceștia se mută împreună.

Este cu siguranță un pas important în viața lor și nu se poate să nu le fi alături într-un astfel de moment cel puțin spiritual sau cu un cadou de casă nouă simbolic. Și pentru că abia s-au mutat împreună, dar lucrurile nu sunt chiar atât de serioase pentru cadouri serioase, noi sugerăm să încerci cadouri simbolice, dar și amuzante.

Mergem în continuare pe lucruri practice, însă puțin umor nu strică, mai ales într-o relație cuplu de tineri. Cu siguranță aceștia vor aprecia umorul si lucrurile practice pe care le vor primii. Poți încerca să cumperi diverse lucruri, sau dacă nu poți încerca ceva mai personalizat.

Depinde foarte mult de personalitatea lor și ce consideri că își doresc. Mutarea lor împreună este un eveniment foarte important, pe care cu siguranță nu îl vor uita, așa că hai să vedem ce poți improviza cu ajutorul sugestiilor noastre:

 

După cum vezi, lista pe care ți-am propus-o este una variată, pentru cupluri care apreciază umor, pentru cele care își doresc lucruri practice sau pentru cele care apreciază și își doresc lucruri decorative care să le scoată în evidență personalitatea. Ține minte că o mică discuție subtilă înainte de cumpărarea cadoului, poate face o diferență și mai mare și poți surprinde foarte plăcut oamenii prin cadourile tale.

Cadou de casă nouă pentru familii

Iar dacă lucrurile sunt puțin mai serioase și intervine operațiunea cadou de casă nouă pentru o familie, te putem ajuta și din acest punct de vedere.

Aici probabil te gândești că este vorba de minim 2 persoane și de cele mai multe ori este vorba și de un copil. Încerci să te gândești la un cadou care să fie pe placul tuturor și ai impresia că este extrem de greu.


Și totuși, să știi că nu e așa. Nu uita că dacă familia respectivă are copii, cel mai ușor îi cucerești cu un cadou de care să se bucure în special copilul lor. Aceste costuri pot fi puțin mai costisitoare, dar dacă nu vrei să aloci un buget foarte mare, poți să te inspiri din ideile de cadou de casă nouă pe care ți le-am dat și mai sus. Dar aruncă un ochi și aici, cine știe ce idei îți mai vin după ce vezi propunerile noastre.

Cadourile pot să includă jocuri de familie, cu care se pot juca toți membrii, cadouri practice de care se pot folosii toată familia sau cadouri special făcute pentru copii:

2 Capcana tantari Clean Air Optima

Capcana tantari Clean Air Optima

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Joc Piatnik Activity Original 2

Joc Piatnik Activity Original 2

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Joc Twister – limba romana

Joc Twister – limba romana

Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Seturi de cadou pentru casă

Dacă îți dorești să oferi un cadou de casă nouă perfect și complet, îți sugerăm să încerci cadouri tip set. Sunt foarte utile și de cele mai multe ori e nevoie de ele în casa omului.

Acestea pot fi foarte diverse și dau senzația de un cadou mai ,,consistent’’ din punct de vedere financiar, chiar dacă de multe ori nu este așa. Poți surprinde plăcut, iar dacă faci acest cadou unei familii, cadoul acesta vine la fix.

Cadourile pot fi foarte diversificate, îți prezentăm câteva idei interesante și sperăm că o sa ții cont de ele.

Ce cadou de casă nouă să nu oferim

Deși există o grămadă de idei pe care le poți pune aplicare, există și câteva lucruri pe care nu le poți face cadou de casă nouă.

În primul rând, produsele de igienă personală nu pot fi făcute cadou. Aceste lucruri pot să aducă o ușoară jignire, deoarece până la urmă aceste aspecte țin de viața și intimitatea fiecăruia și există o posibilitate foarte mare să dai greș și să nu fie pe placul sau gustul proprietarului.

În altă odine de idei, un animal de companie poate părea o idee foarte bună, dar din păcate nu este. Proprietarul dacă își dorește un animal, îl va avea de la început sau se va ocupa singur de acest aspect deoarece implică responsabiliate, iar alegerea unui astfel de cadou poate provoca suferință animalului dacă ajunge la un stăpân nepotrivit. Fiecare animal are nevoie de un anumit timp și grijă aparte, iar fiecare om știe câtă responsabilitate poate să aloce unei astfel de ființe.

Un alt aspect la care trebuie să ai grijă, sunt voucherele sau cardurile cadou. Chiar dacă intențiile tale cel mai probabil sunt cele mai bune, acestea pot fi interpretate greșit. Poate arăta lipsă de interes față de persoana căreia îi faci cadoul, de aceea, cel mai bine mergem pe lucruri practice. Cum am menționat și în prima parte a articolului, chiar dacă nu cunoști foarte bine acea persoană, dar ești obligat să îi faci un cadou, cel mai bine te inspiri din lista de mai sus și așa vei face cu siguranță și o impresie bună, iar gestul va fi apreciat ca fiind unul frumos. Cine știe, din astfel de gesturi pot să iasă prietenii de lungă durată.

Și nu în ultimul rând, nu uita că nici obiectele religioase nu sunt cea mai bună alegere. Înainte de a face un astfel de cadou trebuie să te asiguri că persoana respectivă este una credincioasă și că își dorește sau apreciază un astfel de cadou. Religia face și ea parte din intimitatea omului, de aceea nu este recomandat să facem astfel de cadouri, în special când există o mulțime de cadouri practice și deosebite pentru fiecare tip de om în parte.

Cadou de casă nouă tip superstiție

De asemenea există și o mulțime de superstiții în ceea ce privește cadourile de casă nouă. De exemplu, în momentul în care oferi o floare în ghiveci, se spune că le urezi ca noul cămin să aibă întotdeauna viață.

Până la urmă un cadou de casă nouă trebuie să fie unul inspirațional, practic și să aducă un sentiment de liniște și de ,,acasă’’. Iar pentru că obiceiurile vechi nu se pierd chiar atât de ușor se spune că un coș cu sare, zahăr, miere, pâine, vin, lemn și lumânări, are o seminificație aparte. Strămoșii noștri credeau în acest simbol și în unele locuri se practică în continuare. Se spune că sarea este un simbol al belșugului, deoarece mereu este prezentă pe masă atunci când există și mâncare și se zice că condimentează viața. În timp ce zahărul și mierea se spune că îndulcește și armonizează viața, despre vin se spune că este un simbol al veseliei, iar dăruind o sticlă de vin unor tineri, se presupune că le urezi o viață veselă și plină de momente speciale și de bucurie. Un set de lumânări parfumate, frumos ambalat și pe gustul persoanei căreia îi dăruiești simbolizează o urare, o viață traită în liniște și pace. Și mai rămâne lemnul. Probabil te întrebi ce poți să faci cu o bucată de lemn, sau ce simbolizează aceasta. Acesta este un simbol al stabilității, poți să faci cadou o ramă foto, o măsuță de cafea sau chiar o cutie pentru bijuterii.

Punând toate aceste elemente la un loc, într-un coș frumos poate ieși un cadou de casă nouă interesant, foarte simbolic, plin de superstiții, dar cu intenții bune și de ce nu, chiar practic și folositor.

În concluzie, în momentul în care faci un cadou de casă nouă, dacă vrei să îți fie foarte ușor, trebuie doar să ții cont de anumite aspecte, iar acesta va fi unul. Nu uita însă că bugetul tău nu contează. Este important gestul pe care îl faci, iar cel mai mic și simbolic cadou poate avea o deosebită importanță și poate fi exact cadoul de care avea nevoie persoana care abia și-a schimbat locuința. Ca ultim sfat, poți lăsa și un bilețel sau o felicitare cu o urare sinceră și frumoasă, veselă și armonioasă, iar acel cadou va deveni din start personalizat și îndrăgit.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Virgilia Nona

Virgilia Nona

Masterandă în Publicitate, licențiată în PR&Comunicare și studentă la Facultatea de Drept. Ocazional scriu articole pentru totuldesprecasa.ro, sunt PR într-un ONG și instructor de majorete la un club sportiv. Îmi place arta, în timpul liber pictez. Călătoresc, sunt ambițioasă și îmi place să încerc mereu lucruri noi.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general