Cum să-ți amenajezi baia mică, de la A la Z

Amenajarea unei băi mici deseori poate însemna o provocare pentru noi. Spațiul find compact, este foarte important să avem soluții practice pentru o organizare cât mai optimă a încăperii, fără a ne compromite din punct de vedere estetic.

 

Când ne dorim să amenajăm o baie mai micuță, trebuie să avem în vedere mai multe aspecte când vine vorba de designul acesteia. Noi credem că materialele, mobilierul și obiectele sanitare atent alese pot da viața oricărei încăperi mici, și un stil inteligent aplicat la amenajarea băii poate transforma acesta într-un spațiu cu adevărat unic.

Plus, o organizare optimă a spațiului poate crea o iluzie a unei încăperi mult mai mari. Selecția corectă a culorilor, gresiei, faiantei, accesoriilor și surselor de lumină te pot avantaja drastic când vine vorba de amenajarea baii.

O veste bună este că la amenajarea unei bai mici nu utilizăm foarte multe materiale și putem economisi bani cu ușurință. Noi am pregatit o lista care cu siguranța te va ajuta în a alege produsele potrivite pentru baia ta, și care-ți vor oferi nu doar o functionalitate sporita ci și un design unic.

Amenajare baie mica

Alegerea gresiei şi faianţei

Gresia si faianta sunt materialele care dau conturul inițial a unei băi. Avantajul plăcilor ceramice este că oferă încăperii un design personalizat și adaugă o notă distinctivă pereților și pardoselii. 

Pentru o baie îngustă, solutia optima este sa alegem un singur model de placă ceramică, de aceeași dimensiuni, deoarece spațiul pare mai întins cand dispar limitele dintre perete si pardoseala. Noi recomandăm placa Comfort Blanco de la Novogres. 

Uneori când vrem să amenajăm o baie, mulți dintre noi ne gândim la fel și fel de culori, texturi și nuanțe când vine vorba de plăci ceramice—dar pentru o baie mica, o placă ceramică albă este cea mai adecvată pentru a limita fragmentările.

Dimensiunile plăcilor Comfort Blanco de la Novogres sunt de 33.3 x 60 cm si o cutie contine 1,4 mp, adică 7 plăci.

Combinatie de mai multe culori și dimensiuni

Dacă totuși dorim ceva mai colorat și mai unic, putem sa ne jucăm cu o altă combinație de plăci. Cu îmbinarea dintre gresia colorata, pătrată, Provenza Deco și faianța albă, dreptunghiulară York Blanco, putem ajunge la un design cu adevărat spectaculos pentru baia noastra micută.

Pentru a finaliza lucrările cu plăcile ceramice, avem nevoie de un chit de rosturi, ce vom aplica după montarea gresiei si faiantei. Alb sau ceva mai închis, depinde de preferințe.

Alegerea vopselei

Alegerea unei vopsele pentru baie este foarte importantă, și nu ne referim neapărat doar la culoare. Recomandarea noastră într-adevăr este că, pentru o baie cu dimensiuni mici, cea mai adecvată culoare este într-adevăr cea albă. Dar, pentru spațiile cu multa umezeala cum sunt băile, avem nevoie de o vopsea speciala albă.

Vopsea superlavabila de interior Oskar este mai mult decat potrivita pentru băi. Este o vopsea antibacteriană și anti-mucegai, ce contine argint activ pe baza de dispersie acrilo–stirenica, perfectă pentru încăperile cu umiditate ridicată.

Alegerea obiectelor sanitare

Vasul WC

Pentru a salva mai mult spațiu, și a merge pe ideea de baie mică functională, recomandarea noastra este sa mergem pe obiecte sanitare suspendate. Vasul WC suspendat de la Ideal Standard Tesi Aquablade cu capac slim softclose este o opțiune fantastică. 

Produsul are un stil geometric compact și oferă o estetică plăcută. În plus, cu obiecte sanitare suspendate, și curățenia pardoselii este mai eficientă.

Rezervorul WC

WC-urile suspendate sunt ‘îngropate’ în perete. Mecanismul vasului de wc se afla în interiorul unui perete de rigips. Setul de rezervor wc incastrat cu set fixare și clapeta crom Geberit Duofix Delta este tot ce avem nevoie pentru a instala vasul Ideal menționat mai sus.

Mai mult, dacă peretele nostru de rigips este doar construit să acopere mecanismul și nu până în tavan, avem loc pentru rafturi sau chiar și un dulap suspendat deasupra toaletei. Montarea unui dulap înalt pe perete este o solutie ideala pentru a castiga spatiu în baie.

Lavoarul

Un lavoar suspendat are un design minimalist și plăcut. Lavoarul suspendat de la BadenMob vine însoțit și cu un dulapior suspendat. De menționat este că, cu acest produs economisirea spațiului este garantată și îngrijirea sa este mai mult decât ușoară.

Cabină de duş

O cabină de dus de tip walk-in este cea mai potrivită alegere pentru organizarea unei băi mici de apartament sau casă. Căzile ocupă prea mult spațiu, și din păcate nu oferă o mobilitate sporită într-o baie micuta.

Cabina de dus tip walk-in de la Radaway are un design modern, asigură stabilitate foarte bună și o eleganță desăvârșită prin accente cromate.

Ultimele detalii

Surse de lumina multiple si o oglinda mare

Cu aceste accesorii baia noastră mică va fi completă și plină de viața. Avem nevoie de o sursă de lumină puternică, și putem opta și pentru o oglindă cu led. Mai multe surse de lumină ajută în reducerea zonelor umbrite și creeaza iluzia de spațiu mai mare.

Foarte important este mereu să căutăm becuri cu lumină naturală albă pentru spațiile mici, a căror temperatură sa nu fie sub 3000 Kelvin.

Concluzie

Dacă ținem cont de aceste sfaturi practice și ideile cheie de amenajare, putem crea baia potrivită pentru noi, iar dimensiunea spațiului nici nu va conta la finalul proiectului.

Culorile atent alese, mobilierul chic și finisajele subtile pot transforma orice baie mică într-o încăpere distinctă și organizată.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Robert Demeter

Robert Demeter

Robert este un blogger pe Totuldesprecasa.ro unde își lasă imaginația să curgă, jucându-se cu diferite idei de amenajare interioară.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general