Cadă Freestanding – Păreri şi lucruri de luat în considerare

Dacă doriţi să vă amenajaţi baia într-un stil modern sau care să inspire lux, atunci cada freestanding poate fi o opţiune de luat în considerare. Chiar dacă este are un preţ mai ridicat decât alte tipuri de căzi, gama largă de produse o face să fie destul de accesibilă de către toate buzunarele.

Cada freestanding populara

Ce este o cadă freestanding?

O cadă freestanding (tip insulă) este mult diferită de căzile de baie clasice. După cum v-aţi putut da seama din nume, o cadă freestanding este o cadă care nu are nevoie de instalaţii împrejurul ei sau nu este obligatoriu să fie legată de perete. 

Din acest motiv poate fi amplasată în orice loc din baie. În cele mai multe cazuri au o formă ovală dând senzaţia unei oaze de relaxare şi totodată mai sofisticată faţă de cele clasice cu care suntem obişnuiti. De aceea ea poate fi piesa de rezistenţă în materie de design a băii.

Cada freestianding Besco Viya
back to menu ↑

Descriere

Căzile freestanding oferă o experienţă inedită datorită design-ului estetic şi elegant pe care îl au. Aceste tipuri de cazi se susţin singure şi pot fi amplasate chiar şi pe mijlocul băii. Din acest motiv există mai multe denumiri folosite de către  producători şi comercianţi, printre care: cadă tip insulă sau cadă de mijloc.

Cum am menţionat mai sus, acest tip de cadă se găseşte într-o gamă foarte variată de dimensiuni, materiale şi stiluri. Cererea pentru căzile tip insulă este într-o continuă creştere, rezultând că părerile legate de cada freestanding sunt pozitive şi că sunt pe placul tot mai multor cumpărători.

back to menu ↑

Cum alegi o cadă freestanding

Există numeroase lucruri de luat în considerare înainte de a achiziţiona o cadă freestanding. Cele mai importante sunt: poziţionarea în baie şi dimensiunile, modelul, culoarea şi bineînţeles design-ul. Mai jos, găsiţi câteva sfaturi şi exemple.

back to menu ↑

Design-ul şi culoarea căzii

În funcţie de design-ul căzii, majoritatea modelelor sunt asimetrice, dar am putea să le împărţim în trei categorii principale:

Căzile freestanding retro cu picioare, ne duc cu gândul la primele modele de căzi de baie apărute, bineînţeles, acest tip de cadă se potriveşte într-o baie în stil retro:

Alegerea editorului 1 Cada retro de mijloc Florida Venus New 155×73 cm

Cada retro de mijloc Florida Venus New 155×73 cm

Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Căzile freestanding cu formă aproape dreptunghiulară, care pot fi montate atât pe mijlocul băii, dar şi lângă perete. Acest tip de cadă este preferat de cei care nu dispun de un spaţiu foarte mare în baie:

Căzile freestanding cu formă ovală, folosite în special în băile cu spatiu suficient. Acest tip de cadă este cu siguranţă modelul preferat pentru majoritate cumpărătorilor:

În funcţie de culoare, bineînţeles, majoritatea căzilor sunt albe, precum modelele prezentate mai sus. Unii producători de căzi freestanding au fost totuşi mai curajoşi şi au pus spre vânzare şi modele pe negru lucios sau negru mat, modele care pot fi cu siguranţă piesa de rezistenţă într-o baie modernă

back to menu ↑

Poziţionarea şi dimensiunile

Poziţionarea căzii joacă un rol important dacă doriţi să creaţi o atmosferă deosebită în baia dumneavoastră. Dacă dispuneţi de o fereastră cu privelişte, lângă aceasta ar trebui să vă amplasaţi cada. Dacă nu, asiguraţi-vă că păstraţi acces uşor către toate obiectele din baie.

Dacă dispuneţi de o baie mică, dimensiunile căzii pot fi o problemă, deoarece unele sunt atât de mari încât s-ar putea să nu mai aveţi spaţiu de alte obiecte sanitare necesare în baie. Este foarte important să ştiţi dimensiunile de care dispuneţi atunci când doriţi achiziţionarea unei căzi freestanding.

back to menu ↑

Cada freestanding – părere generală

Cu siguranţă, o cadă freestanding oferă băii o notă de eleganţă, dar în acelaşi timp oferă o senzaţie de relaxare inedită. Achiziţionând o astfel de cadă veţi beneficia de confortul şi senzaţia de “oază” de acum mult timp ne puteam bucura doar la hoteluri.

Cererea tot mai mare a făcut tot mai mulţi producători să vândă acest tip de cadă, de aceea preţurile devin din ce în ce mai accesibile. Totodată, cererea în creştere denotă faptul că aceste căzi sunt preferate de către tot mai multe persoane.

Vezi şi cum să alegi cea mai bună cadă de baie, în funcţie de buget şi design-ul băii.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

2 Comments
  1. Salut , ma tot uit de ceva timp dupa o astfel de cada . Sunt multe variante la preturi peste bugetul meu , max 3500 ron vreau sa aloc. Pe net nu am gasit mai mult de 3-4 siteuri care sa imi ofere ceva ok raportat la pretentiile mele si evident buget , ma tot gandesc sa cumpar de la cei de la goodbath dar nu am vazut sa fie si un showroom unda sa pot vedea fizic acele cazi.

  2. Bună ziua,

    Noi am achiziționat anul acesta o astfel de cada de la Costas Pitești (la vama, lângă Romstal). Sunt cele mai bune preturi de pe piața (a noastră a costat 2800 lei) si este disponibila și în showroom. Din păcate, nu au prea multe modele,
    dar sunt foarte de elegante, noi cel puțin am găsit rapid una pe placul nostru, simpla, ovala, moderna.

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general