Incalzire pe fibra de carbon. Ieftin si comod

November 8th, 2011

Continuam azi seria materialelor despre modalitati de incalzire a casei. Am ajuns la curent, o sursa de incalzire privita cu oarecare scepticism, din cauza costurilor de exploatare, in teorie, foarte mari. Iata insa ca pe piata exista solutii de incalzire a casei pe curent electric, care promit consumuri de vis, in conditiile unei comoditati maxime de exploatare.

Masinile de curse au nevoie ca la pitstop, cauciucurile sa fie pastrate calde pana la revenirea pe pista. De aici ideea un nor huse incalzitoare cu fibra de carbon, extrem de eficiente. Iar de la Formula 1 pana la incalzirea unor cladiri a fost un pas logic.

Acest sistem de incalzire se bazeaza pe fibra de carbon, care ofera o inalta rezistenta electrica dar si o economie de consum fata de alte materiale, cum ar fi cuprul. De la acitivitati sportive, cum ar fi motociclismul sau Formula 1, precum si scaune incalzite la ski, pana la incalzirea casei, a echipamentelor industriale, fibra de carbon s-a dovedit foarte eficienta.

Aceasta fibra poate fi instalata sub podele, pentru incalzire in pardoseala. Fibra de carbon poate incalzi peretii, prin montare pe placi de rigips, sau poate fi montata in interiorul corpurilor de incalzire. Este o cu totul noua abordarea a caloriferului clasic.  Aceste corpuri de incalzire pot lua forme dintre cele mai deosebite, de la radiatoare albe, plate, pana la adevarate corpuri de design, inclusiv oglinzi. Display-ul digital cu butoane de comanda permite reglarea temperaturii corpurilor de incalzit.

Spre deosebire de radiatoarele electrice traditionale, aceste radiatoare permit incalzirea ambientala atat prin intermediul efectului  radiant  al suprafetei frontale a panourilor cat si prin convectie, miscarea naturala a aerului prin canalele dispuse in spatele placii radiante.  Panourile  radiante de perete sunt construite din metal, sticla, oglinda, inox si au in interior un element de incalzire din fibra carbon distribuit pe toata suprafata frontala a panoului.

Caldura degajata prin pardoseala este extrem de placuta si  se distribuie in mod uniform in toata incaperea. Aceasta modalitate de incalzire este considerata cea mai confortabila, fiind totodata terapeutica pentru corpul omenesc. Pardoseala radianta degaja caldura, care este resimtita incepând de la picioare, de aceea senzatia de confort este atât de pregnanta. Confortul termic se atinge la o temperatura  efectiva din incapere cu 1-2  grade mai scazuta decât cea necesara in cazul altor tipuri de sisteme de incalzire; de aici, explicatia economiilor susbstantiale la costurile energiei in cazul incalzirii in pardoseala.

Aceste sistemele de incalzire in pardoseala  sunt utilizabile atit pentru interior cit si pentru exterior si au o grosime de numai 4 mm. In cazul acestui hotel din Cortina d’Ampezzo, sistemul de incalzire a fost montat intr-un covor de la intrarea hotelului, foarte practic pe timp de iarna.

Tot la exterior, sistemul poate incalzi alei sau trotuare, si astfel se impiedica formarea un strat de gheata extrem de enervant, dar si de periculos iarna.

Sistemul de incalzire cu fibra de carbon a fost adaptat si pentru sobe de teracota care nu seamana deloc cu ceea ce se poarta pe la noi. De exemplu aceasta moderna soba electrica cu cahle mari, dar extrem de ingusta. Ea poate incalzi un volum de aer de 48 metri cubi cu doar un leu pe zi.

Sistemul are aplicabilitate si in sectorul industrial, unde poate fi folosit pentru incalzirea unor rezervoare sau a unor hale de mari dimensiuni.

In concluzie, un sistem de incalzire interesant si foarte comod. Instalarea in case e o joaca de copii si nu necesita cunostinte speciale, in afar legaturilor electrice, care vor trebuie efectuate de specialisti. Producatorul sistemului promite un consum extrem de scazut raportat la randamentul si comoditatea in utilizare.


INTRA IN CONTACT CU PRODUCATORUL DE SISTEME DE INCALZIRE SI CORPURI DE INCALZIRE CU FIBRA DE CARBON. DETALII L NR. DE TEL. 0743-577135.

14 Responses to “Incalzire pe fibra de carbon. Ieftin si comod”

 1. Calin says:

  Doresc sa incalzesc o casa cu acest sistem.
  Doresc o oferta detaliata.
  Suprafata totala este 150 mp./75 pe nivel.
  Va multumim.
  Calin S.
  0742271712

 2. Buna ziua. As avea nevoie de mai multe detalii pentru o oferta completa: nivelul de izolare, planul casei sau impartirea ei pe suprafete.

 3. Breza Cristina says:

  Buna ziua.As dori sa incalzesc o casa la munte (Calimanesti),casa din caramida, formata din 2 camere si o veranda inchisa cu geamuri,camerele au o suprafata de 16 mp fiecare si o inaltime de 2,3 m,veranda are suprafata de 9mp, aceeasi inaltime, in prezent casa nu este izolata,intentionez sa pun termopan.Este posibila incalzirea cu energie electrica? daca da care ar fi cel mai economic mod de a o face si daca trebuie schimbata si instalatia electrica existenta? In prezent instalatia a functionat bine pentru un boiler de 60l, 2 TV, 3 lustre, 1 frigider.In cazul in care exista o astfel de posibilitate, va rog sa-mi trimiteti si o oferta.

 4. Va recomanda sa luati legatura cu firma Thermal Technology – http://www.thermaltt.com sau 0728110613.

 5. bataiosu daniel says:

  salut,asi dori sancalzes casa cu sistem asta,incalzire prin pardoseala,casa are undeva 350-380 mp,asi dori o oferta,multumesc

 6. Oana Adria says:

  buna seara,
  am cateca intrebari: de unde procur cahlele mari de teracota? Cat ma costa materialele cu montarea acestui sistem pentru 3 incaperi ce sunt in jur de 15mp fiecare?
  Sunt din Bacau si doresc lucrarile sa inceapa in luna mai 2013.
  multumesc anticipat

 7. ionut says:

  ma intereseaza cat costa o soba de teracota cu fibra de carbon

 8. Va rog sa contactati reprezentantul firmei producatoare, la nr de telefon 0728-110613 sau 0359/800893.

 9. Va rog sa contactati reprezentantul firmei producatoare, la nr de telefon 0728-110613 sau 0359/800893

 10. aurel bobeica says:

  BUNA SEARA AS DORI SA IMI DATI O LISTA DE PRETURI CIT COSTA METRU DE FIBRA DE CARBON ELECTRICA SI CITI KW CONSUMA SI CE LUNGIME ARE AS DORI UN E-MAIL EVENTUAL O ADRESA SAU UN NR DE TELEFON VA MULTUMESC F MULT

 11. VASILE says:

  As dori informatii in legatura cu soba electrica din vidioclipul prezentat,as vrea sa stiu cit ma costa 8-9 sobe electrice cu montaj cu tot.

 12. Bubu says:

  Mai fratilor raspundeti la intrebari.Va e rusine?Daca e asa de ce ati mai postat a,

 13. popa vera says:

  doresc sa incalyesc ieftin o casa de 100mp si doresc oferta dunmeavoastra pentru corpuri de incalyit cu fibra de carbon

 14. Va rog sa contactati firma producatoare. Thermal Technology Oradea, 0728110612.

RSS feed for comments on this post.  And trackBack URL.

Leave a Reply