Cum amenajezi o bucătarie open space

Indiferent dacă sunteți sau nu pasionați ai artei culinare, bucătăria este un spațiu vital al casei dumneavoastră. Amenajarea bucătăriei depinde de mai mulți factori, însă felul în care o faceți va reflecta rolul pe care îl are bucătăria în viața dumneavoastră.

Bucătărie – sufragerie open space

De această dată vom vorbi despre un tip de bucătărie extrem de popular în ultima perioadă și anume, bucătăria de tip open space. Din cauză că apartamentele se construiesc din ce în ce mai mici, combinarea spaţiului de bucătărie cu sufrageria este tot mai întâlnită. Cu alte cuvinte, acest concept îmbină spațiul de gătit cu living-ul, obțînând astfel un spațiu mult mai vast.

În cazul în care vă numărați printre fanii acestui concept, vă prezentăm câteva elemente fundamentale pe care trebuie să le aveți in vedere atunci când amenajati o astfel de bucătărie.

Amenajare bucatarie - living open space

Delimitarea bucătăriei de living

În primul rând ar fi indicat să separați zona de gătit și cea de luat masa, printr-o insulă sau o peninsulă (delimitare open space). Puteți să optați pentru un corp cu rafturi pentru a nu pierde din luminuozitate, câștigând astfel spații de depozitare. Totuși este bine să menționăm faptul că această opțiune funcționează cu succes atunci când aveți la dispoziție un spațiu mai mare.

În cazul în care nu beneficiați de un spațiu larg atunci covoarele s-ar putea dovedi foarte folositoare. Ideea principala este cea a delimitării livingului de bucătărie.

Având la dispoziție un spațiu mai mic, atunci fiecare centimetru contează, astfel că puteți opta pentru niște covoare în culori diferite pentru a marca clar cele două zone, însă ar fi indicat să le armonizati într-un fel, fie prin nuanță sau model.

O etajeră poate fi corpul perfect în crearea delimitării dintre bucătărie şi living. Totodată, această metodă este foarte practică deoarece acestea pot depozita multe obiecte, păstrând senzaţia de modern a spaţiului.

Iluminat

Un mare avantaj al unei bucătării open space, este acela al extinderii spațiului vizual. Veți avea impresia de libertate, oferindu-vă un spațiu mult mai larg și mai luminos. Și dacă tot am ajuns la capitolul lumina, iluminatul poate să vă ajute la acea delimitare a zonelor de care vorbeam mai devreme.

Încercați să alegeți iluminat diferit pentru cele două zone însă țineți cont de aspectul numit funcționalitate. Luminile trebuie să fie utile și cât mai practice, dar totodată aranjate cu mult stil.

Concluzie

Una peste alta, termenul de bază atunci când vorbim de amenjarea unei bucătării open space, mai ales dacă este vorba de una de dimensiuni mici, este funcționalitatea. Cu alte cuvinte, trebuie să vă asigurați că amenajati totul în așa fel încât să aveți acces la fiecare faciltate pe care spațiul gândit de dumneavoastră o are.

Gătitul este o artă, iar arta trebuie să se manifeste în cele mai bune condiții. Încercați să oferiți spațiu suficient pentru desfășurarea activităților culinare fără a ignora partea de living care este la fel de importantă.

Locul de luat masa trebuie să fie unul cât mai lejer, unde fiecare să se simtă cât mai relaxat pentru a putea savura fiecare preparat.

Bucătăria de tip open space este fără îndoială o alegere extrem de avantajoasă. Încercați totuși ca atunci când începeți procesul de amenjarea să luați în calcul elementele prezentate mai sus, pentru a putea crea un spațiu cu un vibe cât mai plăcut.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Catalin

Catalin

Jurnalist

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general