Sfaturi, idei şi corpuri moderne de iluminare a bucătăriei

Pentru foarte mulți dintre noi, bucătăria reprezintă inima casei noastre. Pe lângă faptul că spațiul trebuie să fie amenajat în așa fel încât să fie funcțional și aibă un design plăcut, un alt aspect foarte important este să fie iluminat corespunzător. 

O bucătărie cu o abundență de lumină naturală este visul tuturor, dar ce facem atunci când trebuie să suplimentăm cu lumină artificială? Sau când bucătăria este mobilată și utilată dar încă nu am găsit corpurile de iluminat ce să se potrivească cu ambianța.

lustre moderne bucatarie

Răspunsul este simplu: intrăm pe internet și începem să căutăm candelabre moderne bucătărie. Dacă din start nu știm ce căutăm, putem pierde o groază de timp navigând zeci de site-uri să găsim lustre pentru bucătărie. Ca să îți ușurăm treaba, noi am creat o listă specială și diversă cu câteva modele de candelabre pentru bucătărie dintre care cu siguranță vei putea alege o variantă ce să se potrivească cu decorul și ambianța bucătăriei tale.

Lustre moderne suspendate

Lustrele suspendate aduc o valoare inedită bucătăriilor noastre, nu doar în materie de iluminare, ci și de design. Indiferent dacă faci o renovare completă sau îți amenajezi bucătăria de la zero, câteva candelabre suspendate vor arăta impecabil așezate deasupra mesei sau insulei.

Plus, dacă avem o bucătărie cu tavan înalt, o lustră suspendată poate fi instalată nu doar deasupra mesei. Iată câteva modele de lustre suspendate aici:

1 Lustră cu 4 brațe Montebaldo

Lustră cu 4 brațe Montebaldo

Lustra cu 4 brațe Montebaldo este perfectă pentru a scoate în evidență bucătăria. Montate deasupra mesei, această lustră de bucătărie crează o atmosferă caldă și primitoare. Este o lustră neagră-argintie cu patru becuri și cu corp din metal.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Pendul vintage-industrial Hornwood, EGLO, E27, 3x60W, otel, negru, lemn, maro, 110 x 78 x 21 cm, inaltime reglabila, IP20

Pendul vintage-industrial Hornwood, EGLO, E27, 3x60W, otel, negru, lemn, maro, 110 x 78 x 21 cm, inaltime reglabila, IP20

Acest pendul cu cadru din lemn și nuanțe de negru se potrivește în orice bucătărie modernă și minimalistă. Contrastul distinct între cadrul din lemn și corpurile negre este superb și reușește să aducă la viață orice bucătărie.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Plafoniere moderne de bucătărie

Plafonierele sunt corpuri de iluminat lipite de tavan, fără pendul, și oferă o funcționalitate ridicată deoarece șansele să încurce pe cineva sunt minime. În plus, plafonierele cu led oferă o lumină potrivită și ecologică. Hai să vedem câteva modele:

1 Plafoniera LED integrat Philips Mauve, 17W, 2000 lm, 4000K

Plafoniera LED integrat Philips Mauve, 17W, 2000 lm, 4000K

Plafoniera LED Philips Mauve este o lampă foarte eficientă, economisind mult mai multă energie decât sursele de lumina tradițională. Astfel și noi economisim bani când vine vorba de facturile de energie. Plus, contribuim și la protejarea mediului.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
2 Plafoniera Retro, STOEX, Model cusca, Vintage industrial, Metal, E27, Negru, Diametru 20cm

Plafoniera Retro, STOEX, Model cusca, Vintage industrial, Metal, E27, Negru, Diametru 20cm

Plafoniera SOTEX se potrivește în bucătăriile cu un stil vintage, retro sau chiar și industrial. Puterea maximă a plafonierei este de 40W, raza de iluminare între 5 și 10 metrii pătrați și funcționează cu becuri LED E27. Plafoniera SOTEX este din metal și vine pe culoarea neagră.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Plafoniera Zola alba cu 3 lampi, soclu GU10, putere maxima 3 x 50 W

Plafoniera Zola alba cu 3 lampi, soclu GU10, putere maxima 3 x 50 W

Plafoniera Zola vine cu 3 lămpi și are un finisaj alb lucios. Designul contemporan dar totodată simplu se îmbină cu orice bucătărie modernă. Puterea maximă a unui bec în această plafonieră poate fi de 50W.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Spoturi moderne de bucătărie

Și mai discrete decât plafonierele, spoturile se camuflează ușor în peisaj, unele modele fiind îngropate în totalitate în tavan. Unele spoturi, odată montate, nu se mai pot regla, dar există și modele reglabile. Hai să vedem cele două modele:

1 Spot LED, Ultra Bright, 15W, 4200K, lumina neutra, incastrabil, rotund, alb

Spot LED, Ultra Bright, 15W, 4200K, lumina neutra, incastrabil, rotund, alb

Acest spot este perfect dacă nu vrem să ne complicăm cu lustre sau diverse candelabre de bucătărie și ne dorim un corp de iluminat simplu. Dacă instalăm mai multe spoturi, vom avea o abundență de lumină, și simplitatea sporturilor vine cu o atmosferă relaxantă, fără să simțim că suntem aglomerati de corpuri mari de iluminat.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Lumini pe șină pentru bucătărie

Această variantă ultramodernă de lumini pentru bucătărie este destinată pentru toate persoanele care vor să scoată în evidență un spațiu. Luminile pe șine vin în mai multe forme: pot fi spoturi reglabile pe șine dar și penduluri. Să aruncăm o privire la 2 modele:

1 Pendul vintage-industrial Hornwood, EGLO, E27, 3x60W, otel, negru, lemn, maro, 110 x 78 x 21 cm, inaltime reglabila, IP20

Pendul vintage-industrial Hornwood, EGLO, E27, 3x60W, otel, negru, lemn, maro, 110 x 78 x 21 cm, inaltime reglabila, IP20

Acest pendul cu cadru din lemn și nuanțe de negru se potrivește în orice bucătărie modernă și minimalistă. Contrastul distinct între cadrul din lemn și corpurile negre este superb și reușește să aducă la viață orice bucătărie.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Concluzie

Indiferent dacă vrei să-ți renovezi bucătăria, sau începi de la zero, corpurile de iluminat sunt foarte importante în proiectul tău. Cu siguranță că în lista de mai sus vei găsi modelul potrivit pentru bucătăria ta. Pentru o bucătărie mică, noi recomandăm plafoniere sau spoturi, iar pentru bucatarii mari poți merge pe ideea de lustre sau lumini pe șină.

Plus, poți și combina modelele: poți instala lumini pe șine sau spoturi, iar deasupra insulei de bucătărie sau deasupra mesei să optezi pentru un pendul sau lustră. Posibilitățile sunt infinite.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Robert Demeter

Robert Demeter

Robert este un blogger pe Totuldesprecasa.ro unde își lasă imaginația să curgă, jucându-se cu diferite idei de amenajare interioară.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general