Cum se face compostul natural in casa cu Diavolina

October 18th, 2011

In materialul urmator o sa vedeti cum se face compostul in gospodarie. Nu, nu compot, compost! Ideea este sa adunati toate resturile vegetale din bucatarie sau din gradina si sa le depozitati intr-o lada in care se vor descompune. In cateva luni, daca folositi si un accelerator de compost, puteti obtine un ingrasamant natural de mare valoare pentru orice gradinar.

1. Adunati resturile vegetale din gospodarie

Tot ce rezulta in bucatarie sau gradina poate ajunge la compostare. Coji de cartofi, resturi de legume etc., dar si iarba taiata, flori sau alte asemenea. Nu puteti pune in lada de compost frunze de nuc, carne, excremente sau buruieni cu seminte pentru ca riscati sa stricati compozitia.

2. Accelerator de compost Diavolina

Pentru a face compost fara “ajutor” aveti nevoie de cel putin un an, pentru a lasa compozitia sa fermenteze. Acest lucru comporta anumite neajunsuri: durata lunga de timp si mirosul, in lunile calde de vara insuportabil. Pentru asta exista insa o solutie: Diavolina Compost. Eu il folosesc in gospodarie si da rezultate foarte bune. Elimina foarte repede mirosul si grabeste procesul de fermentare a resturilor vegetale.

3. Udarea compostului

La fiecare strat nou de resturi vegetale veti presara Diavolina compost in dozele recomandate pe flacon – 2 capace vara, 4 iarna.Dupa aceea veti uda in abundenta, iar micro-organismele din acceleratorul de compost isi vor face singure treaba. In maxim 2-3 luni, daca e cald, veti avea un compost natural de mare valoare pentru ingrasarea plantelor si pomilor din gradina.

Poti comanda un Diavolina Bio Composter, la pretul de 84 de lei+taxe postale, la nr. de telefon 0743-577.135  sau email bacila.bogdan@gmail.com.

2 Responses to “Cum se face compostul natural in casa cu Diavolina”

  1. Tinca Ion says:

    Livrati diavolina si in strainatate? Daca da carte sunt modalitatile de plata?

  2. Inca nu am livrat niciodata, dar pot sa ma interesez de conditii de transport. Scrieti-mi un mail pe adresa bacila.bogdan@gmail.com cu datel de contact.

RSS feed for comments on this post.  And trackBack URL.

Leave a Reply