Sfaturi despre cum poți repara parchetul laminat deteriorat

Există multe tipuri de parchet în magazinele de bricolaj, însă parchetul laminat este unul dintre cele mai folosite în prezent. Și, deși este considerat mai rezistent decât cel din lemn natural, și acesta se poate deteriora.

Parchetul laminat din locuință este deteriorat și trebuie reparat urgent, dar nu-ți permiți să-l repari? Solicită un credit online urgent și treaba e pe jumătate rezolvată. Creditul online urgent este soluția perfectă pentru toți cei care au nevoie de o sumă de bani rapid. Datorită lui poți să faci ce ți-ai dorit de multă vreme.

Și acum că știi de unde poți face rost de bani pentru a cumpăra cele necesare în vederea reparării parchetului, îți spunem și cum să o faci.

Cum poți repara un parchet laminat

Cu toate că parchetul laminat este foarte rezistent la uzură, la zgârieturi sau umezeală, cu timpul, și el se deteriorează. Dar nu trebuie să-ți faci prea multe probleme dacă și parchetul tău e zgâriat sau crăpat pentru că se poate repara. Nu la fel însă ca parchetul din lemn natural, adică prin șlefuire și lăcuire.

Kit de reparații pentru parchetul laminat

Mai întâi, trebuie să cumperi un kit de reparații (poți cumpăra și produsele separat). Kitul trebuie să conțină ceară de diferite culori și topitor de ceară.

Pași pentru repararea parchetului laminat zgâriat

  1.     Curăță bine suprafața deteriorată. Dacă a trecut ceva timp de când s-a produs deteriorarea, cu siguranță există zone înnegrite din cauza acumulării de praf.
  2.     Alege ceara în nuanța care se potrivește cel mai bine cu nuanța parchetului laminat. Trebuie să amesteci 3 tipuri de ceară, de la cea mai deschisă nuanță la cea mai închisă, pentru a obține nuanța potrivită.
  3.     Topește cu topitorul electric câte puțin din fiecare tip de ceară și aplică pe zgârietură.
  4.   Îndepărtează excesul de ceară cu o bucată de șmirghel cu granulație foarte fină.
  5.     Repetă procedeul aplicând ceară de culoarea potrivită acolo unde este necesară uniformizarea culorii.

Reține! Dacă zgârietura nu este adâncă, ci de suprafață, aplicând ceară direct pe parchet e posibil să nu rezolvi problema, deoarece când atunci când vei șlefui ceara, aceasta va fi îndepărtată.

Specialiștii recomandă în acest caz să adâncești zgârietura pentru ca ceara să pătrundă în parchet și să poți da finisajul dorit. Ultima soluție este să o lași așa cum este sau să schimbi placa cu totul.

Sfaturi despre cum să repari parchetul laminat umflat sau desprins

Pe lângă faptul că se poate zgâria, parchetul se poate umfla, ceea ce îl face să iasă în afară. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să afli din ce cauză s-au umflat plăcile respective.

Cauze posibile pentru umflarea parchetului

  •       Parchet non-hidrofug: parchetul laminat pe care l-ai cumpărat nu este rezistent la apă, iar dacă ai vărsat accidental lichid pe el sau s-a produs o scurgere la un calorifer, apa s-a infiltrat în rosturile lamelelor. Reține că baza laminatelor este din pal, un material care absoarbe rapid apa provocând umflarea plăcilor.
  •       Montarea parchetului într-o cameră unde predomină umezeala: raportat la punctul anterior, dacă montezi parchet non-hidrofug în zone foarte umede precum băi sau bucătării, plăcile se vor umfla.

Cea mai ieftină soluție pentru repararea parchetului laminat este să scoți plăcile din zona afectată și să le lași să se usuce punând ceva greu deasupra lor, în cazul în care s-au deformat. După ce s-au uscat, remontează-le. Dacă plăcile s-au deteriorat însă, nu ai de ales decât să le înlocuiești cu altele noi.

Cauze posibile pentru desprinderea plăcilor de parchet

  •       Instalare defectuoasă: este cea mai des întâlnită cauză. La montaj trebuie lăsat un spațiu de siguranță între ultima placă de parchet și perete, astfel încât să se creeze spațiu de dilatare pentru parchet. Dacă nu a fost lăsat un astfel de spațiu, plăcile se pot desprinde.
  •       Parchet fixat cu șuruburi sau mobilier foarte greu (cauze mai rar întâlnite). Opritoarele de uși, mobilierul foarte greu sau rafturile prinse în podea pot împiedica dilatarea naturală a parchetului laminat.

În cazul montajului defectuos va trebui să scoți plinta, iar placa de la margine să o tai puțin pentru a crea spațiul de dilatare necesar. Dacă plăcile de parchet au fost fixate cu șuruburi, fie le scoți, fie rearanjezi plăcile desprinse. Acest lucru este valabil și în cazul mobilierului greu.

Iar dacă ai nevoie de o sumă de bani pentru a repara sau înlocui parchetul, solicită un credit rapid online. Casa este locul în care trebuie să ai parte de tot confortul, iar un credit rapid online poate fi soluția perfectă pentru a o pune la punct. Nu mai sta pe gânduri, îndeplinește-ți planurile acum!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Adrian
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Totul despre casa
Logo
Enable registration in settings - general