Cum alegi cel mai bun robot de bucătărie – top 5 produse

Cum alegi cel mai bun robot de bucătărie? Care sunt cei mai buni roboți de bucătărie? Prețul unui robot de bucătărie performant? Ce caracteristici trebuie să aibă un robot de bucătărie? La toate aceste întrebări ai răspunsurile mai jos.

Robotul de bucătărie a devenit rapid un aparat electrocasnic multifuncțional indispensabil vieții noastre de zi cu zi, deoarece, având un astfel de aparat este ca și cum un bucătar profesionist ar fi permanent la tine acasă. Astfel, tu ai mult mai puține bătăi de cap. În plus, te bucuri de mâncăruri savuroase, sănătoase și mult mai ușor de preparat, într-un timp mult mai scurt.

Topul 5 roboți de bucătărie recomandați

1 Robot de bucatarie TEFAL 1000kw

Robot de bucatarie TEFAL Equinox 1000W

Dacă îți dorești un robot de bucătărie profesional, special conceput pentru a realiza mâncăruri deosebite, torturi, biscuiți, pizza, prăjituri și nu numai, robotul TEFAL Equinox QB31E838 este alegerea ideală pentru bucătăria ta. Cu o capacitate de 4 litri și un bol din inox cu protecție împotriva stropilor, un design compact cu utilizare frontală, mișcare planetară, set pentru patiserie format din telul cu tehnologia patentată Flex Whisk, 7 trepte de viteză și funcția turbo, motor puternic de 1000 W și compatibilitate cu 4 accesorii dedicate, acest robot reprezintă un ajutor de nădejde și o investiție pe termen lung.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
2 Robot de bucatarie Bosch 1000 w

Robot de bucatarie Bosch 1000 W

Robotul de bucătărie Bosch MUM58364, cu o putere de 1000 W și o capacitate a bolului principal de 3,9 L dispune de o multifuncționalitate mare, având un set de produse pentru patiserie precum cârligul de frământat și telul pentru creme, dar și un dispozitiv de feliere și răzuire cu 4 discuri. Include blender, storcător de citrice, tocător de carne și un dispozitiv inovator CUBE CUTTER pentru tăierea în formă de cub a alimentelor.  Totodată, acest blender are funcția 3D Planetary Mixing, pentru o amestecare eficientă și rapidă a ingredientelor, datorită sistemului de mixare dotat cu o mișcare de amestecare în 3 dimensiuni, simultan.  Vine echipat și cu o geantă pentru depozitare a accesoriilor și un DVD interactive, cu rețete.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
3 Robot de bucatarie Bosch 600KW

Robot de bucatarie Bosch 600 W

Tehnologia Multi Motion Drive a robotului de bucătărie Bosch MUM48R1 îi oferă un angrenaj planetar dinamic care permite accesoriilor de amestecare din dotare să se rotească, în mișcări eliptice, chiar pe marginea bolului, astfel încât să nu rămână reziduuri de aluat în interiorul bolului, pe marginile acestuia. De asemenea, robotul vine echipat cu un bol mare de mixare, cu o capacitate de 3.9 litri, astfel încât tu să poți prepara o cantitate de aluat de până la 2 kg. În plus, are până la șapte niveluri de procesare și o funcție impuls, alături de funcția de siguranță oferită de mecanismul de protecție pentru bolul de mixare și sistemul suplimentar de blocare a capacului, robotul de bucătărie Bosch MUM48R1 cu o putere de 600 W reprezintă o alegere optimă pentru bucătăria ta.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
4 Robot de bucatarie PHILIPS 1300kw

Robot de bucatarie PHILIPS 1300W

Robotul de bucătărie Philips Avance Collection HR7776/90 cu o putere a motorului de 1300W și o capacitate a bolului principal de 2,4 litri, alături de un recipient de tip blender cu o capacitate de 1,5 litri și 12 trepte de viteză + treapta PULSE reprezintă prototipul ideal de robot de bucătărie pe care îl poți achiziționa. Tehnologia sa Power Chop, ce combină forma lamei de tăiere, unghiul de tăiere și castronul interior, astfel încât să ofere rezultate superioare de tocare a ingredientelor. Robotul de bucătărie Philips Avance Collection vine echipat și cu accesorii  lavabile în mașina de spălat. Totodată, acesta are o spirală metalică inovatoare care, împreună cu motorul puternic pe care îl are acest robot de bucătărie, formează o bilă de aluat din ingredientele introduse. Telul dublu, metalic, în formă de balon, butonul rotativ placat cu crom, butoanele automate cu o singură atingere, bolul de 2.4 L, blenderul de 1.5 L, tubul de alimentare XL+, discul de feliere reglabil și storcătorul de citrice sunt accesoriile indispensabile pentru un robot de bucătărie, iar robotul Philips vine la pachet cu toate acestea.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
5 Robot de bucatarie Tefal Double Force 1000kw

Robot de bucatarie Tefal Double Force 1000W

Robotul de bucătărie Tefal Double Force DO824H38, cu o putere de 1000W are un motor cu 2 prize de putere. Aceste două ieșiri diferite asigură un nivel optim de învârtire și de viteză. Fiind robust și elegant, robotul de buătărie multifuncțional Double Force de la Tefal vine echipat cu un set de accesorii care îți vor ușura munca din bucătărie. Printre acestea se numără lama din oțel inoxidabil pentru tăiere și mărunțire, 3 discuri reversibile din oțel inoxidabil pentru răzuire grosieră sau fină, feliere, mărunțire, un recipient de tip blender, un accesoriu pentru frământarea aluatului, un tel pentru frișcă și un accesoriu pentru citrice.  De asemenea, acest robot de bucătărie are un sistem exclusive EasyLock, astfel încât blocarea capacului în timpul folosirii să se poată realiza foarte ușor, fără bătăi de cap. Trebuie doar să rotești capacul câteva grade în sensul acelor de ceasornic, indifferent unde l-ai plasa pe bol.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1

Diferența dintre un robot de bucătărie și un blender clasic?

Ei bine, față de un blender, robotul de bucătărie dispune de o gamă variată de utilități. Te ajută să toci, razi, granulezi, feliezi și nu numai. Cu ajutorul lui poți prepara compoziții pentru prăjituri, smoothie-uri, aluaturi, poți stoarce fructe sau poți să toci carne pentru diferite preparate.

Un alt avantaj al roboților de bucătărie este ușurința folosirii și curățatului, pe lângă multifuncționalitatea de care dispun.

Cum alegi cel mai bun robot de bucătărie?

Pentru a-ți alege robotul de bucătărie trebuie să ții cont de câteva criterii precum:

Multifuncționalitate

Un robot de bucătărie multifuncțional îndeplinește funcții precum: blender, mixer de bucătărie, mașină de tocat, storcător de fructe, râșniță, mașină de făcut aluat răzătoare și nu numai.

Accesorii

Multifuncționalitatea robotului tău de bucătărie merge mână-n mână cu accesoriile sale, astfel încât, pentru a executa mai multe operațiuni, acesta are nevoie de numeroase accesorii.

Trebuie ținut cont de faptul că, printre accesoriile de bază potrite se numără: rame diverse (feliat, tocat, mărunțit, ras etc), bolul și paletele pentru aluat, mașina de tocat, râșniță, storcător pentru citrice, bol pentru sucuri, palete mixter etc.

Capacitatea recipientelor

Un robot de bucătărie performant trebuie să aibă recipiente încăpătoare. Astfel, atât bolul de blender, recipientul pentru aluat, cât și recipientul principal trebuie să fie suficient de mari pentru a putea prepara cantități mari de alimente sau de mâncare.

Orientativ în alegerea cantităților, de știut este că un robot de bucătărie cu bol pentru frământare are o capacitate de minim 1000 de grame, bolul principal de 3 litri și bolul de blender, minim 1,5 litri.

Puterea și consumul.

Un criteriu esențial în alegerea unui robot de bucătărie este puterea motorului pe care acesta îl are. Din acest motiv, dacă îți dorești ca robotul tău de bucătărie să poată realiza operațiuni precum tocatul cărnii sau prepararea aluatului, acestea necesită o putere mai mare a motorului.

Este recomandat ca un robot de bucătărie sa aibă o putere de minim 800W, pentru un robot de bucătărie cu o performanță medie. Un robot de bucătărie profesional , ce poate opera cu ușurință orice comandă are o putere a motorului de minim 1000W.

Dacă nu petreci, totuși, foarte mult timp în bucătărie, astfel încât nu utilizezi robotul foarte des, dar ai nevoie de unul, poți alege o putere a motorului de 800W.

Ca bonus, pentru un consum mic de curent, trucul nu este cel la care multă lume apelează, și anume un robot cu o putere mică, ci exact opusul. Robotul de bucătărie cu o putere mai mare o să termine treaba într-un timp mult mai scurt, cu un consum mai mic de energie.

Treptele de viteză

Un robot de bucătărie cu o eficiență ridicată trebuie să aibă viteza variabilă în mai multe trepte, astfel încât tu să poți regal intensitatea vitezei în funcție de nevoile pe care le ai și de alimentele pe care le prepari.

Un robot de bucătărie performant are minim 4-5 trepte de viteză + treapta Pulse. Un robot de bucătărie profesional dispune de trepte de viteză prestabilite.

Nivelul de zgomot

Dacă locuiești alături de persoane pe care nu vrei să le deranjezi cu zgomotul aparatului atunci când prepari alimentele, soluția ideală este să alegi un robot de bucătărie cu un nivel scăzut de zgomot la utilizare. Recomandat este nivelul optim de maxim 80 de decibeli. 

Funcțiile de siguranță

Pentru a evita accidentele nedorite, asigură-te că alegi un robot care dispune de elemente și funcții de siguranță.

Printre acestea se numără funcția anti-alunecare, auto-oprire, pornire controlată sau huse pentru lamele de schimb, care constituie funcțiile și elementele principale de siguranță.

Prețul robotului de bucătărie

Un robot simplu, cu utilitate restrânsă, are un preț care pornește de la 300 de lei și ajunge până la 2000 de lei în cazul modelelor de calitate, multifuncționale.

Există, desigur, modele performante, profesionale, care depășesc prețul de 2000 de lei. Prețul acestor roboți de bucătărie este, însă, influențat de calitatea materialelor utilizate, de numărul de accesorii incluse, numărul de funcții, precum și de puterea motorului.

Ține cont și de faptul că un robot de bucătărie reprezintă o achiziție pe termen lung, ce-ți va influența viața pentru mult timp.

Garanția

Aceasta variază în funcție de producător, iar recomandat este să alegi un robot cu o garanție de minim 24 de luni.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Andrei B
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general