Pompa de caldura ca solutie de incalzire

November 22nd, 2011

Pompa de caldura poate fi si ea o solutie de incalzire interesanta pentru casa dvs. Avantajele si dezavantajele sistemului in randurile de mai jos.


Proprietarii acestei case de 260 de mp utili, plus un subsol de 80 mp, au ales ca solutie de incalzire o pompa de caldura aer-apa. Acest lucru inseamna ca isi ia caldura din mediul inconjurator, prin doua captatoare de caldura aflate in curtea din spatele casei. Aceste captatoare au in interior tuburi cu freon, care capteaza caldura si o transfera, dupa comprimare, in circuitul de incalzire. In camera tehnica exista doua recipiente de acumulare, unul pentru agent termic si unul pentru apa calda menajera.

Pompele de caldura functioneaza pe principiul frigiderului, insa inversat, cand e vorba despre incalzirea  casei. Circuitul poate fi insa si inversat, pentru racirea interioarelor.

Costurile cu incalzirea casei din imagini se situeaza in jurul valorii medii de 250 de euro/luna de iarna. Asta in conditiile unei izolatii de 10 cm cu polistiren si o caramida cu goluri verticale. Termoizolatia unui perete sandvis poate garanta insa costuri chiar mai mici de intretinere.

Pompele de caldura sunt de mai multe tipuri, in functie de mediul din care colecteaza caldura pe care o transfera in casa prin intermediul agentului de incalzire Avantajul unei pompe de caldura aer apa este ca nu necesita forajul unui put. Pompele de caldura nu mai sunt atat de scumpe si pot deservi atat o casa cat si un apartament de de bloc de dimensiuni mai mari.

In concluzie, pompele de caldura pot fi o alegere interesanta daca nu aveti acces la utilitati.  Randamentul de 4 la 1, adica 4 kilowatit de caldura la 1 kw consum  de curent electric, promite costuri decente iar automatizarea precum si lipsa intretinerii sunt argumente in favoarea comoditatii.

POMPE DE CALDURA LA PRET DE IMPORTATOR. DOAR LA www.railton.ro.

2 Responses to “Pompa de caldura ca solutie de incalzire”

  1. bataiosu daniel says:

    salut,asi dori si eu mai multe informati si date despre aceste pompe si pret,am de incalzi o casa de 350-380mp.multumesc

  2. Gogu says:

    Salut, coeficientul de performanta (randamentul) 4:1 este usor exagerat. Stii foarte bine ca acesta exista doar pe hartie si ca in realitate un 3:1 este prea bun…
    Vorbeste si despre costul investitiei, ca sa inteleaga lumea mai bine despre ce e vorba.

RSS feed for comments on this post.  And trackBack URL.

Leave a Reply